Μεταξύ άλλων του αναφέρουν : «μήπως θα πρέπει λοιπόν να υψώσουμε υψηλά τείχη π.χ. γύρω από το Κολωνάκι με πάνοπλους αστυνομικούς πάνω του, ώστε, να εξασφαλίζεται εσωτερικά η κοινωνική ασφάλεια, κάστρα κ.ά.;;;». |
Μυστηριώδες γκρουπ αστυνομικών κάνει σπαρταριστές αναλύσεις
«Κύριε υπουργέ... "παίζοντας με τους νόμους της βαρύτητας". Κάθε συμπίεση δεδομένων νοητικού χώρου συνιστά τη συστολή ολόκληρου του πλαισίου μέσα στο οποίο ορίζεται. Αν είσαι εξωτερικός παρατηρητής, βλέπεις την παραμόρφωση ολόκληρου του νοητικού σχήματος που προκαλεί αυτή η συμπίεση. Αν είσαι εσωτερικός παρατηρητής, βλέπεις τα όρια του πλαισίου. Τόσο το πλαίσιο όσο και το σύστημα στο οποίο εμπεριέχεται, ανάγοντας μια τέλεια λογική δομή σύμφωνα πάντα με τους κανόνες της φύσης που προϋπάρχουν, είναι τμήμα ενός μεγαλύτερου σχηματισμού που μπορούν να γίνουν αντιληπτά ως νοητικά σχήματα που συνδέονται αναπόσπαστα κάθε στιγμή με τις αναγωγικές διαδικασίες που τα σχημάτισαν και στηρίζουν τις δομές που στηρίχτηκαν σε αυτά...».
«Απόλυτα κατανοητό» απόσπασμα από ηλεκτρονική επιστολή που έλαβε - με τη μορφή μάλιστα του επείγοντος - την προηγούμενη Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία αυτοαποκαλούνται «Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης». Και αυτό διότι υπάρχει Ασφάλεια Υψηλών Προσώπων αλλά παραμένει μυστήριο ποιοι είναι και τι εκπροσωπεί η αυτοαποκαλούμενη «Ομάδα Υψηλής(;) Αστυνόμευσης». Μεταξύ σοβαρού και αστείου, κάποιοι αναρωτιούνται αν πρόκειται για περιπολούντες υψηλόσωμους αστυνομικούς. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι, όποιοι και να είναι, έχουν τον χρόνο και την άνεση να στέλνουν τον τελευταίο χρόνο επιστολές στα ΜΜΕ με αναφορές επί παντός επιστητού και με ελαφρώς αμφιλεγόμενο περιεχόμενο.
Οι... ποιητές της ΕΛ.ΑΣ.
Ετσι για τον νέο υπουργό Οικονομικών αρχίζουν προφανώς τα δύσκολα αφού καλείται να αντιληφθεί τι εννοούν με τα ανωτέρω οι... ποιητές της ΕΛ.ΑΣ. Από την αρχή ως το τέλος της επιστολής που του απευθύνουν ασχολούνται με την... ώσμωση αερίων και νοητικών σχημάτων, αναφέρονται και μιλούν για ένα σύστημα που «θα μπορεί πλέον να λειτουργεί αυτόνομα ανάμεσα σε αυτές τις συνεχείς εναλλαγές στην πολικότητα της ώσμωσης που παράγει πλέον εξαιτίας του, η αλληλεπίδραση των δύων συστημάτων» (σ.σ.: ακολουθείται η ορθογραφία του κειμένου). Ολοκληρώνουν δε την επιστολή με το θριαμβευτικό και ολίγον απειλητικό: «Πάνω απ' όλα η Ελλάδα. Πιστεύουμε να γίναμε αντιληπτοί...». Το δίχως άλλο...
Ομως η Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης - σοβαρές πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι πρόκειται για αστυνομικούς με συνδικαλιστικές αναζητήσεις που υπηρετούν στη Νοτιοανατολική Αττική - προχωρεί σε σειρά εμπεριστατωμένων αναλύσεων για σειρά θεμάτων.
Ενα πρόσφατο αφορούσε τα ζητήματα επιθέσεων σε ευρωπαϊκό έδαφος των τζιχαντιστών. Με κυρίαρχο το αίσθημα της ευθύνης και με βαθιά γνώση στα ζητήματα ασφαλείας οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί αναρωτιούνταν «μήπως θα πρέπει λοιπόν να υψώσουμε υψηλά τείχη π.χ. γύρω από το Κολωνάκι με πάνοπλους αστυνομικούς πάνω του, ώστε, να εξασφαλίζεται εσωτερικά η κοινωνική ασφάλεια, κάστρα κ.ά.;;;».
55.000 αστυνομικοί Χ τα μάτια 14 = 770.000 «παρατηρήσεις» τη φορά
Αφού δεν δείχνουν να εγκρίνουν τα... κάστρα και τα τείχη στο Κολωνάκι, δίνουν οι ίδιοι την καταλυτική απάντηση: «55.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα (σ.σ.: προφανώς δεν προσμετρούν εαυτούς) εάν έχουν "τα μάτια τους δεκατέσσερα", στην καφετέρια, στο γυμναστήριο, στο ταξίδι κτλ., θα βοηθούσαν αδιαμφισβήτητα στην κατεύθυνση αυτή... με 770.000 παρατηρήσεις κάθε φορά». Παραμένει άγνωστο τι πρέπει να προσέχουν στα... ταξίδια τους οι έλληνες αστυνομικοί επειδή είναι κρίσιμος χώρος τρομοκρατικής απειλής τα γυμναστήρια και πώς γίνεται το γινόμενο 55.000 αστυνομικοί επί «μάτια 14» που οδηγεί σε 770.000 «παρατηρήσεις» - προφανώς από θέση «υψηλής αστυνόμευσης» ή επάνω στα τείχη του Κολωνακίου.
Υπάρχουν και άλλα ωραία της εν λόγω εσωτερικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. Σε επιστολή τους προ τριών εβδομάδων δήλωναν τον εκνευρισμό τους για τα θέματα της τότε επικαιρότητας και ζητούσαν επιτακτικά (σ.σ.: αυτούσια η ορθογραφία του κειμένου): «Αφήστε λίγο στην άκρη το Norman Atlantic και τους ανθρώπους που "επλήγησαν" στον ΑΝΥΠΟΤΟ ΠΟΝΟ τους, αφήστε τον Ξηρό στην Αστυνομία (σ.σ.: προφανώς και πάλι σε άλλους συναδέλφους τους),αφήστε για λίγο την προβολή θεομηνιών - καταστροφών και δραμάτων από κάθε άκρη του κόσμου, αφήστε για λίγο την Αμφίπολη που ετοιμάζετε για να επισκιάσετε την επικαιρότητα, τα γλυπτά του Παρθενώνα, όλα τα σοκ δέος και όλα όσα προκαλούν στον λαό παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις... έως την 25η του τρέχοντος».
«Επίδραση δημοσκοπήσεων»
Προφανώς όλα τα ανωτέρω, με τις προτεραιότητες στην επικαιρότητα, πρέπει να τα θέτουν οι συγκεκριμένοι ένστολοι πάντα από θέση «υψηλής αστυνόμευσης».
Οπως βεβαίως αυτονόητο υπηρεσιακό και ίσως συνδικαλιστικό καθήκον τους ήταν αυτό που έπραξαν με την επιστολή τους στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Εκεί όπου ανέφεραν «με σκοπό να μας απαλλάξουμε, από την επίδραση των δημοσκοπήσεων, από το "άγχος της αναμονής" και την παραπλάνηση, με σκοπό να "κερδίσουμε" ως κοινωνία από την ανεπηρέαστη και απερίσπαστη στάθμιση και αξιολόγηση όλων όσων ορίζουν το μέλλον μας συνεκτιμήσαμε τις εκατό τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί σε Διαδίκτυο και γενικά σε όλα τα ΜΜΕ με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα».
Και ένστολοι, και «υψηλώς αστυνομεύοντες» και... σφυγμομέτρες. Παρεμπιπτόντως, οι δημοσκόποι της ΕΛ.ΑΣ. στα εν λόγω αποτελέσματα είχαν μια ανεπαίσθητη στατιστική απόκλιση από τα τελικά αποτελέσματα της τάξεως του 30%. Και αυτό ίσως θα ήταν το τελευταίο που θα έπρεπε να τους ενδιαφέρει. Ισως...