Από τις Τουρκικές φυλακές κολαστήριο στην Αθήνα |
Ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι Έλληνας οικονομολόγος. Έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, καθώς και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τον Ιανουάριο του 2014 συνελήφθη στην Τουρκία μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για επισφαλείς δανειοδοτήσεις επί διοικήσεώς του στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στη Νέα Υόρκη. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στις Διεθνείς Σχέσεις (με έμφαση στο Διεθνές Τραπεζικό και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα) στο Πανεπιστήμιο Columbia, από όπου πήρε Masters in International Affairs και Masters in Business Administration.[1]
Πήρε βαθιά ανάσα στη Λ.Αλεξάνδρας αλλά που να ΄ξερε τι υγρασία κρύβει ο Κορυδαλλός, αν φυσικά -λέμε αν- προφυλακιστεί |
Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της «Εμπορική Χρηματιστηριακή» (1991-1993) και Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της «Εμπορική Κεφαλαίου» (1993-1994). Στη συνέχεια διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της «Διεθνής Χρηματιστηριακή» (1994) και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Όμιλος Διεθνών Συμβούλων» (1994-1999), που παρείχε συμβουλές σε επιχειρήσεις για θέματα στρατηγικών αποφάσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Παράλληλα ανέπτυξε και πολιτική δραστηριότητα ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ.
Από το 2000 ως το 2003 ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αρνητικά σχόλια προκάλεσαν οι δηλώσεις του προς παίκτες της ομάδας τον Μάιο του 2003, μετά την ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Ριζούπολης. Ο Φιλιππίδης τους είχε χαρακτηρίσει «λούζερς» και απείλησε να τους διώξει.
Τον Οκτώβριο του 2007 η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή τον διόρισε στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Το ΤΤ επί διοίκησης του Άγγελου Φιλιππίδη είχε επενδύσει και σε CDS, τα γνωστά ασφάλιστρα κινδύνου για τη χώρα. Η επένδυση έγινε το καλοκαίρι του 2009, λίγο πριν από τις εκλογές.
Τον Ιανουάριο του 2014 συνελήφθη στην Τουρκία μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει προέκυψαν από έρευνες της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για επισφαλείς δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ επί διοικήσεώς του και «τρύπα» στα οικονομικά του ΤΤ, και είναι οι ακόλουθες: απάτη σε βάρος του δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50, κακουργηματική απιστία και άμεση συνέπεια σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα) και άμεση συνέργεια σε αυτήν.