22/2/14

Στο Τρίκορφο έκρυψαν το ΙΧ

 
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου Φωκίδας, εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε βάρος 34χρονου ημεδαπού, οδηγού Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας εταιρείας εμπορίας τσιγάρων.
Στο πλαίσιο πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε 30χρονος υπήκοος Αλβανίας ως ένας από τους δράστες, ο οποίος συνελήφθη χθες (21-02-2014) στην Κόρινθο, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από την κα Ανακρίτρια Άμφισσας.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 20-09-2013, στην τοπική κοινότητα Μαναγούλη του Δήμου Δωρίδας, ο 30χρονος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και φορώντας κουκούλες, προσέγγισαν το σταθμευμένο όχημα της εταιρείας, μέσα στο οποίο είχε μόλις επιβιβαστεί ο 34χρονος, μετά από διανομή τσιγάρων σε κατάστημα ψιλικών στην ανωτέρω περιοχή.
Οι δράστες, με την απειλή πιστολιών, είχαν αναγκάσει τον 34χρονο οδηγό του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, να τους παραδώσει ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, προερχόμενο από εισπράξεις από την πώληση των τσιγάρων.
Άμεσα στην ευρύτερη περιοχή, διενεργήθηκαν επιστάμενες αναζητήσεις από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ το όχημα διαφυγής τους εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε ερημική τοποθεσία, πλησίον της τοπικής κοινότητας Τρίκορφου Φωκίδας.
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 30χρονου δράστη, ο οποίος ήδη κρατείτο στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου κατηγορούμενος για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας και εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης από την κα Ανακρίτρια Άμφισσας.
Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του 30χρονου, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και άλλες παρόμοιες αξιόποινες υποθέσεις.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, ενώπιον της κας Ανακρίτριας Άμφισσας.