27/7/10

Έκλεβε τα ξενοδοχεία αφού έτρωγε και κοιμόταν

Από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Καρπενησίου συνελήφθη χθες (26-7-2010) ένας ημεδαπός ηλικίας 46 ετών, γιατί όπως προέκυψε μετά τον εντοπισμό του στο Κλαυσί Ευρυτανίας αναζητούνταν, ως δραπέτης, από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας.
Στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης εξέτιε ποινή φυλάκισης 23 μηνών και ενώ είχε λάβει 6ήμερη άδεια δεν είχε επιστρέψει, όπως όφειλε, την 6-5-2010. Σε βάρος του διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν ακόμη τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες, υπεξαίρεση, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κ.λ.π.
Από περαιτέρω έρευνα προέκυψε, επιπλέον, ότι:
1) Την 22-5-2010 στο Βουτύρο Ευρυτανίας εμφανίστηκε σε εκεί ξενοδοχείο ως αντιπρόσωπος ιδιωτικής εταιρίας, έκλεισε πέντε δωμάτια για τον ίδιο και για άλλα δήθεν μέλη της ίδιας εταιρείας που θα έφταναν την επομένη, διέμενε την νύκτα της 22/23-5-2010 και αποχώρησε απροειδοποίητα τις πρωινές ώρες της 23-5-2010 αφαιρώντας την τηλεόραση του δωματίου, χωρίς να καταβάλει και το αντίτιμο της διανυκτέρευσης. Με τους ίδιους ισχυρισμούς εμφανίστηκε σε κατάστημα εστιάσεως του αυτού χωριού στο οποίο κατανάλωσε είδη, χωρίς να καταβάλλει το ανάλογο αντίτιμο.
2) Την 16-7-2010 στις Κορυσχάδες Ευρυτανίας εμφανίστηκε σε εκεί ξενοδοχείο ως αντιπρόσωπος άλλης ιδιωτικής εταιρείας έκλεισε δύο διαμερίσματα για τον ίδιο και άλλα δήθεν μέλη της εταιρείας που θα έφταναν την επομένη και φεύγοντας απροειδοποίητα την ίδια ημέρα, χωρίς να καταβάλλει το αντίτιμο της παραμονής του, αφαίρεσε δύο (2) τηλεοράσεις των δωματίων και
3) Την 26-7-2010 στο Κλαυσί Ευρυτανίας εμφανίστηκε πάλι σε εκεί ξενοδοχείο ως αντιπρόσωπος τρίτης ιδιωτικής εταιρείας έκλεισε για τον ίδιο και για άλλα δήθεν μέλη της εταιρείας τέσσερα δωμάτια, αλλά δεν πρόλαβε τα ολοκληρώσει την τακτική του γιατί εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι από 6-6-2010 κινούνταν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εταιρείας ενοικιάσεων με έδρα την Κέρκυρα το οποίο είχε υπεξαιρέσει.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ερευνάται η δράση του, με παρόμοιο τρόπο, σε άλλες περιοχές της χώρας.