28/7/10

Σύλληψη ατόμου για “Πορνογραφία ανηλίκων”

Συνελήφθη σήμερα (27-7-2010), μεσημβρινές ώρες, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 40χρονος ημεδαπός, υπάλληλος υπηρεσίας της Νομαρχίας Άρτας, για πορνογραφία ανηλίκων.
Συγκεκριμένα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν στοχευμένων ελέγχων στο διαδικτυακό χώρο, εντοπίστηκε ηλεκτρονική διεύθυνση που είχε πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας, η οποία κατά τον μήνα Αύγουστο του έτους 2007, διαπιστώθηκε ότι είχε αποδοθεί σε υπηρεσία της Νομαρχίας Άρτας.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πρωινές ώρες σήμερα (27-7-2010), πραγματοποίησαν έρευνα σε γραφεία της συγκεκριμένης Υπηρεσίας και κατάφεραν να εντοπίσουν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή του συλληφθέντα, ίχνη πρόσβασης σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αποθηκευμένων αρχείων παιδικής πορνογραφίας (πλέον των 3.000), κυάλια νυκτός, μία (1) θερμική κάμερα υψηλής ποιότητας, δύο (2) σκληροί δίσκοι, τέσσερις (4) οπτικοί δίσκοι ( DVD ) κι ένα (1) μαχαίρι.
Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα – προανάκριση προέκυψε ότι, ο 40χρονος, χρησιμοποιούσε τη σύνδεση με το διαδίκτυο της Υπηρεσίας του προκειμένου, μεταξύ άλλων, να προμηθεύεται αρχεία παιδικής πορνογραφίας.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.