15/8/15

Πλοία-φαντάσματα

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) θεωρεί ότι η συρροή μεταναστών στα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κόντα στα τουρκικά παράλια εξηγείται -εν μέρει- με την καταπολέμηση της μεθόδου των «πλοίων φαντασμάτων», πρακτική που είχε ενισχυθεί πρόσφατα για όσους θέλουν να περάσουν τη Μεσόγειο με την ελπίδα καλύτερης ζωής. 

Καθώς τα μεγαλύτερα αυτά σκάφη λείπουν, αναγκαστική λύση ξαναγίνονται τα μικρότερα σκάφη, που δεν μπορούν να κάνουν μεγάλα ταξίδια.

Ο Ζοέλ Μιγιάν του ΔΟΜ από τη Γενεύη αναφέρει ότι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πρόσφυγες φθάνουν στα ελληνικά νησιά οφείλεται στην αλλαγή των μεταναστευτικών οδών στη Μεσόγειο. 

Σκόπια αγάπη μου ...

Το μέσο μεταφοράς
 
Οι συνεχείς στοχευμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 3 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών και για άμεση συνέργεια σε παραβίαση περιορισμών διαμονής.

14/8/15

Γλυφιτζούρια με εκχύλισμα κάνναβης

 
Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθη, σήμερα (14.08.2015) το πρωί στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, 42χρονος ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα ιδιοκτησίας 42χρονου.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν τοποθετημένα σε εμφανή σημείο του καταστήματος και κατασχέθηκαν:

Το δέμα έκανε ΜΙΑΟΥ... ΜΙΑΟΥ!

Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθη έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων και οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, 29χρονος διακινητής ψυχοτρόπων ουσιών.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες της 12-08-2015, ο συλληφθείς, αποπειράθηκε να αποστείλει σε 42χρονο ημεδαπό, σε περιοχή της Χαλκιδικής, μέσω καταστήματος ταχυμεταφορών ( Courier ), ένα δέμα, το οποίο περιείχε συσκευασία μεφεδρόνης [τύπος καθινόνης (ΜΙΑΟΥ)] βάρους (52) γραμμαρίων.

ΠΙΚΠΑ όπως λέμε "Κέντρο λαθρομεταναστών"

Λέρος
Την παραχώρηση της χρήσης του εγκαταλελειμμένου κτηρίου ΠΙΚΠΑ, προκειμένου να στεγαστούν προσωρινά όσοι πρόσφυγες διαμένουν στη Λέρο, ζήτησε από τον διοικητή του κρατικού θεραπευτηρίου του νησιού, με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης των ανθρωπιστικών και υγειονομικών ζητημάτων.
Ο υπουργός εξαπέλυσε βολές κατά της ΕΕ για το μεταναστευτικό ζήτημα, αναφέροντας ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις εκ του μακρόθεν και ο επίτροπος Υγείας θα πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει».

Έφαγε από Καλόγρια 7.000 €

Την 10-08-2015 εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης απάτη σε βάρος 77χρονης μοναχής.
Συγκεκριμένα, την 10-08-2015 το μεσημέρι η 77χρονη ημεδαπή κατήγγειλε ότι άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στο τηλέφωνο της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δασοχωρίου Γρεβενών, ισχυριζόμενος ότι είναι ο καινούργιος Διευθυντής τοπικού πιστωτικού Ιδρύματος και την έπεισε να μεταφέρει ένα ποσό τουλάχιστον επτά χιλιάδων (7.000) ευρώ σε καινούργιο λογαριασμό προκειμένου να προφυλάξει τα χρήματα του Μοναστηριού.

Κύπρια εξαπάτησε "12"

 
Συνελήφθη, την 10.08.2015 το πρωί στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, 37χρονη υπήκοος Κύπρου, κατηγορούμενη για απάτη. Εξιχνιάστηκαν, δώδεκα (12) υποθέσεις εξαπάτησης σε βάρος δώδεκα ημεδαπών, ηλικίας από 31 έως 61 ετών.
Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελίες που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και κατόπιν της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης καθώς και της κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, το πρωί της 10.08.2015 πραγματοποιήθηκε έρευνα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στην οικία της 37χρονης.

Άρτα λέω ...

Τα Κατασχεμένα
Συνελήφθησαν στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί Ρομά, ένας 62χρονος άνδρας και μία 58χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών για την εξιχνίαση κλοπών και εντοπισμό κλεμμένων αντικειμένων, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών διάφορα αντικείμενα τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπών.
Συγκεκριμένα:

13/8/15

Χασισόδεντρα σε μπανιέρα

Χαλκίδα

Πλούσια θέα

Χαλκίδα

... Μαρμάρωσαν

Οι Αποδείξεις
 
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με σκοπό την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, συνελήφθησαν χθες (12-08-2015) το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του Μαρμαρίου Ευβοίας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 18 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ επιπλέον ο 26χρονος στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια .
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντόπισαν στο εσωτερικό εγκαταλελειμμένης ημιτελούς διώροφης οικοδομής στην ανωτέρω περιοχή, συνολικά πενήντα (50) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,5) έως (3,5) περίπου μέτρων.
Το εγκαταλελειμμένο κτίσμα τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση και χθες το βράδυ, όταν οι δύο κατηγορούμενοι εισήλθαν στο εσωτερικό του, με σκοπό την περιποίηση - καλλιέργεια των δενδρυλλίων, ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.
Τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, εκ των οποίων τα (30) καλλιεργούνταν συστηματικά με εγκατεστημένο σύστημα σωληνώσεων, που ελεγχόταν από ηλεκτρονικό προγραμματιστή αυτόματου ποτίσματος, καθώς και τα (20) που ήταν εμφυτευμένα σε γλάστρες, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τον άφησαν ... ορφανό

Η φυτεία του
 
Συνελήφθη χθες (12-8-2015) το βράδυ, στην παραλία Οφρυνίου Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 47χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια φυτών κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του δράστη και τον αύλειο χώρου του, εντόπισαν και κατέσχεσαν:

Πριν την ώρα του ...

Τέξας: Θανατοποινίτης εκτελέστηκε νωρίτερα, μετά από επιθυμία του

Ο 27χρονος Ντάνιελ Λόπεζ, που είχε καταδικαστεί στο Τέξας στην εσχάτη των ποινών για το θάνατο αστυνομικού, κατάφερε να υλοποιηθεί η επιθυμία του και να εκτελεστεί νωρίτερα. Ο Λόπεζ είχε καταδικαστεί πριν από έξι χρόνια και είχε αποποιηθεί κάθε δικαίωμά του για επανεξέταση της ποινής, θέλοντας να επισπεύσει όσο μπορούσε το τέλος και τις δυσκολίες για την οικογένειά του.

Ο Ντάνιελ Λόπεζ εκτελέστηκε με θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα στις 18:31 τοπική ώρα (04:31 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) στη φυλακή του Χάντσβιλ.

Εκτινάχθηκε η τιμή του χασίς

 

«Αναδουλειές με... φούντες» λόγω Λαζαράτι
2
εκτύπωση  
 
Στην εξαφάνιση του χασίς από την ελληνική αγορά ναρκωτικών, στον τριπλασιασμό σχεδόν της τιμής του και στη ραγδαία αύξηση των χασισοκαλλιεργειών αλλά και αυτών της υδροπονικής κάνναβης οδήγησε η επιχείρ ηση πριν από περίπου έναν χρόνο της αλβανικής αστυνομίας στο χωριό Λαζαράτι. Εντυπωσιασμένοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βλέπουν τα αποτελέσματα της εξαφάνισης ενός από τους μεγαλύτερους χασισοβολώνες της Ευρώπης και της αλλαγής του χάρτη των ναρκωτικών στη χώρα μας αλλά και σε άλλα κράτη της Γηραιάς Ηπείρου.

Το Λαζαράτι είναι μια κωμόπολη μερικών χιλιάδων κατοίκων στη Νότια Αλβανία. Απέχει τρία χιλιόμετρα από το Αργυρόκαστρο και μόλις 25 χιλιόμετρα από τον ελληνικό συνοριακό σταθμό της Κακκαβιάς. Στο Λαζαράτι, το οποίο έγινε γνωστό ως «η Κολομβία της Ευρώπης», καλλιεργούνταν, σύμφωνα με στοιχεία της ιταλικής αστυνομίας, 900 τόνοι κάνναβης ετησίως αξίας 4,5 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο του αλβανικού ΑΕΠ. Η παραγωγή και η διανομή χασίς κατευθύνονταν από τέσσερις «βαρόνους», τους επονομαζόμενους «ντάιο», δηλαδή θείους. Τα ναρκωτικά προωθούνταν κατά κύριο λόγο στη χώρα μας αλλά και μέσω Κοσσυφοπεδίου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Πολλές φορές είχαν υπάρξει προσπάθειες από την αλβανική, την ιταλική και την ελληνική αστυνομία να εξαφανίσουν το συγκεκριμένο κέντρο παραγωγής χασίς στην Αλβανία και να διαλύσουν το «άβατον στο Λαζαράτι» χωρίς επιτυχία.

... Πονηρήδης


Συνελήφθη στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, ένας 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος νωρίτερα είχε διαπράξει με τη βοήθεια συνεργού και με την απειλή πιστολιού, ληστεία σε φούρνο στην Αργυρούπολη.
Από την έρευνα που πραγματοποίησε η ανωτέρω Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι τον τελευταίο μήνα, ο συλληφθείς από κοινού με τον συνεργό του, ενεργούσαν κυρίως βραδινές ώρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιού αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Φίδια στον κόρφο τους


Έκανε μαγαζί-γωνία την Αντιτρομοκρατική ο Ανθ/μος
Στην Αντιτρομοκρατική και την Οικονομική Αστυνομία υπηρετούν τα δυο μπουμπούκια  που συνελήφθησαν  σε περιοχές της Ζακύνθου και της Αττικής και οι οποίοι κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Πρόκειται για δύο ανθυπαστυνόμους, 34 και 31 ετών, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής. 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου, συνελήφθη αρχικά, χθες το μεσημέρι, ο 34χρονος, την ώρα που είχε παραλάβει από δύο ιδιώτες, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Ζακύνθου, το προσημειωμένο ποσό των δέκα χιλιάδων πεντακοσίων σαράντα (10.540) ευρώ.

Ο κος Χαστούκης



Βρήκαν τους δολοφόνους

 
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ληστεία με άσκηση σωματικής βίας, σε βάρος ηλικιωμένου ιδιοκτήτη περιπτέρου, σε περιοχή της Ημαθίας.
Για την υπόθεση συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι τον Ιούλιο του 2010, ενεργώντας από κοινού και επιβαίνοντας σε Ι.Χ. Φορτηγό όχημα που οδηγούσε ο 31χρονος, προσέγγισαν περίπτερο που διατηρούσε ο 81χρονος ημεδαπός στον Κοπανό Ημαθίας.

Ξέρουν ποιος πυροβόλισε τους αστυνομικούς

Νομίζει πως θα γλυτώσει ...
Το σημείο όπου συνέβη το περιστατικό
 
 
Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 
 
Ειδικότερα στις (10-08-2015) το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μετέβησαν σε δύσβατη δασική περιοχή στο Κορφοβούνι Άρτας, προκειμένου να ελέγξουν πληροφορίες, σχετικά με ύπαρξη φυτείας σε σημείο της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της προσέγγισής τους στην περιοχή, δέχθηκαν πυρά από ένα άτομο, καλλιεργητή της φυτείας. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αλλά ο δράστης, εκμεταλλευόμενος το κατάφυτο της περιοχής, τράπηκε σε φυγή.

Αλβανός προαγωγός με ένταλμα

Συνελήφθη, χθες (12.8.2015) το μεσημέρι, στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, ένας (1) 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης.

Τους περιποιήθηκαν

 
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Μεγάρων.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 7-8-2015 στην περιοχή των Μεγάρων, πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ, μέλη της σπείρας, ηλικίας 19, 22, 23, 25 και 31 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 34χρονος συνεργός τους.
Σε βάρος τους είχε σχηματισθεί ποινική δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Έκαναν άσυλο στην Πρέβελη

 
Στο πλαίσιο, στοχευμένων ελέγχων και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, αλλά και την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας σε τουριστικές περιοχές, πραγματοποιήθηκε, σήμερα (12.08.2015) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην προστατευόμενη τουριστική περιοχή Λίμνη Πρέβελη Δήμου Αγίου Βασιλείου.
Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένη ως περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.

Τους φέρνουν και με λεωφορεία

 Τα οχήματα
 
 
Η άμεση κινητοποίηση και επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε υπόθεση παράνομης διακίνησης 149 αλλοδαπών.
Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 36, 38 και 34 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και προώθησης υπηκόων τρίτων χωρών προς το εσωτερικό της ενδοχώρας.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 10-08-2015, εντοπίστηκαν σε δύο σημεία της πόλης, ήτοι στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, όπου έσπευσαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνολικά (149) αλλοδαποί εκ των οποίων (39) ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων που να δικαιολογούν την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

10/8/15

Η αυτοθυσία του Αρχιφύλακα Χατζή

Βόλος: Έσωσε γυναίκα από γκρεμό
Τύχη βουνό είχε 30χρονη, η οποία την Παρασκευή το απόγευμα επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή της, πηδώντας από τα Πευκάκια, στο κενό. Η νεαρή γυναίκα που προηγουμένως είχε καβγαδίσει με το σύντροφό της, πήδηξε από το λόφο των Πευκακίων, ωστόσο την ελεύθερη πτώση της με τραγική κατάληξη ανέκοψε θάμνος! Περαστικός που είδε έκπληκτος τη γυναίκα να πηδά στο κενό, πλησίασε στην άκρη του γκρεμού και διαπίστωσε ότι ήταν ζωντανή και εγκλωβισμένη στην «αγκαλιά» του θάμνου, ο οποίος την κράτησε στη ζωή.
 
Δεν περίμενε ούτε λεπτό. Ειδοποίησε την Αμεση Δράση. Αστυνομικοί της Ασφάλειας που κατέφθασαν στο σημείο, χρειάστηκε να μετατραπούν σε καταδρομείς για να φθάσουν τη γυναίκα που κρέμονταν πάνω από το γκρεμό. Διακινδυνεύοντας και οι ίδιοι τη ζωή τους, όταν πλησιάζοντας τη γυναίκα, εκείνη άρχισε να χτυπά στον αέρα και να κλωτσά, δηλώνοντας αποφασισμένη να ολοκληρώσει το απονενοημένο διάβημά της. Χρειάστηκε συνδρομή της πυροσβεστικής για να βγει σώα και αβλαβής η 30χρονη, αλλά και οι δύο αστυνομικοί.

Ποντικός στα Μουδανιά

 
Η μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν συνολικά 10 κλοπές από εξοχικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή της Κασσάνδρειας Χαλκιδικής.
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου, αλλά και των δύο συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Δεν παλεύεται ο mr Sfakman

Eκδήλωση-κόσμημα στα Ανώγεια
 
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμμετείχε με εισήγηση του Υποστράτηγου Εμμανουήλ Σφακιανάκη σε θέματα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια του 1ου TEDxAnοgeia που διοργανώθηκε στον Άγιο Υάκινθο στα Ανώγεια Κρήτης προχθές (08/08/2015).
To TEDx είναι ένας παγκόσμιος θεσμός βασισμένος στη φιλοσοφία «Ιδέες που αξίζει να διαδοθούν», αποτελώντας ουσιαστικά το πλέον εναλλακτικό και διαθεματικό συνέδριο σε παγκόσμια κλίμακα που συνταιριάζει τη τέχνη και τον πολιτισμό, τις επιστήμες και την καινοτομία.
Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:

Του άδειασαν το φορτηγό

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
 
Συνελήφθη  το πρωί στον Κολωνό από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για ληστεία σε βάρος οδηγού φορτηγού, ενώ αναζητούνται δύο (2) άγνωστοι συνεργοί του.
Ειδικότερα, στις 6-8-2015 τα ξημερώματα στην περιοχή των Πετραλώνων, ο συλληφθείς από κοινού με τους συνεργούς του, προσέγγισαν φορτηγό που ήταν σταθμευμένο στο σημείο, προκειμένου ο οδηγός να παραδώσει το πρωί εμπορεύματα σε παρακείμενο κατάστημα και με τη χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν.

Τον άρπαξαν

 
Συνελήφθη στις 5-8-2015 το πρωί στο Ίλιον από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο νωρίτερα με την απειλή μαχαιριού είχε αφαιρέσει από ημεδαπό διανομέα ταχυφαγείου χρηματικό ποσό, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και μία (1) ασημένια αλυσίδα λαιμού.

Έφερνε καραβιές ...


Τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και δεκαοκτώ (18) ανήλικα παιδιά, σκόπευε να προωθήσει μέλος κυκλώματος διακινήσεων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, μέχρι τον εντοπισμό και τη σύλληψή του από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για 37χρονο υπήκοο Συρίας, σε βάρος του οποίου, αλλά και πέντε συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Ένταξης και Συμμετοχής σε Εγκληματική Οργάνωση, της Διευκόλυνσης παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και της Απείθειας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εξάρθρωση κυκλωμάτων και τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες χθες (09-08-2015), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Κόμβου Ασπροβάλτας, εντόπισαν αυτοκίνητο τύπου van , στο οποίο επέβαιναν μη νόμιμοι μετανάστες.

Το χασίς του 17χρονου

Οι Αποδείξεις
Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 6-8-2015 στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών, ένας 17χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αποδόμησης εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίσθηκε ο 17χρονος, να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και συνελήφθη.

Τα έκρυβαν στο φανάρι


Α.Τ Μήλου