18/3/16

3 πτώματα σε σήψη

Άγιοι Ανάργυροι
Σε ακατοίκητη μονοκατοικία

Απενεργοποιούσαν τα immobilizer για πλάκα

Η ιεραρχία


Το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, κατάφερε να τερματίσει τη συστηματική και εξακολουθητική εγκληματική δράση πολυμελούς σπείρας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας, Εύβοιας, Αττικής, Θεσσαλονίκης, Κορινθίας, Λάρισας και Πιερίας.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας και η σύλληψη δέκα (10) συνολικά μελών της, εκ των οποίων οκτώ άνδρες, ηλικίας 68, 65, 58, 52, 44, 40, 39 και 27 ετών, καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 53 και 35 ετών, επιτεύχθηκε μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

Ζήτησε "φακελάκι" από άνεργο ψαρά


Συνελήφθη, σήμερα (18-3-2016), από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 61χρονος γιατρός, Διευθυντής Τμήματος Νοσοκομείου Παίδων της Αθήνας, κατηγορούμενος για δωροληψία υπαλλήλου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής ότι ο συγκεκριμένος γιατρός απαίτησε από την ίδια και τον σύζυγό της, την καταβολή (350) ευρώ, προκειμένου να χειρουργήσει την ανήλικη κόρη τους.
Σήμερα, μετά τη χειρουργική επέμβαση του παιδιού, ο γιατρός κάλεσε στο γραφείο του την καταγγέλλουσα και τον σύζυγό της, όπου απαίτησε και έλαβε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, το οποίο είχε νωρίτερα προσημειωθεί.

Eξαφάνιση


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κερκύρας, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και η φωτογραφία, 39χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, για τον οποίο δηλώθηκε η εξαφάνισή του, στο Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, την Τετάρτη 16.03.2016 το απόγευμα.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

Απειλούσε την πρώην


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη χθες (17-03-2016) 42χρονος ομογενής και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και εκβίαση.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 39χρονης αλλοδαπής, για παράνομη κατοχή και επεξεργασία από τον 42χρονο πρώην σύζυγό της, προσωπικών της δεδομένων, ενώ την εκβίαζε για επικείμενη ανάρτηση και δημοσιοποίησή τους στο διαδίκτυο.
Σε έρευνα που έγινε χθες (17-03-2016) στην οικία του 42χρονου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και εξωτερικός σκληρός δίσκος, όπου ήταν αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή τα επίμαχα προσωπικά δεδομένα της 39χρονης.

Τον ξεγέννησαν με αποβολή

Τα αυγά του Ισπανού
Ντοκουμέντο
Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 17-3-2016, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 50χρονος υπήκοος Ισπανίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας από την Αντίς Αμπέμπα Αιθιοπίας μέσω Καΐρου Αιγύπτου.

Τση που... στην Μάνη




Κατά της διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων δημιουργήθηκε κάποια ένταση λόγω της έντονης έκφρασης δυσαρέσκειας μερίδας του κόσμου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Βίντεο Ντοκουμέντο για Ρουπακιά


Δώσε και σώσε τα πλαστά

Πειραιάς


Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Τομέα Ασφάλειας – Ανάκρισης του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα Πειραιά, σε 30χρονο αλλοδαπό πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τη Μυτιλήνη, επέδειξε μία (01) βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής αμφιβόλου γνησιότητας, ενώ σε σωματική έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν πάνω του,

Στην Κέρκυρα


 Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη βραδινές ώρες της 16/03/2016, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας,36χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
   Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ο ανωτέρω προσήχθη στο Λιμενικό Κατάστημα του Κ.Λ.Κέρκυρας  όπου μετά από σωματική έρευνα βρέθηκε να κατέχει μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία περιέχουσα δώδεκα (12) γραμμάρια ηρωίνης.

Δράμα ο 34χρονος

Κατασχέθηκαν 71 φιάλες αλκοολούχων ποτών και 222 κενές φιάλες

Συνελήφθη  στην Εθνική Οδό Δράμας - Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 34χρονος ημεδαπός, για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, καθόσον προέκυψε από τις έρευνες ότι εισήγαγε αλκοολούχα ποτά από την Βουλγαρία, χωρίς να καταβάλει τους αναλογούντες φόρους και δασμούς, τα οποία στη συνεχεία εμφιάλωνε σε κενές επώνυμες φιάλες και ακολούθως τις πουλούσε σε διάφορα καταστήματα στους νομούς Δράμας, Σερρών, Καβάλας και Θεσσαλονίκης, χωρίς να κατέχει τη νόμιμη ιδιότητα και τα απαραίτητα παραστατικά.

17/3/16

Με κόκες ...

Τα Ντοκουμέντα




Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, τρείς ημεδαποί (51χρονη, 29χρονος και 34χρονος) επιπλέον συνελήφθη και 60χρονος ημεδαπός ο οποίος είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθες (16.03.2016) το πρωί, μετά την άφιξη πλοίου από τον Πειραιά, στα Χανιά, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, η 51χρονη, ο 29χρονος και ο 34χρονος να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Στην κρεμάστρα ...

Οι Αποδείξεις





Εντοπίστηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου, εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης, σε οικία στο Καρλόβασι της Σάμου.
Συνελήφθησαν, δύο (2) ημεδαποί (άνδρας - γυναίκα) ηλικίας 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία που διαμένουν οι δύο συλληφθέντες, βρέθηκαν:

Τους έβγαλε "λάδι" ο Πολ Σαράκης

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΙΕΡΕΙΣ
Αθώοι οι τρεις Ρουμάνοι ιερείς για την κλοπή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου Εαξαγοράσιμη η ποινή για αυτόν που έκλεψε το λείψανο και το έκρυψε

 ΣΤΑ «ΜΑΛΑΚΑ» ΟΙ ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ  
 Με έκδηλη ικανοποίηση από την απόφαση του δικαστηρίου οι τρεις ιερείς φωτογραφίζονται με τον ποινικολόγο Παύλο Σαράκη και με την επίτιμο Πρόξενο της Ρουμανίας στην Πάτρα


Αθώοι κηρύχθηκαν με απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας μετά και από την απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, οι τρεις Ρουμάνοι Ιερείς, που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην κλοπή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους από τη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα, που σημειώθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 2015.
Οι ιερείς  είχαν οργανώσει εκδρομή ομοεθνών τους για προσκύνημα σε διάφορα μοναστήρια της χώρας μας. Κατά την επίσκεψή τους στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από τη λειψανοθήκη το χέρι του Αγίου Χαραλάμπους. Σήμανε συναγερμός στις Αρχές ασφαλείας της Αχαΐας, όπου μετά από έρευνα ανευρέθη το ιερό λείψανο, συλλαμβάνοντας για διακεκριμένη κλοπή τους τρεις ορθόδοξους ιερείς, έναν ακόμη δόκιμο μοναχό και έναν ιδιώτη από το group των προσκυνητών, οδηγώντας τους στον ανακριτή Καλαβρύτων όπου διέταξε την προφυλάκισή τους.  Η σύλληψή τους τον περασμένο Οκτώβριο ήταν ένα ισχυρό σοκ και για την Εκκλησία της Ρουμανίας.  Οι Ρουμάνοι ιερείς είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην ορθόδοξη κοινότητα της χώρας τους. Με σημαντικό ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο. Μια υπόθεση που έλαβε ευρεία δημοσιότητα στη Ρουμανία.
Για τον δράστη, τον δόκιμο μοναχό που άρπαξε  και έκρυψε το λείψανο και στη συνέχεια υπέδειξε στους Αστυνομικούς   το σημείο που το είχε «θάψει» παραδεχόμενος την πράξη του, το Δικαστήριο επέβαλλε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης  4 ετών υπό τον όρο καταβολής χρηματικής εγγύησης 500 ευρώ για να έχει αναστέλλουσα δύναμη η εφεσή του . Στον δεύτερο ιδιώτη Ρουμάνο, επεβλήθη ποινή φυλάκισης 3 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα για απλή συνεργεία σε διακεκριμένη κλοπή. Άσκησαν και οι δύο έφεση και αφέθησαν ελεύθεροι.
Ο συνήγορος υπεράσπισης των ιερέων Παύλος Σαράκης (φώτο), μετά την έκδοση της απόφασης, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ:
 «Μετά από μια διεξοδική ακροαματική διαδικασία απεδείχθη ότι οι τρεις ιερείς ουδεμία συμμετοχή είχαν στην κλοπή του λειψάνου. Υπέστησαν μια σκληρή δοκιμασία ενώπιον ανθρώπων και Θεού. Η λύτρωση  τους ήρθε με την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου». 
                                                     _________



Έκραξαν "μπουμπούκο" και Κουρουμπλή

Μάνη: Εκδηλώσεις για το αδούλωτο 1821

Έμπλεξε άσχημα ο 69χρονος πρ. δήμαρχος

Μεσολόγγι: Τα Ντοκουμέντα




Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Ελληνική Επικράτεια προς Χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με τη χρήση μικρών αεροπλάνων.
Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 16-3-2016, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στο Μεσολόγγι, στην Αθήνα, στην Καλλιθέα, στο Μαρούσι, στη Φιλοθέη και στα Καλύβια Αττικής, έξι (6) μέλη της ομάδας μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό .
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις (4) ημεδαπούς ηλικίας 43, 44, 57 και 69 ετών και δύο (2) αλλοδαπούς υπηκόους Ιράκ, ηλικίας 31 και 47 ετών. Ειδικότερα, οι δύο υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι προηγουμένως είχαν μεταφέρει οδικώς, από την Αθήνα στο Μεσολόγγι, επτά (7) μετανάστες, συνελήφθησαν, μαζί με τον 57χρονο ημεδαπό πιλότο, κατά την προετοιμασία απογείωσης του αεροσκάφους, από διάδρομο της περιοχής.
Πρόσθετα, συνελήφθησαν τρείς (3) υπήκοοι Ιράκ οι οποίοι θα ταξίδευαν με το αεροπλάνο, ενώ τα τέσσερα (4) ανήλικα που συνόδευαν, ετέθησαν υπό προστατευτική φύλαξη.

Μαϊμουδιάρηδες




Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της εμπορίας, αποθήκευσης και διάθεσης απομιμητικών προϊόντων, πρωινές ώρες, χθες (16-3-2016), διενεργήθηκε έλεγχος σε μεταφορική εταιρεία στον Βοτανικό Αττικής, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, μεγάλων επωνύμων εταιρειών του εξωτερικού.

Με αεροπλάνα αντί για βαπόρια




Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε χθες το πρωί στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στην περιοχή του αεροδρομίου για την εξάρθρωση κυκλώματος  που μετέφερε παράνομα μετανάστες από το μικρό αεροδρόμιο του Μεσολογγίου σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα αστυνομικοί της ασφάλειας από την Αττική και Αχαία  συνέλαβαν 5 άτομα  τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Eδώ Χίλτον


Άλλη δουλειά δεν είχαν?

«Πονοκέφαλος» η διαχείριση για λέμβους και σωσίβια προσφύγων


«Πονοκέφαλος» η διαχείριση για λέμβους και σωσίβια προσφύγων
Εθελοντές των ΜΚΟ στη Λέσβο μεταφέρουν σωσίβια που είχαν πρόσφυγες και μετανάστες 

Προβληματισμός για τη διαχείριση του όγκου των απορριμμάτων που προκύπτει από τις προσφυγικές ροές επικρατεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα, Τετάρτη, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, οι ποσότητες των αποβλήτων που αφορούν λέμβους αυξάνονται καθημερινά κατά περίπου 20 τόνους. Αυτή τη στιγμή μόνο σε ένα νησί βρίσκονται συσσωρευμένοι περί τους 100 τόνους και αποσυντίθενται. Τεράστιες είναι και οι ποσότητες των αποβλήτων που συγκεντρώνονται από τα σωσίβια.

Αυτή τη στιγμή συντάσσεται οικονομοτεχνική μελέτη για τη διαχείριση των απορριμμάτων που προκύπτουν από τις προσφυγικές ροές, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη στο τέλος Μαρτίου και να δώσει απαντήσεις στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Πολιτόπουλο, η μοναδική λύση που διαφαίνεται για τις παρατημένες λέμβους είναι να αποσταλούν σε μια ιταλική μονάδα στη Φεράρα, η οποία δέχεται να πάρει προεπιλεγμένο υλικό με χρέωση 500 ευρώ ανά τόνο. Όπως όμως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ, «το κόστος είναι τεράστιο, με δεδομένο ότι θα πρέπει εμείς να κάνουμε την προεπιλογή και να τα στέλνουμε στην Ιταλία». Γι' αυτό ο οργανισμός δεν έχει ακόμη καταλήξει και αναζητά και άλλες λύσεις, πάντα στο εξωτερικό, καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός.

Για τη διαχείριση των σωσιβίων έχουν πέσει διάφορες προτάσεις στο τραπέζι. «Αποτελούνται από τέσσερα-πέντε διαφορετικά υλικά και άρα απαιτούνται τεράστιες εργατοώρες για τον διαχωρισμό. Ακόμη δεν έχουμε καταλήξει στην πιο ενδεδειγμένη λύση» υπογράμμισε ο κ. Πολιτόπουλος.

Μόνο στη Λέσβο τα απόβλητα από σωσίβια και λέμβους ξεπερνούν τις 4.000 κυβικά μέτρα, και ήδη ορισμένα έχουν αρχίσει να αποσυντίθενται.

Χύμα όλα ...

Τα Ντοκουμέντα

Η ενδελεχής έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 54χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Πέλλας, για διακίνηση κάνναβης και λαθραίου καπνού.
Ειδικότερα, χθες (16-03-2016) το μεσημέρι εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος στο σπίτι του σε περιοχή της Πέλλας και σε αιφνιδιαστική έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην αυλή του σπιτιού του, θαμμένη στο έδαφος, μία συσκευασία που περιείχε 510 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

16/3/16

Περίεργη εμπλοκή πρώην δημάχρου


Είναι ο Γιώργος Πρεβεζάνος, πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου με την Ν.Δ. Τον μεταγάγει η Ασφάλεια Αττικής στην Αθήνα για μεταφορά λαθρομεταναστών από την τοπική αερολέσχη με προορισμό την Ιταλία. Μακάρι ο άνθρωπος γιατί είναι και πρώην πτέραρχος να μην έχει εμπλοκή.

Η ηρωίνη του ομογενή

Τα 652,6 γραμμάρια

Συνελήφθη, σήμερα (16-03-2016) το πρωί, στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 62χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την εμπορία.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων, σήμερα το πρωί στον κόμβο της Πεδινής Ιωαννίνων, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 62χρονος δράστης και σε έλεγχο που διενεργήθηκε,

Ουδείς αθέατος για τους Πατρινούς


Ταυτοποιήθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η συμμετοχή ενός 19χρονου ημεδαπού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας 28χρονου ημεδαπού, που είχε συμβεί τον περασμένο Ιανουάριο σε πλατεία στην Πάτρα.

Για την Δρακουλέσκου!


Αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες
Εισβολή της ομάδας «Ρουβίκωνας» στο Χίλτον
Περίπου 15 αντιεξουσιαστές της ομάδας Ρουβίκωνας εισήλθαν λίγο πριν από τις 13.00 στο λόμπι του ξενοδοχείου Hilton όπου γίνονται οι συναντήσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο.
Οι αντιεξουσιαστές της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας φώναξαν συνθήματα  ("Δρακουλεσκουυυυυ"  φώναξε χαρακτηριστικά μέλος της ομάδας μπροστά στα ασανσέρ του ξενοδοχείου) ενώ ορισμένοι πέταξαν φυλλάδια που έγραφαν «όχι στα μνημόνια» και «πόλεμος στο ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο».

Για τα λεφτά τα έκανε όλα η εφοριακός

Η 58χρονη έδινε αβέρτα επιστροφές σε Α.Ε
Ο Μανώλης Πλουμής, Διοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εκτελέστηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος 58χρονης ημεδαπής για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
Συνελήφθη χθες (15-03-2016) στην Αθήνα, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, 58χρονή ημεδαπή, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

15/3/16

«Προσαγωγή» οικιακής βοηθού σε …ΑΤΜ


Από το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για «υποχρεωτική ανάληψη» χρημάτων
Αστυνομική έρευνα για «προσαγωγή» οικιακής βοηθού σε …ΑΤΜ

Αναστάτωση προκαλεί, τα τελευταία 24ωρα στην ΕΛΑΣ, μία καταγγελία οικιακής βοηθού από την Βουλγαρία ότι «αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής την συνόδευσαν σε ΑΤΜ και την πίεσαν για να προχωρήσει σε ανάληψη 420 εύρω προκειμένου να πληρώσει μία γυναίκα - εργοδότρια της που φερόταν ως θύμα κλοπής της»!


Την υπόθεση αυτή ερευνά με ιδιαίτερη προσοχή η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που έχει καλέσει για εξηγήσεις τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής. Με τους αναφερόμενους αξιωματικούς να υποστηρίζουν ότι «πρόκειται για ψευδείς ισχυρισμούς της οικιακής βοηθού για να καλύψει την κλοπή και τις παράνομες ενέργειες της». Όμως οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ αναμένεται να εξετάσουν όλες τις πτυχές του περιστατικού...

Toυς μετρούν ...


ΕΛΑΣ : Μεγάλη έρευνα για τους «οπλοφόρους» των Εξαρχείων

Δύο «μυστήρια» που σχετίζονται με τους άγνωστους δράστες περίπου 50 επιθέσεων σε μέσα μαζικής μεταφοράς  αλλά και τους αντιεξουσιαστές που κρατούσαν επιδεικτικά «όπλα» σε κινητοποίηση –στις αρχές Μαρτίου- κατά της «μαφίας των Εξαρχείων» απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την ΕΛΑΣ.  Στελέχη των διωκτικών αρχών μιλούν για «δύο σοβαρές υποθέσεις που μπορεί ωστόσο να έχουν άγνωστες πτυχές».
Ένα από τα κύρια θέματα που ερευνά η Ασφάλεια Αττικής και κυρίως η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας είναι για την «εκπόρευση» ενός μπαράζ δεκάδων επιθέσεων –πολλές δεν έχουν δημοσιοποιηθεί- κατά σταθμών του Μετρό, του  ΗΣΑΠ, του τραμ , λεωφορείων και άλλων που  έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους 15 μήνες.
Τελευταία κρούσματα ήταν  οι επιθέσεις το Σαββατοκύριακο στους σταθμούς του μετρό στον Κεραμικό και στο Μοναστηράκι.   Και στις δύο περιπτώσεις μία ομάδα περίπου 20 ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους χρησιμοποιώντας  σκεπάρνια και βαριοπούλες, έσπασαν αυτόματους πωλητές, ακυρωτικά μηχανήματα, υαλοπίνακες, ATM τραπεζών και άλλα.
Έγραψαν δε συνθήματα για «ελεύθερες μετακινήσεις για όλους» και σκόρπισαν  φέιγ βολάν για μαζική άρνηση πληρωμών.   Παρόμοιες επιθέσεις έχουν γίνει, στις αρχές Μαρτίου, σε Πευκάκια, στον σταθμό Φιξ  όπως και σειρά άλλων, με ίδια στόχευση.
Είναι ενδεικτικό ότι έχουν μπει και σε λεωφορεία γεμάτα επιβάτες και έχουν κύριο μέλημα να καταστρέψουν ή να αρπάξουν με λοστούς και κατσαβίδια τα ακυρωτικά μηχανήματα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν ότι «παρότι έχουν σημειωθεί τόσες επιθέσεις δεν έχει εμφανισθεί καμία συγκεκριμένη ομάδα –πιθανόν αντιεξουσιαστών - να αναλάβει την ευθύνη . Ούτε και να δημοσιοποιηθεί οποιοδήποτε σχετικό κείμενο. Κάτι  ιδιότυπο σε σχέση με την  τακτική  τέτοιων ομάδων. Οφείλουμε πλέον να εστιάσουμε την προσοχή μας σε αυτού του τύπου τις επιθέσεις , επειδή αυξάνονται σημαντικά».
 Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ζητήθηκε να επανεξετασθούν οι φάκελοι 10 συλλήψεων που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, σε τρία διαφορετικά περιστατικά επιθέσεων -μικρότερου βεληνεκούς –σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι συλλήψεις αυτές έχουν υπάρξει από περιφερειακά τμήματα της ΕΛ.ΑΣ και τώρα επιχειρείται η «ενοποίηση» και ο επανέλεγχος αυτών των φακέλων προκειμένου να διακριβωθεί ποιοι μεθοδεύουν αυτές τις ενέργειες εναντίον συγκοινωνιακών μέσων.
   Το δεύτερο ζήτημα αιχμής είναι η εμφάνιση «όπλων» σε μία πορεία –στις 5 Μαρτίου- μίας ομάδας  περίπου 300 αντιεξουσιαστών  σε δρόμους των   Εξαρχείων εναντίον της «μαφίας των ναρκωτικών» που λυμαίνεται  την περιοχή.  Όπως προκύπτει από βίντεο που αναρτήθηκε σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών περίπου 10-11 άτομα από τους συγκεντρωμένους κρατούσαν πιστόλια, περίστροφα και άλλα όπλα.   Στο ίδιο βίντεο σημειώνεται ότι η ύπαρξη των όπλων κρίθηκε απαραίτητη για την περιφρούρηση της κινητοποίησης των αντιεξουσιαστών»
   Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προσδιορίζουν τέσσερις βασικές πτυχές της υπόθεσης :
  Πρώτον: παρόμοιο περιστατικό με ενόπλους αντιεξουσιαστές στην περιοχή των Εξαρχείων, που προχώρησαν σε αρπαγή δύο εμπλεκομένων σε διακίνηση ναρκωτικών , είχε σημειωθεί στις 22 Μαρτίου 2014 . Λίγα 24ωρα αργότερα είχε υπάρξει ανακοίνωση ομάδας αναρχικών  που σημείωναν «ο αριθμός των συντρόφων που συμμετείχαν αλλά και η ύπαρξη οπλισμού χρησιμοποιήθηκε για την εμπέδωση του μηνύματος σε αποδέχτες που καταλαβαίνουν δυστυχώς μόνο με αυτό τον τρόπο, όπως επίσης και για την εξασφάλιση των εμπλεκόμενων αγωνιστών κατά την αποχώρησή τους».  Η ίδια ομάδα αναρχικών πρωτοστατεί, τους τελευταίους μήνες και σε εισβολές σε δημόσια κτίρια , σε πολιτικά πρόσωπα και αλλού…
   Δεύτερον: ότι σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις –τις τελευταίες δεκαετίες- έχουν χρησιμοποιηθεί όπλα,  κι αυτά για εκφοβιστικούς πυροβολισμούς, σε κινητοποιήσεις αντιεξουσιαστών.  Χρησιμοποιούνται βόμβες μολότοφ , παρόμοιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί  αλλά σχεδόν ποτέ όπλα. Οργανωμένες επιθέσεις με όπλα σημειώνονται από τις ένοπλες οργανώσεις «αντάρτικου πόλης» κι έχουν  βεβαίως άλλου είδους σχεδιασμό και «προέλευση»
  Τρίτον: η επίδειξη των όπλων  για την «περιφρούρηση» της πορείας φαίνεται να είχε «συμβολικό» χαρακτήρα , αφού προφανώς δεν υπήρχε προφανής κίνδυνος ένοπλης επίθεσης από τους διακινητές ναρκωτικών ή άλλους ποινικούς.
  Τέταρτον : οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι δύο από τα όπλα που φαίνονται είναι ψεύτικα. . Όμως ερευνούν αν κάποια είναι αληθινά. Παρόμοια έρευνα είχε γίνει από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και σε προηγούμενη φωτογραφία με τον οπλισμό της «Σέχτας». Επιπλέον έχει προσδιορισθεί και η ταυτότητα ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία και οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στους οπλοφόρους. Ωστόσο σημείωναν  ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο να διερευνηθεί πλήρως, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση , η υπόθεση  με τους οπλοφόρους  αντιεξουσιαστές  κι ούτε υπάρχουν προαπαιτούμενα για κατ’ οίκον έρευνες.  Πιθανόν να έχουν κάπου κρυμμένα όπλα. Ισως όμως σύντομα υπάρξουν εξελίξεις…» 

Χωροφύλακα βρήκαν ως "δοσίλογο"


Μέγα δημοκράτες στο υπ. δικαιοσύνης!

Το 1ο αρχείο Ντοκουμέντο


Τα μυστικά αρχεία των φυλακών


Τα Ντοκουμέντα


Η προστασία και αξιοποίηση σημαντικών αρχείων ιστορικού ενδιαφέροντος που τηρούνται στις φυλακές της χώρας αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η αξία των αρχείων αυτών είναι μεγάλη, καθώς καλύπτουν σχεδόν όλη την Κατοχική, Εμφυλιακή και Μεταπολεμική περίοδο και περιλαμβάνουν σημαντικό πρωτότυπο αρχειακό υλικό.

Συμμορίτες


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες της βορειανατολικής Αττικής.
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 11-3-2016 στο Μαρούσι, έπειτα από καταδίωξη αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 17, 25 και 25 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς (3) συνεργοί τους.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κλοπής κατ’ εξακολούθηση, της εξύβρισης καθώς και της αντίστασης κατά της Αρχής.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 11-3-2016, στην περιοχή των Βριλησσίων, ανωτέρω αστυνομικοί έκριναν ύποπτο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε (5) άτομα, πλην όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στο σχετικό σήμα αναπτύσσοντας ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Τελικώς το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου συνελήφθησαν τρείς (3) εκ των δραστών.

Πατριός "Τέρας"


Συνελήφθη χθες (14-3-2016) το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ότι μεταφέρθηκε σε αυτό ανήλικος (5 ετών), ο οποίος έφερε βαριές σωματικές βλάβες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι χθες το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, ο 33χρονος, ευρισκόμενος στην οικία του μαζί με την 28χρονη σύντροφό του και τα δύο ανήλικα τέκνα της (5 και 3 ετών), τραυμάτισε σοβαρά, με τη χρήση σκουπόξυλου και με τα χέρια, τον 5χρονο και άσκησε σωματική βία σε βάρος της 28χρονης.

Την σκότωσε το πρεζόνι


Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 51χρονης ημεδαπής, που βρέθηκε νεκρή στις 12-3-2016 το μεσημέρι σε διαμέρισμα στη Σαλαμίνα. Το θύμα έφερε πολλαπλές κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του.
Δράστης είναι ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος και συνελήφθη.

Αξ/κος με ιστορία

Δήμος Λασπιάς
Ανέλαβε την διεύθυνση Ασφαλείας Δ. Αττικής μετά από τεράστιες επιτυχίες στην δίωξη ληστοσυμμοριών στην Ασφάλεια Β/Α  Αττικής. Να 'ναι τυχαίο πως η πρώτη δουλειά που έβγαλαν στο Μαρούσι