29/2/12

Φοβούνται απόδραση του Π. Βλαστού;

Δεν είναι ανέκδοτο ...
Κοτζάμ φυλακές Κορυδαλλού και για δέκα ημέρες βγάζουν μεταγωγή του Παν. Βλαστού στα Τρίκαλα επειδή δεν μπορούν να τον φυλάξουν; Ο συνήγορός του πάντως Φραγκίσκος Ραγκούσης προχωρά και ένα βήμα παραπάνω στη δήλωσή του

Δήλωση του ποινικολόγου Φραγκίσκου Ραγκούση για την αιφνιδιαστική μεταγωγή του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Κορυδαλλού.
"Καταγγέλλουμε -αναφέρει ο κ. Ραγκούσης- την παράνομη και απαράδεκτη μεθόδευση μεταγωγής του Παναγιώτη Βλαστού από τη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012  και η οποία στοίχισε στο Ελληνικό Δημόσιο γύρω στις 12.000 ευρώ, παρότι ήταν σε όλους γνωστό ότι στις 5 Μαρτίου 2012 εκδίδεται, μετά από ενάμισι χρόνο δίκη, η απόφαση για την υπόθεση αρπαγής Παναγόπουλου οπότε και υποχρεωτικά ο Παναγιώτης Βλαστός πρέπει να μεταχθεί ξανά στις Φυλακές Κορυδαλλού.


Κάποιοι οφείλουν να καταλάβουν επιτέλους ότι στον τόπο αυτό οι μεταγωγές δεν πρέπει να έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα ώστε μέσα από αυτές να προσπαθούν κάποιοι, εξοπλισμένοι μάλιστα με εξουσία, να εκβιάζουν και να πιέζουν κρατούμενους.

Οι κρατούμενοι υποχρεούνται να εκτίουν τις ποινές που τους επέβαλλε η δικαιοσύνη, παράλληλα όμως δικαιούνται σεβασμού της προσωπικότητάς των, σύμφωνα με το δίκαιο έκτισης της ποινής, το οποίο αποτελεί ουσιαστικό ποινικό δίκαιο, καθώς και να μην βασανίζονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο για λόγους σκοπιμότητας και για κατευθυντήριες γραμμές, ξένες προς τη νομιμότητα και την ηθική.
          Η μεταγωγή για λίγες μόνο ημέρες του Παναγιώτη Βλαστού έχει ως μοναδικό δικαιολογητικό λόγο να βασανίσει τον κρατούμενο και να κάμψει το ηθικό του. Οι μεταγωγές, όπως αναφέρθηκε, αποφασίζονται για συγκεκριμένους  νόμιμους λόγους και σε καμία περίπτωση δεν υπαγορεύονται από σκοπιμότητες".