13/7/13

Στους Αγίους Θεοδώρους χτύπησαν ... φλέβα

Τα Ντοκουμέντα της Ασφάλειας Κορίνθου


 
Εντοπίσθηκαν   στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, αρχαία αντικείμενα, οπλισμός και ποσότητες ναρκωτικών.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες δύο άνδρες, ηλικίας 33 και35 ετών αντίστοιχα.
Στην οικία του 35χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -126,2- γραμμαρίων. Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες του 33χρονου, στην Κορινθία και την Αττική, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  •  Ένας (1) εμπορικός αμφορέας οξυπύθμενος, ακέραιος, Ελληνιστικών-Ρωμαϊκών χρόνων.
  •  Έξι (6) όστρακα αγγείων, Κλασικών-Ρωμαϊκών χρόνων.
  •  Δύο (2) νομίσματα, Βυζαντινών-Αρχαίων χρόνων.
Όλα τα αρχαία αντικείμενα, κρίθηκαν από αρχαιολόγο ότι εμπίπτουν στο Νόμο περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.
Επίσης, στις οικίες του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα.
  •  Ένα (1) περίστροφο.
  •  Ένα (1) πιστόλι μπρελόκ.
  •  Δύο (2) αεροβόλα όπλα, το ένα πιστόλι και το άλλο περίστροφο, καθώς και δέκα (10) μεταλλικές αμπούλες.
  •  Σαράντα επτά (47) σουγιάδες-στιλέτα.
  •  Τριάντα ένα (31) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων.
  •  Ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους -7,7- γραμμαρίων.
  •  Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
  •  Διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, η νομιμότητα της κατοχής των οποίων εξετάζεται.

Αρχαιοκάπηλος τεραστίων διαστάσεων

Σύλληψη ολκής στην Αργυρούπολη
 
 

 
Συνελήφθη χθες (12-7-2013) το μεσημέρι στην Αργυρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 57χρονος  για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, εντοπίσθηκε ο 57χρονος στην Αργυρούπολη να κατέχει εντός αυτοκινήτου χίλια τριακόσια τριάντα οκτώ (1.338) αρχαία νομίσματα. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δέκα έξι (16) χρυσά νομίσματα, εκ των οποίων τα δέκα τέσσερα (14) χρονολογούνται στους Βυζαντινούς χρόνους και (2) δύο ενετικά. Τα υπόλοιπα αργυρά και χάλκινα νομίσματα χρονολογούνται στους Κλασικούς, Ελληνιστικούς και Βυζαντινούς χρόνους. Για τα μεν Κλασικά και Ελληνιστικά νομίσματα αντιπροσωπεύονται διάφορες πόλεις-κράτη της Ελλάδος καθώς και Ελληνιστικά Βασίλεια (π.χ. του Πτολεμαίου της Αιγύπτου). Επισημάνθηκε μικρός αριθμός αδιάγνωστων νομισμάτων, τέσσερα (4) νομίσματα περσικά δύο (2) Δαρεικοί και δύο (2) Σασσανιδικά.
Σε έρευνα στην οικία του στη Λυκόβρυση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα παρακάτω αντικείμενα:
Α) Διακόσια ενενήντα οκτώ (298) αρχαία νομίσματα , εκ των οποίων δεκαπέντε (15) αργυρά νομίσματα από την Αθήνα την Αίγινα τη Θεσσαλία και τη Ρόδο, διακόσια εβδομήντα εννιά (279) χάλκινα, τρία (3) αργυρά τα οποία χρονολογούνται σε διάφορες περιόδους, από τους Κλασικούς έως και τους Ύστερους Βυζαντινούς χρόνους και ένα (1) αυστριακό νόμισμα του 18ου αιώνα.
Όλα τα παραπάνω νομίσματα θα παραδοθούν στο Νομισματικό Μουσείο για την περαιτέρω τεκμηρίωσή τους.
Β) Επιπλέον:
1) Τμήμα Γαμικού λέβητα που χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ., διαστάσεων 0,29 μ. ύψος που φέρει ταινία με φυτικό διάκοσμο και θέμα τελετή γάμου.
2) Τρεις πήλινοι λύχνοι, με εμπίεστη ή ανάγλυφη διακόσμηση.
3) δύο (2) μικρών διαστάσεων ληκύθια, το ένα μελαμβαφές και το άλλο ερυθροβαφές, χρονολογούμενα στους Ελληνιστικούς ή υστεροκλασσικούς χρόνους.
4) Δίωτος μελαμβαφής σκύφος ύψους 0,073 μ., ο οποίος χρονολογείται στους ύστερους κλασικούς – ελληνιστικούς χρόνους.
5) Ένας (1) αρυβαλλίσκος με μελανόμορφο διάκοσμο, χρονολογούμενο στον 6ο π.Χ. αιώνα, ύψους 0,057 μ..
6) Ένα (1) όστρακο πιθανώς μυκηναϊκής περιόδου με ταινιωτό διάκοσμο.

Κινητός δολοφόνος ο Βούλγαρος

Σκότωσε 2 γριούλες στη Μονεμβασιά
Επιτέλους, η ... κοιμωμένη Ασφάλεια Σπάρτης, έφερε αποτέλεσμα
 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, δυο (2) υποθέσεις ανθρωποκτονιών ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας.
Δράστης είναι ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθη χθες (12-7-2013) το βράδυ, στους Μολάους Λακωνίας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, της ληστείας, καθώς και της παράβασης της Νομοθεσιάς για τους Αλλοδαπούς και τα όπλα, ενώ κατά τη διάρκεια της εξέτασης του ομολόγησε τις πράξεις του.
Οι δυο υποθέσεις διερευνήθηκαν αναλυτικά από τις αστυνομικές Αρχές και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, εξακριβώθηκε ότι ο 22χρονος είναι ο δράστης των δυο ανθρωποκτονιών .
Την πρώτη ανθρωποκτονία τη διέπραξε ο 22χρονος την 15-2-2013, με θύμα μια 70χρονη ημεδαπή, η οποία είχε βρεθεί νεκρή εντός της οικίας της, στον Άγιο Δημήτριο Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας. Τη δεύτερη ανθρωποκτονία τη διέπραξε την 22-6-2013, με θύμα μια 82χρονη ημεδαπή, η οποία είχε βρεθεί νεκρή εντός της οικίας της, στην περιοχή «Κεραμωτή» της Αγγελώνας Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, έχοντας τραύμα στο λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο.
Όπως επίσης προέκυψε, κίνητρο του 22χρονου και στις δύο περιπτώσεις, ήταν η ληστεία, καθώς και από τις δύο οικίες είχε αφαιρέσει χρήματα και χρυσαφικά.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε επιπλέον ότι ο 22χρονος, την 10-1-2013 το απόγευμα, στη θέση «Σιδεριάς» του Αγίου Δημητρίου Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, σε ποιμνιοστάσιο 80χρονου ημεδαπού, τραυμάτισε αυτόν με τη χρήση σωματικής βίας και του αφαίρεσε χρήματα και τα κλειδιά του οχήματος του.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αποσπάσει από τα θύματα χρήματα και κοσμήματα, που η αξία τους ξεπερνά τις -2.000- ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, χθες το απόγευμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα, που είχε αφαιρέσει από την οικία της 82χρονης.

Μας ήρθε από Τουρκία ο Γερμανός

 
Συνελήφθη χθες (12-7-2013) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γερμανίας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Δικαστικές Αρχές της Γερμανίας, για εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας.
Συγκεκριμένα, ο 34χρονος, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί το παραπάνω Ένταλμα Σύλληψης.

Τρελός αλλά δολοφόνος

Συνελήφθη χθες (12-07-2013) το απόγευμα στη Νέα Ιωνία Βόλου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 53χρονος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ειδικότερα, ο 53χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, ευρισκόμενος στην οικίας του, επιτέθηκε αναίτια στον 85χρονο πατέρα του και με τη χρήση μαχαιριού τον τραυμάτισε θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα.
Αμέσως μετά, ο δράστης με το ίδιο μαχαίρι επιτέθηκε σε άλλο συγγενικό του πρόσωπο, 57χρονο  τραυματίζοντάς τον σοβαρά επίσης, στην κοιλιακή χώρα. Ο 57χρονος τραυματίας διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος χωρίς να διατρέχει άμεσο κίνδυνο η υγεία του.
Οι περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν τον 53χρονο στον αύλειο χώρο της οικίας του και τον συνέλαβαν, ενώ κατέσχεσαν και το μαχαίρι που αυτός χρησιμοποίησε.

Αυτοκτόνησε ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων


 Ενώ άλλος έφαγε τα  κλεμμένα ...
Για ηθικούς και μόνο λόγους ο Νίκος Μάντης, θεώρησε και τον ευατό του υπεύθυνο αν δεν έπρεπε γιατί όλοι οι αρμόδιοι γνώριζαν πόσο ακέραιος αλλά και ευαίσθητος ήταν ως άνθρωπος
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου το απόγευμα στο Μέτσοβο ετοιμάζει οικογενειακό γάμο με κλαρίνα και ντέφια και στα Γιάννενα πριν από λίγο κρεμάστηκε στη σκάλα του σπιτιού του ο ευσυνείδητος Νίκος Μάντης που ως αμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Ιωαννίνων, δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος των κακόβουλων "σχολίων" για την υπεξαίρεση πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ που έκανε μόνιμος υπάλληλος, ταμίας του δήμου, επειδή είχε πάθος με τον τζόγο και το ΣΤΟΙΧΗΜΑ. "Η δύναμη  της συνείδησης ήταν τόσο μεγάλη για τον  Νίκο Μάντη που τον ... σκότωσε, αν και δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη ο άνθρωπος" είπε πριν λίγο παράγοντας της πόλης

Ταχυδρομούσαν βόμβες και μέσω μπουγατσάδικου?

 
Για την αποστολή του δέματος-βόμβα σε πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν και άλλον έναν «πυρήνα» 2-3 ατόμων αντάρτικου πόλης στην Αθήνα, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας νέας ένοπλης επίθεσης από ασύλληπτους ενόπλους. Παράλληλα διαπιστώνεται ότι η ίδια ομάδα αντεξουσιαστών σχεδίαζε την αποστολή εκρηκτικών μηχανισμών με  φακέλους, τους οποίους είχαν αγοράσει από ταχυδρομείο στην Καβάλα επειδή δεν είχε κάμερες. Ταχυδρομούσαν μάλιστα τους φακέλους μέσω συνεργαζόμενου με τα ΕΛΤΑ καταστήματος με μπουγάτσες

Πήρε "φακελάκι" και από γιατρούς

 
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος γυναίκας η οποία προσποιούμενη είτε την εφοριακό, είτε την αστυνομικό, είτε την οικονομολόγο, με διαφορετικά προσχήματα κάθε φορά, κατάφερνε να αποσπά μικρά χρηματικά ποσά από τα ανυποψίαστα θύματα
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας εξιχνιάστηκαν οχτώ (8) περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ιατρών και καταστηματαρχών στη Λάρισα. 
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας 31χρονης  η οποία προσποιούμενη είτε την εφοριακό, είτε την αστυνομικό, είτε την οικονομολόγο, με το πρόσχημα της εθελοντικής προσφοράς ή της θεώρησης της ταμειακής μηχανής των καταστημάτων κατάφερνε να αποσπά από τα ανυποψίαστα θύματα μικρά χρηματικά ποσά, ύψους (10) ή (15) ευρώ.
Συγκεκριμένα, εξιχνιάσθηκαν οι εξής περιπτώσεις απατών:
  • Την (23-04-2013), προσποιούμενη την οικονομολόγο και με το πρόσχημα της προσφοράς εθελοντικής υπηρεσίας στο κοινωνικό ιατρείο Λάρισας, μετέβη σε δύο διαφορετικά ιατρεία της πόλης, όπου απέσπασε το χρηματικό ποσό των δέκα (10) ευρώ από καθέναν από τους γιατρούς, 36χρονο ημεδαπό και 45χρονη ημεδαπή.
  • Την (24-04-2013), η 31χρονη προσποιούμενη την υπάλληλο εφορίας και με το πρόσχημα θεώρησης της ταμειακής μηχανής, μετέβη σε δύο κρεοπωλεία κι ένα οπωροπωλείο της πόλης όπου απέσπασε το χρηματικό ποσό των δεκαπέντε (15) ευρώ από καθέναν από τους καταστηματάρχες, ημεδαπούς ηλικίας 54, 47 και 39 ετών.
  • Την ίδια μέρα (24-04-2013) προσποιούμενη την αστυνομικό και πάλι με το πρόσχημα θεώρησης της ταμειακής μηχανής, μετέβη σε κρεοπωλείο 69χρονου ημεδαπού, όπου απέσπασε το χρηματικό ποσό των δεκαπέντε (15) ευρώ.

Με το ... καλαμάκι η ηρωίνη

αν, μεταξύ άλλων, περίπου (18) γραμμάρια κάνναβης και πενήντα δύο (52) ναρκωτικά δισκία
 
Συνελήφθη   στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 31χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών .
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από το συλληφθέντα, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τρεις (3) αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (17,74) γραμμαρίων και
  • πενήντα (51) ναρκωτικά δισκία.
Επίσης, κατασχέθηκαν ένα ακόμη ναρκωτικό δισκίο, ένα καλαμάκι με υπολείμματα ηρωίνης κι ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του 31χρονου.

Ατιμωρησία ...

 
 δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με τον αποπεμφθέντα πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ Γιάννη Σφακιανάκη
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με τον αποπεμφθέντα πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ Γιάννη Σφακιανάκη
 
Πιάστηκε με «τη γίδα στην πλάτη» πριν από δύο χρόνια, αλλά εξακολουθεί μέχρι σήμερα να
λαμβάνει ένα μέρος του μισθού του από το Δημόσιο, καθώς η υπόθεσή του όχι μόνο δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά ούτε καν δικαστεί, αφού παίρνει τη μία αναβολή μετά την άλλη. Η εξόφθαλμη υπόθεση του επίορκου κρατικού λειτουργού, που συνελήφθη επ' αυτοφόρω για παθητική δωροδοκία, προκάλεσε την αγανάκτηση ακόμη και του ήρεμου δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος προ ημερών κατήγγειλε την ατιμωρησία στο Δημόσιο και άφησε αιχμές για τα αντανακλαστικά της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το e-reportaz αποκαλύπτει, ότι η επίμαχη υπόθεση που έβγαλε από τα ρούχα του τον δήμαρχο Αθηναίων, αφορά εκείνη του πρώην διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων (ΚΥΑΔΑ) Η. Ε.

Η υπόθεση ήρθε στο “φως” έπειτα από καταγγελία ενός 45χρονου, που προμήθευε με έτοιμα φαγητά το ΚΥΑΔΑ για τη σίτιση των αστέγων. Ο προμηθευτής υποστήριξε, ότι ο Η.Ε του ζήτησε 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας, ενώ στο παρελθόν του είχε δώσει άλλα 7.000 ευρώ.
 
 
Το ραντεβού κλείστηκε σε σημείο δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς. Εκεί όμως περίμεναν και οι αστυνομικοί, που συνέλαβαν τον διευθυντή του ΚΥΑΔΑ, μόλις πήρε στα χέρια του το φάκελο με τα 10.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μάλιστα ο προμηθευτής τροφίμων κατήγγειλε και τον πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ και αντιδήμαρχο της διοίκησης Καμίνη, Γιάννη Σφακιανάκη, καθώς και 43χρονο συνεργάτη του, ότι απαίτησαν ποσοστό 10% επί των οφειλών του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, που ανέρχονταν στο ποσό των 406.000 ευρώ, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα, όμως δεν ενέδωσε στον εκβιασμό. Οι δύο άνδρες δεν συνελήφθησαν, καθώς παρήλθε το αυτόφωρο, όμως εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ο κ. Σφακιανάκης εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από πρόεδρος του Κέντρου Αστέγων.

Τότε ο κ. Καμίνης είχε δηλώσει: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα μου για άμεση και σε βάθος διαλεύκανση της καταγγελίας διαφθοράς στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου. Τον λόγο, τώρα, έχει η Δικαιοσύνη. Από την πλευρά μας, θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε όποιο στέλεχος του δήμου εμπλέκεται σε υποθέσεις διαφθοράς να υποστεί τις συνέπειες που ο νόμος ορίζει. Η πλήρης διαφάνεια και η τήρηση της νομιμότητας, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, είναι θεμελιώδεις επιλογές της νέας δημοτικής αρχής».

Εννέα αναβολές σε δύο χρόνια για υπόθεση χρηματισμού


Μπορεί να έχουν περάσει δύο χρόνια, αλλά η υπόθεση του πρώην γενικού διευθυντή του ΚΥΑΔΑ Η.Ε εξακολουθεί να “λιμνάζει” στις δικαστικές αίθουσες. Πριν από λίγες ημέρες η εκδίκασή της αναβλήθηκε για ένατη φορά, με τις πέντε αναβολές να αφορούν κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισης.

Ειδικότερα:  

  • Η υπόθεση εισάγεται για πρώτη φορά στις 22/7/2011 και αναβάλλεται για την προσκόμιση περισσότερων αποδείξεων.
  • Την 1/8/2011 αναβάλλεται λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.
  • Την 14/9/2011 αναβάλλεται πάλι λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.
  • Στις 9/11/2011 αναβάλλεται για την προσαγωγή μάρτυρα.
  • Την 25/1/2012 αναβάλλεται λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.
  • Στις 2/3/2012 αναβάλλεται για κλήση μαρτύρων.
  • Την 26/9/2012 δίδεται νέα αναβολή λόγω απεργίας του γραμματέα και αποχής των δικηγόρων.
  • Στις 13/3/2013 αναβάλλεται λόγω κωλύματος που επικαλείται ο συνήγορος υπεράσπισης.
  • Την 19/6/2013 το δικαστήριο διακόπτει λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.
  • Και στις 28/6/2013 το δικαστήριο αναβάλλει αορίστως λόγω αιφνίδιου κωλύματος της Προέδρου του Δικαστηρίου.

12/7/13

Τα κομμάτια για την ανάληψη


Το "καπό" της ΒMW της Μαρίας Στέφη

Διευθύντριας φυλακών Κορυδαλλού

 

Το ΙΧ σωφρονιστικού στο Άργος



 

Η ιδιόχειρη προκήρυξη

Ανάληψη ευθύνης για Χωριανόπουλο



Ο φάκελος κατά Χωριανόπουλου

Έγινε ανάφλεξη στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου
 

Οι 30αρηδες για 4 επιθέσεις

Τα κατασχεμένα
 

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από αστυνομική επιχείρηση, προσήγαγε χθες από τη  Θεσσαλονίκη, δύο (2) άτομα, προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.
Πρόκειται για άνδρες, ηλικίας 30 ετών, που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιούνται στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο.
Ο πρώτος προσήχθη χθες το απόγευμα από περιοχή της Θεσσαλονίκης,  ενώ ο δεύτερος λίγο αργότερα από τον υπό κατάληψη χώρο «Ναδίρ», όπου και διαμένει.
Είχε προηγηθεί μεθοδική και συστηματική διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλες οι ενδείξεις και τα στοιχεία που προέκυπταν από την εξέλιξη των ερευνών, και τα οποία μας οδήγησαν στον εντοπισμό των δύο (2) υπόπτων.
Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξελίχθηκε αμέσως μετά την δημοσιοποίηση σε διαδικτυακό τόπο, προκήρυξης της τρομοκρατικής οργάνωσης FAI-IRF, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή «παγιδευμένου» δέματος σε απόστρατο, ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι προαναφερόμενοι  μετά την προσαγωγή και την εξέτασή τους στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.
Από την έρευνα προέκυψε η συμμετοχή τους σε τέσσερεις (4) πρόσφατες ενέργειες που αποτελούν μέρος γενικευμένου σχεδίου διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών, με την ονομασία «Σχέδιο ΦΟΙΝΙΚΑΣ» τιτλοφορούμενες, κατά περίπτωση, ως «Σχέδιο ΦΟΙΝΙΚΑΣ πράξη πρώτη», «πράξη δεύτερη», «πράξη τρίτη και πράξη τέταρτη,  εκ των οποίων η πράξη τρίτη έλαβε χώρα στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.
  • Η πρώτη ενέργεια του σχεδίου ήταν η έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού την 7η Ιουνίου 2013, στην περιοχή της Δάφνης Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
  • Η δεύτερη αφορά έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των Φυλακών Ναυπλίου, στο Άργος, την 12η Ιουνίου 2013. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης».
  • Η τρίτη περίπτωση αφορά εμπρηστική ενέργεια στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας την 26η Ιουνίου 2013. Την ενέργεια αυτή ανέλαβε η FAI-IRF, ως «χειρονομία αλληλεγγύης» σε Έλληνα, απεργό πείνας, που ήταν προφυλακισμένος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η σχετική προκήρυξη τελείωνε με τη φράση «Ας κάνουμε το σχέδιο Φοίνικας ένα διεθνές σχέδιο εκδίκησης!».
  • Η τέταρτη τρομοκρατική ενέργεια αφορά αποστολή, σε απόστρατο ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, «παγιδευμένου» φακέλου, ο οποίος εξερράγη στις 3η Ιουλίου 2013 εντός των εγκαταστάσεων του κέντρου διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η FAI-IRF.
Σε έρευνες που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
  • Χειρόγραφο κείμενο, που αποτελεί προσχέδιο προκήρυξης που αναρτήθηκε την 11 Ιουλίου 2013 για την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια,
  • Φάκελοι προπληρωμένου τέλους των ΕΛ.ΤΑ. για την αποστολή δεμάτων, χωρητικότητας έως 4,5 κιλά βάρους ο καθένας, 
  • Τσεκούρι με ξύλινη χειρολαβή,
  • Μάλλινη κουκούλα τύπου full face,
  • Σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,
  • Φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,
  • Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • Συσκευές κινητών τηλεφώνων,
  • Μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • Συσκευή καταγραφής εικόνας,
  • Είκοσι επτά (27) ξύλινα κοντάρια,
  • Τρία (3) κράνη μοτοσικλετιστή,
  • Πλαστική αντιασφυξιογόνα μάσκα,
  • Πολυμηχάνημα  και
  •  Βιβλία αναρχικού περιεχομένου.

Κρητικά δενδρύλλια του 1,5 μέτρου


Η φυτεία: Εκριζώθηκαν 105
 
Συνελήφθη, χθες (11.07.2013) το βράδυ, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αγίου Βασιλείου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, 47χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες (11.07.2013) πρώτες πρωινές ώρες, συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχές του παραπάνω Δήμου, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης και έρευνας των περιοχών αυτών, εντοπίστηκε σε δασώδη – δύσβατη περιοχή, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εκατόν πέντε (105) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως ένα μέτρο και πενήντα εκατοστά (1,5 m ).
Ακολούθησε, διακριτική παρακολούθηση της περιοχής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, όπου χθες το βράδυ, εντοπίστηκε ο 47χρονος, κατά το χρόνο που εισερχόταν στο χώρο της φυτείας, προβαίνοντας με απόλυτη προσοχή, σε διαδικασία εργασιών στο συγκεκριμένο χώρο, έχοντας στην κατοχή του όπλο.
Στη συνέχεια και μετά το πέρας των εν λόγω εργασιών, ο 47χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός, ακινητοποιήθηκε όμως άμεσα και συνελήφθη.

Οι δηλώσεις του Δ/τη Ασφαλείας Πατρών



Εδώ το φθηνό ... καρπούζι

 
Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 

 




 
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε και εξήγαγε ναρκωτικά από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης
Συνελήφθησαν στην περιοχή του Αλισσού Αχαΐας, ένα ανδρόγυνο Μολδαβών (35χρονος άνδρας και 38χρονη γυναίκα), οι οποίοι μετέφεραν σε νταλίκα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας 35χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται
Κατασχέθηκαν πάνω από 45 κιλά κάνναβης, τα οποία ήταν κρυμμένα στο φορτηγό το οποίο μετέφερε αγροτικά προϊόντα, με τελικό προορισμό την Ολλανδία
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, της Ασφάλειας και της Τροχαίας Πατρών, κύκλωμα που διακινούσε και εξήγαγε ναρκωτικά από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (11.07.2013) το απόγευμα, στον Αλισσό Αχαΐας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Μολδαβίας, (ανδρόγυνο) ηλικίας 35 και 38 ετών, μέλη του κυκλώματος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου Αλβανού, ο οποίος όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, αποτελεί τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος και αναζητείται από τις Αρχές.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν σταθμευμένο σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Αλισσού Αχαΐας, ένα φορτηγό (νταλίκα) στο όποιο επέβαιναν το ανδρόγυνο των Μολδαβών. Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό της νταλίκας, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους άνω των -45- κιλών, που ήταν τοποθετημένη μέσα σε σαράντα δύο (42) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.
Το συγκεκριμένο φορτηγό αυτοκίνητο έφερε βουλγαρικές πινακίδες και μετέφερε αγροτικά προϊόντα (καρπούζια) από την Ελλάδα στην Ολλανδία, μέσω του λιμανιού της Πάτρας.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας 35χρονος Αλβανός, ο οποίος χθες το πρωί στον Ασπρόπυργο Αττικής, παρέδωσε τα ναρκωτικά στον 35χρονο Μολδαβό, τοποθετώντας τα στις μπαγκαζιέρες του οχήματος.
Πριν από τη σύλληψή τους στον Αλισσό Αχαΐας, το ζευγάρι των Μολδαβών είχε μεταβεί στην περιοχή των Λεχαινών Ηλείας, όπου φόρτωσαν αγροτικό εμπόρευμα (καρπούζια) με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας.

... Έκοβαν διαβατήρια

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν
 
Ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών που διοικεί ο Βασίλης Λάππας, χθες (11-7-2013) το μεσημέρι σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 37 και 31 ετών, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κατασκεύαζαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία προμήθευαν σε αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου.
Στο διαμέρισμα που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  Πέντε (5) διαβατήρια τρίτων προσώπων.
  •  Εσωτερικά φύλλα έξι (6) διαβατηρίων τρίτων προσώπων.
  •  Δώδεκα (12) ασυμπλήρωτα εσωτερικά φύλλα διαβατηρίων ξένων χωρών.
  •  Τρεις (3) αυτοκόλλητες βίζες διαβατηρίου Γερμανικών Αρχών.
  •  Εννέα (9) εξώφυλλα διαβατηρίων Ινδικών Αρχών
  •  Δεκατέσσερις (14) άδειες διαμονής ενιαίου τύπου.
  •  Ένα (1) ασυμπλήρωτο ατομικό βιβλιάριο υγείας εργαζομένου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  •  Μία (1) προσωρινή άδεια παραμονής.
  •  Τέσσερα (4) έγγραφα Πακιστανικών Αρχών.
  •  Δύο (2) άδειες ικανότητας οδήγησης Πακιστανικών Αρχών.
  •  Ένα (1) ασυμπλήρωτο αυτοκόλλητο Φινλανδικών Αρχών.
  •  Δύο (2) επικυρωμένα φωτοαντίγραφα βεβαιώσεων κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής τρίτων προσώπων.
  •  T ο χρηματικό ποσό των 360 ευρώ.
  •  Ένα πλήρες εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων αποτελούμενο από:
- Τέσσερις (4) κεντρικές μονάδες Η/Υ.
- Τρεις (3) εκτυπωτές.
- Τρία (3) πολυμηχανήματα.
- Ένα (1) scanner.
- Ένα (1) φορητό υπολογιστή.
- Μία (1) οθόνη.
- Ένα (1) Tablet .
- Δύο (2) μηχανήματα πλαστικοποίησης.
- Πέντε (5) σκληρούς δίσκους.
- Δύο (2) φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb)
- Μία (1) φορητή συσκευή καταγραφής δεδομένων (web camera).
- Δύο (2) κάρτες μνήμης χωρητικότητας 2 GB και 4 GB.
- Τέσσερις (4) ξύλινες σφραγίδες με εντυπώματα.
- Σαράντα τρία (43) εντυπώματα σφραγίδων.
- Δύο (2) σφραγίδες ημεροχρονολογίας.
- Δύο (2) σφραγίδες σειράς αριθμών.
- Πλήθος φωτοαντιγράφων, αδειών διαμονής, διαβατηρίων, δελτίων αιτήσαντος άσυλο, βιβλιαρίων υγείας.
- Ειδικά γυαλιά με μεγεθυντικό φακό.

Κάν' το όπως η Θεσσαλονίκη

Τα Ντοκουμέντα
Ο Διοικητής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής

 
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση με αντικείμενο δράσης τις διαρρήξεις διαμερισμάτων σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κατερίνη και Γιαννιτσά
Συνελήφθησαν εννέα (9) μέλη της ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ακόμη συνεργών τους που αναζητούνται
Συνελήφθησαν επιπλέον δύο αλλοδαπές, εκτός οργάνωσης, κατηγορούμενες για διαφορετικά ποινικά αδικήματα
Εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από, τουλάχιστον, δεκατρία (13) άτομα, ηλικίας από 29 έως 41 ετών, η δράση της οποίας συνίστατο σε διαρρήξεις διαμερισμάτων στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Κατερίνης και Γιαννιτσών.
Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 11-07-2013, στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, οκτώ (8) αλλοδαποί κι ένας (1) ομογενής, σε βάρος των οποίων, αλλά και τεσσάρων ακόμη συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με τις κατηγορίες της “Εγκληματικής Οργάνωσης”, των “Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής” και της “Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα εντός εγκληματικής ομάδας τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα”. Επιπρόσθετα, τρεις εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται κατά περίπτωση για “Αντίσταση” και παράβαση του Νόμου “Περί Όπλων”.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη συστηματική αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – 11 Ιουλίου 2013, διέρρηξαν τουλάχιστον δεκαοκτώ (18) διαμερίσματα στις προαναφερόμενες περιοχές, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα οκτώ (8), παραβιάζοντας κλειδαριές ασφαλείας θωρακισμένων θυρών και καταστρέφοντας αντίστοιχα συμβατικές.
Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες τους, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • χρήματα,
  • πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών,
  • πλήθος χρυσαφικών – τιμαλφών,
  • διαρρηκτικά εργαλεία (εξειδικευμένα αυτοσχέδια και μη),
  • μία ανεξάρτητη κλειδαριά που χρησιμοποιούσαν για την πρακτική τους και
  • δύο (2) πιστόλια κρότου με αντίστοιχες γεμιστήρες και φυσίγγια.
Κατασχέθηκαν ακόμη τέσσερα (4) ΙΧΕ αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.
Επιπλέον , κατά τη διενέργεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε οικία όπου φιλοξενούταν 39χρονο μέλος της οργάνωσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αρχαίων αντικειμένων διαφόρων ιστορικών περιόδων, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου “Περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”. Για τη κατοχή τους, καθώς και για την κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη η 48χρονη αλλοδαπή σύνοικός του.
Συνελήφθη ακόμη 32χρονη αλλοδαπή, εκτός οργάνωσης, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για “Αποδοχή και Διάθεση Προϊόντων Εγκλήματος”.

Και ανήλικοι στη συμμορία του Πυρίου

Υ
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές, στη γέφυρα του Πυρίου και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας
Στη δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνονται συνολικά δεκαέξι (16) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τα οποία τα οκτώ (8) συνελήφθησαν μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν ανήλικοι δράστες αλλά και γονείς τους, ενώ αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε 15χρονος
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές, κυρίως σε διερχόμενους οδηγούς, στη γέφυρα του Πυρίου και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους σε αυτή οκτώ (8) άτομα, από τα οποία πέντε ημεδαποί, ηλικίας 42, 41, 15, 16 και 15 ετών, καθώς και τρεις ημεδαπές, ηλικίας 43, 40 και 37 ετών.
Επιπλέον από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν ακόμη οκτώ (8) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (επίσης πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες), ηλικίας από 15 έως και 41 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη χθες (11-07-2013) το πρωί, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών και είναι αποτέλεσμα μεθοδικής έρευνας και ειδικότερα κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης πληροφοριών καθώς και στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Η ανωτέρω επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και σε αυτή συμμετείχαν συνολικά (41) αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Βοιωτίας, Φωκίδας και Εύβοιας.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την μεθοδική αστυνομική έρευνα, οι δράστες (γονείς και παιδιά) είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον από τα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους και δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος κυρίως διερχόμενων οδηγών και συνεπιβατών στη γέφυρα του Πυρίου, αλλά και ανυποψίαστων πολιτών στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες 15χρονους, που φέρεται και ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής ομάδας, «στρατολογούσε» συνεχώς νέα άτομα (κυρίως συνομήλικούς του) και στη συνέχεια μαζί τους αναλάμβανε συστηματική παραβατική συμπεριφορά.
Οι δράστες επιτίθεντο αιφνιδιαστικά ακόμη και σε ηλικιωμένα άτομα, προκειμένου να τους αποσπάσουν τιμαλφή ή χρηματικά ποσά και σε περίπτωση που συναντούσαν αντίσταση από τα θύματά τους, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία.
Μάλιστα τα κλοπιμαία τα έδιναν στη συνέχεια στα μεγαλύτερα μέλη της ομάδας (γονείς τους), προκειμένου αυτοί να τα αποκρύπτουν σε διάφορες οικίες, εντός του οικισμού, έτσι ώστε να καθίσταται δύσκολος ο εντοπισμός τους από τις διωκτικές αρχές.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα δύο (2) ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών και έξι (6) περιπτώσεις κλοπών από διερχόμενα ή σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα:
  • Την 30-06-2013 στην στάση του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς αφαίρεσαν, με την χρήση σωματικής βίας, από 64χρονο ημεδαπό ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του, το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Την 30-06-2013 επίσης στην στάση του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς αφαίρεσαν, με την χρήση και πάλι σωματικής βίας, από 71χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και ένα χαρτοφύλακα που περιείχε προσωπικά του έγγραφα.
  • Την 25-06-2013 αφαίρεσαν, από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ.
  • Την 02-07-2013 αφαίρεσαν, από προσωρινά σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, την τσάντα ημεδαπής που περιείχε το χρηματικό ποσό των (225) ευρώ, κάρτες τραπεζών και προσωπικά της έγγραφα.
  • Την 05-07-2013 παραβίασαν παράθυρο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και αφαίρεσαν την τσάντα ημεδαπής που περιείχε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, κάρτες ανάληψης τραπεζών και προσωπικά της έγγραφα.
  • Την 08-07-2013 διέκοψαν την κίνηση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ημεδαπή και αιφνιδιαστικά άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού και αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε μία φωτογραφική μηχανή, φορτιστές μηχανής και κινητού και άλλα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.
  • Την 09-07-2013 αφαίρεσαν, από προσωρινά σταθμευμένο και ανασφάλιστο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα πορτοφόλι με προσωπικά έγγραφα.
  • Την 10-07-2013 διέκοψαν την κίνηση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που οδηγούσε ημεδαπός και αιφνιδιαστικά άνοιξαν την πίσω πόρτα του αυτοκινήτου και αφαίρεσαν μία βαλίτσα, που περιείχε μία βιντεοκάμερα, ρούχα και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα.
Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή ή/και εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Το παλιό έγκλημα του Κόλα

 
Ο Μάριο Κόλα και το άγριο έγκλημα στον Αλιάκμονα
Αστυνομικοί ερευνούν το κλεμμένο ΙΧ που φέρεται να εγκατέλειψαν οι αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, μεταξύ των οποίων και ο Μάριο Κόλα
       
Η σχέση του 35χρονου Μάριο Κόλα με ένα φρικιαστικό έγκλημα στις όχθες του Αλιάκμονα τον Οκτώβριο του 1995 μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών Ασφαλείας οι οποίοι θέλουν να σκιαγραφήσουν το εγκληματικό «προφίλ» του καταζητούμενου δραπέτη. Θύμα του άγριου εγκλήματος ένας 50χρονος οδηγός ταξί από τη Μελίκη Ημαθίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν ερευνήσει την υπόθεση είχαν εντυπωσιασθεί από την προσπάθεια των δύο νεαρών συλληφθέντων για τον φόνο Αλβανών να αποκρύψουν τα στοιχεία εκείνου που τους έδωσε εντολές για το πρωτοφανές έγκλημα και ο οποίος, σύμφωνα με όσα προέκυψαν στη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, ήταν ο επικίνδυνος καταζητούμενος δραπέτης.

«Το Βήμα» παρουσιάζει τα άγνωστα στοιχεία ενός ειδεχθούς εγκλήματος πριν από 18χρόνια το οποίο αποκτά νέα διάσταση μετά την απόδραση και την καταδίωξη του 35χρονου αλβανού κακοποιού.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε στις αρχές Νοεμβρίου 1995 όταν κοντά στον Αλιάκμονα, στην περιοχή του Αιγινίου είχε βρεθεί το πτώμα του 50χρονου οδηγού ταξί Νίκου Τσάκαλου. Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και των ιατροδικαστών, ο άτυχος οδηγός είχε δολοφονηθεί περίπου τρεις εβδομάδες νωρίτερα με καραμπίνα μέσα στο ταξί του. Οι άγνωστοι δράστες είχαν βγάλει το άψυχο σώμα του από το αυτοκίνητο και το έριξαν σε ένα μικρό πηγάδι με νερό, του πολτοποίησαν το κεφάλι και μετά με το αίμα του έγραψαν σε ένα τοίχο τις λέξεις «Kastriot Marcu Puke Lezie Fran Marcu Isar Kuna Shshan».

Δύο ημέρες αργότερα συνελήφθησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας με βάση αποτυπώματα και άλλα στοιχεία ο 18χρονος Αλβανός Λούαν Σαχίν και ο 17χρονος αδελφός του. Προγήθηκε καταδίωξη σε αγροτική περιοχή κοντά στη Βέροια καθώς οι καταζητούμενοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν τρέχοντας στα χωράφια.

Όπως παραδέχθηκαν οι δύο νεαροί Αλβανοί, μαζί με κάποιους συνεργούς τους συμμετείχαν σε αιματηρή ληστρική επιδρομή στα μέσα Οκτωβρίου 1995 στην περιοχή της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης σε μια βιοτεχνία γεωργικών φαρμάκων. Από έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι στη συγκεκριμένη ληστεία συμμετείχε και ο 17χρονος τότε Μάριο Κόλα. Σύμφωνα με την περιγραφή των δύο αδελφών από την Αλβανία, μετά τη ληστεία σταμάτησαν το διερχόμενο ταξί και ζήτησαν από τον άτυχο οδηγό να κατευθυνθεί προς τον Βόλο. Όμως αμέσως μετά τον σκότωσαν και τον λήστεψαν.