10/12/10

Παράσταση διαμαρτυρίας από τα σώματα Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας.






Γράφει η ελένη ασημακοπούλου




Συνδικαλιστές Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί διαμαρτυρήθηκαν με πανό,έξω από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, αλλά και σε χώρο του Λιμανιού της Πάτρας, μετά από αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την διάρκεια συνεδρίασης των ενώσεων σωμάτων ασφαλείας, Αχαΐας Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Στο τραπέζι της συνεδρίασης τέθηκαν αιτήματα που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν και αφορούν Αστυνομικούς, Πυροσβέστες και Λιμενικούς.

Κύριο αίτημα τους η επίλυση του μεταναστευτικού, καθώς το θέμα παίρνει πλέον τεράστιες διαστάσεις, με τους μετανάστες να αυξάνονται στην Πάτρα μέρα με την μέρα και με την παρουσία τους να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Λιμενικοί και Αστυνομικοί ζητούν ενίσχυση ατόμων προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση ώστε να μην έχουμε καθημερινές συγκρούσεις μεταξύ σωμάτων ασφαλείας και μεταναστών, καθώς οι τελευταίοι εισβάλουν κυριολεκτικά μέσα στα πλοία, προκειμένου να ταξιδέψουν παράνομα προς την Ιταλία.

Σε αυτή την περίπτωση λιμενικοί και αστυνομικοί ζητούν να γίνει άμεσα σταθμός φιλοξενίας μεταναστών.

Επίσης ζητούν:

Αυτοτελή υπηρεσία αλλοδαπών Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικά οχήματα μεταγωγής κρατουμένων.

Άμεση κατασκευή κρατητηρίων για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης κρατουμένων.

Να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των αστυνομικών τμημάτων και να ενισχυθούν με προσωπικό οι αστυνομικές διευθύνσεις Αχαΐας Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.