14/2/15

Kατηγορούν "24"


Ποινικές διώξεις σε 24 τραπεζικούς, εφοριακούς και αστυνομικούς για απάτη-μαμούθ




Ποινικές διώξεις σε 24 άτομα, ανάμεσά τους στελέχη τραπεζών, αστυνομικοί, εφοριακοί, δημοτικοί σύμβουλοι, λογιστές κ.ά., για εκτεταμένη απάτη και άλλα κακουργήματα άσκησε προ μερικών ημερών η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ανάμεσα στους διωκόμενους είναι τραπεζικοί υπάλληλοι στον Ασπρόπυργο, στην Κάρπαθο και στην Αταλάντη, αστυνομικοί που υπηρετούν σε περιοχή του Πειραιά, λογιστές και συμβολαιογράφοι από την Καλλιθέα, το Χαλάνδρι και δικηγόρος από τα Μελίσσια. Επιπλέον κατηγρούμενος είναι δημοτικός σύμβουλος στη Φυλή.

Ποινές για τα κομμένα δάκτυλα

 To Nτοκουμέντο που είχε παρουσιάσει το Crimes on air


Τον απήγαγαν για 55 μέρες. Ταχυδρομούσαν στη γυναίκα του τα κομμένα του δάκτυλα. Τον είχαν υποβάλλει σε μία σειρά μαρτυρίων καθώς όπως αποκαλύφθηκε ο 59χρονος ήταν ο μεσάζοντας σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από την Αλβανία και την Ελλάδα προς την Γερμανία.
Ο 59χρονος, που ζούσε με την οικογένειά του στα Γιάννινα, θεωρήθηκε υπεύθυνος από το κύκλωμα για την απώλεια ενός φορτίου 200 κιλών χασίς όπως και των χρημάτων που είχαν δοθεί προκειμένου να φτάσει από την Αλβανία μέχρι τα σύνορα.
Η απίστευτη υπόθεση εξελίχθηκε από τις 31 Ιανουαρίου 2013 έως τις 27 Μαρτίου του ίδιου χρόνου. Κατηγορούμενοι ήταν οκτώ άτομα, ένας Έλληνας και 7 Αλβανοί, αλλά και το θύμα της απαγωγής και των βασανιστηρίων.

Θεσσαλία μέρος 1ο


Θεσσαλία μέρος 2ο


Θεσσαλία μέρος 3ο


Θεσσαλία μέρος 4ο


Θεσσαλία μέρος 5ο


Και γυναίκες στο κόλπο

Τα Κατασχεμένα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/14022015_larisa3.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/14022015_larisa2.jpg

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/14022015_larisa1.jpg

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια.
Κατά το διήμερο (12/13-02-2015) πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Λάρισα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται τρία (3) από αρχηγικά μέλη, καθώς και δώδεκα (12) μέλη του «σκληρού πυρήνα» της οργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Έφερναν ναρκωτικά από Τουρκία-Αλβανία

Τα Ντοκουμέντα
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/14022015_volos1.JPG

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/14022015_volos2.JPG

Εξαρθρώθηκε μετά από συστηματικές και πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, κυρίως από την Τουρκία και την Αλβανία, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε σε διάφορες περιοχές του Βόλου και της Αττικής.
Κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο (12/13-02-2015) σε Βόλο, Λάρισα, Αττική και Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας, συνελήφθησαν συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Το βίντεο


Για τους πεσόντες

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/14022015_deisi_001.jpg
 
Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Αθήνα, Λ. Μεσογείων 96) παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.
Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος.
Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Πανούσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και η λοιπή Φυσική Ηγεσία του Σώματος.

Υπέκυψε η δασκάλα

gimnastria
Με τον πιο τραγικό τρόπο φαίνεται ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος της συγκλονιστικής ιστορίας, που εκτυλίχθηκε χθες βράδυ στην Καλαμάτα, όταν ένας άνδρας πυροβόλησε νεαρή γυμνάστρια και ύστερα αυτοπυροβολήθηκε.
 Η 32χρονη Ελίνα Βαχαβιόλου, που ήταν βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι, νοσηλευόταν στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς και φίλους, οι οποίοι μάλιστα την αποχαιρετούν με μηνύματα στο Facebook.

Και 44χρονη στα κοσμηματοπωλεία


Συνελήφθησαν στις 11-2-2015 το απόγευμα στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, μία 44χρονη και ένας 50χρονος, για κλοπές από κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Κλείνουν τα κέντρα κράτησης!

Καταργήστε και τις φυλακές υπουργέ μου

Στην Αμυγδαλέζα ο Γιάννης Πανούσης (ΦΩΤΟ)
Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον Αττικάρχη Μιχαιρίνα
Τη διακοπή της λειτουργίας των κέντρων κράτησης μεταναστών και την εφαρμογή μιας δομής ανοιχτής φιλοξενίας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. 

Ξύλο για ένα εισητήριο




Σουηδός ενστολος αστυνομικός χτυπάει βάναυσα στο τσιμεντένιο πάτωμα το κεφάλι ενός μελαχρινού, 9χρονου αγοριού που κλαίει, ικετεύει και προσεύχεται.
Το έγκλημά του; Ανέβηκε στο τρένο χωρίς να βγάλει εισιτήριο.
 Το βασανιστήριο του μικρού Μαροκινού έχει προκαλέσει σοκ στη Σουηδία, μια χώρα που φιλοξενεί χιλιάδες προσφυγόπουλα τα οποία έχουν φτάσει στη χώρα ασυνόδευτα. Πολλά βίντεο στο διαδίκτυο δείχνουν το παιδί αυτό να λέει μια μουσουλμανική προσευχή που συνήθως απευθύνεται στους πεθαμένους και να ουρλιάζει ενώ το κρατά ακινητοποιημένο ένας εύσωμος αστυνομικός.

Κλινικά νεκρή η δασκάλα χορού
Πιερία: Την απείλησαν με χειροβομβίδα και την τραυμάτισαν με πιστόλι
Ο Αλβανός εργάτης  είχε ερωτική σχέση με την Καλαματιανή δασκάλα χορού. Η 32χρονη του ζήτησε να διακόψουν και εκείνος της έστησε ενέδρα την ώρα που επέστρεφε σπίτι της από το γυμναστήριο

Χθες (13.2.2015) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, αφού αρχικά πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο (πιστόλι), 32χρονη ημεδαπή, στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο.
Ο 30χρονος και η 32χρονη, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου ο 30χρονος, σήμερα (14.2.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ η 32χρονη διεκομίσθη, σε νοσοκομείο της Αττικής όπου και νοσηλεύεται.

Όλη η δράση τους

ΔΙΑΜΑΝΤΗ Ελευθέριου του Αθανασίου και της Μαριάνθης, που γεννήθηκε το 1957 στον Πειραιά Αττικής.

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σχετικές με τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων.
Συνελήφθησαν στις 16-12-2014, στο Μοσχάτο, την Αθήνα, τους Αμπελόκηπους, την Κόρινθο και την Καλαμάτα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τ.Α. Κορίνθου, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τ.Α. Χαλκίδας, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 41-57 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται έξι (6) ημεδαποί συνεργοί τους, ηλικίας 36-57 ετών, μεταξύ των οποίων και ο 49χρονος φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας.

Ξετίναζαν τραπεζικούς λογαριασμούς

ΤΣΙΑΛΙΑΜΑΝΗ Θωμά του Χριστόδουλου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1969 στο Περιστέρι Αττικής.

ΡΟΦΟΥΖΟ Αναστάσιο του Μηνά και της Κωνσταντίνας, που γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα.


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 46, 50 και 58 ετών, μελών σπείρας που διέπραττε απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων και εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ηρωίνη ως τα μπούνια

Tα Ντοκουμέντα




Συνελήφθη χθες (13.02.2015) το απόγευμα στην πόλη της Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τους έπιαναν ... κότσο


Συνελήφθη στις 6-2-2015 το πρωί στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 31χρονος ημεδαπός για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται μία (1) ημεδαπή και δύο (2) αλλοδαπές.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς, από κοινού με τις τρεις (3) γυναίκες και άλλους άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συστήσει από τις αρχές του έτους 2014, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

13/2/15

Πλοήγηση Σφακιανάκη

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/13022015didhe10.JPG

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/13022015didhe1.JPG

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/13022015didhe2.JPG
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/13022015didhe5.JPG
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/13022015didhe7.JPG

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης, με τη συμμετοχή (850) μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Tο Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (13.02.2015) το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Ιωάννης Πανούσης.
Παρευρέθησαν ακόμα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο βοηθός του Προϊσταμένου του Επιτελείου, Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κοντογιάννης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης και άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος.

Σένγκεν υπό εξέταση


Mε αυστηρότερους ελέγχους σε όσους μπαίνουν στη ζώνη Σένγκεν και ενίσχυση της ανταλλαγής στοιχείων ταξιδιωτών μεταξύ των κρατών μελών κάλεσε η Σύνοδος Κορυφής, με φόντο τις επιθέσεις στο Παρίσι και τον κίνδυνο που εγείρει η τρομοκρατία, ιδιαίτερα η τζιχανστική. Οι «28» κάλεσαν την Ευρωβουλή να υιοθετήσει την πρόταση για ενισχυμένο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών ταξιδιωτών -το περίφημο PNR- το οποίο ωστόσο συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στο Στρασβούργο.

Η Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη ανέφερε ότι το υφιστάμενο πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα για ενισχυμένους ελέγχους, και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής στη Συνθήκη του Σένγκεν.

Βούλγαρος με παρά ...


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε φορολογικός έλεγχος σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 47χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, διαχειρίστριας της εταιρείας, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης (50χρονος ημεδαπός), ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.
Πιο αναλυτικά, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησε χθες (12-2-2015) το πρωί επιτόπιο φορολογικό έλεγχο στο συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων, σε συνεργασία με αρμόδια κλιμάκια της Διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και του Γραφείου εκ των Υστέρων Ελέγχων & Δίωξης.

Συγκλονιστικές εικόνες

Τα Ντοκουμέντα




 Αναφορικά με την επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του Φ/Γ «GOODFAITH» σημαίας Κύπρου, το οποίο προσάραξε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στις βόρειες ακτές της ν. Άνδρου, γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε ασφαλώς η περισυλλογή των είκοσι δύο (22) ατόμων μελών πληρώματος του πλοίου.

... Τράκαραν


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας που διοικεί ο Υποστράτηγος Διαμαντόπουλος διενεργήθηκε έρευνα και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος τριών εταιρειών - συνεργείων αυτοκινήτων, η οποία σχετίζεται με παράνομη αποκόμιση περιουσιακού οφέλους, με τη χρήση πλαστών φορολογικών στοιχείων και απόκρυψης φορολογητέας ύλης.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας όταν εκπρόσωπος ασφαλιστικής εταιρείας κατήγγειλε ότι, μετά από εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε (168) περιπτώσεις αποζημιώσεων τροχαίων ατυχημάτων, προέκυψε ότι σε (75) φακέλους ζημιών υπήρξαν παρατυπίες στα παραστατικά για την αγορά ανταλλακτικών, ενώ στις περιπτώσεις εμπλέκονταν τρεις εταιρείες – συνεργεία αυτοκινήτων.
Τα συγκεκριμένα τροχαία ατυχήματα είχαν γίνει από τον Ιανουάριο του 2011 έως και το Μάιο του 2012, ενώ οι επισκευές όλων των οχημάτων είχαν πραγματοποιηθεί σε ένα από τα παραπάνω συνεργεία.

17χρονος σκότωσε τη μάνα του


Δικογραφία σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, σε βάρος 17χρονου, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος της 53χρονης ημεδαπής μητέρας του.
Για την υπόθεση αυτή πραγματοποιήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, σε συνδυασμό με τα ιατροδικαστικά ευρήματα.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, ο θάνατος της 53χρονης το βράδυ της Τρίτης (10.02.2015), αποδίδεται σε εσωτερικές σωματικές βλάβες, που προκλήθηκαν από τον 17χρονο γιό της, το πρωί του Σαββάτου (07.02.2015).

Η ... έκρηξη των νονών



Ψάχνουν τους «νονούς της νύχτας» για έκρηξη, το 2011, στη Γλυφάδα

Την εμπλοκή του κυκλώματος των 37 βομβιστών της νύκτας -η δράση του αποκαλύφθηκε πριν από ένα μήνα από την Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής- και με μία ανεξιχνίαστη βομβιστική επίθεση μεγάλης έκτασης που σημειώθηκε το φθινόπωρο του 2011 σε εμπορικό κέντρο στην Γλυφάδα, ερευνούν τις τελευταίες ώρες οι δικαστικές αρχές. Εκείνος που παρήγγειλε την συγκεκριμένη επίθεση, που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, ήταν φυλακισμένος «βαρόνος της κοκαΐνης».

Προσάραξε λιμενικό σκάφος


Προσάραξη σκάφους του Λιμενικού στη Πύλο

Σκάφος του Λιμενικού προσάραξε στις 4 τα ξημερώματα στη Πύλο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδύνεψε κανείς από τους λιμενικούς που αποτελούσαν το πλήρωμα.
Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή «ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ότι, κατά τη διάρκεια περιπολίας, πλωτό περιπολικό Λ.Σ. - ΕΛΑ.ΚΤ. με εξαμελές πλήρωμα προσάραξε επί της νησίδας Αγίας Μαρίνας Πύλου, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες».

Nεκροί και αγκαλιασμένοι

 Αλεπότρυπα

Αποκαλύφθηκε τάφος αγκαλιασμένου ζευγαριού σε ανασκαφή στο Διρό


 
  Μια διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε στάση εναγκαλισμού καθώς και μια δεύτερη διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε εξαιρετικά συνεσταλμένη στάση σε συνάφεια με σπασμένες αιχμές βελών αποτελούν δυο από τα σημαντικότερα ευρήματα της ανασκαφής στη θέση «Ξαγκουνάκι» στον περιβάλλοντα χώρο του σπηλαίου Αλεπότρυπα, που εντάσσεται στο πενταετές Ανασκαφικό και Μελετητικό έργο Διρού.

12/2/15

Mέσα η εξαδέλφη Βλαστού



Στη φυλακή οδηγείται η εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού, Λίτσα, η οποία αποκάλυψε στις αρχές τη δράση του κυκλώματος με έδρα τις φυλακές και πρωταγωνιστή το βαρυποινίτη.

Η Λίτσα απολογήθηκε με άκρα μυστικότητα στον ανακριτή την περασμένη Τρίτη, σε χώρο εκτός των δικαστηρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της που έγινε χωρίς την παρουσία συνηγόρου, επανέλαβε όσα είχε πει στις 7 προανακριτικές της καταθέσεις στην αστυνομία ενώ μίλησεκαι για ακόμη μία έκρηξη.

Με μολότοφ στα Φάρσαλα



Από το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανηλίκων, δύο 17χρονων και δύο 16χρονων, για παραβίαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών μηχανισμών.
Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση της εποπτείας τους.
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της (09-02-2015), οι τέσσερις ημεδαποί εντοπίστηκαν από περιπολούντες αστυνομικούς στην αυλή σχολικού κτιρίου στα Φάρσαλα και αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο τράπηκαν σε φυγή.

"Λύτρα" για ξεκλείδωμα



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης ενημερώνει τους πολίτες καθώς και τις εταιρίες και επιχειρήσεις για δύο κακόβουλες συμπεριφορές, που διαπράττονται με μεγάλη συχνότητα μέσω του διαδικτύου.
Η πρώτη περίπτωση αφορά στη διάδοση κακόβουλου λογισμικού, τύπου «Crypto- Locker » , το οποίο εξαπλώνεται – μεταδίδεται κυρίως, μέσω «μολυσμένων» μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), αλλά και μέσω «επισφαλών» ιστοσελίδων.

Πανούσης για όλα


Γ.Πανούσης για ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοδιάλυση θυλάκων ακραίων πολιτικών απόψεων
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης (δεξιά) χαιρετά τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Χρήστο Φωτόπουλο (αριστερά) φθάνοντας στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων των αστυνομικών ενώσεων.



«Για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά μας χρονικά η πολιτική ηγεσία ενστερνίστηκε απολύτως βασικά, πάγια αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφερόμενη στο χαιρετισμό του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση στη συνεδρίαση του Γενικού - Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παρουσιάζοντας την πολιτική που θα εφαρμόσει για την Ελληνική Αστυνομία τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας Νέας Αστυνομίας, βάση της οποίας θα είναι αφενός η αμφίδρομη συμφιλίωση με τον πολίτη και αφετέρου ένας νέος τύπος αστυνομικού, που θα προκύψει ως διαδικασία υπέρβασης του «παλιού», που το ξεπερνά η ίδια η ζωή».

Της ... τσιπούρας στην Ιχθυόσκαλα


Στο πλαίσιο εκτεταμένης φορολογικής έρευνας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας που διοικεί ο Υποστράτηγος Διαμαντόπουλος σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο εμπόριο αλιευμάτων, διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
Πιο αναλυτικά, τον περασμένο Μάρτιο κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση, που λειτουργεί στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας Α.Ε. (Ο.Κ.Α.Α.) και από τον επιτόπιο αλλά και από τον περαιτέρω φορολογικό έλεγχο διακριβώθηκε η επανειλημμένη παράλειψη έκδοσης στοιχείων αλλά και η σκόπιμη ανακριβή έκδοση μεγάλου αριθμού εκδοθέντων παραστατικών.

Τα κινητά της φυλακής

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν χθες (11-02-2015) το απόγευμα στη Λάρισα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δύο ημεδαποί, ένας 29χρονος και μία 28χρονη, για απόπειρα εισαγωγής κινητών τηλεφώνων με τα παρελκόμενά τους στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, οι δύο ημεδαποί, αδέρφια μεταξύ τους, μετέβησαν σε αύλειο χώρο σχολικού κτιρίου και αποπειράθηκαν από εκεί να εκσφενδονίσουν προς τον αύλειο χώρο του Καταστήματος Κράτησης ένα δέμα, το οποίο περιείχε:

Πυροβόλησε σκύλο στο μαντρί


Συνελήφθη, χθες (11-02-2015) το πρωί στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.
Ειδικότερα προχθές το μεσημέρι, σε χωριό της Μακρακώμης, ο 46χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε έναν σκύλο, ιδιοκτησίας 31χρονου ημεδαπού, έξωθεν ποιμνιοστασίου του παθόντα.

Με ανιχνευτές στην Κάλυμνο

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν χθες (11.2.2015) στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 65, 40, 35 και 34 ετών κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν μέσα σε περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο να χρησιμοποιούν ειδικούς ανιχνευτές αναζητώντας αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας.

Ο ιθύνων νους


Μέλη συμμορίας, η οποία είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις γερμανικές Αρχές και ενέχεται στην εξαγωγή από την ελληνική επικράτεια, στη μεταφορά και στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, ταυτοποιήθηκαν έπειτα από πολύμηνη και επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 30χρονου Αλβανού «εγκεφάλου» της σπείρας, καθώς και σε βάρος τεσσάρων (4) ακόμη κύριων και περιφερειακών μελών της συμμορίας, ηλικίας από 33 ως 58 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», της παράβασης του Νόμου «περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων», της «Πλαστογραφίας πιστοποιητικών» και της «Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».

Τουρκικό ελικόπτερο πάνω από την Κω


Τουρκικό ελικόπτερο πάνω από την Κω σε ύψος 1.000 ποδιών

Τουρκικό ελικόπτερο ΑΒ-412 πέταξε πάνω από το ανατολικό άκρο της Κω στις 11:09 το πρωί της Πέμπτης σε ύψος μικρότερο των 1.000 ποδιών.