24/8/15

Στο κόλπο η Γεωργιανή


Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης με συνεργό την οικιακή βοηθό της

Με συνεργό την 54χρονη οικιακή βοηθό, υπήκοος Γεωργίας, άγνωστα άτομα χτύπησαν και λήστεψαν μια 89χρονη στον Κάλαμο Αττικής στις 19 Αυγούστου. Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δράστες είναι η 54χρονη οικιακή βοηθός και άγνωστος αριθμός συνεργών της, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της ψευδορκίας καθώς και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Επίσης συγκατηγορούμενη για την ίδια υπόθεση είναι και μία 35χρονη ομοεθνής της, η οποία συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα στις 20 Αυγούστου η 54χρονη κατέθεσε ενόρκως ότι μεταμεσονύχτιες ώρες της προηγούμενης ημέρας δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους εισήλθαν με άγνωστο τρόπο στην οικία 89χρονης στον Κάλαμο, όπου εργάζεται ως οικιακή βοηθός τα τελευταία επτά χρόνια. Έπειτα, αφού ακινητοποίησαν την ίδια και την ηλικιωμένη δένοντάς τους, ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.

Με το πέρας της κατάθεσής της διαπιστώθηκε ότι η 54χρονη δεν διέθετε έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή της στη χώρα και συνελήφθη αρχικά για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η οικιακή βοηθός βοήθησε τους δράστες να εισέλθουν στην οικία, οι οποίοι «επέδειξαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά» απέναντι στην ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να της προκαλέσουν σωματικές βλάβες και να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Ακόμη, στην κατοχή της βρέθηκε τσάντα, εντός της οποίας βρισκόταν χρηματικό ποσό και κοσμήματα που ανήκαν στην 89χρονη. Τη συγκεκριμένη τσάντα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, αποπειράθηκε να παραδώσει στην 35χρονη, η οποία συνελήφθη τη στιγμή της παράδοσης, για την αποδοχή των κλοπιμαίων.