24/2/11

Προσγειώθηκε το πρώτο αεροσκάφος από τη Λιβύη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Λιβύη, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών. Λίγα λεπτά πριν τις 10 προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος το πρώτο C-130, με τους 85 επιβάτες να αποβιβάζονται με αργούς ρυθμούς. Στο λιμάνι του Ηρακλείου έδεσαν νωρίτερα δύο πλοία που μετέφεραν Έλληνες, αλλά και χιλιάδες Κινέζους

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ τo δεύτερο C-130 αναχώρησε από τη Λιβύη με 83 άτομα γύρω στις 21:30 ώρα Ελλάδας και το τρίτο εκείνη την ώρα βρισκόταν σε φάση φόρτωσης.

Τα τρία μεταγωγικά αεροσκάφη είχαν αναχωρήσει σήμερα περίπου στις 9:00 το πρωί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με τελικό προορισμό τις πόλεις Τρίπολη και Σίρτι και σκοπό να επαναπατρίσουν τους Έλληνες της Λιβύης.

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρεται πως το βράδυ απέπλευσε από το Ηράκλειο το «OLYMPIC CHAMPION» με προορισμό το λιμάνι της Βεγγάζης ενώ το πλοίο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» που είχε φύγει νωρίτερα από τη Βεγγάζη με προορισμό το λιμάνι της Σούδας, επέστρεψε πίσω λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

πηγή:enet