11/4/11

Στις ληστείες ήταν στρατιώτης


Τα σύνεργα της συμμορίας στην οποία ενεργό ρόλο είχε  και ο φαντάρος
Στρατιώτης συμμετείχε σε ληστρική συμμορία. Από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, έχει διαπράξει μεγάλο αριθμό ληστειών και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και Δράμας.
Ειδικότερα, την 09-04-2011 και ώρα 02.20 στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Καβάλας, συνελλήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, ένας 23χρονος και ένας 21χρονος στρατιώτης, για απόπειρα κλοπής μιας μοτοσικλέτας και ενός μοτοποδηλάτου από πυλωτή πολυκατοικίας. Άλλοι δύο (2) συνεργοί τους, ηλικίας 20 και 21 ετών, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν και είχαν σταθμεύσει παραπλεύρως της ανωτέρω πολυκατοικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
  • δύο (2) ζευγάρια μαύρα μάλλινα γάντια,
  • ένα (1) κράνος χρώματος μαύρο-ασημί,
  • μία (1) μαύρη υφασμάτινη τσάντα πλάτης, που περιείχε μία (1) μαύρη κουκούλα, τύπου full - face , καθώς και
  • δύο (2) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 και 20 Ευρώ, τα οποία εντοπίστηκαν μέσα σε μαύρο υφασμάτινο τσαντάκι που ανήκε σε ανωτέρω 21χρονο δράστη-στρατιώτη.
Ακολούθησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των τεσσάρων (4) δραστών, καθώς και σε άλλα σημεία που αυτοί υπέδειξαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μια (1) κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας REMINGTON , διαμετρήματος 12 CAL , της οποίας η κάνη έχει αποκοπεί-λιμαριστεί (κοντόκανη), ενώ στη λαβή έχει επικολληθεί πρόσθετο αυτοσχέδιο κοντάκι.
  • Μία (1) κυνηγετική φυσιγγιοθήκη, καθώς και κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
  • Τέσσερα (4) μαχαίρια με διάφορα μήκη λάμας.
  • Μία (1) σιδερογροθιά και ένας (1) σιδερολοστός.
  • Δύο (2) μαύρα κράνη, τρεις (3) μαύρες μάσκες τύπου full face , διάφορα ζευγάρια γαντιών (πλαστικά και μάλλινα), καθώς και μαύρα ρούχα και φόρμες. 
  • Ένα (1) σπρέι πιπεριού.
  • Μία (1) πινακίδα κυκλοφορίας δίκυκλης μοτοσικλέτας.
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
  • Δύο (2) μοτοσικλέτες, οι οποίες είχαν κλαπεί την 24-06-2010 και την 01-02-2011 από την Καβάλα και οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
Αξιοποιώντας κατάλληλα τα παραπάνω ευρήματα και ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα-προανάκριση, προέκυψε ότι οι τέσσερις (4) συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο συνεργό τους, διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από 24-06-2010 έως 04-04-2011, τρεις (3) ληστείες (Ζυγός Καβάλας, Ν. Πέραμο Καβάλας και Καλαμπάκι Δράμας), μία (1) κλοπή σε κατάστημα στην Παλαιά Καβάλα και πέντε (5) κλοπές μοτοσικλετών στην πόλη της Καβάλας.
Ειδικότερα:
  • Την 01-02-2011 και περί ώρα 09.10, δύο (2) εκ των ανωτέρω δραστών μετέβησαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα σε κατάστημα-παντοπωλείο στο Ζυγός Καβάλας, εντός του οποίου λειτουργεί Ταχυδρομικό Πρακτορείο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό 19.950,20 ευρώ, το οποίο προορίζονταν για πληρωμές συντάξεων. Κατά τη διαφυγή τους, ο ένας δράστης πυροβόλησε με κοντόκανη καραμπίνα μία φορά στην οροφή του καταστήματος, όταν δύο από τους παρευρισκομένους συνταξιούχους επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν . Η ανωτέρω μοτοσικλέτα βρέθηκε εγκαταλελειμμένη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας την επόμενη ημέρα (02-02-2011) σε δασική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Παλαιάς Καβάλας και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
  • Την 02-04-2011 και περί ώρα 17.20, δύο (2) εκ των ανωτέρω δραστών, μετέβησαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα σε κατάστημα Super Market στη Νέα Πέραμο Καβάλας, όπου ο ένας εξ αυτών εισήλθε στο κατάστημα και με την απειλή πιστολιού ανάγκασε την ταμία του καταστήματος να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ, ενώ ο έτερος δράστης ανέμενε στην είσοδο του καταστήματος κρατώντας μια κοντόκαννη καραμπίνα. Ακολούθως, διέφυγαν επιβαίνοντες στην προαναφερόμενη μοτοσικλέτα.
  • Την 04-04-2011 και περί ώρα 11.40, οι ίδιοι ως άνω δράστες με την ίδια κλεμμένη μοτοσικλέτα, μετέβησαν στο Ταχυδρομικό Γραφείο Καλαμπακίου Δράμας, όπου ο ένας εξ αυτών εισήλθε στο Γραφείο και με την απειλή πιστολιού ανάγκασε τους υπαλλήλους του καταστήματος να του παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ, ενώ ο δεύτερος δράστης ανέμενε εντός του καταστήματος κρατώντας μια κοντόκαννη καραμπίνα. Ακολούθως, διέφυγαν επιβαίνοντες στην ανωτέρω μοτοσικλέτα, η οποία την ίδια ημέρα (04-04-2011) βρέθηκε εγκαταλελειμμένη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου, σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Κεφαλαρίου-Δοξάτου, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
  • Τις νυκτερινές ώρες της 28/29-10-2010, οι ίδιοι ως άνω δράστες , αφού παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο την κεντρική θύρα εισόδου καταστήματος καφέ-ψητοπωλείου που βρίσκεται στην Παλαιά Καβάλα, εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ, μία (1) κυνηγετική καραμπίνα, μαζί με μία κυνηγετική φυσιγγιοθήκη – ζώνη με τριάντα (30) φυσίγγια και ένα κινητό τηλέφωνο, συνολικής αξίας 450 ευρώ.
  • Επίσης, οι ανωτέρω δράστες, δρώντας κατά μόνας ή συνηθέστερα ανά δύο, αφαίρεσαν από 24-06-2010 έως 02-04-2011 από την πόλη της Καβάλας πέντε (5) μοτοσικλέτες προκειμένου να τις χρησιμοποιούν στις έκνομες ενέργειές του (δύο από αυτές χρησιμοποιήθηκαν στις προαναφερόμενες ληστείες).
Οι τέσσερις (4) συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Ο πέμπτος δράστης της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας αναζητείται, ενώ το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας συνεχίζει την προανάκριση για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.