26/6/10

17χρονος βίασε 15χρονη με τη βοήθεια του πατέρα του

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Κορίνθου η φρικιαστική πράξη ενός πατέρα και του 17 χρονου γιού του πάνω σε ένα ανήλικο κορίτσι! Οι δράστες επιβίβασαν στο όχημα παρά τη θέληση της την 15χρονη και την μετέφεραν σε ερημική παραλία, όπου ο γιος τη βίασε και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν και διέφυγαν.
Σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και μετά την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, συνέλαβαν τους δύο δράστες όπου και τους παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη!
Από την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας σχετικά με το περιστατικό ανακοινώθηκαν τα εξής: « Στις 09:30΄το πρωί της Παρασκευής στην Κόρινθο, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου δύο άνδρες (αθίγγανοι) ηλικίας -56- και -17- ετών, γιατί το απόγευμα της Πέμπτης στην Κόρινθο, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Φ., άρπαξαν ανήλικο κορίτσι ηλικίας -15- ετών, την επιβίβασαν στο όχημα παρά τη θέληση της και αφού τη μετέφεραν σε ερημική παραλία, ο δεύτερος δράστης τη βίασε και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν και διέφυγαν. Οι συλληφθέντες μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Κορίνθου».

Αποστολέας "μαιμού"

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε φάκελο αλληλογραφίας, μεγέθους Α3, ο οποίος ταχυδρομήθηκε στις 18.06.2010 από κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στην Αθήνα, προς το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο φάκελος, είχε στον αποστολέα το όνομα «Χρήστος Καράβελας» του φυγόδικου για την υπόθεση siemens ο οποίος καταζητείται, παρελήφθη με απόδειξη στις 21.06.2010 και αφού παρέμεινε δύο ημέρες στο πολιτικό γραφείο μεταφέρθηκε, χθες, μαζί με άλλα έγγραφα στο γραφείο του Υπασπιστή. Κατά τον χρόνο που επιχείρησε να τον ανοίξει εξερράγη ενώπιόν του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Το οτι έβαλαν σαν αποστολέα το όνομα κάποιου που καταζητείται δείχνει οτι στόχος τους ήταν τον φάκελο να τον ανοίξει ο ίδιος ο υπουργός.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε αντικείμενα του γραφειακού εξοπλισμού δεν ανιχνεύθηκαν υπολείμματα εκρηκτικών υλών οργανικής σύστασης. Από την εξέταση των ευρημάτων εκτιμάται η πιθανή χρήση υλών πυροτεχνίας που είναι υπό περιορισμό.
Οι εργαστηριακές εξετάσεις των πειστηρίων συνεχίζονται.
Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).

25/6/10

Σε γλάστρες καλλιεργούσαν 89 δενδρύλια κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (23-06-2010) και περί ώρα 14.00, στη Σταλίδα Ηρακλείου, από αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 33 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται και ένας 31χρονος ομοεθνής τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή, διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες οι ανωτέρω δράστες κατέχουν και διακινούν ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή Σταλίδας, Μαλλίων, Χερσονήσου, αφού εντοπίσθηκαν τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση τα σπίτια όπου διέμεναν.
Όπως διαπιστώθηκε, αφού επισκέπτονταν συγκεκριμένα σημεία του περιβάλλοντος χώρου των σπιτιών τους, στη συνέχεια ερχόταν σε σύντομη επαφή με άγνωστα άτομα, με τα οποία πραγματοποιούσαν ύποπτες συναλλαγές.
Μεσημβρινές ώρες χθες (23-06-2010) πραγματοποιήθηκε έρευνα, από αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου και Α.Τ. Χερσονήσου, αρχικά στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα όπου διέμεναν οι δράστες, χωρίς να προκύψει κάτι το αξιόποινο και, στη συνέχεια, στα σημεία που επισκέπτονταν εντός περιφραγμένου οικοπέδου του συγκροτήματος των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, που διέμεναν, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, δέκα (10) ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μ.β.( 189,3) γραμ.
Επίσης, σε περιφραγμένο χώρο, κλειδωμένο με λουκέτο ασφαλείας, το κλειδί του οποίου έφερε ο 33χρονος δράστης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) φυτώρια δενδρυλλίων κάνναβης επιμελώς καλλιεργημένα μέσα σε δύο(2) αυτοσχέδιες γλάστρες, στα οποία είχαν αναπτυχθεί (43) και (46) φυτά κάνναβης, ύψους έως (6) cm .
Στην κατοχή του 32χρονοιυ βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (160) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, και στην κατοχή του 33χρονου δύο(2) κινητά τηλέφωνα.

Πήγαν για καφέ και βρέθηκαν στο νοσοκομείο

Πτώση τμήματος μπαλκονιού από τετραώροφη οικοδομή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό μιας κοπέλας και τον ελαφρύτερο τραυματισμό άλλων δύο θαμώνων εστιατορίου......Το κομμάτι του σοβά, διαπέρασε την τέντα καταστήματος και κατέληξε στο τραπέζι που κάθονταν οι τρεις κοπέλες. Στο σημείο έφθασαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, για να παραλάβουν τους τραυματίες προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ η αστυνομία απέκλεισε το χώρο.

124.800 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την αντιμετώπιση κάθε μορφής οργανωμένης εγκληματικότητας και ειδικότερα της λαθρεμπορίας τσιγάρων, συνελήφθη, χθες στις 14.30, στο λιμάνι της Πάτρας, ύστερα απο συντονισμένη επιχείρηση προσωπικού της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο για Ιταλία, ένας 52χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος (ψυγείο), διότι μετέφερε, επιμελώς καλυμμένα από χαρτοκιβώτια με καρπούζια, συνολικά 250 χαρτοκιβώτια, στα οποία καταμετρήθηκαν 12.480 κούτες τσιγάρων (124.800 πακέτα), χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το φορτηγό όχημα και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.

Την έκαψαν για να της πάρουν την περιουσία

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας και κατόπιν επισταμένων ερευνών αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου 83χρονης ημεδαπής γυναίκας συνέπεια πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην οικία της την 24-01-2010 στην πόλη της Δράμας , εξετάστηκαν ο 20χρονος και η 40χρονη δράστες που είχαν συλληφθεί από την Υπηρεσία μας την 21-06-2010 για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του 39χρονου εξαφανισθέντος ημεδαπού και ομολόγησαν ότι σχεδίασαν , οργάνωσαν και εκτέλεσαν το θάνατο ανωτέρω γυναίκας, αφού πρώτα την λήστεψαν αφαιρώντας αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής ποσό και έντεχνα σκηνοθέτησαν ανωτέρω πράξεις τους , ώστε ο θάνατος της παθούσης να φαίνεται ως ατύχημα.
Απώτερος σκοπός ήταν να μεταβιβαστεί στη 40χρονη δράστιδα από το γιό της θανούσης μέρος των περιουσιακών τους στοιχείων.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.

Ο άτυχος αστυνομικός Γιώργος Βασιλάκης


Ο άτυχος Γιώργος Βασιλάκης που έχασε την ζωη του σήμερα μέσα στο Υπουργείο οταν έσκασε η βόμβα.

24/6/10

Φώτο απο το Υπουργείο
















Κατάφεραν να περάσουν βόμβα μέσα στο υπουργείο


Στον έβδομο όροφο στο κτιρίο της Κατεχάκη έγινε η έκρηξη, στο γραφείο του υπασπιστή του Χρυσοχοίδη όπου άφησαν το δέμα. Το γραφείο έχει πάθει ολοκληρωτική καταστροφή από την έκρηξη.Δυστυχώς ο υπασπιστής είναι νεκρός.

Ηθελαν τον Χρυσοχοίδη νεκρό

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ήθελαν τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη νεκρό και γιαυτό τον λόγο έστειλαν δέμα στον όροφο και μάλιστα στο γραφείο ακριβώς δίπλα του. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει ισοπεδωθεί κάτι που σημαίνει ότι έβαλαν τόσο...μεγάλη ισχυρή εκρηκτική ύλη για να δολοφονήσουν και τον υπουργό αφού θα ήταν δίπλα στο γραφείο που θα άνοιγε το θέμα.Δεν υπήρχε ούτε καν προειδοποίηση. Μιλάμε για δολοφονική επίθεση που μόνο ΣΕΧΤΑ μπορεί να θυμίσει βάσει των άλλων επιθέσεων που έκανε και ήθελε νεκρούς.
πηγή:http://troktiko.blogspot.com/

Γεωργιανοί διαρρήκτες

Στην Αγία Παρασκευή, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 26 και 25 ετών κατηγορούμενοι για «διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση».

Οι δράστες κατελήφθησαν να εξέρχονται από διαμέρισμα που προηγουμένως είχαν διαρρήξει και μετά από καταδίωξη συνελήφθησαν.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Β/Α Αττικής, προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής είχαν διαπράξει δεκατρείς (13) κλοπές-διαρρήξεις οικιών, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Χασίς σε σπιρτόκουτα απο Πακιστανούς


Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, συνέλαβαν στην Πάτρα, δυο Πακιστανούς ηλικίας 23 και 16 ετών αντίστοιχα , αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι ανωτέρω διακινούν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης στην πόλη των Πατρών .
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -872- γρμ. -155- σπιρτόκουτα τα οποία προορίζονταν για την τοποθέτηση και την περαιτέρω πώληση των ναρκωτικών ουσιών. Χρηματικό ποσό 200 € ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και -5- Κινητά τηλέφωνα, ως μέσα εμπορίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών Οι συλληφθέντες με την σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κων Πατρών.

23/6/10

Βρήκε «τρύπιο» το Λιμάνι

Αιφνιδιασμός από τον Υπουργό σε σημεία- αχίλλειες πτέρνες για την Κυβέρνηση, η οποία ανησυχεί για το κόστος από τυχόν καταστροφές στα δάση και από την έξαρση του μεταναστευτικού. Ο Μ. Χρυσοχοϊδης δυσφόρησε «ανακαλύπτοντας» τα γνωστά κενά στη φύλαξη του Λιμανιού, την οποία βέβαια ο ίδιος ποτέ δεν ενίσχυσε. Υπουργός και Υπηρεσίες χειρίστηκαν με πνεύμα αυτοπροστασίας και εν τέλει αδιαφάνειας την επίσκεψη, στερώντας από τα ΜΜΕ να θέσουν θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Μήνυση πολίτη κατά τριών ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ

Μηνυτήρια αναφορά κατά τριών ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ κατέθεσε Πατρινός πολίτης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Achaia Channel. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο μηνυτής έλαβε κλήση από τους αστυνομικούς για παράβαση του ΚΟΚ την οποία όπως ο ίδιος υποστηρίζει, του επιδόθηκε χωρίς λόγο.
Οι αστυνομικοί όμως υποστηρίζουν πως ο μηνυτής πήγαινε αντίθετα σε δρόμο μονής κατευθύνσεως με το αυτοκίνητό του

Πολυεθνική σπείρα ηρωίνης




Στου Ζωγράφου Αττικής, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν τρείς (3) άνδρες Παλαιστινιακής, Συριακής και Γεωργιανής καταγωγής, ηλικίας 24, 31 και 32 ετών αντίστοιχα, μέλη οργανωμένου κυκλώματος, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης, καθώς επίσης για εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα Αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή Αθηνών και συγκεκριμένα στη περιοχή της πλατείας Ομονοίας, και πολυήμερη έρευνα, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες καθώς και την χρησιμοποιούμενη ως εργαστήριο νοθεύσεως και επανασυσκευασίας ναρκωτικών, οικία στην περιοχή της Ζωγράφου, και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν. Στη κατοχή τους και εντός του εργαστηρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


· Ηρωίνη βάρους -5.206,5- γραμμ.


· Το χρηματικό ποσό των 8.170 ευρώ.


· Επτά (7) κινητά τηλέφωνα .


· Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.


· Μια (1) δίκυκλη μοτοσυκλέτα.


· Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.


· Εξοπλισμό νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών (υδραυλική πρέσα, σιδερένιες μεταλλικές πλάκες, ηλεκτρικοί αναδευτήρες κ.λπ.).

Άφαντοι οι ληστές-δολοφόνοι



Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση της ανθρωποκτονίας με ληστεία που τελέστηκε την 1-5-2010 στο Αργοστόλι σε βάρος 82χρονης ημεδαπής, κατοίκου εν ζωή Αργοστολίου, η οποία είχε ανευρεθεί εντός της οικίας της νεκρή- φιμωμένη με δεμένα τα χέρια και τα πόδια της. Η Υπηρεσία μας αμέσως άρχισε μεθοδικές και εκτεταμένες έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, τον εντοπισμό και την σύλληψη των αγνώστων τότε δραστών. Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, ευρείες αναζητήσεις, αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και στοιχείων της έρευνας, προέκυψε προανακριτικά ότι δράστες της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας με ληστεία είναι δύο νεαροί αλλοδαποί με γνωστά στην Υπηρεσία μας στοιχεία ταυτότητας, που κατοικούσαν στην ευρύτερη περιοχή Αργοστολίου. Οι εν λόγω αλλοδαποί έχοντας συστήσει εγκληματική οργάνωση και δρώντας από κοινού με επαγγελματικό και σκληρό τρόπο, φροντίζοντας κάθε φορά να αφαιρούν τα ίχνη τους, πέραν της ανωτέρω εγκληματικής πράξης, προέκυψε επίσης ότι είχαν τελέσει στο νησί μας και άλλες κακουργηματικές πράξεις όπως ληστείες και διακεκριμένες κλοπές. Από Υπηρεσία μας συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη ανωτέρω δραστών.

22/6/10

Έκλεβε το παγκάρι

43χρονος άνδρας συνελήφθη επ’αυτοφώρω από Αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης σε εκκλησία στην περιοχή της Τούμπας την ώρα που έκλεβε χρήματα από το παγκάρι της Εκκλησίας.Ο 43χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

πηγή:http://salonikiotika.blogspot.com/

Περίμενε δυόμιση ώρες ασθενοφόρο!

Η ταλαιπωρία που πέρασε μία 74χρονη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου με φριχτούς πόνους στην κοιλιά φέρνει στο προσκήνιο τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού και κυρίως ιατρών.
Όπως καταγγέλουν τα παιδιά της Θανάσης και Δημήτρης Φραγκούλης η μάνα τους 74ετών ταλαιπωρήθηκε επειδή στο νοσοκομείο του Πύργου δεν υπήρχε εφημερεύων παθολόγος ιατρός.
Χθες το μεσημέρι λόγω δυνατών πόνων μετέφεραν στην κοιλιά την ηλικιωμένη μητέρα τους στο νοσοκομείο του Πύργου επειδή αισθανόταν δυνατούς πόνους στην κοιλιά.
Την έβαλαν στο τμήμα επειγόντων και περίμεναν να την εξετάσουν ιατροί.
«Μας ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει εφημερεύων ιατρός παθολόγος και πως θα πρέπει να την πάμε στο νοσοκομείο Αμαλιάδος για να την δει. Μετά από πολλές πιέσεις της έκαναν μία ακτινογραφία αλλά όπως μας ενημέρωσαν δεν υπήρχε γιατρός να την διαβάσει και πως θα πρέπει να πάμε Αμαλιάδα.
Αμέσως αναζητήσαμε ασθενοφόρο για να την μεταφέρουμε όταν ο οδηγός μας ενημέρωσε ότι δεν έχει βενζίνη», επεσημανε ο κ Δημήτρης Φραγκούλης.
«Περιμέναμε για πάνω από δύο ώρες μέχρι να βρεθεί και να μας πάει στην Αμαλιάδα. Πληρώνουμε για ασφάλεια και δεν έχουμε τίποτα. Να έρθουν όλοι αυτοί που μας διοικούν να μας πουν γιατί γίνεται αυτό και τι έχουν κάνει για να διορθωθεί», υποστηρίζει ο κ Θανάσης Φραγκούλης.Η ασθενής μεταφέρθηκε τελικά στην Αμαλιάδα όπου εκεί οι γιατροί την εξέτασαν και τις έκαναν και δεύτερη ακτινογραφία προκειμένου να βρουν από τι πάσχει.
Για μία ακόμη φορά γίνεται αντιληπτό πως η στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία για να μπορέσει να παρέχει τις απαιτούμενες παροχές υπηρεσίες υγείας.
Παναγιώτης Παυλόπουλος

Η εγκληματικότητα δεν έχει όρια στην Πάτρα

Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια με πρωταγωνιστές τους μετανάστες που αυξάνονται και πληθύνονται στην Πάτρα. Χθες βράδυ επικράτησε νέος πανικός στην οδό Παπαφλέσσα, εκεί που βρίσκονται τα βαγόνια του ΟΣΕ, όταν ένας αλλοδαπός, αφού άρπαξε την τσάντα μιας γυναίκας, κατοίκου της περιοχής, προσπάθησε να βρει καταφύγιο στα βαγόνια, όπου διαμένουν μετανάστες.
Οι ...κατοικοι των βαγονιών του ζήτησαν να φύγει. Αυτός αρνήθηκε και μέσα σε λίγα λεπτά άναψαν τα αίματα και άρχισαν οι "μάχες" μεταξύ τους με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή και οι κάτοικοι να βγουν στους δρόμους για να δουν τι συμβαίνει

Σομαλός πέταγε πέτρες στα τρένα


Έναν περίεργο τρόπο είχε βρεί ένας Σομαλός για να... περνάει την ώρα του. Πετούσε πέτρες στις διερχόμενες αμαξοστοιχίες. Χθες το βράδυ συνελήφθη των ώρα που εκσφενδόνιζε πέτρες σε αμαξοστοιχία που εκτελούσε τη διαδρομή Πύργος – Κιάτο, στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού του Αγίου Ανδρέα.
Μια πέτρα έσπασε το τζάμι του τρένου και προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό ανήλικου επιβάτη. Η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε, ο Σομαλός εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στην αστυνομία.

Μεγάλη η λεία των τσαντάκιδων

Απογευματινές ώρες της 20-06-2010, στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού , συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, ηλικίας 24 ετών, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται, κατηγορούμενος για «Διακεκριμένες ληστείες-κλοπές, κατά συναυτουργία καθ΄ έξη και κατ΄ επάγγελμα» .
Ο ανωτέρω συνελήφθη τη στιγμή που εισερχόταν σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στο οποίο είχε αποθηκεύσει πλήθος κλοπιμαίων (ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, ρούχα, τσάντες, πορτοφόλια καθώς και άλλα αντικείμενα).
Από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από Α΄ Τ.Α. Περιστερίου προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος μαζί με τους συνεργούς του κατά τη διάρκεια του τελευταίου πενταμήνου, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, είχαν διαπράξει συνολικά εξήντα τρείς (63) ληστείες σε βάρος πεζών και διαρρήξεις-κλοπές Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων, καταστημάτων και διαμερισμάτων,.

63 αυτοκίνητα είχαν ανοίξει στο Περιστέρι

Μεσημβρινές ώρες της 19-06-2010, στο Περιστέρι Αττικής, από Αστυνομικούς του Α΄ Τ.Α. Περιστερίου, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, Παλαιστινιακής καταγωγής, ηλικίας 22 και 25 ετών, ενώ τρίτος συνεργός τους αναζητείται, κατηγορούμενοι για «Διακεκριμένες κλοπές, κατά συναυτουργία καθ΄ έξη και κατ΄ επάγγελμα» και παράβαση του Ν. «Περί αλλοδαπών ».
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, αφού προηγουμένως είχαν θραύσει τον υαλοπίνακα σταθμευμένου οχήματος και είχαν αφαιρέσει από το εσωτερικό του μία τσάντα.
Από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από Α΄ Τ.Α. Περιστερίου προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου στη περιοχή του Περιστερίου είχαν διαρρήξει συνολικά εξήντα τρία (63) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, από τα οποία είχαν αφαιρέσει τσάντες, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

411.000 χιλιάδες ευρώ η ζημιά στο ΙΚΑ

Από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 47,44 και 33 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατάχρηση δημοσίου χρήματος.
Ειδικότερα, στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάστηκε από το ΙΚΑ καταγγελία για οικονομική απάτη σε βάρος του Ασφαλιστικού Οργανισμού. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η οικονομική ζημία που υπέστη το ΙΚΑ, ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Στο πλαίσιο διερεύνησης και μετά από ψηφιακό έλεγχο, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι κατασκευαστική εταιρεία, παρόλο που κήρυξε πτώχευση, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από την 30-1-2006, συνέχισε να υποβάλλει μέσω διαδικτύου, έως και την 12-11-2009, Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (Α.Π.Δ.) για τα εκατόν ενενήντα επτά (197) άτομα, που υποτίθεται ότι εργάζονταν σ’ αυτήν, χωρίς όμως να πληρώνει τις αντίστοιχες εισφορές, ως όφειλε, στον Ασφαλιστικό Φορέα (ΙΚΑ).
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν ψηφιακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι σχεδόν το σύνολο των 197 υπαλλήλων, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα εργάζονταν σε διάφορες άλλες εμπορικές εταιρείες.
Στην πορεία της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (Α.Π.Δ.) από την πτωχεύσασα εταιρεία απεστάλησαν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, προς το ΙΚΑ, ενώ κατά τη
ψηφιακή ανάλυση, προέκυψαν έντεκα (11) ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αντιστοιχούν στα λογιστικά γραφεία των τριών κατηγορουμένων.
Σε νόμιμη έρευνα που διεξήγαγαν Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα επίμαχα λογιστικά γραφεία, κατασχέθηκαν δέκα (10) σκληροί δίσκοι Η/Υ, καθώς και έντυπο υλικό που αποδεικνύει την παράνομη δράση των ανωτέρω.
Η οικονομική ζημία που διαπιστωμένα έχει υποστεί ο Ασφαλιστικός Οργανισμός (ΙΚΑ) από τη δραστηριότητα των τριών κατηγορουμένων και μόνο για χρονικό διάστημα 12 μηνών, ανέρχεται σε τετρακόσιες έντεκα χιλιάδες (411.000) ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι αποδοχές, λόγω της πλασματικής ασφάλισης των υπαλλήλων.
Σε εξέλιξη είναι, από αρμόδιους υπαλλήλους του ΙΚΑ, η πλήρης διερεύνηση και καταγραφή της συνολικής ζημιάς, η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.
Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σφυρί και μαχαίρι τα φονικά όπλα της γυναίκας "αράχνης"

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 42χρονου ημεδαπού, η σορός του οποίου βρέθηκε ενταφιασμένη σε υπόγειο οικίας, στο Διακοπτό Αχαΐας την 16-06-2010. Δράστιδα είναι μια 54χρονη αλλοδαπή, η οποία την 24-05-2009 τέλεσε την ανθρωποκτονία, από κοινού με τον 62χρονο ημεδαπό σύντροφό της, ο οποίος έχει αποβιώσει.
Ειδικότερα την 27/5/2009 δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος εξαφάνιση του ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου, ετών 42, ο οποίος έκτοτε αναζητείτο.
Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου η ενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την εξαφάνιση, διότι σύμφωνα με καταγγελία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε κατά την ημέρα της εξαφάνισής του, ήταν σταθμευμένο για 15 περίπου ημέρες, πλησίον οικίας στο Διακοπτό Αχαΐας.
Στο πλαίσιο της Εισαγγελικής Παραγγελίας το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, την 16-06-2010 διενήργησε νομότυπη έρευνα σε οικία στο Διακοπτό. Στο υπόγειο της οικίας πραγματοποιήθηκε αποξήλωση του δαπέδου κτιστής μπανιέρας και εκσκαφή του εδάφους, με την ολοκλήρωση της οποίας, βρέθηκε πτώμα ανδρός, σε προχωρημένη αποσύνθεση, περιτυλιγμένο σε πλαστική αυτοσχέδια συσκευασία. Από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι το πτώμα ανήκει στον εξαφανισθέντα ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟ Αναστάσιο, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 19/6/2010 εντοπίσθηκε στην περιοχή της Λούτσας Αττικής, 54χρονη αλλοδαπή, η οποία προσήχθη στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ως βασική ύποπτη για την παραπάνω εγκληματική ενέργεια, ενώ την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία όπου διέμενε.
Ακολούθως η προαναφερόμενη προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και συνελήφθη, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, υπεξαγωγή εγγράφων και κλοπή, καθώς και επτά (7) εντάλματα σύλληψης για ληστεία, κλοπές και απάτες. Οι πράξεις αυτές έχουν τελεστεί στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο.
Από την ενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι η 54χρονη συλληφθείσα και ο 62χρονος ημεδαπός σύντροφός της (ο οποίος απεβίωσε την 21/9/2009), από κοινού τέλεσαν την ανθρωποκτονία του εξαφανισθέντος, την 09.00 ώρα της 25/5/2009 στην οικία όπου διέμεναν στο Διακοπτό. Συγκεκριμένα αφού πρώτα έριξαν στο αναψυκτικό του δυο (2) ηρεμιστικά χάπια, προκειμένου να καταστείλουν τις σωματικές του λειτουργίες στη συνέχεια τον τραυμάτισαν θανάσιμα, ο μεν 62χρονος, προκαλώντας του τέσσερα (4) χτυπήματα στο κεφάλι με σφυρί, η δε 54χρονη με μαχαίρι στο λαιμό προκαλώντας του δυο τραύματα.
Ακολούθως, προκειμένου να αποκρύψουν την εγκληματική τους ενέργεια, ενταφίασαν το πτώμα στο υπόγειο της οικίας και το κάλυψαν αρχικά, με υλικά που είχαν στην αποθήκη της οικίας (κεραμίδια - άμμο και κοπρόχωμα). Ακολούθως προσέλαβαν αλλοδαπούς εργάτες, με το πρόσχημα ότι στο συγκεκριμένο σημείο έβγαιναν απόβλητα και αναδύονταν οσμές, οι οποίοι προσέθεσαν μπάζα και τοποθέτησαν πλέγμα και τσιμέντο και, τέλος, πραγματοποίησαν πλακόστρωση του χώρου, στον οποίο κατασκεύασαν ντουζιέρα.
Τα μέσα τέλεσης του εγκλήματος (σφυρί και μαχαίρι) απερρίφθησαν σε κάδο απορριμάτων στην Αθήνα από τον 62χρονο θανόντα σύντροφο της δράστιδας. Επιπλέον οι δύο δράστες κάλυψαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο είχε μεταβεί στην οικία τους το θύμα και μετά από 15-20 ημέρες περίπου, κατόπιν εντολής της δράστιδας το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε και εγκαταλείφθηκε σε περιοχή της πόλης του Αιγίου από 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος, από τα μέχρι τώρα στοιχεία , δεν προκύπτει ότι γνώριζε για το έγκλημα που διαπράχθηκε.
Η ενοικίαση της οικίας όπου τελέσθηκε η ανθρωποκτονία είχε γίνει από 51χρονο ημεδαπό, για τον οποίο, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν προκύπτει ότι γνώριζε για το έγκλημα, πλην όμως συνελήφθη, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Η δράστιδα , κατά την εξέτασή της, ομολόγησε την πράξη και ισχυρίστηκε ότι προέβη σε αυτή εξαιτίας οικονομικών διαφορών της με το θύμα.
Χθες (21/6/2010) οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, προς εκτέλεση των καταδιωκτικών εγγράφων που εκκρεμούν σε βάρος της, ενώ την ίδια ημέρα η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την ανθρωποκτονία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Τον είχαν θάψει στο κοτέτσι

Συνελήφθησαν χθες (21-6-2010) από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, στους Σιταγρούς Δράμας δύο ημεδαποί (ένας 20χρονος και μία 40χρονη), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κλοπή και παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών για την εξαφάνιση 39χρονου ημεδαπού κατοίκου Δράμας, (είχε δηλωθεί εξαφάνιση του την 10-06-2010) πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία, όπου διέμεναν οι ανωτέρω δράστες. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε σε ορνιθώνα της αυλής τους θαμμένο σε βάθος 1,5 μέτρου το πτώμα του εξαφανισθέντος.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 20χρονος συλληφθείς πριν ένα μήνα περίπου στραγγάλισε με σχοινί το θύμα.. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της 40χρονης προέβησαν στην ταφή του πτώματος. Οι δράστες ομολόγησαν την πράξη τους και ισχυρίστηκαν ότι προέβησαν σε αυτή για διαφορές που είχαν μεταξύ τους.
Επίσης, ο 20χρονος αφαίρεσε την κάρτα ανάληψης χρημάτων του θύματος, με την οποία πραγματοποίησε αναλήψεις χρηματικών ποσών.
Επιπλέον, στην αυλή της οικίας βρέθηκαν δύο φυτά κάνναβης, που καλλιεργούσαν από κοινού οι ανωτέρω δράστες, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.

2 συλλήψεις στα Χανιά για βιασμούς

«Σύλληψη 33χρονου ημεδαπού για βιασμό αλλοδαπής»
Συνελήφθη χθες, μεσημβρινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, ένας ημεδαπός ηλικίας 33 ετών, για βιασμό 22χρονης αλλοδαπής πολίτη Νορβηγίας.
Ειδικότερα
Πρωινές ώρες, χθες, κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, η ανωτέρω παθούσα ότι εξερχόμενη από μπάρ της περιοχής Πλατανιά, όπου διασκέδαζε ,επιβιβάστηκε με την θέλησή της σε δίκυκλη μοτ/τα που οδηγούσε άγνωστος άνδρας για να κάνουν μία βόλτα.
Εκείνος όμως την οδήγησε σε άγνωστη οικία και με την χρήση σωματικής βίας εξανάγκασε αυτή σε εξώγαμη κατά φύση και παρά φύση συνουσία.
Από την αστυνομική έρευνα και προσαγωγές υπόπτων που ακολούθησαν, προέκυψε ότι δράστης είναι ένας 33χρονος ημεδαπός , ο οποίος αφού αναγνωρίσθηκε με βεβαιότητα από παθούσα συνελήφθη.
Ο Συλληφθείς μεσημβρινές ώρες σήμερα θα οδηγηθεί στον Κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Χανίων.
«Σύλληψη 35χρονου Αλλοδαπού για βιασμό αλλοδαπής»
Συνελήφθη χθες, απογευματινές ώρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, ένας αλλοδαπός, Υπήκοος Συρίας, ηλικίας 35 ετών για βιασμό αλλοδαπής ηλικίας 21ετών, υπηκόου Πολωνίας.
Ειδικότερα
Πρωινές ώρες, χθες, η ανωτέρω παθούσα κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων ότι, ευρισκόμενη στην οικία άγνωστου αλλοδαπού άνδρα, μετά από πρόσκλησή του για να γευματίσουν, αυτός την εξανάγκασε με χρήση σωματικής βίας σε εξώγαμη συνουσία .
Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης, είναι ένας 35χρονος αλλοδαπός, Υπήκοος Συρίας, ο οποίος αφού αναγνωρίσθηκε με βεβαιότητα από παθούσα συνελήφθη.
Ο Συλληφθείς μεσημβρινές ώρες σήμερα θα οδηγηθεί στον Κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Χανίων.

Καθηγητής πληροφορικής ο παιδεραστής

Καθηγητής πληροφορικής είναι ο 42χρονος Έλληνας παιδεραστής που έφθασε μέχρι το Κολοράντο των ΗΠΑ για να συνερευθεί με δυο αγοράκια που είναι κάτω των δέκα ετών. Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη εξετάζει όλα τα ευρύματα που εντόπισε στο διαμέρισμα του καθηγητή στην οδό Αβέρωφ 44 στην Αργυρούπολη. Ο 42χρονος μετέβει στο Κολοράντο ύστερα απο συνομιλία στο διαδίκτυο με Αμερικανίδα Πράκτορα που όμως του εμφανίστηκε δήθεν ως μητέρα που ...δανείζει σε αρρωστημένα μυαλά τα τέκνα της. Η Αμερικανική νομοθεσία δεν κάνει εκπτώσεις σε τέτοια αδικήματα και προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι και 20 ετών.

Διοικητής σε κατάσταση πανικού

Δικονομικές παρατυπίες καταγγέλει ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Ταουξής για το νεοφώτιστο Διοικητή της Ασφάλειας Πατρών που έχει στα χέρια του τη φόνισσα του Διακοπτού και δεν ξέρει πως να τη χειριστεί. Η αμηχανία και ανακριτική άγνοια του εν λόγω Αξιωματικού είναι οφθαλμοφανή αφού κρατά την 54χρονη χωρίς να της έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και χωρίς η ίδια να έχει οδηγηθεί στον ανακριτή για να ζητήσει έστω προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. " Αυτό είναι ένα ...κουτσό αυτόφωρο -μας λέει ο κ. Ταουξής- αλλά ακόμη και έτσι ούτε εκεί τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα. Στην περίπτωσή μας πάντως ο νόμος ορίζει πως από τη στιγμή που ο φόνος έγινε πριν απο έναν χρόνο, να οδηγηθεί η κατηγορούμενη στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης και αυτομάτως με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή να εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης της γι αυτό το κακούργημα." Η έλλειψη σωστού χειρισμού της υπόθεσης φαίνεται και απο το γεγονός ότι ο κύριος Διοικητής στον πανικό ο οποίος φαίνεται να τον έχει καταβάλλει, αρνείται στους δυο δικηγόρους συνεργάτες του κ. Ταουξή να δούν την πελάτισσά τους. Με τα καμώματα του νέου Διοικητή Ασφαλείας γελά προς το παρόν όλη η Πάτρα και όλοι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι. Ο Αξιωματικός έχει κομματικό δόντι και θυμήθηκε της αλήστου μνήμης εποχές των "Πρασινοφρουρών". Έτσι εξηγείται και η άρνηση του να δίνει αναφορά τόσο στον Αστυνομικό Διευθυντή Δριβίλα Δημήτρη, αλλά όσο και στον Υποστράτηγο Σωτήρη Χρονόπουλο. Έχει βουίξει το αστυνομικό μέγαρο αφού ο ίδιος υπερηφανεύεται πως λογαριασμό δίνει μονάχα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρη Οικονόμου. Είναι υποτιμητικό αλλά απο τις τοπικές εφημερίδες μαθαίνει ο Αστυνομικός Διευθυντής τι πράτει η Ασφάλεια Πατρών.
[Εκεί που κρέμαγε ο Αγάς το σπαθί, κρεμάει ο γύφτος το νταούλι. Γίγαντα Θανάση Νταβλούρε που είσαι?]

Aθηναίος παιδεραστής στο Κολοράντο

Από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , στo πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε έρευνα σε οικία 42χρονου ημεδαπού στην Αθήνα , κατηγορούμενου για « ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΣΕΛΓΕΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ». Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Αμερικανικών Αρχών και του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, συνέλαβαν τον προαναφερόμενο ημεδαπό στο Ντένβερ του Κολοράντο των ΗΠΑ. Ο συλληφθείς συνομιλούσε μέσω διαδικτύου και του διαδικτυακού προγράμματος ανταλλαγής μηνυμάτων IRC με μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, πέντε και επτά ετών, όπου την έπεισε να μεταβεί στο Ντένβερ και να ασελγήσει στα ανήλικα τέκνα της. Κατά την μετάβαση του στις ΗΠΑ την 14-6-2010 απεδείχθη ότι η όλη συνομιλία είχε πραγματοποιηθεί από Αμερικανούς πράκτορες καταπολέμησης της παιδικής κακοποίησης. Στη συνέχεια και μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας συντονίστηκε επιχείρηση με Αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του κατηγορουμένου, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • ένας (1) φορητός Η/Υ.

  • ένα (1) net book.

  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Τα ανωτέρω κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ψηφιακή εξέταση. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε οδηγήθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Κολοράντο.

21/6/10

Σε δοχεία με ελιές τα τσιγάρα










Πρωινές ώρες της 19-6-2010, στη περιοχή Πάτημα Σχηματαρίου, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Υ.Δ.Ο.Ε.Α.Η./Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί και αναζητείται άλλος ένας, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», παράβαση του Ν. «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», «περί Τελωνειακού Κώδικα», και «περί ρυθμίσεως ζητημάτων που αφορούν τη φορολογία καπνού ». Ειδικότερα μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Δ.Α.Α, για διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, εντοπίσθηκε στη περιοχή Πάτημα Σχηματαρίου (58ο χλμ Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας), αποθήκη η οποία χρησιμοποιούνταν σαν αποθηκευτικός χώρος λαθραίων τσιγάρων. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν εντός αυτής, τη στιγμή που εκφόρτωναν λαθραία τσιγάρα σε νταλίκα. Από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους της αποθήκης , στα τέσσερα (4) οχήματα και στα δύο (2) φορτηγά που κατασχέθηκαν καθώς και στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :






  • -1.106.100- πακέτα λαθραίων τσιγάρων.


  • -165- πλαστικά δοχεία με ελιές, τα οποία χρησιμοποιούνταν προκειμένου να καλύπτεται το λαθραίο εμπόρευμα, κατά τη μεταφορά του.


  • Πλήθος πλαστικών δοχείων, ιδίου τύπου με τα προηγούμενα, γεμάτα με πακέτα τσιγάρων.


  • Το χρηματικό ποσό των -46.940- ευρώ.


  • Ένα ανυψωτικό μηχάνημα (clark).


  • Υλικά συσκευασίας τσιγάρων.



Από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα το ελληνικό Δημόσιο έχει στερηθεί έσοδα, από τους αναλογούντες δασμούς και φόρους, που υπερβαίνουν το ποσό των -3.000.000- ευρώ

Χασισοκαλλιεργητής με παρελθόν

Το βράδυ του Σαββάτου στον Αγ. Δημήτριο Παλικής Κεφαλληνίας, περιοχή «Παλαιό Χωριό», εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (19) δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε ημεδαπός, ετών 53, ο οποίος αναζητείται. Σε βάρος του προαναφερόμενου εκκρεμεί Ένταλμα σύλληψης για παραβίαση περιοριστικών όρων, που του είχαν επιβληθεί όταν την 31-5-2010 είχε συλληφθεί για παρόμοια υπόθεση.

Τους πήραν με τις γλάστρες

Στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, (30) περίπου άγνωστοι δράστες, χρησιμοποιώντας γλάστρες προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και σταθμευμένα οχήματα. Ημεδαπός, ιδιοκτήτης εστιατορίου, από κοινού με τους υπαλλήλους του καταστήματός του, προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους προαναφερόμενους, πλην όμως αυτοί εισήλθαν στο κατάστημα και αφού τους εξύβρισαν, τους απείλησαν και τους προκάλεσαν σωματικές βλάβες, στη συνέχεια προέβησαν σε φθορές στο κατάστημα ύψους 30.000 €. Συνελήφθησαν (8) ανήλικοι ημεδαποί, ενώ οι λοιποί αναζητούνται.

'Αρπαξαν χρηματοκιβώτια ηλικιωμένης


Στην Κηφισιά, οδός Β. Αμαλίας 6, άγνωστοι δράστες εισήλθαν στην οικία ηλικιωμένης και αφού τη δέσμευσαν, αφαίρεσαν (2) χρηματοκιβώτια, τα οποία περιείχαν το χρηματικό ποσό των 400 € και κοσμήματα. Παθούσα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Φωτό-ντοκούμεντα απο την ενέδρα










Σοβαρές ενδείξεις έχουν οι διωκτικές αρχές, ότι οι τρείς επικίνδυνοι Αλβανοί ληστές που έκαναν την Παρασκευή Σικάγο την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, κρύβονται πίσω και απο το "γάζωμα" περιπολικού στην Κόρινθο, όταν έστησαν ενέδρα με καλάσνικοφ σε τρείς ευτυχώς εκπαιδευμένους αστυνομικούς. Οι Αλβανοί φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα χτύπησαν την Εθνική τράπεζα της Αμφίκλειας αρπάζοντας 300.000 ευρώ και όταν κατέφθασαν οι δυο αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος, αντάλλαξαν πυροβολισμούς και "ράντισαν" τον χόρο με σφαίρες για να ξεφύγουν. Ως ασπίδα χρησιμοποίησαν μάλιστα και δυο γυναίκες ομήρους, μια υπάλληλο και μια πελάτισσα. Τρείς πάλι Αλβανοί με Καλάσνικοφ και με την ίδια ωμή αποφασιστικότητα στις 6 Μαϊου λήστεψαν στο Ζευγολατιό Κορίνθου το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Όταν καταδιώχτηκαν απο πλήρωμα της Ασφάλειας δεν άνοιξαν απλά πυρ κατά των αστυνομικών, αλλά προσπάθησαν να τους παγιδεύσουν. Σε μια απότομη στροφή στον δρόμο προς τη Νεμέα ο Αλβανός οδηγός τράβηξε απότομα χειρόφρενο, οι δυο συνεργοί του κατέβηκαν απο το αυτοκίνητο και όταν εμφανίστηκε το αστυνομικό όχημα, έριξαν στο ψαχνό. Ευτυχώς ο εκπαιδευμένος αστυνομικός δεν σάστισε στην θέα της ενέδρας και έβγαλε εκτός δρόμο το όχημά του με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει πάνω στον κορμό μιας ελιάς. Ο φωτογραφικός φακός του "Crimes on air" κατέγραψε εικόνες-ντοκουμέντο με το υπηρεσιακό όχημα να είναι διάτρητο απο σφαίρες. Τα καθίσματα έγιναν σουρωτύρι. Βολίδα απο Καλάσνικοφ χτύπησε στο ύψος του λαιμού τη θέση του οδηγού, ενώ και στο προσκεφάλι του συνοδηγού είναι ορατή η σφαίρα. Όπως μας ανέφερε ο Ταξίαρχος κ. Κώστας Αντωνίου [φωτο] οι δράστες έριξαν περισσότερες απο 15 σφαίρες : " Βολίδες υπήρχαν και στο πίσω κάθισμα, αφού δυο απο τις σφαίρες των 7,62 mm βρήκαν το συμβατικό αυτοκίνητο στο δεξί μπροστινό φτερό, πέρασαν την καμπίνα και βγήκαν δεξιά απο το πορτ μπαγκάζ ". Ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κύρκας είναι ο ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας που έχει αναλάβει την επισκευή του αυτοκινήτου. Μας δείχνει τα σημάδια και μας λέει: " Οι σφαίρες ... σούβλισαν το όχημα. Απορώ πως αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να βγούν ζωντανοί απο 'κει μέσα ". Για καμουφλάζ οι Αλβανοί χρησιμοποίησαν στη ληστεία του Ζευγολατιού αυτοκίνητο μάρκας Skoda που είχαν κλέψει απο τα Καλύβια Αττικής. Το αυτοκίνητο άνηκε συμπτωματικά σε γυναίκα ανώτατη εισαγγελική λειτουργό. Είναι οι ίδιοι δράστες που έχουν κάνει ληστείες τραπεζών στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στη Νεμέα, στους Αγίους Θεοδώρους αλλά και στις Ερυθρές Βοιωτίας.

Πυροβολούσε στο γάμο του Καραγκιόζη

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος Ειδικού Φρουρού, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, διότι τις βραδινές ώρες της 19-06-2010, (εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας) στην Αρτέμιδα Αττικής έξω από κατάστημα καφετέρια έκανε άσκοπη χρήση του υπηρεσιακού του όπλου πυροβολώντας στον αέρα πέντε (5) φορές. Ο Ειδικός Φρουρός είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και ήταν σε κατάσταση ευθυμίας. Επιπλέον, σε βάρος του Ειδικού Φρουρού σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αρτέμιδας και χθες (20-06-2010) οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

H λούφα στο απόσπασμα

Oλοκληρώθηκαν οι ετήσιες μεταθέσεις στο Στρατό Ξηράς και ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, δεν χαρίστηκε σε Αξιωματικούς που είχαν ριζώσει στην Αθήνα. Ένστολοι που απο το Πεντάγωνο γυρόφερναν σε μονάδες της Αττικής, στάλθηκαν επιτέλους στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία σ' άλλους στρατιωτικούς να επιστρέψουν κοντά στις οικογένειες τους. Γέννημα θρέμα των Ειδικών Δυνάμεων ο ψηλόσωμος Αντιστράτηγος Φράγκος θεωρεί ξένο σώμα όσους έχουν υιοθετήσει το δόγμα "Λούφα και παραλλαγή".

"Aποκαλύψεις" που καίνε

kourdistoportocali.com
Καυτό Φθινόπωρο στις εφημερίδες με νέες εκδόσεις και λουκέτα.
Πριν σας παρουσιάσουμε τα σχέδια του εκδοτικού κόσμου (και υπόκοσμου) στην επόμενη ανάρτησή μας, ας δούμε τι...
πούλησαν αυτή τη Κυριακή οι εφημερίδες τους: Πρώτο είναι το "ΒΗΜΑ" με 155.000 φύλλα, δεύτερο είναι το "ΘΕΜΑ" με 143.000 φύλλα, τρίτη η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" με 114 χιλιάδες φύλλα, τέταρτη η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" με 100.000 φύλλα, πέμπτο το "ΕΘΝΟΣ" με 93.000 φύλλα.
Αγκομαχά πλέον η εφημερίδα των Γιώργου Κουρή και Νίκου Χατζηνικολάου η (Realnews) η οποία πούλησε κοντά στις 70.000 φύλλα.
Ακολουθούν το "Veto" και ο "ΤΥΠΟΣ", κοντά στα 27.000 φύλλα.
Την έκπληξη όμως έκανε κι αυτό το Σαββατοκύριακο, η εφημερίδα των Σεραφείμ Κοτρώτσου-Λουκά Κατσώνη, οι "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ" η οποία φλερτάρει με τα 20.000 φύλλα-μπορεί και παραπάνω!