11/4/11

Πλαστοπροσωπία για να περάσει στην αστυνομία

Τριαντάχρονη επιθυμούσε διακαώς να καταταγεί στην αστυνομία. Έδωσε τα μισά μαθήματα, αλλά για τ' άλλα μισά έβαλε την 32χρονη αδελφή της να καθήσει στη θέση της.   Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση, πλαστογραφίας και πλαστοπροσωπίας εναντίον δύο γυκαικών που είναι αδελφές,  ηλικίας 30 και 32 ετών. Τα  αδικήματα  διαπράχθηκαν το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής γραπτής εξέτασης για πρόσληψη στην Αστυνομία.
    Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η 30χρονη μετά από αίτηση που υπέβαλε, παρουσιάστηκε προχθές  το πρωί στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου και συμμετείχε στις εξετάσεις.
    Αφού ολοκληρώθηκε η εξέταση στα μαθήματα των μαθηματικών και Ελληνικών, η 30χρονη αποχώρησε και στη θέση της παρακάθισε η 32χρονη αδελφή της, η οποία προηγουμένως παρέλαβε την ταυτότητα της 30χρονης με πρόθεση να ολοκληρώσει τη γραπτή εξέταση στα μαθήματα των Αγγλικών και Γενικών Γνώσεων.
    Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, το περιστατικό έγινε αντιληπτό και μετά από παρέμβαση του επιτηρητή, τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας.
    Και οι δύο αδελφές οδηγήθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου ανακρινόμενες προέβησαν σε θεληματικές καταθέσεις, στις οποίες φέρονται να ομολόγησαν τη διάπραξη των αδικημάτων. Στη συνέχεια κατηγορήθηκαν γραπτώς, για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.