2/9/16

... Λάλησε ο 71χρονος σάτυρος

Αποτέλεσμα εικόνας για γερος σατυροσ

Συνελήφθη, χθες (2-9-2016) το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 71χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, παράνομη οπλοχρησία και απειλή.
Ειδικότερα, ο δράστης, οδηγώντας αυτοκίνητο, πλησίασε μια 13χρονη ημεδαπή που κινούνταν πεζή και της πρότεινε ασελγείς πράξεις, ενώ στην άρνηση της ανήλικης, ο δράστης την απείλησε με ένα σουγιά, προκειμένου να την εξαναγκάσει να εισέλθει στο αυτοκίνητο του.

Περί μελιταίου ...

Αποτέλεσμα εικόνας για αγελαδες προβατα


Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνελήφθη, χθες (1-9-2016) σε περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, δημόσιος κτηνίατρος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία υπαλλήλου, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη επιζωοτιών και απάτη κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση.
Στην υπόθεση συγκατηγορούμενος για άμεση συνέργεια σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, παραβίαση μέτρων για πρόληψη επιζωοτιών, ηθική αυτουργία σε δωροληψία υπαλλήλου και απάτη κατ’ επάγγελμα, είναι και δεύτερος δημόσιος κτηνίατρος, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης της αυτόφωρης διαδικασίας.
Σύμφωνα με καταγγελίες, ο δεύτερος κτηνίατρος, μετά από αιμοληψίες σε δυο κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες ότι βρέθηκαν δείγματα αίματος ζώων, ύποπτα για μελιταίο πυρετό.
Για να αποφύγουν το ενδεχόμενο καραντίνας, προέτρεψε τους ιδιοκτήτες να απευθυνθούν στον πρώτο κτηνίατρο, ο οποίος ζήτησε να αποστείλουν στον ίδιο νέα δείγματα αίματος, για άτυπο εργαστηριακό έλεγχο στο δημόσιο κτηνιατρικό γραφείο όπου υπηρετούσε, έναντι χρηματικής αμοιβής ανά δείγμα.
Στη συνέχεια ζητούσε προσχηματικά επανάληψη των εργαστηριακών εξετάσεων, επικαλούμενος περιοδικό επανέλεγχο ή επανεμφάνιση δειγμάτων μελιταίου πυρετού, αποκομίζοντας έτσι διάφορα χρηματικά ποσά.
Ωστόσο, σύμφωνα με αποτελέσματα εξετάσεων σε ιδιωτικά εργαστήρια, διαπιστώθηκε ότι για κανένα ζώο των μονάδων αυτών δεν υπήρχε υποψία για μελιταίο πυρετό.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη ο πρώτος κτηνίατρος, αφού είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (800) ευρώ, ως αντίτιμο για άτυπη εξέταση δειγμάτων .
Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

Το πετούμενο ...


Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που ενέχεται στο σχεδιασμό και την απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, με χρήση τηλεκατευθυνόμενης ιπτάμενης συσκευής ( drone ).
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων και τα έξι μέλη της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 36, 24, 33 και 26 ετών, όλοι έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, με τον 24χρονο να τελεί σε τακτική άδεια, καθώς και δύο ημεδαπούς, ένα 19χρονο και μία 24χρονη.
Όπως πρόεκυψε ηθικός αυτουργός και «αρχηγός» της απόπειρας εισαγωγής, η οποία οργανώθηκε και συντονίστηκε μέσα από τις φυλακές, είναι ο 36χρονος αλλοδαπός, ηγετικά στελέχη ο 33χρονος και ο 26χρονος, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη είχαν εκτελεστικό «ρόλο» και ενεργούσαν με βάση τις εντολές και τις οδηγίες τους.

Στα χνάρια των "αλάδελφων" του Καναλλακίου

Γνωστοί ναρκωσυμμορίτες
Οι Αποδείξεις

Συνελήφθη, χθες (01-09-2016) το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, η σύλληψη του 27χρονου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του και κρυμμένα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, τα παρακάτω:
  • πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού, μία συσκευασία με κοκαΐνη σε μορφή «βράχου», βάρους (49) γραμμαρίων,

O "κακοήθης" κατά Τόσκα διαδηλωτής



Η επίθεση στον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών και η «εκδοχή» Τόσκα
Ένας νεαρός που αποσπάσθηκε από ομάδα πέντε ατόμων οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν «προσεγγίσει» -με πρόσχημα πληροφορίες για την πορεία των αντιεξουσιαστών- τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο ήταν αυτός που ξυλοκόπησε άγρια τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας.

Η έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί από την Ασφάλεια Αττικής για τις συνθήκες ξυλοδαρμού του κ. Διαμαντόπουλου φέρεται να «διαψεύδει» σε ένα μεγάλο μέρος τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα που μίλησε για «επίθεση από έναν κακοήθη». Και αυτό διότι, όπως λένε στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, «ο κ. Τόσκας δεν προσδιορίζει τις πλήρεις διαστάσεις του περιστατικού, όπως τουλάχιστον τις έχουν αναφέρει ο αξιωματικός θύμα της επίθεσης αλλά και ένας ακόμη παρών αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.».

1/9/16

Την έπεσαν στον ιδιοκτήτη του Nammos

Παλαιά Πεντέλη
IMG_3438

Άγνωστοι πέταξαν μασούρια δυναμίτιδας στην είσοδο του σπιτιού του συνιδιοκτήτη του διάσημου κλαμπ της Μυκόνου Κωνσταντή Κουσαθανά

Toυς πήγαινε λάου-λάου η 38χρονη

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμηματοπωλειο γυναικα

Εξιχνιάστηκαν  μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2012 έως και τον Αύγουστο του 2016, σε οικίες και σε κοσμηματοπωλείο, στην πόλη της Μυτιλήνης.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 38χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Τι τρέχει στην Πεντέλη?



Ποιοι «στόχευσαν» τον συνιδιοκτήτη διεθνούς φήμης νυκτερινού κέντρου στη Ψαρρού, στη Μύκονο

Σειρά ερωτημάτων προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η βομβιστική επίθεση με σημαντικές ζημιές σε τμήμα του κτιρίου που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην κατοικία στην Πεντέλη που ανήκει σε έναν εκ των τριών ιδιοκτητών γνωστού χώρου διασκέδασης στην περιοχή της Ψαρρού στη Μύκονο.
Η κατοικία φυλασσόταν από υπάλληλο εταιρείας security τις νυκτερινές ώρες και αυτό ήταν κάτι που φέρεται να είχαν συνεκτιμήσει οι άγνωστοι δράστες της επίθεσης οι οποίοι πέταξαν μασούρια από δυναμίτιδα λίγη ώρα πριν από την άφιξη του ιδιωτικού φρουρού. Από την επίθεση προκλήθηκαν καταστροφές κυρίως στην πλευρά της κουζίνας και του πίσω χώρου του οικήματος.
Την ώρα της επίθεσης δεν βρισκόταν κανείς εντός του οικήματος, αφού ο επιχειρηματίας βρισκόταν, όπως σχεδόν όλη την καλοκαιρινή περίοδο, στο νησί των Ανέμων. Ωστόσο σε γειτονικό κτίριο βρισκόταν στενός συγγενής του που αντελήφθη τη βομβιστική ενέργεια και ήδη εξετάστηκε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Κλέψας του Κλέψαντος ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑΞΙΜΕΤΡΟ ΚΛΟΠΗ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας [υπάρχει τέτοιο Τμήμα;], εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί.
Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 29-8-2016 στην Αγία Βαρβάρα, τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 19, 27 και 29 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ένας 18χρονος συνεργός τους.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τον συνεργό τους, είχαν συστήσει το τελευταίο δίμηνο εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

31/8/16

Το κωθώνι απείλησε υπουργό


Αποτέλεσμα εικόνας για αποκαλυψη κριμεσ

Ήθελε και φρουρά ο "κλακαδόρος" του Σαμαρά!
Αποτέλεσμα εικόνας για τοσκας
Ποιος «αυλοκόλακας» πήρε τηλέφωνο τον Τόσκα, τον έβρισε και τον απείλησε επειδή του πήρε πίσω δυο αστυνομικούς-συνοδούς? Είναι ένα από τα γνωστά Πατρινά «κωθώνια» της παραδημοσιογραφίας των «πέι-ρολ»,

Παραδόθηκε ο 15χρονος που μαχαίρωσε αστυνομικό

Αποτέλεσμα εικόνας για μαχαιρι

Ένας 15χρονος επιτέθηκε και μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στο Αίγιο, γιατί προσπάθησε να τον ελέγξει. Ο ανήλικος παραδόθηκε στις αρχές και συνελήφθη, όπως και οι γονείς του, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί ένας ακόμη 15χρονος και οι γονείς του.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Τρίτης αστυνομικός της ασφάλειας κατά τη διάρκεια περιπολίας, επιχείρησε να ελέγξει ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ανήλικοι.

Ο οδηγός του δίκυκλου ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει, ενώ όταν εντοπίστηκε εκ νέου, μπήκε σε στενό δρόμο κατορθώνοντας να διαφύγει από το οπτικό πεδίο του αστυνομικού, ο οποίος στάθμευσε το περιπολικό, με σκοπό να προσεγγίσει το σημείο πεζός.  

Στην πυρασφάλεια ...

Οι Αποδείξεις

Στo πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων εντοπίστηκαν χθες (30-08-2016) το μεσημέρι στη Γέφυρα Πωγωνιανής Ιωαννίνων, στη διασταύρωση προς το χωριό Σταυροδρόμι Ιωαννίνων, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν στην ανωτέρω περιοχή, πίσω από δεξαμενή πυρασφάλειας, τρεις σάκοι, οι οποίοι περιείχαν είκοσι ένα (21) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (22.400) γραμμαρίων καθώς και πέντε συσκευασίες με λευκή σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, συνολικού βάρους (102,8) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Προστάτευαν τον "ασελγό"


Μία σύλληψη για απόπειρα ασέλγειας στους Αμπελόκηπους

Ένα άτομο αλβανικής καταγωγής που έχει απασχολήσει παλαιότερα την Αστυνομία συνελήφθη από άνδρες της ΔΙΑΣ στην πλατεία των Αμπελοκήπων για απόπειρα ασέλγειας.

30/8/16

Ωραίος συλλογισμός ...


Αποτέλεσμα εικόνας για τοσκας

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας είχε σημειώσει αναφορικά με το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας ότι «το σχέδιο της αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γιατί υπάρχουν γύρω στις 1.200 αυτοτελείς περιφερειακές υπηρεσίες της Αστυνομίας, διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα, λόγω των αναγκών, αλλά και κάποιων αποφάσεων οι οποίες εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα και όχι την αστυνόμευση. Υπάρχουν, λοιπόν, πάρα πολλά αστυνομικά τμήματα, πάρα πολλές υπηρεσίες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό. Για παράδειγμα, ένα αστυνομικό τμήμα θέλει πάνω από 15-20 άτομα, για να μπορέσει να εκτελέσει τις βασικές του λειτουργίες. Τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα έχουν κάτω από 10 άτομα και αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Πρέπει επομένως να συγχωνευτούν κάποια αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση.

Θα τους αποδεσμεύσει ο Τόσκας

Θα κοιμόμαστε ήσυχα ...
Αποτέλεσμα εικόνας για τοσκας

Σε συνέχεια δηλώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 28 Αυγούστου 2016, σχετικά με την αποδέσμευση αστυνομικών που έχουν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων προσώπων, ανακοινώνεται ότι:
Μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεκτίμησης των αντικειμενικών αναγκών στη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων,

... Μαχαίρωσαν αστυνομικό

Δυο 15χρονοι αλητήριοι  στο Αίγιο
Αποτέλεσμα εικόνας για αστυνομικος

Συνελήφθησαν, σήμερα (30-08-2016) τα ξημερώματα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 15χρονος ημεδαπός για τα αδικήματα της αντίστασης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθώς και οι γονείς του, ηλικίας 46 και 41 ετών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμα 15χρονος ημεδαπός, που αναζητείται, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση, οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ επίσης αναζητούνται οι γονείς του, ηλικίας 42 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κατά τη διάρκεια περιπολίας, επιχείρησε να ελέγξει δίκυκλο μοτοποδήλατο, που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας στο οποίο επέβαιναν οι δυο 15χρονοι.

Ύπουλο χτύπημα σε Διαμαντόπουλο

Δικαιούται συνοδεία και δεν την χρησιμοποιεί ...

Αποτέλεσμα εικόνας για τροχαια διαμαντοπουλος
Αξιωματικός-διαμάντι, ο Διοικητής Τροχαίας Αθηνών

Σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε στην συμβολή των οδών Μπενάκη και Πανεπιστημίου, όταν άγνωστοι ξυλοκόπησαν άγρια τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το επεισόδιο έγινε μετά το τέλος της πορείας υπέρ των προσφύγων, ενώ οι περισσότεροι διαδηλωτές είχαν απομακρυνθεί.
Ο διοικητής της Τροχαίας κινείτο πεζός στην περιοχή καθώς εκτελούσε την υπηρεσία του . Μια ομάδα τεσσάρων ατόμων πλησίασε τον ένστολο αστυνομικό, του επιτέθηκε και τον ξυλοκόπησε.

Γεωργιανοί χρυσοδάκτυλοι ...

Εξιχνιάσθηκαν είκοσι επτά (27) περιπτώσεις κλοπών
Το χρηματικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των -100.000- ευρώ


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής που διοικεί ο Γιώργος Καρβουνάκης [της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής], εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα Νότια προάστια.
Συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου πρώτες πρωινές ώρες της 26-8-2016 στην Γλυφάδα και ύστερα από καταδίωξη αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), τρείς (3) αλλοδαποί, μέλη της σπείρας. Πρόκειται για δύο υπηκόους Γεωργίας ηλικίας 26 και 30 ετών και έναν 46χρονο υπήκοο Τσεχίας.
Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν εισέλθει σε οικία στην περιοχή, παραβιάζοντας με κατσαβίδι την κεντρική είσοδο ενώ εξωτερικά παρέμεινε συνεργός τους επιτηρώντας τον χώρο. Στην συνέχεια αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων, ειδών ένδυσης, διαβατήρια και κλειδιά του σπιτιού και διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε όχημα.

29/8/16

Σκότωσε τον πατριό του

Αποτέλεσμα εικόνας για μαχαιρι

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες (28-08-2016), 21χρονος Γερμανός, διωκόμενος δυνάμει σχετικού Ευρωπαϊκού Εντάλματος, εκδοθέντος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για ανθρωποκτονία.

Χοντρή η λεία

Αποτέλεσμα εικόνας για ληστεια

Εξιχνιάστηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ληστεία η οποία είχε συμβεί πριν ενάμισι χρόνο περίπου, στην Αμφιλοχία και σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δυο αλλοδαπών, υπηκόων Ρουμανίας, ηλικίας 34 ετών και ενός 23χρονου ημεδαπού, για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.
Η ίδια κατηγορία, βαρύνει έναν ακόμα συνεργό των δραστών, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

"Μαύρος" ο 50χρονος

Oι Αποδείξεις

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, μεσημβρινές ώρες της 26-8-2016 στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 50χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αποδόμηση κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, εντοπίσθηκε στο Περιστέρι ο 50χρονος, να κατέχει με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, ποσότητα ναρκωτικών.

Πλακάκια με τον κουμπάρο ο Αρχιφύλακας

Αποτέλεσμα εικόνας για διαβατηρια τελωνειο κακαβιας

Αποτέλεσμα εικόνας για αποκαλυψη κριμεσ


Αρχιφύλακας 49 ετών στο συνοριακό φυλάκιο της Μέρτζανης, τα είχε κάνει "πλακάκια" με τον 44χρονο κουμπάρο του, υπάλληλο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και "σφράγιζαν" Αλβανικά διαβατήρια. 

Ο αστυνομικός πιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος,  για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος αφού βρέθηκε να  έχει στη κατοχή του ένα Αλβανικό Διαβατήριο (η γνησιότητα του οποίου διερευνάται) με τα στοιχεία 49χρονης υπηκόου Αλβανίας, το οποίο είχε παραλάβει από 44χρονο κουμπάρο του, για να σφραγίσει την έξοδο της από τη χώρα, απουσία αυτής και έναντι χρηματικής αμοιβής.

Α.Τ Κρεστένων: Τι ωραία, τι καλά!

Αποτέλεσμα εικόνας για αποκαλυψη κριμεσ


Τους ... παράπεσε το ένταλμα σύλληψης

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτια ηλεια 2007

Εποχικός πυροφύλακας, που είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 40 ετών από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, για τις φονικές φωτιές στην Ηλεία το καλοκαίρι του 2007, απολάμβανε στην έδρα του τα Κρέστενα την ελευθερία του, καθώς το τοπικό αστυνομικό τμήμα, είχε καταστήσει ... "ανενεργό" το ένταλμα σύλληψής του. Χρειάστηκαν οι έντονες διαμαρτυρίες πατέρα που είχε χάσει τα τέσσερα παιδιά του, την μητέρα του αλλά και την σύζυγο του, όταν πριν λίγες ημέρες στο ετήσιο μετά το ετήσιο μνημόσυνο, αντίκρυσε στην πλατεία του χωριού τον 61χρονο κατάδικο, να πίνει τον καφέ του. Ο "πρωταγωνιστής" της τραγωδίας είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία κατά συρροή αλλά σε βαθμό αμέλειας, καθώς ή δεν ήταν στη θέση του ή κοιμόταν στο πυροφυλάκιο της Μίνθης. Είναι ενδεικτικό πως στην πολύκροτη δίκη ο εισαγγελέας της έδρας Ευρυπίδης Νικολάου χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την στάση του πυροφύλακα καθώς "το πυροφυλάκιο, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι της κατοίκου Σοφίας Νικοπούλου, όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Παλαιοχώρι"  προσθέτοντας μάλιστα πως "είναι μεγάλη η ευθύνη του πυροφύλακα ...".

Επίσκεψη "ειδικού βάρους"

Ο ΓΓ Αναγνωστάκης στη Φλώρινα


Ο Μούρτος άνευ στολής

Τον ... ματιάσαμε

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης επισκέφτηκε χθες (27-08-2016), το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Ντζιοβάρα Παναγιώτη τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Νίκης.

Ο Υπασπιστής του ΓΓ με στολή

Φλώρινα

Όταν είσαι Κομάντο ...

Φλώρινα



Αποκαλυπτήρια για Κωστένη

Ο Αρχηγός πήγε Φλώρινα


Στης (08-12-2013), μεταμεσονύχτιες ώρες, ομάδα τριών (3) αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας εκτελούσε περιπολία για την αποτροπή του φαινομένου της παράνομης αλιείας στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες.
Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, που όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
Από την ένοπλη συμπλοκή τραυματίστηκαν θανάσιμα 43χρονος Υπαρχιφύλακας και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov το οποίο κατασχέθηκε.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.

Στη τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου προς τιμήν του πεσόντα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη , που πραγματοποιήθηκε χθες (27-08-2016) το απόγευμα στη Μικρολίμνη Πρεσπών, παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου πραγματοποίησε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Δεν τα 'πε όλα!



Ο 77χρονος τηλεφώνησε σε... καφετέρια του Κολωνακίου για να αναφέρει το δυστύχημα
Μυστικά, ψέματα και ερωτηματικά για την τραγωδία στην Αίγινα
Το ταχύπλοο «Duende» αραγμένο στο λιμάνι της Αίγινας, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα που προκάλεσε μεταξύ Πέρδικας και Μονής

Η ένορκη εξέταση του ιδιοκτήτη του «Duende», ο οποίος καταθέτει ότι ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος του τηλεφώνησε μετά την τραγωδία ενώ βρισκόταν σε καφετέρια του Κολωνακίου



Τηλεφώνημα σε καφετέρια του... Κολωνακίου και όχι στο Λιμεναρχείο της Αίγινας, όπου μιλούσε για «πολλά θύματα στο ναυάγιο», είχε σπεύσει να πραγματοποιήσει περίπου 45 λεπτά μετά το τραγικό συμβάν ο οδηγός του μοιραίου ταχυπλόου Θρασύβουλος Λυκουρέζος!

Ο 77χρονος επί δυόμισι ώρες δεν είχε ειδοποιήσει κανέναν αρμόδιο φορέα για να βοηθήσει τους άτυχους ναυαγούς. Αντί όμως να ενδιαφερθεί για τα ανθρώπινα θύματα, είχε σπεύσει να τηλεφωνήσει στον ιδιοκτήτη του ταχυπλόου που έπινε καφέ στο Κολωνάκι για να τον ενημερώσει για το συμβάν.

Και ενώ δήλωνε ότι «αγνοούσε αρχικά την ύπαρξη θυμάτων», στην κατάθεση που παρουσιάζει «Το Βήμα», όπως και άλλες πτυχές της ομιχλώδους υπόθεσης, φέρεται να έχει αναφέρει στον θαμώνα του Κολωνακίου ότι «έγινε ένα φοβερό ατύχημα και φοβόταν για ενδεχόμενο αριθμό θυμάτων». Με κύριο μέλημα να απολογηθεί για τη «ζημιά» σε εκείνον που του είχε παραχωρήσει το ταχύπλοο και όχι να προσφέρει βοήθεια στους άτυχους ανθρώπους.