5/8/10

21 διαρρήξεις σε σπίτια είχαν κάνει

Πρωινές ώρες της 3-8-2010 στην Πλατεία Βικτωρίας, συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι μαζί με ομοεθνείς συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία βραδινές ώρες εισέρχονταν σε οικίες και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, Η/Υ, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα καθώς και τα κλειδιά των Ι.Χ.Ε. αυτ/των ιδιοκτητών των οικιών, με τα οποία διέφευγαν. Από την έρευνα προέκυψε ότι, κατά τον τελευταίο μήνα διέπραξαν (21) διαρρήξεις οικιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και Βοιωτίας. Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.

Και τα καταστήματα με ρούχα στόχος των ληστών


Στην Παλλήνη, συμβολή της Λεωφ. Ανθούσας και Λεωφ. Ντραφίου, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα ένδυσης και με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.

Με όπλο έκανε ανάληψη


Στο Καπανδρίτι, οδός Καλάμου 31, άγνωστος δράστης εισήλθε σε υποκατάστημα Τράπεζας και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης διέφυγε και αναζητείται.

1.500 κάρτες κινητής τηλεφωνίας η λεία τους


Στον Κορυδαλλό, οδός Καρπενησίου 21, (2) άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν με την απειλή πιστολιών από ημεδαπό, 1.500 κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Δράστες αναζητούνται.

Την φίμωσαν με ταινία


Στον Χολαργό, οδό Σωκράτους 8, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και αφού της έδεσαν με ταινία το στόμα και τα χέρια, αφαίρεσαν (60) χρυσές λίρες, ένα φορητό Η/Υ, το χρηματικό ποσό των 2.000 €, ένα κινητό τηλέφωνο και χρυσαφικά μεγάλης χρηματικής αξίας. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.

Οι πεζοί τα εύκολα θύματα ληστών

Στον Ν. Φιλαδέλφεια, οδός Ρόδου 33, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή, χωρίς να την τραυματίσουν, μια χρυσή αλυσίδα λαιμού. Δράστες διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται.

Στον Κολωνό, συμβολή των οδών Λένορμαν και Άργους, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από ημεδαπή, χωρίς να την τραυματίσει, μια χρυσή αλυσίδα λαιμού. Δράστης διέφυγε πεζός και αναζητείται.

Στην Αθήνα, οδός Πιπίνου 115, συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, αλλοδαπός, διότι βραδινές ώρες αφαίρεσε με απειλή μαχαιριού από αλλοδαπό, μικρό χρηματικό ποσό.

20 χρόνια κάθειρξη στο «τέρας» που βίαζε τις κόρες του

Είκοσι χρόνια πίσω από τα κάγκελα, θα περάσει ο 47χρονος απο χωριό της επαρχίας Λάρνακας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος των δύο του θυγατέρων. Ο καταδικασθείς βίαζε τη μία του κορούλα από τα δέκα της και για οκτώ ολόκληρα χρόνια, ενώ ασελγούσε και σε βάρος της άλλης του θυγατέρας η οποία δεν προσήλθε ως μάρτυρας κατηγορίας στο κακουργιοδικείο. Κεκλεισμένων των θυρών διεξήχθη και ολοκληρώθηκε σήμερα η δικαστική διαδικασία στο κακουργιοδικείο Λάρνακας, που επέβαλε την παραδειγματική και αποτρεπτική αυτή ποινή, κρίνοντας εξαιρετικά σοβαρά τα αδικήματα για τα οποία προνοούνται ποινές μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.
«Από τις χείριστες του είδος η περίπτωση του πατέρα»
Κατά την ανάγνωση της ποινής αναφέρθηκε ότι πρόκειται για μια ακραία περίπτωση, τη χειρότερη τους είδους, όπου ένας πατέρας από πρότυπο και στήριγμα μετατράπηκε σε εφιάλτη για τα παιδιά του. Δε δίστασε μάλιστα να επιτεθεί άσεμνα στη μία από της κόρες του ακόμη και στα 17 της, όταν του ζήτησε την άδεια για έξοδο με το αγόρι της. Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, η θυγατέρα, η οποία και προχώρησε στη μαρτυρία παρουσιάζει συμπτώματα κατάρρευσης, απομόνωσης ενώ δεν έχει καμία προοπτική φυσιολογικής ζωής. Το κακουργιοδικείο δεν διαπίστωσε να συντρέχουν ελαφρυντικοί παράγοντες για τον 37χρονο, οποίος κατέστρεψε την παιδική αθωότητα των σπλάχνων του και κατά συνέπεια προσέβαλε τα θεμέλια της κοινωνίας και της οικογένειας. Ως εκ τούτου κατέληξε στην επιβολή της βαριάς ποινής των είκοσι χρόνων φυλάκισης με το μήνυμα προς όσους εκδηλώνουν τέτοιες συμπεριφορές, καλό είναι να τις αντιμετωπίσουν πριν βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι Ρουμάνοι "ζήλεψαν" τους Αθίγγανους


Τη δράση των Αθίγγανων ακολουθούν τώρα και οι Ρουμάνοι κακοποιοί, που δείχνουν ... αδυναμία στο Χαλκό και όχι μόνο. Στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Β/Α Αττικής, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 35 και 42 ετών, κατηγορούμενοι για «διακεκριμένες κλοπές».

Οι συλληφθέντες μαζί με δύο (2) άλλους ομοεθνείς συνεργούς τους, που αναζητούνται, εντοπίσθηκαν στην περιοχή Χαράδρα Αυλώνας, παραπλεύρως της σιδηροδρομικής γραμμής, όπου είχαν μεταβεί με δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, προκειμένου να μεταφέρουν -300- περίπου μέτρα χάλκινα καλώδια, του εναέριου δικτύου ηλεκτροκίνησης αμαξοστοιχιών του Ο.Σ.Ε. και τα οποία οι ίδιοι είχαν κόψει νωρίτερα.

Από την προανάκριση- έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει και τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις :

· Κατά το χρονικό διάστημα από 7-6-2010 έως 14-6-2010, στον Αυλώνα Αττικής αφαίρεσαν τέσσερις (4) μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.

· Την 19-6-2010, στη περιοχή Σαμιώτη Αυλώνα Αττικής αφαίρεσαν ένα (1) μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η.

· Την 10-7-2010 στη περιοχή Σφενδάλη Αυλώνα αφαίρεσαν από το σιδηροδρομικό δίκτυο του Ο.Σ.Ε. χάλκινα καλώδια τηλεδιοίκησης.

Τίγκα στα πιστόλια η θυρίδα


Σε τραπεζική θυρίδα στα Χανιά έκρυβε δέκα πιστόλια και ένα περίστροφο ο 45χρονος Κρητικός τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος συνελήφθη χθές να έχει κρυμμένο σε δυο αποθηκευτικούς χώρους ολόκληρο οπλοστάσιο. Ένα υποπολυβόλο Scorpion με σιγαστήρα, διόπτρα, Ισπανικό πιστόλι Duo αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα... παλαιάς κοπής. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός της τραπεζικής θυρίδας, τα παρακάτω όπλα που όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα:
  • Πέντε (5) πιστόλια Γερμανικής προέλευσης τύπου LUGER με γεμιστήρες
  • Τρία (3) πιστόλια Γερμανικής προέλευσης μάρκας WALTER με γεμιστήρες
  • Δύο (2) πιστόλια Αμερικάνικης προέλευσης μάρκας COLT με γεμιστήρες
  • Ένα (1) πιστόλι Γερμανικής προέλευσης μάρκας MAUSER
  • Ένα (1) περίστροφο Αμερικάνικης προέλευσης μάρκας SMITH & WESSON
  • Σαράντα επτά (47) φυσίγγια πιστολίου διαφόρων διαμετρημάτων και
  • Διάφορα ανταλλακτικά είδη οπλισμού.

Μπήκαν στη βίλα του Α. Βεντούρη


Ο Απόστολος Βεντούρης πρόεδρος της Ένωσης Ακτοπλόων όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο "crimes on air" έπεσε θύμα Αλβανών ληστών που εισέβαλαν στη μονοκατοικία του στη Βάρη. Αυτό αποκαλύφθηκε απο τη σύλληψη 19χρονου Αλβανού που ομολόγησε πως ανάμεσα στις 21 ληστείες που είχε διαπράξει με συμπατριώτες του, ήταν και η βίλα του εφοπλιστή στην οδό Τριπόλεως. Η ληστεία έγινε την περασμένη Παρασκευή όταν ο εφοπλιστής απουσίαζε στην Αμερική. Μέσα στο σπίτι του όμως ήταν η πεθερά του που κοιμόταν. Οι Αλβανοί άρπαξαν τα κλειδιά απο αυτοκίνητο μάρκας Audi που υπήρχε στο πάρκινγκ και εξαφανίστηκαν. Εκτιμάται πως στην ηλικιωμένη γυναίκα έριξαν αναισθητικό σπρέϊ, για αυτό και δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Έπιασαν νύχτα τους Αλβανούς ληστές

Νύχτα στην περιοχή της Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου πιάστηκαν δυο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 25 ετών. Σε βάρος τους εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Καμαρών, την 06-07-2010. Αναζητείται ως συνεργός τους ένα (1) ακόμα άτομο. Στο μεταξύ σχετικά με τη ληστεία που έγινε την 19-07-2010, σε κατάστημα – μπαρ στην πόλη του Αιγίου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, στην περιοχή Κορινθίας, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας. Σε βάρος του 25χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Αιγίου, για τη ληστεία – απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ αναζητείται και τρίτος δράστης.

Πτώση ελικοπτέρου στο Ρέθυμνο

Ιδιωτικό ελικόπτερο μισθωμένο από τη ΔΕΗ που μετέφερε συνεργείο για τον καθαρισμό πυλώνων της ΔΕΗ κατέπεσε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι στην περιοχή Καστελάκια στο Ρέθυμνο. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ως πλήρωμα δυο άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά τραύματα. Στην περιοχή σπεύδουν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ μετά την πτώση του ελικοπτέρου έχει σημειωθεί και μπλακ άουτ.

Σε λίγο


Ποιός επιχειρηματίας μπήκε στο "στόχαστρο" κακοποιών!

ΣΟΚ- αλλοδαπή γέννησε και πέταξε το παιδί σε σακούλα σκουπιδιών

Σοκ. Μητέρα είχε τη δύναμη να γεννήσει μόνη της και να κρύψει το παιδί κάτω από το κρεββάτι της, αφού το είχε τοποθετήσει σε σακούλα σκουπιδιών.Το αποτροπιαστικό περιστατικό συνέβη σε διαμέρισμα της τουριστικής περιοχής Λεμεσού.
Η 33χρονη οικιακή βοηθός από της Φιλιππίνες, αφού έφερε στον κόσμο το παιδί της, φέρεται να το τοποθέτησε σε σακούλα σκουπιδιών μαζί με τον πλακούντα και να το έκρυψε κάτω από το κρεββάτι της. Την πρόδωσε όμως η ακατάσχετη αιμορραγία που παρουσίασε. Διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί δεν άργησαν να καταλάβουν ότι η αιμορραγία οφειλόταν σε τοκετό.
Ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις των ιατρών και των αστυνομικών που ειδοποιήθηκαν, η 33χρονη δεν παραδεχόταν ότι γέννησε. Το βρέφος εντοπίστηκε από άλλη οικιακή βοηθό, την οποία έφερε η οικογένεια για να καθαρίσει το δωμάτιο που ήταν γεμάτο από αίματα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού περισυνέλλεξαν από τη σκηνή διάφορα τεκμήρια. Το απόγευμα, ο ιατροδικαστής διενήργησε νεκροτομή στη σωρό του άτυχου νεογνού. Το βρέφος ήταν 37 εβδομάδων και ζύγιζε τρία κιλά.
Τα αποτελέσματα την νεκροψίας
Ο Ιατροδικαστής, Νικόλας Χαραλάμπους σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Σίγμα ανέφερε ότι εκ πρώτης όψεως, τα παιδί δεν φαίνεται να ανάπνευσε. Τα ακριβή ωστόσο αίτια του θανάτου του θα διαπιστωθούν μετά τις εργαστηριακές εξετάσεις. Πάντως, ο κ. Χαραλάμπους τόνισε ότι όλα τα ενδεχόμενα του θανάτου του νεογνού είναι ανοιχτά.
Οι κατηγορίες
Πονοκέφαλο πάντως αποτελεί για την αστυνομία η υπόθεση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού, Μαρίνο Βασιλείου, η Αστυνομία ερευνά υπόθεση παιδοκτονίας ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων για τα αίτια θανάτου του βρέφους.

Κατάπιε λίπασμα


Στη Μυτιλήνη, συνελήφθη 47χρονη ημεδαπή, γιατί κατανάλωσε μισή φιάλη υγρού λιπάσματος, ενώ χορήγησε το υπόλοιπο λίπασμα στην 26χρονη κόρη της, η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Δράστιδα και παθούσα μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Μυτιλήνης, όπου νοσηλεύονται εκτός κίνδυνου. Ενεργείται προανάκριση από την Υποδ/νση. Ασφ. Μυτιλήνης.

Έκαψαν πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ

Στις 2.46 τα ξημερώματα στους Αγίους Αναργύρους, στην οδό Καλύμνου, άγνωστοι δράστες έρριψαν πέτρα και έθραυσαν υαλοπίνακα εισόδου πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ, ενώ στη συνέχεια περιέλουσαν τον εσωτερικό χώρο αυτού με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Πυρκαγιά κατασβήστηκε από την Π.Υ. Ενεργείται προανάκριση.

Αλβανοί "μπουκαδόροι"

Στη Πλατεία Βικτωρίας, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφάλειας Ν/Α Αττικής συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός , υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 19 ετών κατηγορούμενος για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση».

Ειδικότερα ο ανωτέρω συλληφθείς μαζί με ομοεθνείς συνεργούς του, που αναζητούνται, είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία βραδινές ώρες , εισέρχονταν σε οικίες, , και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, Η/Υ, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα καθώς και τα κλειδιά των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων των ιδιοκτητών των οικιών, με τα οποία και διέφευγαν.


Από την προανάκριση-έρευνα προέκυψε ότι κατά τον τελευταίο μήνα έχουν διαπράξει είκοσι μία (21) διαρρήξεις οικιών και αναλυτικά:




  • Εννέα (9) στη περιοχή του Λαγονησίου.

  • Τρείς (3) στη περιοχή των Καλυβίων.

  • Δύο (2) στη περιοχή της Βάρης.

  • Δύο (2) στη περιοχή της Θήβας.

  • Δύο (2) στη περιοχή των Πατησίων.

  • Μία (1) στη περιοχή της Βάρκιζας.

  • Μία (1) στη περιοχή του Ωρωπού.

  • Μία (1) στη περιοχή του Κορωπίου.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών καθώς και εντός αυτοκινήτων που είχαν αφαιρέσει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων που θα παραμείνουν στην Υποδ/νση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής για να επιδειχθούν και αποδοθούν στους παθόντες.

Αγωνιά ο Σ. Σεϊσίδης


Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού κρατείται εδώ και δεκαπέντε ημέρες ο αποκαλούμενος «Ληστής με τα μαύρα» Σίμος Σεϊσίδης ο οποίος ακρωτηριάστηκε στο ένα του πόδι, όταν δέχτηκε τα αστυνομικά πυρά, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στον Κεραμικό στις 3 Μαΐου. Το crimes on air πληροφορείται πως ο Σεϊσίδης υποβάλλεται σχεδόν καθημερινά σε κινησιοθεραπεία, ενώ επιστημονικός συνεργάτης ιδιωτικής εταιρείας, προσπαθεί να του τοποθετήσει τεχνητό μέλος, καθώς όπως είναι τώρα η κατάσταση του είναι αδύνατον να περπατήσει. Ο αντιεξουσιαστής έχει πάρει πολλά κιλά βάρος, λόγω της ακινησίας και αυτό δυσκολεύει την περίπτωσή του. Ο άνδρας που είχε επικηρυχθεί και ήταν καταζητούμενος, δέχτηκε κατά τη σύλληψή του τη βολίδα σε αρτηρία του ποδιού με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να χάσει τη ζωή του από γάγγραινα. Όλο αυτό το διάστημα ο κρατούμενος νοσηλευόταν στο ΚΑΤ και τον Ευαγγελισμό.

Τι την βρήκε τη βουλευτίνα?


Στα Τρίκαλα στα δυο στενά "στοχοποιήσαν" την κυβερνητική βουλευτή Σούλα Μερεντίνη. Οι αντιεξουσιαστές της πόλης έγραψαν συνθήματα στο πολιτικό της γραφείο και η Σούλα τώρα νιώθει χλωμή και αδύναμη.

4/8/10

Περάστε ελεύθερα



Όσο τα χερσαία και μη σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία θα είναι "σουρωτήρι" το μέγεθος με τους λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας θα διογκώνεται. Οι κρατούντες για τους δικούς τους πολιτικούς λόγους κλείνουν τα μάτια στις ρίζες αυτής της μάστιγας. Τα ολέθρια λάθη τους μπροσπαθεί να τα μπαλώσει η αστυνομία στην Αττική αλλά μάταια. Στα πλαίσια αυτά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησε σειρά ειδικών στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση εγκληματικών και παραβατικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, όπου τρία κτίρια είχαν μετετραπεί σε γκέτο αλλοδαπών. Πιο συγκεκριμένα παρασχέθηκε συνδρομή στον Δήμο Αθηναίων, την Δ/νση Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο κτιρίων που είχαν μετατραπεί σε ανθυγιεινές εστίες ή υπήρχαν οικονομικές παραβάσεις, ως προς το καθεστώς παραχώρησης-μίσθωσης ή τα εντός αυτών ευρισκόμενα προϊόντα. Συνολικά ελέγχθηκαν τρία (3) κτίρια, στα οποία πραγματοποιήθηκε καθαρισμός-απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων και προσήχθησαν συνολικά πενήντα εννέα (59) άτομα.

Β. Άλλα αδικήματα:

Σε έκτακτους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο των Αθηνών :

  • Ελέγχθηκαν : -348- άτομα και -6- οχήματα.
  • Προσήχθησαν : -103- άτομα.
  • Συνελήφθησαν : -27- άτομα (Ν. περί ναρκωτικών -2-, Ν. περί εκδιδομένων προσώπων -13- , Ν. περί αλλοδαπών -9-, κλοπή -3-).
  • Κατασχέθηκαν : ακατέργαστη κάνναβη βάρους -3,7- γραμμαρίων.

"Πιστολέρο" ο 45χρονος


Συνελήφθη, σήμερα το πρωί στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων με τη συνδρομή ανδρών Ο.Π.Κ.Ε και Τ.Α.Ε Χανίων, 45χρονος ο οποίος κατηγορείται για παράνομη κατοχή και εμπορία όπλων και φυσιγγίων.Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομικών ερευνών που επακολούθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, εντοπίστηκαν δύο (2) χώροι που χρησιμοποιούσε ο 45χρονος συλληφθείς για την αποθήκευση παράνομου οπλισμού και πυρομαχικών. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένα (1) εύχρηστο υποπολυβόλο τύπου SCORPIOΝ με σιγαστήρα και γεμιστήρα
  • Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι μάρκας WALTER
  • Ένα (1) εύχρηστο πολεμικό τυφέκιο Αγγλικής προέλευσης μάρκας LE ENFIELD
  • Ένα (1) εύχρηστο πολεμικό τυφέκιο Γερμανικής προέλευσης μάρκας MAUSER
  • Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι Ισπανικής προέλευσης μάρκας DUO
  • Μία (1) σκοπευτική διόπτρα
  • Ένα (1) σιγαστήρα ραβδωτού όπλου
  • Μια (1) γεμιστήρα οπλοπολυβόλου τύπου BREND
  • Μια (1) γεμιστήρα υποπολυβόλου μάρκας THOMSON
  • Δύο (2) εκπαιδευτικοί όλμοι, των 60 χιλιοστών
  • 546 φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων – πιστολίων και περιστρόφων διαφόρων διαμετρημάτων
  • 22 βολίδες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και
  • 252 κάλυκες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.Συνελήφθη επίσης και δεύτερο άτομο, που έχει στενή συγγενική σχέση με τον 45χρονο συλληφθέντα, ενώ άλλο ένα τρίτο αναζητείται, καθώς κατά τη διενέργεια ερευνών στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα εύχρηστο περίστροφο Αμερικάνικης προέλευσης μάρκας COLT , 0,38 special
  • 240 φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων – πιστολίων και περιστρόφων διαφόρων διαμετρημάτων, καθώς και
  • Μία γεμιστήρα πιστολιού, 9 χιλιοστών.

Κροίσος, ετών...18

Μόλις 18 ετών και με αποθεματικά λογαριασμών που παραπέμπουν σε πολυεθνική εταιρεία περιγράφεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που απήγαγε στις 17 Ιουνίου 27χρονο επιχειρηματία από την Πάτρα. Η Αστυνομία προσπαθεί να εκτελέσει τα εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος των μελών της οργάνωσης, που είναι Ρομά και έχουν συγγενικούς δεσμούς μεταξύ τους. Πληροφορίες από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν ότι τα μέλη της ομάδας ή συγγενικά τους πρόσωπα έχουν στην περιοχή των Λιοσίων έναν μεγάλο αριθμό καταστημάτων. Ωστόσο τα καταστήματα αποτελούν το προκάλυμμα, διότι ο τζίρος τους βασίζεται κυρίως στο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 18χρονος που αναζητείται από την Αστυνομία εμφανίζεται με περιουσιακά στοιχεία 9 εκατομμύρια ευρώ (!) ενώ πρόσφατα φέρεται ότι είχε αγοράσει μια πολυτελέστατη Πόρσε 911. Ο 18χρονος ήταν ο εκτελεστικός βραχίονας διότι τη σύλληψη για την απαγωγή του επιχειρηματία είχε σχεδιάσει ένας 39χρονος από την Κάτω Αχαΐα που το 2001 είχε κατηγορηθεί για το φόνο συνεργάτη του στο Ξυλόκαστρο. Ο 39χρονος φέρεται ότι διεκδικούσε σημαντικό μερίδιο για τις πληροφορίες που παρείχε στα μέλη της σπείρας και εκείνα με τη σειρά τους φρόντισαν να εκτελέσουν το σχέδιο που είχαν καταστρώσει.

"Κάπνιζαν" τα μελίσσια έκαψαν το δάσος


'Ενα ζευγάρι ηλικιωμένων θεωρείται απο το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας υπεύθυνο για την τελευταία μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Μαραθόκαμπο της Σάμου. Το ζευγάρι από λάθος άναψε φωτιά για να "καπνίσει" τα μελίσσια που διέθετε μέσα σε κυψέλες στο δάσος. Κατά τραγική σύμτωση ο γιος της οικογένειας είναι εποχικός δασοπυροσβέστης.

Aστυνομικοί κατηγορούνται για εκβιασμό

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν, χθες (03-08-2010) το απόγευμα στην Καλλιθέα Αττικής, ένας (1) Αστυφύλακας και ένας (1) Ειδικός Φρουρός, ηλικίας 23 και 27 ετών αντίστοιχα, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι οποίοι κατηγορούνται, ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, για εκβίαση και ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Συγκατηγορούμενος είναι και ένας ακόμα 30χρονος ιδιώτης, που κατηγορείται για απλή συνέργεια στην καταγγελλόμενη ληστεία, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Ειδικότερα, χθες (03-08-2010) το πρωί, ιδιώτης, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι ο 23χρονος Αστυφύλακας, απαιτούσε εκβιαστικά από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ, που δεν του όφειλε, και είχε σχέση με την διαδικτυακή αγορά ενός κινητού τηλεφώνου, το Μάιο του 2010, από τον συγκεκριμένο Αστυφύλακα. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα του ιδιώτη, ο τελευταίος είχε καταβάλλει την ίδια ημέρα μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής ( paypal ) το τίμημα των τετρακοσίων είκοσι (420) ευρώ που συμφωνήθηκε, ωστόσο ο Αστυνομικός, μην εντοπίζοντας το τίμημα της συναλλαγής στον ηλεκτρονικό λογαριασμό ( paypal ) του, συνέχιζε έκτοτε να τον πιέζει τηλεφωνικά να του δώσει τα χρήματα. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, την 01.08.10 και κατά τις απογευματινές ώρες στην περιοχή της Βάρης, ο 23χρονος Αστυνομικός μαζί με τον 27χρονο Ειδικό Φρουρό και τον 30χρονο ιδιώτη, τον εντόπισαν και του αφαίρεσαν με βία το χρηματικό ποσό των εκατόν εξήντα (160) ευρώ, ως μέρος χρημάτων από το ποσό που δεν όφειλε. Παράλληλα, σύμφωνα πάλι με τις καταγγελίες, ο 23χρονος Αστυφύλακας του απαίτησε άλλα επτακόσια (700) ευρώ, ποσό που συμφωνήθηκε να καταβληθεί στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας χθες (03.08.10) και κατά τις μεσημεριανές ώρες. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που είχαν ακροβολιστεί στην πλατεία και είχαν προσημειώσει τα χρήματα συνέλαβαν τον 23χρονο Αστυνομικό και τον συνοδό 27χρονο Ειδικό Φρουρό την ώρα της παράδοσης των χρημάτων. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο (2) συλληφθέντες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Έβρος: Η επέλαση συνεχίζεται....


Μπουλούκια εξακολουθούν να καταφθάνουν απο την Τουρκία οι λαθρομετανάστες στον Έβρο, λόγω της χαμηλής στάθμης που έχει το ποτάμι. Από Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών εντοπίστηκαν έξι (6) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός για μεταφορά στο εσωτερικό της Χώρας σαράντα δύο (42) λαθρομεταναστών. Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 02-08-2010 Αστυνομικοί της ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομεταναστών της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν στην περιοχή Δορίσκου τους 42 λαθρομετανάστες. Στο σημείο αφίχθηκε ένα Ι.Χ.Φ. αυτ/το, ακολουθούμενο από Ι.Χ.Ε., ενώ ένα δεύτερο Ι.Χ.Ε. ανέμενε στη Δ/ση Δορίσκου. Μέρος της ομάδας των λαθρομεταναστών επιβιβάσθηκαν στο φορτηγό, ενώ οι υπόλοιποι παρέμεναν στο σημείο. Στις Φέρες του Έβρου ακινητοποιήθηκαν το φορτηγό και το πρώτο Ι.Χ. και στο Δορίσκο το τρίτο όχημα. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του φορτηγού μετέφερε 21 λαθρομετανάστες και στα δύο Ι.Χ.Ε επέβαιναν από 3 άτομα, που σκοπό είχαν την ενημέρωση του οδηγού του φορτηγού για ύπαρξη Αστυνομικών ελέγχων. Οι ανωτέρω καθώς και οι λοιποί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν. Από την προανάκριση προέκυψε ότι το φορτηγό ήταν κλεμμένο και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος. Δύο από τους διακινητές έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις και ένας για κλοπή, απόπειρα κλοπής οχήματος κ.λ.π.Οι λαθρομετανάστες εισήλθαν λάθρα στη Χώρα βραδινές ώρες της 01/08/2010. Για τη μεταφορά τους κατέβαλαν 1.000,00 € και μετά την άφιξή τους στην Αθήνα θα κατέβαλαν 1.200,00 €, ακόμη. Κατασχέθηκαν τα 3 οχήματα, 11 κινητά τηλέφωνα και οι κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες, 7 διακινητές και 42 λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αλεξ/πολης.

Γεωργιανοί είχαν ρημάξει την Ηλιούπολη

Στην Ηλιούπολη, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί , υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 15, 17, και 22 ετών κατηγορούμενοι για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση».
Ειδικότερα οι ανωτέρω συλληφθέντες, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία εισέρχονταν σε οικίες στη περιοχή της Ηλιούπολης και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.
Από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Ηλιούπολης προέκυψε ότι κατά τον τελευταίο μήνα έχουν διαπράξει πέντε (5) διαρρήξεις οικιών στην Ηλιούπολη.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων και διαρρηκτικών εργαλείων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πάνω απο 15 τα ανήλικα θύματα του 37χρονου

Συνελήφθη την (2-8-2010), στην περιοχή της Τούμπας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, 37χρονος ημεδαπός, για αποπλάνηση ανηλίκων, ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής και πορνογραφία ανηλίκων.
Συγκεκριμένα, περί τα τέλη του μηνός Μαίου του τρέχοντος έτους, 39χρονη γυναίκα, μητέρα ενός εκ των παθόντων, μετέβη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου κατήγγειλε ότι τον Ιανουάριο του 2009, ο προαναφερόμενος 37χρονος, προσέγγισε τον 13χρονο τότε υιό της και αφού τον δελέασε προσφέροντάς του ένα δώρο, τον οδήγησε στην οικία του όπου προέβη σε ασελγείς πράξεις. Η 39χρονη προσέθεσε επίσης, ότι στις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, αντιλήφθηκε ηλεκτρονική και τηλεφωνική επικοινωνία του υιού της με τον 37χρονο.
Έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση των πληροφοριών, ηλεκτρονικών ιχνών και κατόπιν εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκε ο 37χρονος απογευματινές ώρες της 2-8-2010, στην περιοχή της Τούμπας, όπου προσπάθησε να έρθει, εκ νέου, σε επαφή με τον προαναφερόμενο ανήλικο. Σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο υπήρχαν αποθηκευμένες φωτογραφίες με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.
Από την προανάκριση και κατά δήλωση του ίδιου του συλληφθέντα, προέκυψε ότι, από το έτος 2000, προσέγγιζε είτε διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία σε στέκια που συχνάζουν ανήλικοι, νεαρούς 13 έως 17 ετών, με σκοπό την σεξουαλική συνεύρεση μαζί τους, τις περισσότερες φορές επιτυχώς. Ο 37χρονος ανέφερε επίσης, ότι ο αριθμός των ανηλίκων ξεπερνάει τους δεκαπέντε (15).
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΠΑΟΚ-ΑΓΙΑΞ....ζέσταμα με ξύλο


Στη Θεσ-νίκη, συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατία, (9) άγνωστοι δράστες, μερικοί εκ των οποίων φορούσαν διακριτικά ελληνικής ομάδας, επιτέθηκαν με γροθιές και κλοτσιές σε (4) αλλοδαπούς, υπηκόους Ολλανδίας, οπαδούς αλλοδαπής ομάδας , χωρίς να τραυματιστεί ουδείς. Από ένα εκ των παθόντων οι δράστες αφαίρεσαν (1) τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και προσωπικά του έγγραφα- αντικείμενα. Δράστες αναζητούνται.
Στη Θεσ-νίκη, οδός Εγνατία 12, (8) άγνωστοι δράστες που έφεραν μπλούζες με διακριτικά ελληνικής ομάδας, επιτέθηκαν απρόκλητα σε αλλοδαπό, υπήκοο Ολλανδίας, ο οποίος δεν έφερε διακριτικά ομάδος και τον χτύπησαν με γροθιές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά. Παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δράστες αναζητούνται.

Με την απειλή μαχαιριού τον ανάγκασαν να κάνει ανάληψη απο Α.Τ.Μ.


Στη Θεσ-νίκη, οδός Αγγελάκη 35, (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από ημεδαπό άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Ακολούθως οι δράστες οδήγησαν τον παθόντα σε Α.Τ.Μ Τράπεζας, και τον εξανάγκασαν να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού 400 €, το οποίο και αφαίρεσαν. Δράστες διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται

Μην φοράτε αλυσίδες στο λαιμό...γίνεσται στόχος ληστών


Στην Αθήνα, συμβολή των οδών Ευριπίδου και Δημητρίου, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από πεζή αλλοδαπή, (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού, με σταυρό. Δράστης διέφυγε πεζός και αναζητείται.
Στον Κολωνό, επί της οδού Παγασών, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από πεζή ημεδαπή, (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού, με σταυρό. Δράστης αναζητείται.

Στην Αθήνα, οδός Πατησίων 49, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από πεζή ημεδαπή, (1) χρυσή αλυσίδα λαιμού. Παθούσα με σταθμό ΕΚΑΒ διεκομίσθη σε νοσοκομείο. Δράστης αναζητείται

Πανικός με την εξαφάνιση παιδιού

Ένα θρίλερ με αίσιο – ευτυχώς – τέλος παίχτηκε την Παρασκευή το πρωί στον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Μαρία Αμπατζή», στην Επάνω Σκάλα, όταν το προσωπικό του Σταθμού αντιλήφθηκε ότι έλειπε ένα 2χρονο αγοράκι.Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής, όταν οι βρεφονηπιοκόμοι του Σταθμού συγκέντρωσαν τα παιδιά για να τους δώσουν το πρωινό τους, διαπίστωσαν ότι λείπει ένα 2χρονο αγοράκι. Έψαξαν όλους τους χώρους του Σταθμού, στη συνέχεια βγήκαν και έξω και άρχισαν να ψάχνουν, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να εντοπίσουν το παιδάκι. Κατόπιν ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έσπευσε αμέσως και άρχισε να ερευνά την περιοχή για να εντοπίσει το παιδί.Μία ώρα περίπου μετά και αφού η αγωνία άρχισε να κορυφώνεται, το παιδί βρέθηκε να κάθεται σε ένα παγκάκι με έναν ηλικιωμένο κύριο. Αμέσως μετέφεραν το αγοράκι στο Σταθμό και οι βρεφονηπιοκόμοι πήγαν στη συνέχεια να ενημερώσουν τους γονείς του παιδιού, στο γραφείο που διατηρούν. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γονείς σοκαρίστηκαν με το που είδαν υπάλληλους του Σταθμού να μπαίνουν στο γραφείο τους και αφού ενημερώθηκαν για το τι συνέβη, έσπευσαν να το πάρουν από τον Παιδικό Σταθμό και να βεβαιωθούν ότι είναι καλά.Το αγοράκι μόλις είδε τη μητέρα του έτρεξε στην αγκαλιά της και ξέσπασε σε κλάματα και μετά την περιπέτεια που έζησε, είναι ανήσυχο και την αναζητά συνεχώς.Οι γονείς δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν πώς είναι δυνατόν να ξεφύγει από την προσοχή των νηπιαγωγών – οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδιών – ένα παιδί και να χαθεί.Οι γονείς του αγοριού κατέθεσαν τη Δευτέρα καταγγελία στο Δήμο – ο συγκεκριμένος σταθμός ανήκει στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Παρέμβασης, όπου Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Νάσος Γιακαλής – και ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση στην Αστυνομία, η οποία έχοντας καταγράψει το περιστατικό, διενεργεί προανάκριση.

Σε ποιές περιοχές υπάρχει κίνδυνος φωτιάς σήμερα




Συνελήφθησαν 22 άτομα στο Κουρταλιώτικο φαράγγι


22 άτομα τα οποία είχαν κατασκηνώσει γύρω από το ποτάμι στο Κρουταλιώτικο φαράγγι στο Ρέθυμνο συνελήφθηκαν το πρωί στο πλαίσιο επιχείρησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου μετά από επανειλημμένες καταγγελίες για την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα νατούρα. Έκπληκτοι αστυνομικοί εντόπισαν στην διάρκεια του ελέγχου πέρα από μικροποσότητες χασίς, και ένα δενδρύλλιο κάνναβης το οποίο είχε φυτέψει ένας από τους κατηγορουμένους δίπλα στη σκηνή του.

Μακελειό με οκτώ νεκρούς στο Κονέκτικατ

Σύμφωνα με την αστυνομία, οκτώ άνθρωποι πυροβολήθηκαν θανάσιμα σήμερα μέσα σε ένα κατάστημα πώλησης μπίρας και κρασιών, με περίπου 40 πελάτες, στο Μάντσεστερ στην πολιτεία του Κονέκτικατ, ενώ στη συνέχεια ο δράστης έστρεψε το όπλο εναντίον του κι έθεσε τέλος στη ζωή του.
Εγινε γνωστό ότι ο αυτόχειρας εργαζόταν στο κατάστημα κι αντιμετώπιζε πειθαρχικό έλεγχο. Σύμφωνα με τα τοπικά μμε, ενώ ήδη διεξάγεται η αστυνομική έρευνα, ένα ρατσιστικό κίνητρο πιθανόν να "κρύβεται" πίσω από την πολλαπλή αυτή δολοφονία.

Τρεις συλλήψεις για την πυρκαγιά στην Σάμο

Δύο μελισσοκόμοι, ανδρόγυνο και ένας φίλος τους συνελήφθησαν με την κατηγορία του εμπρησμού δάσους στο Κακοπέρατο της Σάμου.
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις φερόμενοι ως δράστες άναψαν φωτιά για να τρυγήσουν τα μελίσσια αλλά η φωτιά τους ξέφυγε με αποτέλεσμα να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

O Aττίλας προάγεται


Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας έλαβε την απόφαση να αντικαταστήσει τον νυν αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, Ιλκέρ Μπασμπούγ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί από το αξίωμα του στις 30 Αυγούστου, με τον νυν διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων, Ισίκ Κόσανερ. Τη θέση του νέου αρχηγού ενόπλων δυνάμεων θα αναλάβει ο Χασάν Ιγσιζ. Ο νυν διοικητής του στρατού ο στρατηγός Σαλντιράι Μπερκ, ο υπ 'αριθμόν ένα ύποπτος στην υπόθεση Εργκένεκον αναλαμβάνει τη διοίκηση της μονάδας κατάρτισης και δόγματος. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντιώθηκε στην προαγωγή έντεκα στρατηγών, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση Εργκένεκον αλλά, η επιθυμία του δεν έγινε απολύτως αποδεκτή. Ο Ισίκ Κόσανερ αποφοίτησε από τη τουρκική στρατιωτική ακαδημία το 1965. Έως το 1976 υπηρέτησε από διαφορετικές θέσεις το στράτευμα. Το 1974 ήταν διοικητής της Διμοιρίας των Ειδικών Δυνάμεων κατά την επιχείρηση Αττίλα και την εισβολή στην Κύπρο. Έχει επίσης υπηρετήσει στο ΝΑΤΟ και έχει αποφοιτήσει από το Βασιλικό Κολλέγιο Αμυντικών Μελετών της Μ. Βρετανίας.Το 2000 ο Ισίκ Κόσανερ προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και υπηρέτησε ως υφυπουργός του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και αργότερα ως διοικητής των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο, με τον ευφημηστικό τίτλο "δυνάμεις διατήρησης της ειρήνης"...Στη συνέχεια προήχθη στο βαθμό του Στρατηγού το 2004 και υπηρέτησε ως Διοικητής του Τουρκικού Στρατού στο Αιγαίο και αργότερα ως Υπαρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3/8/10

Στη φάκα οι ληστές του Πρέσβη

Συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, τρεις (3) αλλοδαποί , ηλικίας 32, 22 και 40 ετών αντίστοιχα οι οποίοι σύμφωνα με τη διενεργηθείσα προανάκριση είχαν συγκροτήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα η οποία διέπραττε από κοινού κλοπές κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Ειδικότερα , οι ανωτέρω συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα από 15-07-2010 έως 01-08-2010 διέπραξαν συνολικά 17 κλοπές σε ξενοδοχειακά καταλύματα στις περιοχές Χερσονήσου, Ανισσαρά Χερσονήσου και Μαλλιών Νομού Ηρακλείου, αφαιρώντας από αυτά διάφορα είδη ρουχισμού και ηλεκτρονικών ειδών συνολικής αξίας 15.000 ευρώ περίπου και χρηματικό ποσό 6.200 ευρώ και 280 Λιρών Αγγλίας. Από τις προαναφερόμενες κλοπές, η μία αφορά τη κλοπή του Πρέσβη της Αυστρίας, πράξη που έγινε την 18/19-7-2010 σε ξενοδοχείο Δημοτικού Διαμερίσματος Ανισσαράς Χερσονήσου.

To κλεμμένο ΙΧ και ο Χαλκός



Και οι Πακιστανοί στο κόλπο

Μετά τους Αθίγγανους το 'ριξαν και οι Πακιστανοί στις κλοπές χαλκού, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Στην περιοχή Λιβαδειάς Βοιωτίας συνελήφθη 24χρονος Πακιστανός και αναζητείται ένας ακόμα ομοεθνής του, ηλικίας 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης απ’ το σιδηροδρομικό δίκτυο, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, στα πλαίσια της πρόληψης εγκληματικών πράξεων σε βάρος του Ο.Σ.Ε., αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο (2) άτομα, να κινείται πλησίον του σιδηροδρομικού δικτύου. Με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών το εν λόγω αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε πλην όμως οι δύο επιβαίνοντες τράπηκαν πεζοί, σε φυγή. Καταδιώχθηκαν με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ένας εξ αυτών, ενώ ο δεύτερος, παρά τις επισταμένες έρευνες, κατάφερε να διαφύγει. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι (20) κομμένα τμήματα εναερίου χάλκινου καλωδίου ηλεκτροκίνησης του Ο.Σ.Ε. συνολικού βάρους τετρακοσίων (400) κιλών τα οποία είχαν αφαιρέσει – κόψει πρό ολίγου από το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής, στο ύψος του Χ/Σ 137,000. Κατά την προανάκριση προέκυψε, ότι ο συλληφθείς βρίσκεται παράνομα στην χώρα μας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστό διαβατήριο Πακιστάν. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, είχε αφαιρέσει ο δεύτερος εξ αυτών, ο οποίος και αναζητείται, από έτερο ομοεθνή του την 28-07-2010, στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα Αττικής.

Είχαν ρημάξει τα παράλια της Κορινθίας

Στο παραλιακό Δερβένι Κορινθίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, συνελήφθησαν δύο (2) άνδρες αλλοδαποί ηλικίας -23- και -25- ετών οι οποίοι, μαζί με μη συλληφθέντα ομοεθνή συνεργό τους, την 29-07-2010 εισήλθαν στην οικία ημεδαπού άνδρα στη Λυγιά Κορινθίας και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό. Αρχικά οι δράστες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου γιατί εκκρεμούσαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης και γιατί στη κατοχή του ενός εκ των δύο ανευρέθηκε ένα πιστόλι κινεζικής προέλευσης με εφαρμοσμένο το γεμιστήρα με ένα φυσίγγιο. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, οι οποίοι κατ’ επάγγελμα διέπρατταν ληστείες με την απειλή του ίδιου πιστολιού και διαρρήξεις σε κατοικίες νυχτερινές κυρίως ώρες, όπου οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν σε κατάκλιση, στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου. Η ίδια ομάδα είχε διαπράξει ληστεία σε εξοχική κατοικία την 21-05-2010 και από τότε μέχρι την 31-7-2010 είχαν διαπράξει 9 ακόμα διαρρήξεις σε κατοικίες. Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες με απόλυτη βεβαιότητα και πολλά από τα κλοπιμαία ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Κινέζοι νταβατζήδες στο μασάζ



Συνελήφθησαν, χθες και κατά τις απογευματινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Κίνας, ηλικίας 28, 30 και 47 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπορία ανθρώπων, εκβίαση, καθώς και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών με μαχαίρι σε βάρος ενός 50χρονου ομοεθνή τους.
Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 27/7/2010, εισήλθαν τρείς (3) άγνωστοι δράστες σε διαμέρισμα όπου διέμενε ένας 50χρονος υπήκοος Κίνας και προκάλεσαν σ΄αυτόν με μαχαίρι επικίνδυνες σωματικές βλάβες και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Κυδωνίας, προέκυψε ότι δράστες είναι οι παραπάνω, οι οποίοι απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Κυδωνίας όπου αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και συνελήφθησαν καθώς διέμεναν παράνομα στη χώρα.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, προ τριμήνου είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και εκμεταλλευόμενοι την οικονομική δυσχέρεια ομοεθνών τους αλλά και τη μη νόμιμη διαμονής τους στη χώρα μας, εξανάγκαζαν αυτούς να εργάζονται ως «μασέρ» λουομένων στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Ως αποζημίωση της καταναγκαστικής εργασίας τους, τους απέδιδαν, ως μηνιαίο αντάλλαγμα, το χρηματικό ποσό των 250 Ευρώ. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, οι συλληφθέντες τους εξανάγκαζαν με απειλές χρήσης βίας ή με τη χρήση βίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Εξαφανίστηκε ο ταμίας των ΕΛΤΑ με 1,3 εκατ. ευρώ

Ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν από το χρηματοκιβώτιο του κεντρικού καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Λάρισας περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ «άφαντος» είναι από σήμερα το πρωί και ο 35χρονος κεντρικός διαχειριστής (ταμίας). Η απουσία του ταμία σήμερα το πρωί, που δεν προσήλθε στην εργασία του όπως αναμενόταν, αλλά προπαντός η διαπίστωση ότι στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν… ρούχα αντί για χρήματα όπως θα έπρεπε, αφού σήμερα ήταν ημέρα πληρωμών, κινητοποίησαν την τοπική διοίκηση των ΕΛΤΑ, που με τη σειρά της ενημέρωσε την κεντρική διοίκηση και παράλληλα την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
Μάλιστα, λόγω του γεγονότος σήμερα, σε ορισμένες περιοχές του νομού σημειώθηκε καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ.Όπως έγινε γνωστό, το ποσό που «χάθηκε» από το χρηματοκιβώτιο του κεντρικού υποκαταστήματος των Ταχυδρομείων της Λάρισας ανέρχεται στο 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά σε χρηματοεφοδιασμό αλλά και σε έσοδα των ΕΛΤΑ. Ωστόσο το ακριβές ποσό θα γίνει γνωστό μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα των ελεγκτών των ΕΛΤΑ που ερευνούν την υπόθεση από σήμερα και καταγράφουν όλες τις συναλλαγές που έγιναν από την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα που ο εν λόγω διαχειριστής βρισκόταν κανονικά στη βάρδια του.Όπως αναφέρεται, ο 35χρονος, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα πήγε στην εργασία του με σακ βουαγιάζ αφού σχολώντας από τη βάρδια του θα πήγαινε σε παραθαλάσσια περιοχή όπου παραθερίζει η οικογένειά του. Φέρεται δε, να χρησιμοποίησε τον ταξιδιωτικό σάκο για να μεταφέρει τα χρήματα ενώ στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν ρούχα τα οποία θα μετέφερε υποτίθεται στην οικογένειά του που βρισκόταν σε διακοπές.Πάντως στελέχη των ΕΛΤΑ απέφυγαν σήμερα να αναφερθούν στο θέμα παραπέμποντας στα αποτελέσματα τόσο του εσωτερικού ελέγχου όσο και στην έρευνα των αστυνομικών. Ενώ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κατέθεσαν η σύζυγος του διαχειριστή, στελέχη όσο και εργαζόμενοι στο κεντρικό κατάστημα οι οποίοι ήρθαν τελευταία φορά σε επαφή την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα με τον 35χρονο για να απαντηθεί το κυρίαρχο ερώτημα αν η αδικαιολόγητη απουσία του χθες, συνδέεται και με το απολεσθέν ποσό. Ο 35χρονος, που χθες τουλάχιστον δεν είχε εντοπισθεί ούτε είχε δώσει σημάδια ζωής, είχε προσληφθεί στα ΕΛΤΑ πριν 7 χρόνια περίπου, ενώ είχε θητεύσει και στο κατάστημα των Φαρσάλων.

πηγή:ΑΠΕ

3,5 μέτρα είχαν φτάσει τα δενδρύλια

Συνελήφθησαν, χθες (02-08-2010) στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 33, 48, 51 και 32 ετών, αντίστοιχα και ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για καλλιέργεια φυτειών κάνναβης. Για τον ίδιο λόγο αναζητείται ένας (1) ακόμη ημεδαπός, ηλικίας 54 ετών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την αντιμετώπιση της καλλιέργειας χασισοφυτειών στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας εντοπίσθηκαν, προ ημερών σε δασική έκταση, στην περιοχή του Κάστρου, εννέα (9) ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με συνολικά τριακόσια οκτώ (308) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,5 έως 3,5 μέτρα, εκ των οποίων είχαν εκριζώσει 17 φυτά κάνναβης, τα οποία ήταν ξεραμένα. Επίσης, στον ίδιο χώρο βρέθηκε αποξηραμένες μικροποσότητες κάνναβης σε φούντα.
Όπως προέκυψε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, καθώς και το προανακριτικό υλικό που συλέχθηκε την παραπάνω χασισοφυτεία διατηρούσαν και καλλιεργούσαν από κοινού οι συλληφθέντες, καθώς και ο ημεδαπός που αναζητείται.
Επιπλέον, στην κατοχή του 22χρονου και του 33χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο μίγματος καπνού – κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας

Τον σκότωσε με μαχαίρι


Στους Αγίους Θεοδώρους, άγνωστος δράστης υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 45-50 ετών διαπληκτίστηκε με 35χρονο ομοεθνή του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι. Δράστης διέφυγε και αναζητείται.

Γρίφος η ανεύρεση ανθρώπινου κρανίου

Στο Δ.Δ. Πολυδενδρίου, Δήμου Μακεδόνιδος Ημαθίας, σε δύσβατη δασική περιοχή, βρέθηκε Ι.Χ.Ε αυτ-το και έμπροσθεν αριστερού τροχού, κρανίο ανθρώπου. Ανωτέρω όχημα ανήκει σε ζεύγος ημεδαπών και όπως προκύπτει για τον ιδιοκτήτη του, έχει δηλωθεί εξαφάνιση στο Α.Τ. Κρύας Βρύσης. Ενεργείται προανάκριση.

Ξυλοφόρτωσαν ηλικιωμένη


Στη Γλυφάδα, οδός Ναβαρίνου, (2) άγνωστοι δράστες, παραβίασαν πόρτα ισογείου, όπου διαμένει ηλικιωμένη αλλοδαπή και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται

Κυκλοφορούν και οπλοφορούν

Στην Αθήνα, οδός Παπαναστασίου, (2) άγνωστοι δράστες, με απειλή όπλου και χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από αλλοδαπό χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Στο Μαρούσι, Λ. Κηφισίας, άγνωστος δράστης, με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από υπάλληλο περιπτέρου, χρηματικό ποσό και κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Δράστης διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτ-το και αναζητείται.

Στη Θεσσαλονίκη, οδός Δημητρίου Γούναρη, (2) άγνωστοι δράστες, με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από ημεδαπό διάφορα προσωπικά του αντικείμενα. Δράστες αναζητούνται.

Τα κινητά τηλέφωνα πρώτος στόχος

Στο Ν. Φάληρο, οδός Εθν. Μακαρίου, (2) άγνωστοι δράστες, με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπό (2) κινητά τηλέφωνα. Δράστες αναζητούνται.

Στην Κυψέλη, Πλατεία Πρωτομαγιάς, άγνωστος δράστης, με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από ημεδαπό (1) κινητό τηλέφωνο. Δράστης αναζητείται.
Στην Τούμπα, συμβολή των οδών Νικόγλου και Β. Όλγας, (2) άγνωστοι δράστες, με την απειλή κατσαβιδιού, αφαίρεσαν από (2) ημεδαπούς, (2) κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται