14/3/11

Έπιασαν τους δυνατούς

Χρίστος Τσάκαλος
Γιώργος Νικολόπουλος

                                                            Νταμιάνο Μπολάνο



Είναι ίσως η πιο σημαντική ομαδική σύλληψη αυτή που έγινε τα ξημερώματα στον Βόλο. Η Αντιτρομοκρατική φαίνεται πως πήρε  στα χέρια της τον Χρίστο Τσάκαλο, τον Γιώργο Νικολόπουλο και τον Νταμιανό Μπολάνο.

Μετά τη σύλληψη Μαζιώτη μέλους του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ είναι ίσως η πιο σημαντική επιτυχία του Ταξίαρχου κ. Αλκιβιάδη Τζωίτη  από την στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι αυτής της νευραλγικής υπηρεσίας. Τα γεγονότα όμως δικαιώνουν και τον προκάτοχό του Δημήτρη Χωριανόπουλο, που είδε και έπαθε για να πείσει τότε τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Τσιατούρα, πως το διαμέρισμα της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» στο Χαλάνδρι ήταν «χρυσός». Η ταυτότητά των τελευταίων «3»  δεν έχει εξακριβωθεί δακτυλοσκοπικά αλλά όλα οδηγούν σ' αυτό το συμπέρασμα. Οι «3» θεωρείται  πως είχαν όλα τα … προσόντα για να είναι και   ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους «Πυρήνες» και τη ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ. Οι φωτογραφίες τους δόθηκαν στη δημοσιότητα τον περασμένο Νοέμβρη [1-11-2010]  όταν στο Παγκράτι συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Αργυρού και ο Γεράσιμος Τσάκαλος [αδελφός του Χρίστου] να ταχυδρομούν πακέτα βόμβες σε ξένες πρεσβείες και ξένους ηγέτες.
Μετά από έρευνες της αστυνομίας και τις μαρτυρίες των υπαλλήλων ταχυμεταφορικής εταιρείας, φέρεται  πως αναγνωρίστηκαν οι δύο απ’ αυτούς.
 Ο 23χρονος Νταμιάνο Μπολάνο ίσως να έστειλε τον φάκελο βόμβα στη γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ ενώ ο 24χρονος Γιώργος Νικολόπουλος μάλλον ταχυδρόμησε  το δέμα βόμβα προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.