15/3/11

Τους έπιασαν "κότσο"

Βρέθηκαν "ειδικοί" που κορόιδεψαν  εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά πιάστηκαν όμως γιατί διέπραξαν ποινικό αδίκημα. Την  ασυδοσία όμως των εταιρειών με τις υπερχρεώσεις, τα "νταβατζίδικα" συμβόλαια με δόλωμα τα "πακέτα προσφοράς" ποιος την διερευνά; Ή εκεί τα ... πακέτα κυμαίνονται πολύ ψιλά!Από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων  ηλικίας 25, 26, 33, 33 και 43 ετών  για «Απάτη και Πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα» και «Σύσταση και συμμορία».
Κατά το τελευταίο 8μηνο, οι  δράστες, με τέσσερις  ακόμα συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, κάνοντας χρήση φωτοτυπημένων εγγράφων (Δ.Α.Τ., Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων Εφορίας κ.λ.π.) τα οποία αντιστοιχούσαν σε άλλα πρόσωπα και με πλαστές εξουσιοδοτήσεις τις οποίες κατήρτιζαν οι ίδιοι, εξαπατούσαν υπαλλήλους καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και υπέγραφαν εταιρικές ή προσωπικές συνδέσεις αποκομίζοντας επιδοτούμενες συσκευές κινητών τηλεφώνων, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσαν σε διάφορα καταστήματα.
Για να διασφαλίσουν φωτοτυπίες γνήσιων δικαιολογητικών εμφανίζονταν ως υπάλληλοι εργοδοτικών εταιρειών και αφού προέβαιναν σε καταχώρηση αγγελιών σε εφημερίδα, ζητούσαν προσωπικό δήθεν για εργασία, σε εταιρεία ταχυμεταφορών ή baby sitting, αποκομίζοντας από τους ενδιαφερόμενους φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτοτήτων και λοιπών δικαιολογητικών.
Οι δράστες εκτός από την εξαπάτηση των καταστηματαρχών και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, επιβάρυναν οικονομικά και τα πραγματικά φυσικά πρόσωπα, των οποίων χρησιμοποιούσαν φωτοτυπίες των εγγράφων και δικαιολογητικών τους, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ως οφειλέτες λογαριασμών και λοιπών οικονομικών απαιτήσεων.
Από την μέχρι τώρα έρευνα-προανάκριση εξιχνιάσθηκαν τριάντα δύο (32) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ισάριθμων καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τις οποίες αποκόμισαν κέρδη, το ύψος των οποίων υπερβαίνει το χρηματικό ποσό  των 110.000 ευρώ.
Οι δύο από τους δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον  κ.  Εισαγγελέα ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους. Στην αρχή ξεχάσαμε να σας πούμε και τις υποτιθέμενες "παρακολουθήσεις" τις τηλεφωνικές υποκλοπές δηλαδή.