31/1/14

Εξόρμηση για φυγόποινους

 
Στο πλαίσιο εντοπισμού και σύλληψης φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, κατά το τελευταίο 24ωρο, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν συνολικά δέκα (10) άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη πρωινές ώρες της 30-01-2014, στη Μενεμένη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 44χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν τέσσερις (4) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για κλοπή, πλαστογραφία και αποδοχή προιόντων εγκλήματος.
Αργότερα την ίδια ημέρα, στο Ωραιόκαστρο, συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών.
Επιπλέον, μεσημεριανές ώρες χθες (30-01-2014), στις περιοχές Ασπροβάλτας και Ανάληψης, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 74 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν δέκα (10) και (5) αποφάσεις αντίστοιχα, με τις οποίες καταδικάστηκαν ο μεν πρώτος σε συνολική ποινή φυλάκισης 31 μηνών και χρηματική ποινή και ο δεύτερος σε ποινή φυλάκισης 19 μηνών και χρηματική ποινή, επίσης για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών.
Σε συνέχεια των ελέγχων, κατά το περασμένο 24ωρο, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν, έξι (6) ακόμη άτομα, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.