27/2/11

Τραγωδία για δυο αδελφάκια

Στο Λιμνοχώρι Ηράκλειας Σερρών 12χρονο αγοράκι πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος το 7χρονο αδελφάκι του. Τα δύο παιδιά είχαν πάει στο σπίτι του παππού τους, στο χωριό και έπαιζαν ανέμελα..
Κάποια στιγμή ο 12χρονος βρήκε ένα κυνηγετικό όπλο τύπου "φλόμπερ" και πάνω στο παιχνίδι, πυροβόλησε τον εφτάχρονο ξάδελφό του.
Ο πυροβολισμός όμως ήταν μοιραίος για το παιδί. Αιμόφυρτο οδηγήθηκε στο κέντρο υγείας Ηράκλειας και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.
Αυτή την ώρα διενεργείται προανάκριση των γονιών και του παππού των δύο παιδιών, που κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Ηράκλειας.

Ριφιφί 29.000 ευρώ


Από το κρεοπωλείο στο χρυσοχοείο «τρύπωσαν» άγνωστοι δράστες, με τη μέθοδο του «ριφιφί» και αφαίρεσαν χρυσαφικά συνολικής αξίας 29.000 ευρώ, στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Η διάρρηξη προσδιορίζεται ότι έγινε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Οι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα αργυροχρυσοχοείας, ιδιοκτησίας 29χρόνου, από τη μεσοτοιχία του διπλανού κρεοπωλείου και άρπαξαν από τη βιτρίνα ρολόγια, δακτυλίδια, αλυσίδες και άλλα χρυσαφικά, ανακοίνωσε η αστυνομία επισημαίνοντας ότι στο χώρο βρέθηκαν δύο αξίνες, μια βαριοπούλα και δύο κατσαβίδια.

Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ιερισσού Χαλκιδικής.

Έτοιμοι για όλα



Είναι πασιφανές ότι η διεθνής του κεφαλαίου ετοιμάζεται να επέμβει στη Λιβύη, υλοποιώντας για άλλη μια φορά το δόγμα της "ανθρωπιστικής επέμβασης".
Η Ιταλία που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί σαν ορμητήριο, λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας, των βάσεων του Νατο που υπάρχουν στη χώρα αλλά και των ιδιαίτερων συμφερόντων της, αίρει σύμφωνο μη-επίθεσης που είχε υπογράψει με το καθεστώς Καντάφι.
Σίγουρα υπάρχει το στοιχείο του ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού, καθώς δρυός πεσούσης πας ανήρ ...πετρελαιεύεται, αλλά το σημαντικό στοιχείο εδώ είναι άλλο. Όπως έχει συμβεί ξανά στην ιστορία όταν η αστική τάξη ενός κράτους απειλείται από το προλεταριάτο, υποδέχεται μετά βαίων και κλάδων, στην πράξη την "ξένη εισβολή", παρά το τι λέει προς τα έξω. Το έργο αυτό παίζεται από το 19ο αιώνα και εκσυγχρονίζεται συνεχώς από τότε. [Ιdymedia].

Eγώ ο Άκης και τα υποβρύχια


Του Άγγελου Αθανασόπουλου

ΚΑΘΕ ανάμειξή της στην υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων αρνείταιστην αποκλειστική συνέντευξή της στο «Βήμα» η κυρία Μαργαρίτα Μαθιόπουλος. Η στενή σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε αποκρούει τα όσα της προσάπτει με άρθρο του το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αλλά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας ότι έχει ήδη κινηθεί δικαστικά εναντίον τους.Παράλληλα, η κυρία Μαθιόπουλος αρνείται τις κατηγορίες ότι έλαβε υψηλή αμοιβή για τη συγγραφή μελέτης για την ελληνική αμυντική πολιτική λόγω της σχέσης της με τον κ. Α. Τσοχατζόπουλο, λέγοντας ότι η μελέτη αυτή περιείχε και συγκεκριμένες «επαναστατικές» προτάσεις που μάλιστα δεν εισακούστηκαν.

Το περιοδικό «Der Spiegel» έγραψε ότι μία από τις εταιρείες της κυρίας Μαθιόπουλος έλαβε το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ από την ΜFΙ, εταιρεία που συνέστησαν από κοινού η Ferrostaal και η ΗDW το 2004 στο Λονδίνο, ώστε να προωθήσει την κατασκευή αιγυπτιακών υποβρυχίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (τότε υπό την ιδιοκτησία της ΗDW). «Πρώτον,οι εταιρείες που αναφέρετε, η ΕΑG και η Αspide,δεν είναι δικές μου» παρατηρεί. «Είμαστε τρεις συνεταίροι,ο Κλάους Νάουμαν, πρώην επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, και ο καθηγητής Ιστβαν Τζιαρμάτι, πρώην υπουργός Αμυνας της Ουγγαρίας. Εγώ είμαι διευθύνουσα σύμβουλος στις δύο εταιρείες».

Οι κατηγορίες του «Spiegel»
«Δεύτερον», προσθέτει, «το περιοδικό “Der Spiegel” έστειλε πριν από λίγες ημέρες μία δήλωση που αναφέρει πως δεν θα επαναλάβει ή ξαναδημοσιεύσει ότι εκκρεμεί έρευνα εναντίον της ΕΑG ή εμού, καθώς αυτό είναι ψευδές, ή ότι έλαβα 1,2 εκατ. ευρώ από την ΜFΙ. Ο γερμανός δικηγόρος μας κατέθεσε και άλλη αγωγή κατά του “Spiegel” ώστε αυτό να δημοσιεύσει μια αντιδήλωση, να ανακαλέσει τους ψευδείς ισχυρισμούς,αλλά και να καταβάλει αποζημίωση για τη σοβαρή ζημιά που προκάλεσαν στο καλό όνομα και στην εξέχουσα φήμη της ΕΑG, της Αspide και στη δική μου».

Η κυρία Μαθιόπουλος στρέφεται και εναντίον ορισμένων «ελληνικών εφημερίδων που αναδημοσίευσαν τους ισχυρισμούς του “Spiegel”, καθώς και μέσων ενημέρωσης ή μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου που αποφάσισαν να μας αναμείξουν όχι μόνο σε κάθε είδους ελληνογερμανικές αμυντικές σχέσεις με τις οποίες δεν είχαμε ούτε έχουμε οποιαδήποτε ανάμειξη,αλλά προσπάθησαν επίσης να κατηγορήσουν τις εταιρείες μας και εμένα για εγκληματικές πράξεις».

Οπως λέει, «δώσαμε εντολή στους έλληνες δικηγόρους μας, κκ. Α. Λυκουρέζο και Α.Βγόντζα, να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη,να ετοιμάσουν αγωγές και να διεκδικήσουν επανορθώσεις.Οι συνεταίροι μου και εγώ είμαστε έκπληκτοι διότι κανένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης- εκτός από “Το Βήμα”- δεν επικοινώνησε μαζί μας για να ρωτήσει αν οι ισχυρισμοί του “Spiegel”είναι αληθείς ή όχι και τι θα είχαμε να πούμε». Και τα αιγυπτιακά υποβρύχια; Κατά την κυρία Μαθιόπουλος, οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες καθώς καμία από τις εταιρείες της δεν συνεργάστηκε ποτέ με τη Ferrostaal ή την ΜFΙ.

«Το 2004 και το 2005», εξηγεί, «η ΕΑG έλαβε εντολή από τον Βάλτερ Φρέιταγκ, μέλος του ΔΣτης ΗDW, να διερευνήσει και να ετοιμάσει το έδαφος για αντισταθμιστικά ωφελήματα (νοσοκομεία) στην αιγυπτιακή αγορά,καθώς η ΗDW προωθούσε την πώληση υποβρυχίων στην Αίγυπτο. Επιπλέον, η ΗDW, η ελληνική και η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρονταν να προωθήσουν την κατασκευή αιγυπτιακών υποβρυχίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς αυτό θα δημιουργούσε νέες θέσεις απασχόλησης. Η γερμανική και η ελληνική κυβέρνηση υποστήριζαν την πολιτική της ΗDW». «Σημειώστε, παρακαλώ», διευκρινίζει, «ότι είναι πολιτική της ΕΑG να μη διαχειρίζεται αμυντικά αντισταθμιστικά ωφελήματα σε μη δυτικές χώρες χωρίς προηγούμενη έγκριση της γερμανικής κυβέρνησης. Η ΕΑG ανέλαβε διετή εντολή από την ΗDW σε σχέση με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα στην Αίγυπτο και εισέπραξε αμοιβή 800.000 ευρώ,που ανακοινώθηκε και φορολογήθηκε στη Γερμανία. Η ΕΑG και η Αspide εργάζονται με βάση το γερμανικό και το διεθνές δίκαιο».

Η μελέτη καιη αμοιβή
Τι απαντά η κυρία Μαθιόπουλος στους υπαινιγμούς ότι ανέλαβε το 2000, χάρη και στη στενή σχέση της με τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Α. Τσοχατζόπουλο, να εκπονήσει μελέτη για την ελληνική αμυντική πολιτική με αμοιβή 150.000 γερμανικά μάρκα; Το συμφωνητικό είχε υπογραφεί το 2000 μεταξύ της κυρίας Μαθιόπουλος και του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του οποίου προΐστατο τότε ο κ. Ι.Δρόσος.

«Το 2000το ΙΑΑ δεν υπέγραψε συμφωνία ούτε με την ΕΑG ούτε με την Αspide. Η συμφωνία υπεγράφη από το ΙΑΑ και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μπράουνσβαϊγκ,όπου κατείχα την έδρα καθηγήτριας για την αμερικανική εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις. Το ελληνικό υπουργείο Αμυνας μας ανέθεσε να συστήσουμε μια Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή (ΙΑC) ώστε να διενεργήσουμε μια “Στρατηγική αναθεώρηση για τις απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων 2000-2015”» τονίζει η κυρία Μαθιόπουλος. Μεταξύ των μελών της ΙΑC ήταν «ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ, ο τότε σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τόνι Μπλερ, Ρόμπερτ Κούπερ , και από τις ΗΠΑ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ρόμπερτ Ζέλικ και ο Ρόναλντ Ασμους, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Εγώ προήδρευα της ΙΑC» μας λέει. Οπως τονίζει η κυρία Μαθιόπουλος, η ΙΑC «εστίασε σε μια νέα αμυντική στρατηγική άμυνας στο νέο περιβάλλον ασφαλείας, στην αναδιάρθρωση και στην προσαρμογή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και σε “έξυπνες” προμήθειες και στις προοπτικές της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στο ευρωπαϊκό περιβάλλον». Η πρόταση καιτα Leopard
Οσο για τις συστάσεις της; «Προτείναμε μια νέα δομή δυνάμεων ως προσαρμογή στις νέες μεταψυχροπολεμικές απαιτήσεις και επιμείναμε ότι το υπουργείο Αμυνας έπρεπε να εγκαταλείψει τη σχεδιαζόμενη προμήθεια των τεθωρακισμένων Leopard 2 διότι ήταν κατάλοιπο του Ψυχρού Πολέμου. Συμβουλεύσαμε επίσης το υπουργείο Αμυνας να εξετάσει ένα κοινό πρόγραμμα προμηθειών με την Τουρκία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ακριβή προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών. Επιχειρηματολογήσαμε τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε τον θεμέλιο λίθο της νέας σχέσης ασφαλείας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Με μια τέτοια πολιτική οι δύο χώρες όχι μόνο θα γλίτωναν χρήματα, αλλά και θα αποτρέπονταν στρατιωτικές συγκρούσεις, ενώ οι δύο χώρες θα αποτελούσαν και μοντέλο εντός του ΝΑΤΟ».

«Σε ό,τι αφορά την πληρωμή αυτού του έργου», καταλήγει, «μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ουσιαστικά ήταν ένα “δώρο” προς το ελληνικό υπουργείο Αμυνας. Το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μπράουνσβαϊγκ έλαβε 150.000 γερμανικά μάρκα που χρησιμοποιήθηκαν για ξενοδοχεία, ταξίδια, ερευνητική εργασία και γραμματειακές υπηρεσίες.Οταν κάνουμε σήμερα “Στρατηγικές Εκθέσεις Αμυνας” με την ΕΑG,που είναι η κύρια εξειδίκευσή μας, και συγκεντρώνουμε ειδικούς αυτού του επιπέδου, χρεώνουμε 1,7 εκατ. ευρώ,συμπεριλαμβανομένων τεχνικών εφαρμογών, που είναι υπόδειγμα παγκοσμίως. Το αναφέρω επειδή κατηγορούμαστε ότι ήμασταν ανήθικοι το 2000. Κανένα μέλος της ΙΑC δεν κέρδισε ούτε ένα γερμανικό μάρκο».

Ο υπουργός και η πρόταση του συνταγματάρχη

Για το αν η μελέτη της ανατέθηκε με προσωπική εντολή του κ. Τσοχατζόπουλου (φωτογραφία), η κυρία Μαθιόπουλος σημειώνει ότι αυτό δεν ισχύει.«Το 1999», θυμάται,«σε ένα συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών στο Λος Αντζελες, με προσέγγισε ένας έλληνας συνταγματάρχης ονόματι Χρόνης Ναλμπάντηςπου δεν γνώριζα. Με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να κάνω μια μελέτη για το ελληνικό υπουργείο Αμυνας. Οι γνώσεις του επί του ζητήματος και τα αγγλικά του ήταν εξαίρετα, οπότε είχαμε καλή επικοινωνία. Δεν υπήρξε ανταγωνισμός για την έκθεση αυτή, επειδή το υπουργείο Αμυνας ήταν ασφαλώς ενήμερο ότι δεν θα μπορούσε να βρει αυτού του είδους τους διακεκριμένους ειδικούς οι οποίοι θα εργάζονταν δωρεάν. Δεν ήταν ιδέα του τότε υπουργού Αμυνας, αλλά του συνταγματάρχη Ναλμπάντη να γίνει αυτή η δουλειά και το πρότεινε στους ανωτέρους του. Σε ό,τι αφορά τη σχέση της ΕΑG με τον κ. Τσοχατζόπουλο, είχαμε αποφασίσει ήδη από το 2003 (οι συνεταίροι μου και εγώ) να μη διατηρήσουμε επαφή με τον κ. Τσοχατζόπουλο».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ
Η Μαργαρίτα Μαθιόπουλος γεννήθηκε στη Βόννη το 1957. Είναι κόρη του γνωστού δημοσιογράφου Βάσου Μαθιόπουλου.

Σήμερα είναι διευθύνουσα σύμβουλος δύο εταιρειών συμβούλων, της ΕΑG (Εuropean Αdvisory Group) και της Αspide, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες στους τομείς της ενέργειας και της ασφάλειας. Ομότιμη καθηγήτρια αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Πότσδαμ, η κυρία Μαθιόπουλος είναι επίσης σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας και ηγέτη των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDΡ) Γκίντο Βεστερβέλε.

Εχει σπουδάσει Ιστορία, Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά σε Βόννη, Σορβόννη και Χάρβαρντ και έχει γράψει σειρά βιβλίων.

Οι κατηγορίες
Ελαβε 1,2 εκατ.ευρώ από την εταιρεία ΜFΙ,η οποία παράνομα πλήρωνε για τα υποβρύχια,με σκοπό να προωθήσει την κατασκευή αιγυπτιακών υποβρυχίων στον Σκαραμαγκά Ανέλαβε μελέτη από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας το 2000,με αμοιβή 150.000 γερμανικά μάρκα,την οποία δεν είδε κανένας Διατηρούσε στενές σχέσεις με τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας κ.Α.Τσοχατζόπουλο με στόχο να αναλάβει την αμυντική μελέτη και ίσως και άλλες δουλειές Οι απαντήσεις
Υποστηρίζει ότι η τότε ιδιοκτήτρια των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ΗDW απλώς της έδωσε εντολή να διερευνήσει το έδαφος για πιθανά αντισταθμιστικά ωφελήματα Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από προσωπικότητες και ειδικούς εγνωσμένου διεθνούς κύρους,χωρίς κανένας να αποκομίσει ίδιον όφελος Επιμένει ότι έλληνας συνταγματάρχης την προσέγγισε το 1999 και τη ρώτησε αν θα ήθελε να κάνει τη μελέτη,καθώς και ότι οι εταιρείες της δεν έχουν από το 2003 καμία σχέση με τον κ.Τσοχατζόπουλο. [tovima.gr].

Είναι φτωχός ο μαύρος!


Της Ειρήνης Ψυχάρη

Για πρώτη φορά δόθηκαν επισήμως στη δημοσιότητα όλα(;) τα περιουσιακά στοιχεία του ρώσου ολιγάρχη, ο οποίος ετοιμάζεται να εκλεγεί βουλευτής σε μια «ξεχασμένη» περιφέρεια της ρωσικής Απω Ανατολής.

Εννέα επαύλεις και επτά διαμερίσματα σε τέσσερις χώρες, ένας «καθημερινός» στόλος επτά αυτοκινήτων, μετοχές σε επτά βασικές εταιρείες, 85 εκατ. ευρώ για «χαρτζιλίκι» σε 22 τραπεζικούς λογαρι ασμούς με ετήσιους τόκους 3,5 εκατομμυρίων και ένας από τους διασημότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο: ιδού τα περιουσιακά στοιχεία του ρώσου «ολιγάρχη» Ρομάν Αμπράμοβιτς όπως παρουσιάστηκαν επισήμως για πρώτη φορά πριν από λίγες ημέρες. Η έκταση και το βάθος της πραγματικής περιουσίας του πολυσυζητημένου 44χρονου ιδιοκτήτη της αγγλικής Τσέλσι τον συγκαταλέγουν ανάμεσα στους 50 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Τι κι αν ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το βασικό μεταφορικό του μέσο είναι ένα «ταπεινό» Φολκσβάγκεν Γκολφ παραλείποντας να αναφερθεί στα τελευταίας τεχνολογίας, υπερπολυτελή γιοτ και ιδιωτικά τζετ του;

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς, όλοι οι Ρώσοι που βάζουν υποψηφιότητα για κάποιο δημόσιο αξίωμα οφείλουν να συντάσσουν μια επίσημη δήλωση με τα εισοδήματα και το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων τους. Και επειδή το «κόρτε» του κ. Αμπράμοβιτς με την πολιτική εξουσία γνωρίζει διαλείμματα αλλά όχι τέλος, ο «κολλητός» του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για μία έδρα στο τοπικό κοινοβούλιο της Τσουκότκα, μιας αυτόνομης κακοτράχαλης περιφέρειας στη ρωσική Απω Ανατολή. Δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται στις δημόσιες υποθέσεις του τεράστιου σε έκταση ρωσικού θυλάκου με τους μόλις 53.000 κατοίκους: το 2000 εξελέγη πανηγυρικά κυβερνήτης της Τσουκότκα, αξίωμα από το οποίο παραιτήθη

κε το 2008.

Εκτοτε διατελούσε πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου εκπροσωπώντας το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του κ. Πούτιν. Και επειδή όπως ορίζει η «νεογκλάσνοστ» πολιτική διαφάνειας, ο κ. Αμπράμοβιτς διευθέτησε τις υποχρεώσεις του με τον νόμο αποκαλύπτοντας τα περιουσιακά του στοιχεία, τώρα είναι έτοιμος για τη σχεδόν βέβαιη επανεκλογή του στην παγωμένη ρωσική επαρχία. Δεν έχει καμία σημασία που οι καταθέσεις, τα κινητά και τα ακίνητα για τα οποία γίνεται λόγος στην επίσημη δήλωσή του είναι «ψίχουλα» μπροστά σε όσα φέρεται να έχει στην πραγματικότητα ο βαθύπλουτος ρώσος επιχειρηματίας. Πρόσφατα το ρωσικό περιοδικό «Finans» εκτίμησε την περιουσία του στα 13 δισ. ευρώ.

Ο κ. Αμπράμοβιτς, ο οποίος απέκτησε τον τεράστιο πλούτο του από τις δραστηριότητές του στην πετρελαιοβιομηχανία κατά τη δεκαετία του 1990, είναι διάσημος για την έφεσή του να προβαίνει σε θεαματικές, αν όχι εκκεντρικές επενδύσεις. Ο στόλος με τα σκάφη του περιλαμβάνει το «Εclipse», ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο, με κάθε είδους υπερπολυτελείς ανέσεις και εξοπλισμένο με ελικοδρόμια, ένα μίνι υποβρύχιο διαφυγής για την «κακιά την ώρα» μιας τρομοκρατικής επίθεσης και ένα σύστημα λέιζερ που «τυφλώνει» τις φωτογραφικές μηχανές των αδιάκριτων παπαράτσι. Επιπλέον είναι ιδιοκτήτης ενός αεροσκάφους τύπου Μπόινγκ 767, το οποίο με εξοπλισμό 72 εκατ. ευρώ θεωρείται το ακριβότερο ιδιωτικό τζετ στη Ρωσία, καθώς και ενός στόλου ελικοπτέρων.

«Λάθος πληροφορίες...»


«Το Βήμα» επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Αμπράμοβιτς Τζον Μαν στο Λονδίνο, ο οποίος αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει τα δηλωθέντα στοιχεία από τις φήμες. «Δεν σχολιάζω την προσωπική περιουσία του κ. Αμπράμοβιτς, πέρα από όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά μέσω της πρόσφατης επίσημης δήλωσης. Η δήλωση είναι εκτενής και περιέχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που χρειάζονταν για να είναι σύμφωνη με όσα ορίζει ο νόμος» μας είπε. «Μερικές αναφορές των μέσων ενημέρωσηςαπό ανθρώπους που δεν διάβασαν τη δήλωση ήταν ανακριβείς. Υπάρχουν ένα-δύο σημεία σε αυτά που έχουν περισσότερο νόημααλλά χρειάζονται διευκρινίσεις διότι τα περισσότερα από τα όσα γράφονται σε βρετανικές π.χ. εφημερίδες είναι λάθος» προσέθεσε αναφερόμενος κυρίως σε δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Αμπράμοβιτς να έχει αγοράσει βίλες στην Τοσκάνη της Ιταλίας, στην Αυστρία και αλλού. Παιχνίδια, πετρέλαια και ένα χρυσό διαζύγιο

Ορφανός από τεσσάρων ετών και «αυτοδημιούργητος», ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου ξεκίνησε πουλώντας πλαστικά παιχνίδια από ένα εξαθλιωμένο διαμέρισμα στη σοβιετική Μόσχα. Καθώς η περεστρόικα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ έβαζε τέλος στην απαγόρευση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, ο ρωσοεβραϊκής καταγωγής Ρομάν Αμπράμοβιτς επέκτεινε τις δραστηριότητές του από τις πετρελαϊκές κοινοπραξίες ως και τις κτηνοτροφικές μονάδες εξασφαλίζοντας μια θέση στον προσωπικό κύκλο του πρώην προέδρου της Ρωσίας Μπορίς Γέλτσιν. Είναι από τους ελάχιστους «ολιγάρχες» της πρώτης, αδηφάγου, γενιάς που επιβίωσαν επί Βλαντίμιρ Πούτιν. Το 1999- μεγιστάνας πλέον ελέω ιδιω

τικοποιήσεων-εξπρές- το παιδί που μεγάλωσε σε μια παγωμένη πόλη της Λιθουανίας με τους παππούδες του εξελέγη κυβερνήτης της επαρχίας Τσουκότκα, όπου διοχέτευσε 132 εκατ. ευρώ από την προσωπική του περιουσία σε φιλανθρωπίες. Το 2003 αγόρασε την Τσέλσι, για την οποία κάνει πανάκριβες μεταγραφές. Αποφεύγει τις συνεντεύξεις. Και επειδή τα χρήματα συχνά συνοδεύονται από λάμψη και κουτσομπολιό, το 2007 ο κ. Αμπράμοβιτς χώρισε από την Ιρίνα, τη δεύτερη σύζυγό του με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά, για τα μάτια της 25χρονης τότε Ντάρια Ζούκοβα, της πανέμορφης κόρης του έτερου ρώσου κροίσου Αλεξάντρ Ζούκοφ.

ΟΙ ΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ... ΡΟΜΑΝ-ΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ


Επαύλεις από το Κολοράντο ως τη Μόσχα
Ιδιοκτήτης 28 ακινήτων τα οποία περιλαμβάνουν:
βίλες στο γαλλικό νησί του Σεν Μπαρτ στην Καραϊβική, ένα ράντσο στο Κολοράντο των ΗΠΑ,δύο ακίνητα στην Τσουκότκα, μια τεράστια έπαυλη έκτασης 155.369 τ.μ.στη Μόσχα και έξι διαμερίσματα στο Λονδίνο.

Προσωπικό «χαρτζιλίκι» σε 22 τραπεζικούς λογαριασμούς
Εχει 84,5 εκατ. ευρώ σε 22 τραπεζικούς λογαριασμούς,από τα οποία τον περασμένο χρόνο κέρδισε 3,5 εκατ. ευρώ.Επίσης διαθέτει μετοχικό κεφάλαιο αξίας 30,27

εκατ.ευρώ.

Εδωσε 58 εκατομμύρια για να βάζει γκολ ο Τόρες

Υπερήφανος ιδιοκτήτης του λονδρέζικου ποδοσφαιρικού συλλόγου της Τσέλσι,αξίας 478 εκατ.ευρώ.Τελευταίο απόκτημα της ομάδας,ο ισπανός επιθετικός Φερνάντο Τόρες,για τον οποίο ο κ.Αμπράμοβιτς πλήρωσε 58 εκατ.ευρώ.

Και ένα και δύο και τρία... και επτά «καθημερινά» ΙΧ
Εχει στη διάθεσή του επτά «καθημερινά» αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων δύο ΒΜW, τριών Μercedes,ενός Range Rover και ενός «ταπεινού» VW Golf. Η συνολική αξία τους ξεπερνά τις 770.000 ευρώ.

790 εκατ. ευρώ: η δηλωθείσα αξία της θαλαμηγού «Εclipse»Διαθέτει έναν στόλο από σκάφη,αεροπλάνα και ελικόπτερα.Το διάσημο μεγα-γιότ «Εclipse»,αξίας περίπου 790 εκατ.ευρώ,και ένα Βoeing 737-300,αξίας 119 εκατ.ευρώ,είναι τα «στολίδια» της συλλογής του. [tovima.gr]

Στην Ρόδο 20 ναρκωσυλλήψεις

Η ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ

Συνελήφθησαν στην πόλη της Ρόδου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών, είκοσι (20) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και εμπορία - διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Το κύκλωμα προμήθευε με ναρκωτικά και 45χρονο που στις 2 Νοεμβρίου ξεψύχησε μέσα στο σπίτι του από υπερβολική δόση. Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας Ρόδου και ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατά την οποία διενεργήθηκαν δέκα εννέα (19) έρευνες σε οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην πόλη της Ρόδου και συνελήφθησαν συνολικά είκοσι (20) άτομα, εκ των οποίων:
  • τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 29, 29, 32 και 33 ετών αντίστοιχα
  • δέκα τέσσερις (14) ντόπιοι ηλικίας 26, 28, 29, 31, 33, 33, 33, 35, 35, 44, 47, 50, 52, 71 ετών αντίστοιχα και
  • δύο (2) γυναίκες 35 και 44 ετών.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 78,5 γραμ. ηρωίνη
  • 27,7 γραμ. ακατέργαστη κάνναβη
  • 109,5 ναρκωτικά δισκία ΧΑΝΑΧ
  • 50 δισκία μεθαδόνης
  • 4 δισκία Βουπρενορφίνης
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • Χρηματικό ποσό των 2.490 €
  • 30 κινητά τηλέφωνα

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι:

  • τέσσερις (4) έλληνες έχοντας ηγετικό ρόλο, προμήθευαν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε χρήστες της νήσου Ρόδου.
  • δέκα τέσσερις (14) (δέκα ημεδαποί, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας), έχοντας δευτερεύοντα ρόλο, προμήθευαν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες και
  • δύο (2) ημεδαποί εμπλέκονται σε αγορά, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία εμπλέκονται για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών και τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στο παρελθόν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου για υποθέσεις ναρκωτικών και είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας.

Επίσης, προέκυψε ότι από τους συλληφθέντες, δύο (2) ημεδαποί προμήθευσαν με ποσότητα ηρωίνης 45χρονο ημεδαπό κάτοικο Μαριτσών Ρόδου, ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως την 02-11-2010, εντός της οικίας του, λόγω χρήσης της ανωτέρω ναρκωτικής ουσίας.


Φραστική επίθεση κατά Πάγκαλου από Έλληνες φοιτητές στο Παρίσι(βίντεο)




Μετά το Βερολίνο και τον Πρωθυπουργό σειρά πήρε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ο Θεόδωρος Πάγκαλος και το Παρίσι.Έλληνες φοιτητές στο Παρίσι επιτέθηκαν φραστικά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κατά την άφιξή του στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης για την προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ», παρουσία του σκηνοθέτη. Μετά την επίθεση η βραδιά-αφιέρωμα στον Κ.Γαβρά ακυρώθηκε.

Ερευνούν και φόνο για τους ληστές

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία της ΕΛΑΣ οι πέντε Αλβανοί ληστές σε τράπεζες της Φθιώτιδας φέρονται να έχουν εμπλακεί στο παρελθόν και σε δολοφονικές επιθέσεις. Ενας από αυτούς, σύμφωνα με αναφορές αστυνομικών , είχε κατηγορηθεί για δολοφονία ενός 34χρονου ομοεθνούς του στην Καρδίτσα στις 17 Μαΐου του 2010. Το πτώμα του άτυχου Αλβανού είχε εντοπισθεί μέσα σε ένα ΙΧ -επί του πεζόδρομου Αλεξοπούλου- στην θεσσαλική πόλη. Όταν εκδόθηκε το ένταλμα σε βάρος του Αλβανού ποινικού τον Ιούνιο του 2010 εκείνος νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο αφού άγνωστοι τον είχαν πυροβολήσει λίγες ημέρες νωρίτερα στην Αθήνα. Στην συνέχεια όμως της δικαστικής έρευνας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είχε συλληφθεί ξανά στον Αγιο Παντελεήμονα τον Ιανουάριο του 2011 για παράνομη οπλοκατοχή αλλά και πάλι δεν προφυλακίσθηκε.


Οι Τουαρέγκ του Καντάφι


Του Γιώργου Τσιάρα

«Αυτό που έγινε στην Αίγυπτο και στην Τυνησία αποκλείεται
να αγγίξει τη Λιβύη. Ναι, ο Καντάφι είναι τρελός, αλλά έχει στο τσεπάκι τις μεγάλες φυλές, που τον διατηρούν στην εξουσία 42 χρόνια τώρα. Πληρώνει αδρά τους φυλάρχους» έλεγε με κάθε σοβαρότητα πριν από μόλις δύο εβδομάδες μεγαλοστέλεχος δυτικής πετρελαϊκής εταιρείας σε αμερικανό δημοσιογράφο. Επεσε έξω: ως και οι Τουαρέγκ, οι σκληροτράχηλοι νομάδες πολεμιστές της Σαχάρας, ξεσηκώθηκαν, μαζί με μια πανσπερμία τοπικών φυλών που ρίχτηκε σε έναν λυσσασμένο πόλεμο για το πετρέλαιο, την εξουσία και- πρωτόγνωρη λέξη- την ελευθερία.


Η σπίθα που άναψε από τους φυλάρχους της πλούσιας σε πετρέλαιο Ανατολικής Λιβύης έγινε πυρκαγιά που σάρωσε το πολύπλοκο φυλετικό παζλ της χώρας, με προσάναμμα την απόφαση του «Αδελφού Ηγέτη» Μοαμάρ Καντάφι να μην παραιτηθεί αλλά να πεθάνει σαν «βεδουίνος πολεμιστής». Η άβυσσος του εμφυλίου πολέμου είναι ανοιχτή. Και είναι κοινό μυστικό, ανεξάρτητα από την τύχη του δικτάτορα, ότι από τη στάση των φυλάρχων-πολεμάρχων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους έχουν εξεγερθεί και έχουν αναλάβει τον έλεγχο των παραδοσιακών τους εδαφών, θα εξαρτηθεί το μέλλον όχι μόνο του καθεστώτος, αλλά και της Λιβύης ως κρατικής οντότητας και βασικού προμηθευτή καυσίμων της Ευρώπης. Ο Καντάφι επιβίωσε επί δεκαετίες χειραγωγώντας αριστοτεχνικά τις βαθύτατες ιστορικές αντιπαλότητες των 140 φυλών της Λιβύης. Ενός κράτους-μωσαϊκού, τα σύνορα και η πληθυσμιακή σύνθεση του οποίου καθορίστηκαν πάνω στον χάρτη, με τον χάρακα, από τους αποικιοκράτες.

Αν και στην αρχή της επανάστασης αυτός και οι άλλοι «Ελεύθεροι Αξιωματικοί» του ορκίστηκαν να καταστείλουν την παραδοσιακή ισχύ των φυλάρχων, σύντομα συνειδητοποίησαν ότι ο μόνος τρόπος να παραμείνουν στην εξουσία ήταν η συστηματική εξαγορά με χρήματα και θέσεις εξουσίας των ισχυρότερων φυλών.
Ετσι, πέρα από την «αξιοποίηση» στον κρατικό μηχανισμό σύσσωμης της δικής του μικρής φυλής, της Καντάφα- που από νομάδες γιδοβοσκοί και καμηλιέρηδες βρέθηκαν μέσα σε δύο γενιές να διαχειρίζονται πετρελαϊκά έσοδα δισεκατομμυρίων -, ο συνταγματάρχης προχώρησε σε μια «συμμαχία με τον Διάβολο». Δηλαδή με τις ανώτερες κάστες των πολυπληθών φυλών Ουαρφάλα (πάνω από 1 εκατομμύριο) και Μαγκάρα, εδραιώνοντας την εξουσία του. Αλλες, μικρότερες φυλές, τα πατρογονικά χώματα των οποίων βρίσκονταν δυστυχώς γι΄ αυτούς πάνω από τα πετρελαϊκά κοιτάσματα στα ανατολικά, βρέθηκαν επί Καντάφι εκτός νυμφώνος.
Το διαίρει και βασίλευε όμως δεν λειτουργεί πια. Σε αντίθεση με την Τυνησία και την Αίγυπτο, δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις ικανές να εγγυηθούν μια «ομαλή μετάβαση», όπως κόμματα, εργατικά συνδικάτα ή πάσης φύσεως οργανώσεις πολιτών.
Ολα αυτά βέβαια δημιουργούν τον κίνδυνο για ένα τεράστιο κενό εξουσίας. Ελλείψει μιας «ενωτικής» προσωπικότητας ή ομάδας που να μπορεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, είναι πολύ πιθανό να δούμε διάφορους φυλάρχους να επιχειρούν να αναλάβουν με τα όπλα τον έλεγχο στις περιοχές τους, επιχειρώντας να μετατρέψουν τη Λιβύη σε Σομαλία.
Ηδη ορισμένες φυλές απειλούν ότι θα διακόψουν τη ροή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από τις περιοχές τους. Συμμορίες ενόπλων κακοποιών που υπακούουν μόνο σε τοπικούς πολεμάρχους στήνουν μπλόκα σε κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους και «ξαλαφρώνουν» τους δύσμοιρους πρόσφυγες και τους ξένους εργάτες που εγκαταλείπουν όπως όπως τη Λιβύη.
Και στον Βορρά, στην άλλη «όχθη» της Μεσογείου, η Γηραιά Ηπειρος τρέμει στην ιδέα των συνεπειών μιας παραδομένης στο χάος Λιβύης, τόσο για τον ανεφοδιασμό με πετρέλαιο όσο και για τα ανθρώπινα ποτάμια των παράνομων μεταναστών. Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης βρίσκονται ουσιαστικά υπό διάλυση. Πιλότοι αυτομολούν, ολόκληρες μονάδες ενώνονται με τους διαδηλωτές παραδίδοντας τα όπλα τους, ενώ βασικές υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις) είτε δεν λειτουργούν είτε έχουν υποστεί ήδη μεγάλες καταστροφές. Λαμπρό πεδίο μελλοντικής επιχειρηματικής δόξας για τις δυτικές εταιρείες, θα σπεύσουν να πουν οι κυνικοί. Υπό έναν όρο: η χώρα να μη διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη (το 1954, μετά την ιταλική, πρώτα, και την αγγλογαλλική, κατόπιν, αποικιακή κατοχή) μέσα στη δίνη των φυλετικών συγκρούσεων. Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ «ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΜΠΛΕ ΠΕΠΛΟΥ» ΟΠΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ

Ερημος Σαχάρα: λημέρι από άμμο

Οι βερβερικής καταγωγής Τουαρέγκ, γνωστοί και ως «λαός του μπλε πέπλου» ή «γαλάζιοι άνθρωποι» από τα χαρακτηριστικά μπλε υφάσματα με τα οποία προστατεύουν τα πρόσωπά τους από την άμμο της ερήμου,αριθμούν περίπου έξι εκατομμύρια και απλώνονται σε ολόκληρη την έκταση της Σαχάρας. Αδάμαστοι πολεμιστές χωρίς πατρίδα
Οι Τουαρέγκ πολέμησαν για δεκαετίες τους Γάλλους,αλλά τελικά είδαν τα εδάφη τους να διαμοιράζονται μεταξύ των νέων κρατών της περιοχής. Η κατάσταση παραμένει εύθραυστη στη Δυτική Σαχάρα (Μάλι),όπου η τελευταία ένοπλη εξέγερση έληξε μόλις το 2009.
Χιλιάδες γαλλόφωνοι αντάρτες Τουαρέγκ από το Τσαντ,το Μάλι και τον Νίγηρα,μέλη απελευθερωτικών κινημάτων που είχαν υποστηριχθεί παλαιότερα από τον Καντάφι, κατέφυγαν στη Λιβύη και σήμερα δρουν ως αιμοσταγείς μισθοφόροι στις «επαναστατικές πολιτοφυλακές» του.
Ωστόσο η ηγεσία της θρυλικής φυλής επισήμως ανακοίνωσε τη συ

μμετοχή της στην επανάσταση κατά του Καντάφι την περασμένη Κυριακή.
Πολλοί εξεγέρθηκαν απελευθερώνοντας την πόλη Γκαντ, στα νοτιοδυτικά της Λιβύης, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία.

Φύλαρχοι απειλούν τα... ρεζερβουάρ μας

Μακράν η ισχυρότερη πολιτικά φυλή της Λιβύης είναι η Ουαρφάλα,η οποία

αριθμεί πάνω από ένα εκατομμύριο μέλη. Ωστόσο η φυλή με το μεγαλύτερο «ειδικό βάρος» σήμερα είναι η Αλ Ζουάγια,η οποία ζει στην πλούσια σε πετρέλαιο Ανατολή και ήδη απείλησε να διακόψει τη ροή προς την Ευρώπη. [tovima.g].

Ασυμφωνία στους "Πυρήνες της Φωτιάς"

Δημόσια θέση παίρνει με επιστολή της η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη που εδώ και αρκετούς μήνες είναι προφυλακισμένη για τη φερόμενη συμμετοχή της στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Η ίδια εξηγεί με σαφήνεια πως δεν έκανε καμία συμφωνία με τα αγόρια που είναι συγκατηγορούμενοί της, όσον αφορά την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη δίκη και να κάνουν απεργία πείνας, επειδή καταγράφονται στην είσοδο τα στοιχεία των «συντρόφων» του ακροατηρίου. Η Κ. Καρακατσάνη αναφέρεται στο τι ειπώθηκε στο ξεκίνημα της δίκης, που διεξάγεται μετ’ εμποδίων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Δημοσιεύουμε με μικρές περικοπές την επιστολή της:


OI AΣΤΟΧΙΕΣ


Αποφεύγοντας την δημόσια αντιπαράθεση, θα μπορούσα να μην απαντήσω στην τοποθέτηση αυτών που επικαλούνται τη στάση μου προκειμένου να μαζέψουν τις ασυμμάζευτες αστοχίες τους. Όμως το κάνω, λόγο συνέπειας ως προς τη δέσμευση μου με τον ευρύτερο αγώνα. Δεν σκοπεύω να πατήσω στις πλάτες άλλων για να ανέβω φαινομενικά, έχω ούτως ή άλλως πράγματα να πω…Και φυσικά, αφού κάποιοι μίλησαν παραπάνω από ότι τους αρμόζει, αναγκάζομαι να αναφέρω θέματα που σε άλλη περίπτωση θα θεωρούσα πως δεν έχουν καμία δουλειά σε ένα δημόσιο κείμενο. Θα ξεκινήσω με το ζήτημα της «συμφωνίας» που υποτίθεται πως έκανα με τους συγκατηγορούμενους μου. Εκείνοι έγραψαν πως «συζητούσαν σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών και πως θα αντιδρούσαν σε αυτή την πιθανότητα». Από πλευράς μου, δεν συμμετείχα ποτέ σε τέτοιες συζητήσεις και δεν κινήθηκα σε κανένα σχέδιο κοινής προεργασίας της δίκης. Το μόνο που μου είχε αναφερθεί, ήταν το ζήτημα του ακροατηρίου, δηλαδή να μην καταλαμβάνουν οι ασφαλίτες τα καθίσματα ώστε να μπει στην αίθουσα όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός αλληλέγγυων. Αυτό ήταν το μόνο για το οποίο είχαμε συνεννοηθεί, ενώ όλα τα υπόλοιπα αιτήματα βγήκαν αιφνιδιαστικά στο προσκήνιο.


ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ


Από την στιγμή που ενημερωθήκαμε γι αυτό, όλα τέθηκαν ξανά υπό συζήτηση κι ενώ με διακατείχε σκεπτικισμός, απέφυγα να κάνω βεβιασμένες κινήσεις και δηλώσεις που δεν μπορούσα να επεξεργαστώ, μέσα στο ασφυκτικά στενό χρονικό περιθώριο. Έτσι, δεν δεσμεύτηκα για κάτι, αφήνοντας προσωρινά ένα κενό σχετικά με την στάση μου. Κι επειδή λειτούργησα τελείως ατομικά, όπως άλλωστε σκόπευα, δεν επικοινώνησα με κανέναν τις σκέψεις μου. Άρα, αν άφησα περιθώρια παρερμηνείας, ήταν δικό μου λάθος και φυσικά το αποδέχομαι. Μεταξύ του ότι συμφώνησα στο να τεθούν αιτήματα και του ότι συμφώνησα να δικαστώ ερήμην, υπάρχει μια μεγάλη απόσταση. Το ότι ρωτήθηκα και «διαβεβαίωσα πως εξακολουθώ να συμφωνώ» και άλλα τέτοια που γράφτηκαν, είναι αισχρά ψέματα. Ίσα-ίσα που ήξεραν πως δεν έχω πει στ

ους δικηγόρους μου ότι θα τους παύσω. Όμως όπως και να χει, από την αρχή αυτής της υπόθεσης μέχρι και σήμερα κινούμαι τελείως αυτόνομα, γι αυτό νομίζω πως δεν έχω δώσει καμία εντύπωση στους συγκατηγορούμενους μου, πως μπορούν να φαντάζονται τέτοιες συμφωνίες, που προϋποθέτουν καλή συνεννόηση, πρόθεση αγωνιστικής συνύπαρξης και συντροφικό αίσθημα. Έννοιες που σίγουρα δεν χαρακτήριζαν τις σχέσεις μας .. και φρόντισα να τους το κάνω και σαφές, λέγοντας τους στα κρατητήρια εξαρχής: «να ξέρετε πως δεν νοιώθω καμία ενότητα με κανέναν από εσάς».


ΔΙΚΗ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ


Στο μεταξύ, στην εβδομάδα που μεσολάβησε ως την επόμενη συνεδρίαση, θα έπρεπε στους πάντες να έχει γίνει ορατή η διαφοροποίηση μου από αυτή την κατάσταση :οι δικηγόροι μου δεν μετέχουν στην συνέντευξη τύπου, οι γονείς δεν συνυπογράφουν κείμενο των άλλων γονέων, εγώ δεν ευθυγραμμίζομαι με κείμενα και δηλώσεις των υπολοίπων. Είναι λοιπόν προφανές πως μόνη χειρίζομαι αυτήν την υπόθεση και δε θα προέβαινα ποτέ σε συνεργασία με κάποιους, που ως καχύποπτη πλέον, σκέφτομαι πως ίσως ήθελαν να μετατρέψουν τη δίκη σε θεαματική υπερπαραγωγή και θα έβρισκαν ούτως ή άλλως μια αφορμή για να το κάνουν. (Για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω πως την ίδια πρόθεση είχαν όλοι). Κι αν οποιοσδήποτε συνεχίζει να πιστεύει πως η παρουσία στο δικαστήριο σημαίνει «νομιμοποίηση», τότε καλά θα κάνει να μην παρευρεθεί σε καμία δίκη γι αυτήν την υπόθεση, ούτε για κάποια άλλη, αλλά ούτε και στα εφετεία. Γιατί οι ταυτότητες θα συνεχίσουν να κρατούνται και γενικώς οι ίδιοι όροι δεν θα πάψουν να ισχύουν. Εδώ θα είμαστε. Κανένας άλλος, παρά μόνο ο χρόνος θα κρίνει ποιος είναι συνεπής στις επιλογές του. Το να μην παρευρεθείς σε μια δίκη απαξιώνοντας την, είναι μια σεβαστή επιλογή άρνησης. Το να μην πας σε μια δίκη επειδή ήθελες να κάνεις κάτι που δε σου βγήκε και εγκλωβίστηκες στους μαξιμαλισμούς σου, είναι αποτέλεσμα λάθος στρατηγικής.


ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ


...Όσο για εμένα, θα είμαι εκεί προκειμένου να μην γίνω θεατής της καταδίκης μου...
Πήρε άλλες διαστάσεις, όταν αποφασίστηκε από κάποιους να ξεκινήσουν απεργία πείνας, προκειμένου να επιστρέψουν στη δίκη εφ’ όσον ικανοποιηθεί το αίτημα των ταυτοτήτων, πράγμα που ήταν εξόφθαλμα ανέφικτο. Και στο φινάλε, η δική μου παρουσία στη δίκη επισφράγισε την πίστωση χρόνου. Αν οι απεργοί είχαν πάρει σοβαρά το έργο τους, θα μπορούσαν να το δουν αυτό σαν μια ευκαιρία για να φέρουν εις πέρας τον αγώνα τους. Να εκμεταλλευτούν την διάρκεια της δίκης, φτάνοντας την απ εργία σε σημείο που η κατάσταση της υγείας τους θα ασκούσε πλέον πίεση, μπας και εμφανιζόταν στον ορίζοντα κάποια ελπιδοφόρα προοπτική. Για να τα παράτησαν όμως, μάλλον δεν είμαι εγώ αυτή που δεν αντέχει τα βάρη! Και για να τελειώνουμε με τα παιχνιδάκια εντυπώσεων, ας γίνει σαφές ότι τα εν λόγω άτομα, παρόλο που αντιλήφθηκαν το αδιέξοδο αυτής της επιλογής, θεώρησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν πίσω για να μη φανούν υποχωρητικοί και έτσι βρήκαν σε εμένα το ιδανικό άλλοθι για να οπισθοχωρήσουν. Και φυσικά, όταν βρέθηκαν προ των ευθυνών, για να μην αναγνωρίσουν ότι εγκλωβίστηκαν από λάθος χειρισμούς τους, επιχείρησαν τη δική μου ηθική και πολιτική απαξίωση, προκειμένου μέσα από αυτή να μείνει ακλόνητη η δική τους αξιοπιστία. Άλλωστε η στάση μου ήταν που βόλεψε τους πάντες. Πρώτον:εμένα που το λέω χύμα πως δεν ήθελα να δικαστώ ερήμην και ούτε το συμφώνησα, δεύτερον: το κομμάτι που επίσης δεν ήθελε αλλά περίμενε τον διασπαστικό παράγοντα Καρακατσάνη να βγάλει το φίδι από την τρύπα, αλλά και το υπόλοιπο κομμάτι που αναζητούσε ομαλή διέξοδο από την απεργία πείνας.…Ή νικητής και όρθιος ή ηττημένος και ξαπλωτός. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει και καμία Καρακατσάνη δεν αποτελεί πρόσχημα οπισθοχώρησης. Γι’ αυτό, ας είμαστε λίγο πιο σεμνοί… Μια ειλικρινής αυτοκριτική θα είχε παραπάνω πιθανότητες να κερδίσει το σεβασμό, σε αντίθεση με την ευθυνόφοβη σπασμωδική κίνηση, με την οποία το βάρος πετάχτηκε στις δικές μου πλάτες. Είμαι και θα παραμείνω ΑΣΥΝΕΠΗΣ για όσους ευτελίζουν πρακτικές και αποφορτίζουν μορφές πάλης που ιστορικά έχουν αποτελέσει ορόσημα αγώνων στις επαναστατικές διαδικασίες. Ειλικρινής θα είμαι μόνο με όσους συνειδητά τιμούν τους αξιακούς τους κώδικες.

Υ.Γ.2: Στο κείμενο των συγκατηγορουμένων μου διέκρινα πως με μια άκρως πολιτικάντικη πρακτική επιχείρησαν να στρέψουν εναντίον μου και όσους στέκονται αλληλέγγυοι, γράφοντας πως «νομιμοποίηση την απόφαση του δικαστηρίου να φακελώνει τον κόσμο».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ -γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. 25/02/11

Στην Κρήτη με γερμανικό C160 οι εγκλωβισμένοι Έλληνες από τη Λιβύη

Στην αεροπορική βάση της Σούδας μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος C-160 της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας οκτώ Έλληνες και έντεκα Κύπριοι που είχαν αποκλειστεί σε απομακρυσμένη περιοχή της Σαχάρας, στα νότια της Βεγγάζης.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού τόσο των εν λόγω Ελλήνων και Κυπρίων αλλά και Γερμανών και άλλων πολιτών ευρωπαϊκών κρατών, συντονίστηκε από τη γερμανική κυβέρνηση σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι οκτώ Έλληνες και οι έντεκα Κύπριοι που εργάζονται για κυπριακή κατασκευαστική εταιρία στην περιοχή Τζάλου της Λιβύης,μεταφέρθηκαν αμέσως στο πολιτικό αεροδρόμιο χανιων και με προγραμματισμένες πτήσεις της AEGEAN αναχώρησαν στις 20.45 για την Αθήνα.

Επισημαίνεται ότι δύο ακόμη Έλληνες πολίτες μεταφέρθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από την Τρίπολη στο Βουκουρέστι, όπου παρελήφθησαν από στελέχη της εκεί ελληνικής Πρεσβείας και επέστρεψαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Η ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί, και η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσαν ότι θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε όποιον Έλληνα πολίτη ή ομογενή παραμένει στη Λιβύη.

Πηγή:cretalive

26/2/11

Επαγγελμά τους: οι ληστείες τραπεζών


Είχαν αναγάγει σ' επάγγελμα τις ληστείες τραπεζών, τα μέλη της πενταμελούς Αλβανικής συμμορίας, ένας εκ των οποίων χθές το πρωί μετά τις δυο απανωτές ληστείες στον Μώλο Φθιώτιδας, τραυματίστηκε σε καταδίωξη θανάσιμα από αστυνομικά πυρά έξω από την Υλίκη. Είχαν διαπράξει άλλες τέσσερις ληστείες στην ερύτερη περιοχή αλλά και μια στο Περιστέρι Αττικής, στις 21 Δεκεμβρίου όπου και είχαν πυροβολήσει πάλι κατά αστυνομικών. Η ίδια συμμορία στις 20 Ιανουαρίου είχαν ξανακάνει ληστεία στον Μώλο αλλά στην Εθνική τράπεζα.

Ειδικότερα, οι τέσσερις συλληφθέντες (δύο 28χρονοι, ένας 27χρονος και ένας 26χρονος) και ο θανάσιμα τραυματισμένος ομοεθνής τους, δρούσαν κατά περίπτωση και με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά, πραγματοποιώντας ένοπλες ληστείες σε Υποκαταστήματα Τραπεζών και Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα (πέραν της συμμετοχής τους στις δύο χθεσινές ληστείες) προκύπτει η κατά περίπτωση συμμετοχή τους, σε πέντε (5) ακόμα ληστείες και ειδικότερα:

Για τον 26χρονο συλληφθέντα προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του:
Στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, την 21-12-2010,
στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, την 07-01-2011 και
στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας, την 03-02-2011.Για τον 27χρονο προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του στη ληστεία της Εθνική Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, την 21-12-2010.
Για έναν από τους 28χρονους συλληφθέντες προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του:
στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, την 21-12-2010,
στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Μώλο Φθιώτιδας, την 20-01-2011,
στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, την 07-01-2011 και
στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας, την 03-02-2011 .
Για τον δεύτερο 28χρονο προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του:
στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Μώλο Φθιώτιδας, την 20-01-2011 και
στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας, την 03-02-2011.
Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, την 21-12-2010, ένας από τους δράστες, κατά τη διαφυγή τους με κλεμμένο όχημα, είχε πυροβολήσει κατά περιπολικών της Αστυνομίας στη Λεωφόρο Θηβών.
Η αστυνομική έρευνα και η διερεύνηση της συμμετοχής τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται

Συνεχίζουν απτόητοι οι ληστές

Στο Π. Φάληρο, οδός Ιάσωνος, άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα τροφίμων και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στη Βούλα, Λεωφ. Καραμανλή, άγνωστος δράστης εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στο 11ο χλμ. Π.Ε.Ο. Θηβών – Λιβαδειάς, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από υπάλληλο χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτ-το και αναζητούνται.
Στο Μαρμάρι Ευβοίας, άγνωστος δράστης προσέγγισε μπροστά σε καταστήματος ψιλικών τον ιδιοκτήτη του και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στο Ηράκλειο, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Μέχρι σχολή χορού είχαν ανοίξει


Στη Γλυφάδα, συμβολή των οδών Αγ. Νεκταρίου και Αντικυθήρων, συνελήφθη ημεδαπός, ενώ αναζητείται συνεργός του, γιατί διέρρηξαν σχολή χορού, ιδιοκτησίας ημεδαπού. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς από κοινού με συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, κατά το τελευταίο δίμηνο στη Γλυφάδα διέπραξαν (6) κλοπές από καταστήματα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και ηλεκτρικές συσκευές.

Είχαν ρημάξει τα αυτοκίνητα στην Γλυφάδα


Στη Γλυφάδα, οδός Διαδόχου Παύλου, συνελήφθη αλλοδαπός, ενώ αναζητείται συνεργός του, γιατί διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτ-το και αφαίρεσαν μία τσάντα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς από κοινού με συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, κατά το τελευταίο τρίμηνο στη Γλυφάδα διέπραξαν (11) κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτ-τα, αφαιρώντας διάφορα τιμαλφή.

Κινηματογραφική ληστεία με πυροβολισμούς




Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διαθεσή του το iliatora.gr, πριν από λίγο τρεις οπλισμένοι κουκουλοφόροι λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία.

Πριν διαφύγουν με αυτοκίνητο, οι ληστές απείλησαν περαστικούς και κατοίκους της πόλης και πυροβόλησαν στον αέρα με Καλάσνικοφ.Οι τρεις δράστες - πιθανότατα αλλοδαποί - αρχικά έκαναν λάθος και μπήκαν σε διπλανό κατάστημα με παραδοσιακά είδη διατροφής. Στη συνέχεια τρέχοντας επιχείρησαν να μπουν στο κοσμηματοπωλείο, από πόρτα που όμως ήταν κλειδωμένη.

Με το κοντάκι του αυτόματου επιχείρησαν να τη σπάσουν, όταν όμως δεν τα κατάφεραν προχώρησαν στην κεντρική είσοδο. Ο γιος του ιδιοκτήτη βρισκόταν ακριβώς απέναντι, σε καφετέρια, όταν τους είδε και έτρεξε να δει τι συμβαίνει, όπως και άλλοι περίοικοι. Οι ληστές τον σημάδεψαν με το όπλο και τον έβαλαν να πέσει στο έδαφος, ενώ πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα.

Μπήκαν στο μαγαζί, έσπασαν προθήκες, πήραν βιαστικά όσα πράγματα μπορούσαν και έφυγαν σημαδεύοντας με το όπλο όποιον τους κοιτούσε. Μετά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο, ένα κλεμμένο από την Τρίπολη ασημί ΤΟΥΟΤΑ Carina, και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή του Φλόκα.

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, με μπλόκα σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

πηγή:iliatora.gr

Οι "Αποκαλύψεις" της Κυριακής


Διαβάστε στις "Αποκαλύψεις" της Κυριακής που από αργά το απόγευμα κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας: α] Κίνημα ... ανυπακοής στην ΕΛ.ΑΣ β] Μετά τα ακίνητα η εφορία δεσμεύει και τα τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου και γ] Ρεπορτάζ από τους κουμπάρους της εξουσίας στους Κουνιάδους?

Τ' άλογο στο Ρίο έφαγε κλήση

Απο: Nonews-NEWS

Ιδού η κλήση που έδωσε άνδρας της Τροχαίας στον Γιάγκο Ραυτόπουλο επειδή για τις ανάγκες τηλεοπτικού ρεπορτάζ πήγε στα διόδια της γέφυρας στο Ρίο... με άλογο! Φαίνεται πως το άλογο είναι απαγορευμένο μέσο μεταφοράς με τη διαικολογία ότι στην εθνική θα πρέπει τα οχήματα να κινούνται με πάνω από 60 χιλιόμετρα την ώρα. Ομως ...
στην εθνική Πατρών - Κορίνθου λόγω των έργων υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν την ανάπτυξη μεγαλύτερης ταχύτητας. Η κλήση είναι 200 ευρώ. Και όπως βλέπετε στην στήλη για τα στοιχεία του οχήματος γράφει... ΑΛΟΓΟ.
Το σχετικό βίντεο είχε δημοσιεύσει και το Crimes on air στο θέμα με τίτλο: "Καβάλα στ' άλογο στα διόδια του Ρίο".

Η Βουλγάρα από τη Λίμα και οι Αλβανοί με την πρέσα



Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από Αστυνομικούς της της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη 45χονη από την Βουλγαρία για εισαγωγή στην Ελλάδα ποσότητας κοκαΐνης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., ενεργώντας στοχευμένους ελέγχους σε πτήσεις, εντόπισαν την Βουλγάρα η οποία αφίχθη στην χώρα μας από τη Λίμα τουΠερού μέσω Άμστερνταμ Ολλανδίας . Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε:

ΚΟΚΑΪΝΗ βάρους - 2.735 - γραμμαρίων, εντός συσκευασίας, επιμελώς κρυμμένης σε διπλό πάτο αποσκευής .

Σε μια άλλη περίπτωση αστυνομικοί της Δίωξης στον Πειραιά και στο Ίλιον Αττικής, συνέλαβαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, τρείς Αλβανούς και μια Ρουμάνα ηλικίας 26, 28,36 και 22 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου «περί ναρκωτικών». Οι συλληφθέντες παραλάμβαναν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, για λογαριασμό Αλβανικών εγκληματικών οργανώσεων, τις οποίες αναλάμβαναν να νοθεύσουν, επανατυποποιήσουν και περαιτέρω να διακινήσουν. Σε οικία στο Ίλιον Αττικής, που χρησιμοποιούσαν ως εργαστήριο νόθεύσης – επανατυποποίησης ηρωίνης, έχοντας εγκαταστήσει άρτιο σχετικό εξοπλισμό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους -206- γραμμ.
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΙΝΗΣ βάρους –120- γραμμ.
  • Χρηματικό ποσό –3.650- ευρώ.
  • Πέντε -5- κινητά τηλέφωνα.
  • Μία -1- ηλεκτρονική ζυγαριά.
  • Κλειδιά χώρων απόκρυψης ναρκωτικών (καβάντζες).
  • μία –1- υδραυλική πρέσα με πλήρη εξαρτήματα, ένα –1- τετράγωνο σιδερένιο καλούπι, σφυρί με εμφανή υπολείμματα ηρωίνης, μία –1- παραλληλόγραμμη βάση και –14- μεταλλικά καπάκια.

Επίσης κατασχέθηκε και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ξαναχτυπά την Κυριακή

Η Κυριακάτικη εφημερίδα του Δ. Σειρηνάκη ξαναχτυπά από σήμερα το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας. Δείτε όργια με φοιτήτριες και για πρώτη φορά φωτογραφίες από τα αυτοσχέδια φονικά όπλα των βαρυποινιτών στον Κορυδαλλό!

Δύο σφαίρες τον έστειλαν στο νοσοκομείο


Στην Τούμπα Θεσ/νίκης, άγνωστος δράστης που έφερε όπλο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πυροβόλησε και τραυμάτισε στο χέρι και στο πόδι ημεδαπό. Παθών μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε και παρέμεινε για νοσηλεία. Δράστης αναζητείται.

Συλλήψεις Αλβανών για ναρκωτικά


Στο Ράγιο Θεσπρωτίας, συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτ-το ιδιοκτησίας του, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (121,053) γραμμαρίων. Ναρκωτικά και όχημα κατασχέθηκαν.
Στην Αίγινα, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30 και 25 ετών, αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους (199,6) γραμμαρίων, (1) μαχαίρι με ίχνη ναρκωτικής ουσίας, (1) ζυγαριά ακριβείας και (2) κινητά τηλέφωνα.

Πυροβόλησε 17χρονο



Στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, συνελήφθη 65χρονος ημεδαπός, γιατί πυροβόλησε με δίκαννο κυνηγετικό όπλο 17χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στα πόδια. Παθών μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ζωής.

Τυχαίο;















Στον "τοξοβόλο" που την περασμένη Τετάρτη συνελήφθη στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή, προσάπτουν πως κουβαλούσε και το φονικό όπλο που λέγεται: Τσεκούρι. Στις ... μαρκαρισμένες φωτογραφίες όμως και αυτό τουλάχιστον φαίνεται ολοκάθαρα, η ασυνήθιστα γαλάζια λαβή του τσεκουριού, διακρίνεται στην τσέπη της φόρμας ενός άνδρα των ΜΑΤ. Τι να έχει συμβεί άραγε;