17/7/13

Είναι διχασμένος?



Ο Αντώνης Σαμαρά,ς σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC πάσχει από την ασθένεια του... διχασμού. Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης κάνοντας την... ακτινογραφία του σημερινού πρωθυπουργού διαπιστώνει ότι μέσα σε ένα χρόνο ο Αντώνης Σαμαράς επανέφερε την ελληνική δεξιά στο ρεβανσισμό και τα σύνδρομα του εμφυλίου, έβαλε την ακροδεξιά μέσα στο Μαξίμου, είτε με τη μορφή συμβούλων είτε με τη μορφή μεθόδων και πολιτικών, επισημαίνοντας ότι ο Σαμαράς δεν επέστρεψε στη Ν.Δ αλλά έκανε τη Ν.Δ. Πολιτική Άνοιξη.

Η ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΑ 20 ΚΕΡΑΚΙΑ

Στις 30 Ιουνίου, σε δείπνο στην ταβέρνα Μεγαρίτης παρέα με 50 στελέχη του κόμματος, ο πρωθυπουργός γιόρτασε τα 20 γενέθλια από την ίδρυση της Πολιτικής άνοιξης.

ΟΥΔΕΙΣ ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ

Ο Σαμαράς το απέδειξε απέναντι στον άνθρωπο που τον ανέδειξε, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Δύο θέματα εξωτερικής πολιτικής χειρίστηκε την εποχή εκείνη ως υπουργός Εξωτερικών ο Αντώνης Σαμαράς. Το άνοιγμα των συνόρων με τη Αλβανία, που είχε ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι Αλβανοί να βαπτίζονται Βορειοηπειρώτες, και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με το απότοκό της, το Μακεδονικό. Ο εθνικοπατριώτης Σαμαράς υπέγραψε τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας δίχως κανέναν επωφελή όρο για την Ελλάδα και αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

«ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ»

Την ημέρα της διαπραγμάτευσης για το θέμα της Γιουγκοσλαβίας, ο Σαμαράς δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο τελευταίος ήταν σίγουρος πως ο Σαμαράς υλοποιούσε μια δική του ατζέντα εξωτερικής πολιτικής, άγνωστο με ποια κριτήρια. Η συνέχεια είναι γνωστή...

Η ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ

Έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή και των πολιτικών αρχηγών. Αξιοσημείωτη είναι η διαρροή από τους τότε συνεργάτες του Καραμανλή, ο οποίος ήταν εξοργισμένος με την αυθάδειά του, ότι όσο θα ήταν πρόεδρος ο ίδιος, ο Σαμαράς δεν θα περνούσε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου.

ΣΑΜΑΡΑΣ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ SIEMENS - INTRAKOM

Μικρό κεντροδεξιό κόμμα που χρηματίστηκε και δεν είναι πλέον στη βουλή κατονόμασε τότε ο Χριστοφοράκος. Το δίδυμο Μέρκελ – Σαμαρά που υπόσχεται ότι θα χτυπήσει τη διαφθορά δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη τα ονόματα των διεφθαρμένων πολιτικών και δημοσιογράφων που έχει καταθέσει ο Χριστοφοράκος ότι χρηματίστηκαν από τη SIEMENS.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς φεύγοντας από τη ΝΔ είχε δηλώσει στην Καθημερινή, «δεν θα επιστρέψω ούτε όταν αλλάξει πολιτική ούτε αν κληθώ ως αρχηγός». Την νεκρή πολιτική περίοδο ο Σαμαράς είχε καταναλωθεί σε συναντήσεις με επιχειρηματίες και πολιτικούς φίλους, συχνάζοντας στον Βάρσο της Κηφισιάς. Έβριζε παντού τον Μητσοτάκη κι έριχνε καμιά τουφεκιά σε στυλ Δίκτυο 21, για επιβεβαίωση. Το 2004 επιστρέφει κι εντάσσεται κανονικά στο κόμμα αναλαμβάνοντας το υπουργείο Πολιτισμού.


ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Όσοι γνωρίζουν έστω κι ελάχιστα τον Αντώνη Σαμαρά, διηγούνται συνήθως τρία πράγματα. Το πρώτο είναι μια παράξενη καχυποψία. Ο πρωθυπουργός μιλά σχεδόν συνωμοτικά στο τηλέφωνο, καλεί με απόκρυψη, ενώ ακόμη και στην παραλία δείχνει πως κάτι φοβάται. Το δεύτερο είναι η αναφορά του στην προγιαγιά του Πηνελόπη Δέλτα και το τρίτο το μίσος του για τον Κώστα Μητσοτάκη.

Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ

Ο Σαμαράς έχει ιδιαίτερη σχέση με το μεταφυσικό. Ακόμη και την πολιτική την βλέπει ως κομμάτι του. Πρόσφατα άλλωστε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος γνωστοποίησε στους πολίτες ότι μιλάει με το Θεό, ο οποίος «διαβεβαίωσε πως δεν γίνεται τίποτα». Σε συνθήκες μη κρίσης και σύγχυσης, είναι σίγουρο ότι οι δηλώσεις Σαμαρά θα οδηγούσαν απευθείας σε κάποιο γραφείο ψυχιάτρου. Σήμερα γίνονται στοιχείο της πολιτικής.