22/4/11

Η μεγάλη απάτη του εφοριακού


Δεν προκάλεσε έκπληξη σε στελέχη Εφοριών ο εντοπισμός εφοριακού που είχε καταθέσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ! Όπως τόνιζαν, μάλιστα, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα αποκαλυφθούν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις, αφού δεν έχουν ληφθεί ποτέ μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων.
Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν πως από χρόνια έχει επισημανθεί στο υπουργείο Οικονομικών ότι οι εφοριακοί δεν θα πρέπει να παραμένουν πάνω από 5-6 χρόνια στην ίδια υπηρεσία, για να μη δημιουργούν πελατειακές σχέσεις. Ο συγκεκριμένος εφοριακός ήταν πάνω από 10 χρόνια στην ίδια εφορία και μάλιστα πριν από τέσσερις μέρες είχε τοποθετηθεί προϊστάμενος στο Τμήμα Εξόδων. Δηλαδή ήταν αρμόδιος για τις πληρωμές υποχρεώσεων του Δημοσίου σε ιδιώτες.
Αυτό ακριβώς είχε εκμεταλλευθεί! Είχε στήσει εταιρείες-μαϊμού με «μπροστινές» δύο γυναίκες από την Αίγινα.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών που παρακολουθεί λογαριασμούς εφοριακών. Στο πλαίσιο των παρακολουθήσεών τους έπεσαν πάνω στον λογαριασμό του εφοριακού που συνελήφθη. Αμέσως τον μπλόκαραν για να μην αποσύρει τις καταθέσεις. Κάποιος υπάλληλος της τράπεζας ειδοποίησε κρυφά τον εφοριακό ότι ο λογαριασμός του έχει μπλοκαριστεί, αυτός κατάλαβε ότι αποκαλύφθηκε η παράνομη δράση του και... εξαφανίστηκε.
Τη Δευτέρα δεν πήγε στη δουλειά του ούτε και την Τρίτη. Τη μέρα εκείνη άντρες της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πήγαν στην εφορία, εισέβαλαν στο γραφείο του και σφράγισαν τα πάντα. Εγκαταστάθηκαν τρεις επιθεωρητές που έκαναν φύλλο και φτερό τα πάντα!
Όπως αποκαλύφθηκε, ο εφοριακός έστελνε πλαστά χρηματικά εντάλματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, που κάνει τις πληρωμές για λογαριασμό του Δημοσίου, στο όνομα των εταιρειών-μαϊμού που είχε στήσει. Έτσι εκταμιεύονταν κάθε τόσο διάφορα ποσά που κατέληγαν στον λογαριασμό του.

Ο εν λόγω εφοριακός είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Μασονικής Στοάς στην Αχαρνών και μάλιστα κατέχει τον 4ο βαθμό.
Τώρα, σύμφωνα με συμβουλές των δικηγόρων του, λέει ότι είναι ψυχοπαθής και βρίσκεται στο Δαφνί για νοσηλεία!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών που εντόπισε τον... εκατομμυριούχο εφοριακό έχει βρει άλλους δύο... περίεργους λογαριασμούς εφοριακών, εκ των οποίων ο ένας υπηρετεί σε ΔΟΥ νησιού και ο άλλος στη Θράκη!
Φαίνεται δηλαδή ότι πάει... μακριά η βαλίτσα!