7/2/11

Ο Απάτσι και τ' άλλα παιδιά


Aνάμεσα στους "7" που τάχθηκαν αλληλέγγυοι στους κατηγορούμενους στη δίκη της Σ.Π.Φ είναι και δυο αντιεξουσιαστές που φέρονται ως μέλη του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ του Νίκου Μαζιώτη, ο Χριστόφορος Κορτέσης και ο Σαράντος Νικητόπουλος. Καθώς επίσης και ο αναρχικός Πολύκαρπος Γεωργιάδης [φωτο αριστερά] που μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα απήγαγαν τον μεγαλοβιομήχανο της Β. Ελλάδος Γιώργο Μυλωνά. Εκείνος όμως που ξεχωρίζει είναι ο Ευάγγελος Πάλλης , ο επονομαζόμενος "Απάτσι" των Ελληνικών φυλακών. Ο ποινικός αλλά πολυδιαβασμένος κρατούμενος με τις αριστερές πεποιθήσεις, στο όνομα του οποίου οι δεσμοφύλακες βγάζουν ... αφρούς. Ο Πάλλης για τους γνωρίζοντες είναι ο "Τεμπερεκίδης" της εποχής, που από αγνές και ξεκάθαρες προθέσεις τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άνω κάτω τις φυλακές, ως πρωτοστάτης σ΄όλες τις μεγάλες εξεγέρσεις. Όπως τότε στο Μαλανδρίνο που έβγαλε στα ... κεραμίδια τους ανθρωποφύλακες που χτύπησαν τον κρατούμενο Γιάννη Δημητράκη [φωτο] . Ο "Απάτσι" έδωσε το σύνθημα και ξέσπασε ντόμινο εξεγέρσεων σ' όλη τη χώρα.
Αυτό βέβαια κόντεψε να το πληρώσει πολλές φορές με τη ζωή του, κλεισμένος και βασανισμένος μέσα στα πειθαρχεία. Ο 49χρονος ακούμπησε το ένα πόδι στον θάνατο στις 29 του περασμένου Αυγούστου όταν στο κελί του στις φυλακές Τρικάλων βρέθηκε με κομμένο τον λαιμό. Τότε το Crimes on air σας είχε παρουσιάσει φωτογραφίες του, όπου ήταν αγνώριστος μετά τον βασανισμό του από δεσμοφύλακες στις 13 Σεπτεμβρίου του 2008 στις φυλακές Κορίνθου. Ο "Απάτσι" όμως επέζησε ....
[ΣΣ] Το ξαναλέμε για όλους τους "γιδοβοσκούς": Το Crimes on air σε θέματα φυλακών έχει απόλυτη θέση και άποψη. Οι φυλακές είναι Α.Ε κάποιοι κύριοι κρατικοί λειτουργοί θησαυρίζουν, κοιτούν την βρώμικη τσέπη τους και αδιαφορούν για το αν παράγουν βιαστές, παιδεραστές και δολοφόνους, τους οποίους και προσφέρουν απλόχερα στην κοινωνία.