16/4/11

Η ΔΙΑΣ έκανε το θαύμα της

Νοέβριος 2007 μέχρι τότε τα Ζωνιανά ήταν το χωριό-τρόμος
Ο Ειδικός Φρουρός Στάθης Λαζαρίδης
Η επίλεκτη ομάδα της ΕΛ.ΑΣ ... σάρωσε ξανά
Η ομάδα ΔΙΑΣ χτύπησε για άλλη μια φορά το σκληρό οργανωμένο έγκλημα. Άνδρες της έπιασαν στην Βούλα, έναν από τους Κρητικούς δράστες που οδήγησαν τον Νοέμβριο του 2007 στα Ζωνιανά, σε παρατεταμένο κώμα  τον νιόπαντρο Ειδικό Φρουρό, Στάθη Λαζαρίδη.
Ο Ειδικός Φρουρός που είναι ζωντανός-νεκρός πυροβολήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή ύστερα από  την αποτυχημένη έφοδο αστυνομικών για να μπουν στα Ζωνιανά και να συλλάβουν ναρκέμπορους. Ο 36χρονος συνελήφθη από άνδρες της ΔΙΑΣ στη Βούλα Αττικής, μαζί με 46χρονο Κρητικό που τον φιλοξενούσε στο σπίτι του, στη Γλυφάδα. Και οι δυο είχαν συστήσει ένα "αχτύπητο"  δίδυμο ληστών.
Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα και σε έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του 36χρονου ένα πιστόλι με γεμιστήρα και δεκαπέντε (15) φυσίγγια.
Από την έρευνα-προανάκριση, που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, με Διοικητή Αντώνη Μπάκα προέκυψε ότι:
  •  την 2-4-2011, στο Κερατσίνι, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού, από όπου αφαίρεσαν τα κλειδιά του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και της ανωτέρω μοτοσυκλέτας, με τα οποία και διέφυγαν.
  •  Την 8-4-2011, στη Γλυφάδα, εισήλθαν σε κατάστημα εμπορίας αθλητικών ειδών και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από την ταμία χρηματικό ποσό.
  •  Την 16-1-2002, στο Χολαργό, αφαίρεσαν από ημεδαπό μία τσάντα που περιείχε ένα (1) πιστόλι που κατείχε νόμιμα και βρέθηκε στη κατοχή του 36χρονου κατά την στιγμή της σύλληψής του.
Σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούν δύο (2) Εντάλματα Σύλληψης, των Εισαγγελέων Πρωτοδικών – Εφετών Αθηνών, κατηγορούμενος για «απάτες», καθώς και επτά (7) ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις για εισφορές και Ν. «περί επιταγών».
Σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούν δύο (2) εντάλματα Σύλληψης, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρεθύμνου, κατηγορούμενος για «απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Αστυνομικών (Υπόθεση Ζωνιανών)», «περί όπλων» και «περί ναρκωτικών».