31/7/15

Μια Μαλέσιου στον ΟΚΑΝΑ



Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, συναντήθηκε σήμερα (31.7.2015) με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, κ. Ευάγγελο Καφετζόπουλο. Από πλευράς Υπουργείου, ήταν παρών ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης ενώ από πλευράς ΟΚΑΝΑ παρέστησαν οι κυρίες Ελένη Κερασιώτη, Λίτσα Λαγάκου, Νικολέτα Γεωργαλά και Μυρτώ Μαλέσιου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση για στενότερη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και του Οργανισμού σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον ΟΚΑΝΑ, που θα περιλαμβάνει τρεις κύριους πυλώνες:

1. Θεσμοθέτηση μόνιμου χαρακτήρα συνεργασίας με την Υπηρεσία Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ και θα αφορά σε ανήλικους και νεαρούς ανήλικους που συλλαμβάνονται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
2. Συνεργασία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων καθώς και σε θέματα προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.
3. Συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον ΟΚΑΝΑ σε θέματα εκπαίδευσης, με τη συνδρομή και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ).