22/1/14

Φόβοι ...


Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 

 

Φόβοι για άμεσο αιματηρό χτύπημα λόγω της επικήρυξης των Ξηρού και Μαζιώτη
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά το χώρο μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής, όπου πραγματοποιήθηκε ένοπλη επίθεση από τρεις αγνώστους με δύο μοτοσικλέτες, Παρασκευή 28 Οκτώβρη 2009. Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επίθεση
 
Φόβους για αιματηρή επίθεση μέσα σε λίγες ώρες από την στιγμή της επικήρυξης με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ των Χριστόδουλου Ξηρού, Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα και των δύο δραστών της αιματηρής επίθεσης στη Χρυσή Αυγή, φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. Κι αυτό με βάση το προηγούμενο της ανταποδοτικής αιματηρής επίθεσης, τον Οκτώβριο του 2009, όταν έξι ένοπλοι _λίγες ώρες μετά την επικήρυξη με 600.000 ευρώ καταζητούμενων αντιεξουσιαστών_ γάζωσαν με 100 σφαίρες το Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ επιτείνονται μετά την διαπίστωση ότι «το σύστημα υπόθαλψης του Χριστόδουλου Ξηρού έχει πλέον, μετά τους «Πυρήνες», άμεση σχέση με τους οργανωτές της αιματηρής επίθεσης στην Χρυσή Αυγή αλλά και τους πυροβολισμούς στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Είναι πιθανόν το ίδιο σύστημα ανταρτών πόλης και ποινικών που σκότωσε προ τετραετίας με δέμα-βόμβα τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη».

Τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη εκφράζουν αυτούς τους φόβους με βάση μία δεύτερη «ανάγνωση» του μανιφέστου του 56χρονου δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού που εκτοξεύει σειρά απειλών για ένοπλες επιθέσεις. Εκείνο το σημείο στο οποίο στέκονται οι διωκτικές αρχές είναι οι αναφορές Ξηρού στους ήρωες του 21 και στους πρωταγωνιστές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Αναφορές που υπάρχουν και σε συγκεκριμένα κείμενα ένοπλων οργανώσεων που έχουν εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν ότι «οι συνεχείς αναφορές στους ήρωες του '21, στον Αρη Βελουχιώτη κ.λπ υπήρχαν στα κείμενα της 17Ν αλλά και σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του σύγχρονου επιτελείου του αντάρτικου πόλης. Πρόκειται για το ισχυρό σύστημα που έχει αναλάβει την υπόθαλψη και την προστασία του πρώην μέλους της 17Ν…».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υπενθύμιζαν ότι αυτή η «εμμονή» με αγωνιστές της εθνικής αντίστασης είχε παρατηρηθεί με την οργάνωση «μίας χρήσης, ΟΠΛΑ» η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, στις 29 Οκτωβρίου 2009, εναντίον του αστυνομικού τμήματος της Αγίας Παρασκευής. Εκεί, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρονταν: «στην κατεύθυνση αυτή οργανώθηκε η επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Στρατοχωροφυλακής Βορειοανατολικής Αττικής, την οποία πραγματοποίησε ομάδα προλετάριων αγωνιστών». Η δεύτερη φορά είναι με την αποστολή του δέματος-βόμβας, το καλοκαίρι του 2010 στην λεωφόρο Κατεχάκη, όταν ο αποστολέας εμφανιζόταν ως «Θανάσης Κλάρας» (το πραγματικό όνομα του Αρη Βελουχιώτη). Μεταφορέας της βόμβας, με βάση το δακτυλικό αποτύπωμα, φέρεται ότι ήταν ο επίσης επικηρυγμένος με ένα εκατ. ευρώ Βασίλης Παλαιοκώστας. Τότε, στο κείμενο της οργάνωσης υπήρχε και η ρήση του Ρήγα Φεραίου «όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά».

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας φέρεται μάλιστα, λίγους μήνες αργότερα, να είχε υπογράψει με το ίδιο όνομα, «Θανάσης Κλάρας», το βιβλίο επισκεπτών στο παλιό Δημοτικό Σχολείο των Κορυσχάδων. Το χωριό του Καπερνησίου όπου, στις 14 Μαΐου 1944, πραγματοποιήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο της Ελεύθερης Ελλάδας ενώ εκεί βρήκε στέγη το αρχηγείο του ΕΛΑΣ με τον Αρη Βελουχιώτη. 
Οι ίδιες «επίμονες» αναφορές στον καπετάνιο του ΕΛΑΣ και στο ΕΑΜ υπάρχουν και στις δύο προκηρύξεις που ακολούθησαν από τις οργανώσεις Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις σχετικά με την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, την 1η Νοεμβρίου 2013. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στέκονται ακόμη σε ένα άλλο κείμενο της προκήρυξης για την επίθεση στην «Χρυσή Αυγή» όπου ανάμεσα στα άλλα υπάρχουν ίδιες αναφορές για «οργανώσεις σε όλες τις γειτονιές που θα στοχεύουν διάφορα πρόσωπα» με το μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού.