29/7/15

Οι ληστές των Εξαρχείων


Συγκεκριμένα πρόκειται:
Α) ΜΠΑΚΑΛΗ Παρασκευά του Ευθυμίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι Αττικής (συλληφθείς).


Β) ΛΥΓΕΡΟ Γεώργιο του Νικολάου και της Ιωάννας, που γεννήθηκε το 1989 στη Χίο (αναζητείται).



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 19-7-2015, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), στα Εξάρχεια και σε βάρος 26χρονου ημεδαπού συνεργού του (που αναζητείται), διότι διέπρατταν ληστείες σε πεζούς στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, οι ανωτέρω, το τελευταίο τετράμηνο τουλάχιστον, εντόπιζαν νεαρά κυρίως άτομα, που κινούνταν στην περιοχή των Εξαρχείων, τα προσέγγιζαν με το πρόσχημα ποια ποδοσφαιρική ομάδα υποστηρίζουν. Στη συνέχεια, με την απειλή σωματικής βίας, είτε στο ίδιο σημείο, είτε οδηγώντας τα στο λόφο του Στρέφη, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.
Μέχρι στιγμής έχει διακριβωθεί ότι ενέχονται σε τριάντα (30) ληστείες, τις οποίες διέπραξαν με την ίδια μεθοδολογία.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της κλοπής από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης οπλοφορίας.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, τη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-3392043 του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.