14/3/11

Kαταδίκη στον 85χρονο παιδόφιλο


ΚΑΛΑΜΑΤΑ 14.
Γράφει η Ιωάννα Κοντομηνά


Εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, υπόθεση  για ασέλγεια σε βάρος 6χρονου κοριτσιού από 85χρονο συγχωριανό της.
Συγκεκριμένα τον Ιούνιο  του 2007 ,το κοριτσάκι έπαιζε έξω από το σπίτι του, όταν ο 85χρονος τότε, γείτονάς του το πήρε μέσα στο σπίτι του. Κλείδωσε την πόρτα και πήγε το ανήλικο κοριτσάκι στο κρεβάτι του. Εκεί του αφαίρεσε τα ρούχα και ασέλγησε ,χωρίς όμως να το βιάσει. Αμέσως μετά το πήγε στο μπάνιο και το έπλυνε, πριν φύγει το μικρό παιδί από το σπίτι του, του έδωσε 5 ευρώ και του ζήτησε να μην πει τίποτα σε κανένα. Το παιδί όμως, επιστρέφοντας στο σπίτι του έδωσε τα χρήματα στην μητέρα του και της εξιστόρησε τι είχε γίνει στο σπίτι του 85χρονου. Η μητέρα μαζί με το παιδί της , πήγε στο σπίτι του γείτονά της ,αυτός όμως αρνήθηκε τα πάντα και είπε ότι ήταν η φαντασία του μικρού παιδιού. Προσπαθώντας, μάλιστα, να εξηγήσει τον λόγο που έκανε μπάνιο στο μικρό κοριτσάκι , είπε πως το έπλυνε γιατί είχε πιάσει τα σκυλιά και τα γατιά της γειτονιάς. Οι γονείς έκαναν καταγγελία στον 85χρονο και η υπόθεση ακολούθησε την δικαστική οδό.
Πρωτοδίκως ο ηλικιωμένος είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλάκισης ,από αυτά όμως στην φυλακή έμεινε μόνο 1,5 χρόνο περίπου, κατόπιν αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας αλλά και ηλικίας. Χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας μείωσε την ποινή του 85χρονου σε 7 χρόνια κάθειρξη αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.