22/4/11

Αθίγγανος με BMW έκλεβε χαλκό

Από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού Βοιωτίας, σε προεπιλεγμένο σημείο αστυνομικού ελέγχου συνελήφθη 34χρονος Αθίγγανος μετά από συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που συνέλεξαν, διότι είχε κλεμμένα εργοστασιακά καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, διαφόρων διαμετρημάτων και χρωμάτων στο όχημά του, των οποίων τη κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Τα καλώδια προόριζε να τα έκαιγε, ώστε με τη φωτιά να λιώσει το πλαστικό και έτσι να αφαιρούσε τον χαλκό για να τον πουλούσε. Ο δράστης έκρυβε επιμελώς το σημείο από όπου τα είχε αφαιρέσει.
 Από την προανάκριση που διενήργησε το Α.Τ. Ορχομενού με τον διοικητή του προέκυψε ότι τα καλώδια τα είχε αφαιρέσει ο δράστης από την περιοχή του Δομοκού Φθιώτιδας και την ευρύτερη περιοχή, ξηλώνοντας ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.
Ανάμεσα στα κλαπέντα καλώδια ήταν και καλώδια της ΔΕΗ Δομοκού Φθιώτιδας, που είχαν αφαιρεθεί νυκτερινές ώρες της 19 προς 20/4/2011 από τις εγκαταστάσεις της. Αυτά αναγνωρίσθηκαν ανεπιφύλακτα από αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΗ. Η συνολική αξία όλων των κλαπέντων αντικειμένων της ΔΕΗ Δομοκού, ήταν 10.000 Ευρώ.
Το όχημα κατασχέθηκε με τα 80 περίπου κιλά καλωδίων που ήταν φορτωμένο.
Δράστης προσήχθη αρχικά στον Εισαγγελέα Λιβαδειάς και μετά στον Εισαγγελέα Λαμίας.