Του Γιάννη Δαραβίγκα
Την περασμένη Τετάρτη, το ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο της Λειψίας, απέρριψε το αίτημα ενός μουσουλμάνου μαθητή του λυκείου, να του επιτρέπεται να προσεύχεται στο σχολείο του. Η ιστορία άρχισε το Νοέμβριο του 2007, όταν ο τότε δεκατετράχρονος μουσουλμάνος, ακολουθώντας τις εντολές του ισλάμ που επιβάλλουν προσευχή πέντε φορές την ημέρα, Diesterweg Gymnasium, και με το πρόσωπο στραμμένο στη Μέκκα, άρχισαν να προσεύχονται. Μια καθηγήτρια που αντελήφθη το περιστατικό, ειδοποίησε την διευθύντρια του σχολείου, η οποία υπό το βάρος των αρνητικών αντιδράσεων όλων των άλλων μαθητών, ζήτησε από τους επτά μουσουλμάνους μαθητές να μην προσευχηθούν ξανά στο σχολείο.
γονάτισε μαζί με άλλους επτά συμμαθητές του, στο διάδρομο του σχολείου
Οι επτά μαθητές συμμορφώθηκαν με την υπόδειξη της διευθύντριας, όμως οι γονείς του δεκατετράχρονου θέλησαν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν το δικαίωμα του παιδιού τους να προσεύχεται στο σχολείο.
Δικαστική απόφαση για… προσευχή
Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια και ο νεαρός μουσουλμάνος πέτυχε, το 2009, να εκδοθεί απόφαση από δικαστήριο του Βερολίνου, σύμφωνα με την οποία, το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ήταν υποχρεωμένο να του διαθέτει ειδική αίθουσα για να προσεύχεται κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, με το σκεπτικό ότι η θρησκευτική ελευθερία είναι θεμελιώδης αρχή του γερμανικού συντάγματος.
Όμως το 2010 η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από δικαστήριο του Βερολίνου, με το σκεπτικό ότι το σχολείο είναι χώρος συναθροίσεως πολλών και διαφορετικών θρησκειών και ο πλουραλισμός αυτός περιέχει κινδύνους διενέξεων και συγκρούσεων.
Η απόφαση του δικαστηρίου του Βερολίνου προσεβλήθη από τον νεαρό μουσουλμάνο και προχθές το δικαστήριο της Λειψίας, έκρινε σε τελευταίο βαθμό, ότι δεν επιτρέπεται σε μαθητή λυκείου να προσεύχεται κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, εφ΄ όσον αυτό διαταράσσει την σχολική τάξη, επικυρώνοντας την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Η διευθύντρια του σχολείου κατέθεσε ότι ο μουσουλμάνος μαθητής, σε διάστημα δύο ετών, είχε χρησιμοποιήσει την ειδική αίθουσα προσευχής που του είχε παραχωρηθεί από το σχολείο, σε εφαρμογή της πρωτόδικης αποφάσεως, μόνον δώδεκα φορές. Το σημαντικότερο όμως, είπε η διευθύντρια, ήταν ότι οι υπόλοιποι μαθητές αντιδρούσαν και αυτό δημιουργούσε αναστάτωση στο σχολείο.
Η διευθύντρια είπε επίσης ότι το 90% των μαθητών του σχολείου είναι αλλοδαποί, και ανήκουν σε πέντε διαφορετικές θρησκείες. Εάν το σχολείο διαθέσει για κάθε θρησκεία και μία αίθουσα προσευχής, και όλοι οι μαθητές αρχίσουν να προσεύχονται, όποτε το επιβάλλει το θρήσκευμά τους, τότε το κλείσαμε το σχολείο, κατέληξε η διευθύντρια.
Αν σας αρέσει…
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες, κ. Merkel, απευθυνόμενη στη νεολαία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, είχε πει ότι οι μετανάστες είναι υποχρεωμένοι να αποδεχθούν και να υιοθετήσουν τον γερμανικό πολιτισμό και αξίες. «Είμαστε δεμένοι με τις Χριστιανικές αξίες και όποιος δεν το αποδέχεται, δεν έχει θέση στην Γερμανία». Αυτές οι θέσεις της γερμανίδας καγκελαρίου ταυτίζονται με τις σκέψεις που διατύπωσε ο κ. Thilo Sarrazin, μέλος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και στέλεχος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, στο βιβλίο του με τίτλο : «η Γερμανία καταστρέφεται» που κυκλοφόρησε στα τέλη Αυγούστου. Ο κ. Sarrazin, διακηρύσσει χωρίς περιστροφές, πως οι μουσουλμάνοι υπονομεύουν την γερμανική κοινωνία και ευθύνονται για την μείωση του δείκτη νοημοσύνης του πληθυσμού!!
Αυτά συμβαίνουν στην Γερμανία. Εμείς, εδώ, χτίζουμε φράχτες…