4/4/11

Από θύμα θύτης των "Μπράβων με τις Ferrari"




Σε μεγάλο δίλημμα  βρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη  το δικαστικό συμβούλιο Αγρινίου στο οποίο είχε  προσφύγει ο κατηγορούμενος   Λάμπρος Κουτσούκης που κινδυνεύει  από  παρεξήγηση που έγινε μήνες πριν σε  πανηγύρι να χάσει ακόμη και τώρα το δεξί του πόδι από  πυροβολισμό. Το συμβούλιο μετά το υπόμνημα  που κατέθεσε ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης, αποφάσισε σε μια σπάνια ενέργεια να συγκληθεί για δεύτερη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες και να διατάξει την προσαγωγή από τις φυλακές Ιωαννίνων του προφυλακισμένου και τραυματισμένου Λ. Κουτσούκη.
O ποινικολόγος κ. Πάυλος Σαράκης
Όμως φαίνεται πως κάποιο … αόρατο χέρι συμβούλεψε να μην γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής του. Το περιστατικό έγινε την 24η Ιουνίου 2010 στο υπαίθριο πανηγύρι, που λάμβανε χώρα σε δημόσια πλατεία του Αγρινίου, εξαιτίας του εορτασμού του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά. Το γεγονός ότι ο φίλος του Κουτσούκη που ήταν στην παρέα, είχε «κλέψει» την καρδιά μιας Αγρινιώτισσας, έγινε η αιτία να ανάψουν τα αίματα τα ξημερώματα όταν οι δυο άνδρες ξεκίνησαν να φύγουν. Αν και ο  απατημένος άνδρας απουσίαζε από το πανηγύρι, την εκδίκηση ανέλαβε να πάρει ο πατέρας του που ήταν παρών με δική του αλλά πολυπληθή παρέα. Στην αντίπαλη παρέα του Κουτσούκη, ένας πραγματικός πυροσβέστης, που μόνο πυροσβεστικά δεν λειτούργησε όταν άναψαν τα αίματα. Όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες με την αποκάλυψη του Τμήματος Εκβιαστών με τους  Νονούς  ανά την Ελλάδα, ακούγεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες της ΕΥΠ πως ο πυροσβέστης μπορεί  να ήταν ο ένας από τους δυο άνδρες που πυροβόλησε τον Κουτσούκη, στο πανηγύρι. Να είναι τυχαίο άραγε πως ο πυροσβέστης πιάστηκε πριν από μια εβδομάδα, έχοντας στην κατοχή του πιστόλι και αλεξίσφαιρο γιλέκο?  Ιδού πάντως πως περιγράφει στο υπόμνημά του ο Κουτσούκης το τι συνέβη στο πανηγύρι εκείνο το βράδυ με δράστες άτομα που εμπλέκονται στην διαβόητη ομάδα του Αγρινίου, τα ηγετικά στελέχη της οποίας μάλιστα κυκλοφορούν με δυο Ferrari
και υπό την ανοχή της τοπικής αστυνομίας αλώνιζαν την περιοχή και εκβίαζαν καταστηματάρχες:
«Καθώς περνούσαμε –αναφέρει ο κ. Κουτσούκης-  για να φύγουμε από το τραπέζι του   Ν… εκείνος αφού εξύβρισε αρχικώς τον φίλο μου Κ.Κ του επιτέθηκε απρόκλητα και εν συνεχεία άρχισε να τον ξυλοκοπά βίαια, βάναυσα και με ιδιαίτερη σκληρότητα.
Επειδή τόσο ο φίλος μου όσο και εγώ δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τον υπέρτερης σωματικής δύναμης  Ν… ούτε την ψυχολογική πίεση που ασκούσε η μεγαλύτερη αριθμητικά παρέα του και προκειμένου να βοηθήσω, αλλά και να σώσω τον φίλο μου, από τα ανελέητα χτυπήματα του, αφού ήταν εμφανής η αδυναμία μας να τον αποκρούσουμε μόνο με τις φυσικές μας δυνάμεις, χρησιμοποίησα εναντίον του όπλο, για το οποίο πράγματι δεν έχω την απαιτούμενη από τον Νόμο άδεια.
Ενώ ο Κ. Κ. εδάρετο ανηλεώς από τον πολύ πιο εύσωμο και δυνατό  Ν… και προκειμένου να βοηθήσω τον φίλο μου για να αποφύγει τον συνεχόμενο ξυλοδαρμό, ανέβηκα στο τσιμεντένιο έρεισμα στο οποίο  είχε ρίξει τον φίλο μου και τον χτυπούσε. Εγώ προσπάθησα να τον κάνω να φοβηθεί, και να υποχωρήσει. Τότε αντιλήφθηκα από την δεξιά μεριά μου ένα προτεταμένο χέρι που κρατούσε ένα όπλο και να πυροβολεί προς την μεριά μου και αμέσως ένοιωσα ένα έντονο κάψιμο στον δεξί μηρό μου. Τότε μόνο –ενστικτωδώς και αντανακλαστικώς- στόχευσα τον  Ν… χαμηλά στα πόδια και πυροβόλησα. Η βολίδα που με τραυμάτισε προήλθε εκ δεξιών μου και για τον λόγο αυτό έχει πύλη εισόδου πλάγια στην μεσότητα του μηρού, και έξοδο έσω οπίσθια». Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τους «Νονούς με τις  Ferrari» όπου αναδεικνύεται η διαφθορά με πηλήκιο ο ποινικολόγος των Αθηνών  Παύλος Σαράκης [φωτο] δήλωσε στο Crimes on air: «Πρόκειται για μία υπόθεση που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Οι φερόμενοι ως βασικοί δράστες της υπόθεσης είναι και οι βαρύτατοι τραυματισμένοι από πυροβόλο όπλο. Η εκδοχή του αυτοτραυματισμού ή των φίλιων πυρών είναι επιπόλαιη και αστήρικτη. Υπήρξε και έτερο άτομο που έλαβε μέρος στη συμπλοκή, για το οποίο ουδεμία έρευνα έγινε για την ταυτοποίηση του. Ουδέποτε διερευνήθηκε από τις Αρχές η εκδοχή ότι ο τραυματισμός τους οφείλεται από πυροβολισμούς από όπλο που "έβαλε" εναντίον τους. Ότι και οι ίδιοι είναι θύματα απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος τους. Είναι αδιανόητο σε μία τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση να υπάρχει σωρεία παραλείψεων προανακριτικών και ανακριτικών πράξεων. Ευελπιστώ ότι το δικαστικό συμβούλιο στην επόμενη αίτηση αποφυλάκισης να πράξει το καθήκον του» .
Ο Λάμπρος  Κουτσούκης  στη διάρκεια της φυλάκισής του υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση καθώς η βολίδα χτύπησε στην κεντρική αρτηρία του ποδιού του και υπήρχε ο κίνδυνος του ακρωτηριασμού.

Από την πρώτη στιγμή ο Κουτσούκης και ο φίλος του ανέλαβαν τις δικές τους ευθύνες αλλά ταυτοχρόνως κατήγγειλαν με υπομνήματα την συγκάλυψη από τις Αρχές των ποινικών ευθυνών της άλλης πλευράς. Η εις βάρος τους απόπειρα ανθρωποκτονίας «θάφτηκε», παρ’ όλο που από τη συμπλοκή, αυτοί ήταν οι βαριά τραυματισμένοι. Αυτοί που είχαν τη λιγότερη ευθύνη για τα γεγονότα. Δυστυχώς όμως οι Δικαστικές Αρχές παραπλανήθηκαν. Στήριξαν το κατηγορητήριο σε μαρτυρία προσώπου, όπως τώρα αποκαλύπτεται φέρεται να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παράνομες δραστηριότητες.