5/3/15

Μεγάλη αδικία

Η αποστρατεία Στάθη αφήνει τεράστιο κενό στο αστυνομικό σώμα. Για την Ασφάλεια Αττικής δεν το συζητάμε πως θα ξανακυλήσει στο βούρκο της αφάνειας και επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός εθνικής άμυνας έβαλε βέτο και δεν δεχόταν να μετακινηθεί ούτε στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ καθώς

Υποστράτηγος ο Sfakman


Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, έγιναν οι τοποθετήσεις των Υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:
  • ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, από Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας/ Α.Ε.Α. στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • ΚΑΡΑΪΤΣΗΣ Γεώργιος, από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
  • ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ Δημήτριος, από Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Ασφάλειας/Α.Ε.Α, ως Προϊστάμενος.
  • ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Αριστείδης, από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

Γερμανός απατεών στη Χαλκιδική


Εντοπίστηκε και συνελήφθη  στη Νικήτη Χαλκιδικής, έπειτα από πολυήμερη έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπήκοος Γερμανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Πρόκειται για 70χρονο άντρα, που κατηγορείται για αδικήματα απάτης και πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, πράξεις οι οποίες έλαβαν χώρα σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2013 – Φεβρουαρίου 2014.

4/3/15

To Tέρας της Κηπούπολης

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/04032015_leventos2.jpg

Λεβέντο (ον.) Φίλιππο του Ιωάννη και της Λαμπρινής

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/04032015_leventos1.jpg

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 01.03.2015 επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τη στιγμή που είχε επιβιβάσει 13χρονο ανήλικο, σε φορτηγάκι τύπου «Van», ιδιοκτησίας του, με σκοπό να τον αποπλανήσει. Σε βάρος του 40χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αποπλάνησης παιδιού και της προσελκύσεως παιδιού για γενετήσιους λόγους.

Πως ήταν ελεύθερος ο παιδόφιλος?


Μπαλάκι οι ευθύνες για το ότι ο 40χρονος παιδόφιλος ήταν ελεύθερος

Πειθαρχική προκαταρτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της υπηρεσίας σχετικά με τον χειρισμό της δικογραφίας που αφορούσε στον βιασμό και την αποπλάνηση ανήλικης από τον 40χρονο παιδόφιλο που συνελήφθη την Κυριακή 1 Μαρτίου στον Κορυδαλλό, λίγο πριν επιχειρήσει και νέα αποπλάνηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας η δικογραφία υποβλήθηκε στις 25 Αυγούστου του 2014 και «παραδόθηκε απευθείας στον Εισαγγελέα, ο οποίος αυθημερόν έδωσε παραγγελία για την ανακάλυψη του δράστη».

Υπουργέ, που είναι ο Κλάδος Αλλοδαπών?

Δεν ευθύνεται ο κύριος Αντιστράτηγος?
Τα ρίξατε όλα στον Υποστράτηγο Νίτσα?

Το «τιτίβισμα» Καμμένου


Με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ο Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων  κ. Πάνος Καμμένος δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση. Κάνει λόγο για συγκεκριμένο πρόσωπο, ανώτατο αξιωματικό, που «διακινεί δήθεν εντολή Πανούση». 
Πολιτικά, θα αποτελούσε μείζον θέμα για τους ΑΝΕΛ μια τέτοια διαταγή περί ανοίγματος των Κέντρων Κράτησης άμεσα, χωρίς τη συνεννόηση των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Τι λέει η διαταγή και τι γινόταν ως τώρα

Έγγραφο της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης που διέρρευσε στο Διαδίκτυο και φέρει την υπογραφή του προϊσταμένου του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγου Γεωργίου Νίτσα, αναφέρεται στη «Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών».

Μύλος


Διαμάχη κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τα περί ανοίγματος των Κέντρων Κράτησης Μεταναστών
Από την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα στις 14 Φεβρουαρίου 2015 

«Δεν έχει βγει καμιά τέτοια ανακοίνωση-έγγραφο από κανένα πολιτικό πρόσωπο του υπουργείου. Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Διερευνά το θέμα ο αρχηγός της Αστυνομίας και το επιτελείο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα».

Και τώρα ξύπνησαν


 Ανάκληση εγγράφου για τους μετανάστες από τον Ι. Πανούση και ένορκη διοικητική εξέταση για τη διαδικασία παραγωγής του
Αφού τους ξαμόλισαν στην Ομόνοια


Στην ανάκληση του εγγράφου για τα κέντρα κράτηση αλλοδαπών και τη διαδικασία ελέγχου των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα προχώρησε ο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου που δίνει αυτήν την ώρα.

Ο υπουργός είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη χαράξει τη μεταναστευτική της πολιτική και ότι δεν είναι κατανοητό πως παράχθει ένα τέτοιο έγγραφο δίχως να τηρηθεί η απαραίτηση διοικητική διαδικασία και να υπογραφεί από όλους τους αρμόδιους παράγοντες και εν τέλει από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Για το λόγο αυτό όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου μετά την ανάκληση του εγγράφου διέταξε τη διενέργεια διοικητική προκαταρκτικής έρευνας ώστε να διερευνηθεί η όλη διδιακασία που παρατύπως ακολουθήθηκε. 

Θα κοιμηθεί Ταξίαρχος και θα ...

... ξυπνήσει συνταξιούχος!
Ποιος να είναι?

Περί δακρυγόνων κ.α


 Δήλωση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Πανούση σχετικά με τις Αρχές και τους Στόχους της Αντεγκληματικής Πολιτικής
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που η σημερινή πολιτική και κοινωνική συγκυρία επιτρέπει τη συμφιλίωση Αστυνομίας και Κοινωνίας μέσα στο συνταγματικό πλαίσιο μιας ευνομούμενης Δημοκρατίας κι ενός σύγχρονου Κράτους Δικαίου.
Πρέπει όλοι, κόμματα, φορείς, υπηρεσίες, να πιστέψουμε σε αυτόν το στόχο και να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί έτσι θα υπηρετήσουμε καλύτερα και το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνική ειρήνη.
Η Αστυνομία οφείλει πρώτη να δώσει δείγματα αυτής της νέας αντίληψης σεβασμού των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών, ήπιας χρήσης της νόμιμης και πρόσφορης παρέμβασης στις περιπτώσεις διατάραξης της τάξης και διακινδύνευσης της ασφάλειας και λογοδοσίας για οποιαδήποτε υπέρβαση ή κατάχρηση εξουσίας.

Τι τρέχει με τους Οικονομικούς Εισαγγελείς!


Διαμαρτυρία για υπαγωγή οικονομικών εισαγγελέων στη Γραμματεία Διαφθοράς
Η είσοδος του κτιρίου που φιλοξενεί τους οικονομικούς εισαγγελείς και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ)

Έντονα διαμαρτύρονται οι εισαγγελείς για τη ρύθμιση με την οποία οι οικονομικοί εισαγγελείς θα υπάγονται στη Γραμματεία Διαφθοράς. Με ανακοίνωσή τους στα ΜΜΕ εξηγούν γιατί οι εισαγγελείς που απολαμβάνουν την ανεξαρτησία που ορίζει το Σύνταγμα δεν μπορούν να υπαχθούν στο συγκεκριμένο καθεστώς.

Ολόκληρη η οξύτατη ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) που καταγγέλλει την προωθούμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση και κάνει λόγο για κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών έχει ως εξής:

3/3/15

Oι δηλώσεις του Ταξίαρχου Σφακιανάκη


Ο παιδόφιλος που ψάρευε "μοντέλα"


Το εγχειρίδιο του παιδεραστή


Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται στους παιδόφιλους που προτιμούν μικρά κορίτσια.
 
Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται στους παιδόφιλους που προτιμούν μικρά αγόρια.
Το συγκεκριμένο σύμβολο αναφέρεται γενικά στους παιδόφιλους.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνεται στη δημοσιότητα με σκοπό να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς ανήλικων παιδιών και όχι μόνο, «Εγχειρίδιο Παιδόφιλων», στο οποίο εμπεριέχεται «Κώδικας» της μεταξύ τους επικοινωνίας. Το εν λόγω εγχειρίδιο εντοπίστηκε στο «σκοτεινό διαδίκτυο» (Dark Web), ύστερα από πολύμηνες και στοχευμένες έρευνες εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο, καλύπτεται σε επτά (7) κεφάλαια ο,τιδήποτε αφορά στην παιδοφιλία, από την ψυχολογία των παιδιών μέχρι και την προετοιμασία που απαιτείται, ώστε να πραγματοποιήσει ο παιδόφιλος τις ασελγείς του πράξεις.
Περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προσεγγίσει ένα παιδί και να το αποπλανήσει, ενώ επίσης αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του, αν τυχόν αποκαλυφθεί.

Το βαν-κολαστήριο
Το Τέρας της Κηπούπολης

τ


 
 

Σήμερα παρουσιάστηκε μια πολύ σημαντική επιτυχία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στον καθημερινό αγώνα που καταβάλλει για την καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.
Για αυτόν το σκοπό πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες και εκτεταμένες ψηφιακές αναζητήσεις και αναλύσεις στο χώρο του διαδικτύου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Chat Scanning» (Σάρωση διαδικτυακών εικονικών δωματίων επικοινωνίας).
Στα αξιοσημείωτα αποτελέσματα των ενδελεχών διαδικτυακών ερευνών, ήταν να ταυτοποιηθεί αρχικά η δράση ενός 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος στη συνέχεια εντοπίστηκε εγκαίρως και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που είχε επιβιβάσει 13χρονο σε φορτηγάκι τύπου «Van» με σκοπό να τον αποπλανήσει.
Επίσης, εντοπίστηκαν διαδικτυακά και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος πέντε (5) ατόμων, και συγκεκριμένα τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 33, 35, 39, 45 και ενός ακόμα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.
Πιο αναλυτικά, ως προς τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία της επιχείρησης «Chat Scanning»:
Το χρονικό διάστημα από τις 11/12/2014 έως και τις 11/1/2015 εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο σχετικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποίησαν στοχευμένη διαδικτυακή έρευνα – ανακριτική διείσδυση, σε δωμάτια εικονικής διαδικτυακής επικοινωνίας (chatrooms), κατά την οποία με τη χρήση προφίλ – λογαριασμών σε πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνδιάλεξης «υποδύθηκαν» τους ανήλικους κάτω των δεκατριών (13) ετών.
Από τις στοχευμένες έρευνες – συνομιλίες προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι δράστες, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα ψευδώνυμα, τους «πλησίασαν» διαδικτυακά και κατά περίπτωση τους πρότειναν, κατόπιν έκδηλων προσβολών της γενετήσιας αξιοπρέπειας, συνάντηση μαζί τους, καθώς επίσης τους προέτρεψαν στην αποστολή γυμνών φωτογραφιών ή απέστειλαν οι ίδιοι γυμνές φωτογραφίες του εαυτού τους και τρίτων προσώπων.
Όσον αφορά στην υπόθεση του 40χρονου ημεδαπού, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, τη στιγμή που συνάντησε 13χρονο με σκοπό να τον αποπλανήσει.
Πιο αναλυτικά, ως προς την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του 40χρονου, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική ψηφιακή καταγγελία στο επιχειρησιακό κέντρο CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία υπήρχε διαδικτυακή συνομιλία του 40χρονου με τον ανήλικο για μεταξύ τους συνάντηση.
Άμεσα αξιολογήθηκε και αξιοποιήθηκε κατάλληλα η καταγγελία αυτή από εξειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να οργανωθεί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και να τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση, προχθές το μεσημέρι (01.03.2015), η περιοχή όπου θα γινόταν η μεταξύ τους συνάντηση.
Στο σημείο εντοπίστηκε ο 40χρονος κατά τη διάρκεια που είχε επιβιβάσει σε ένα κλειστό φορτηγάκι τύπου «Van», ιδιοκτησίας του, τον 13χρονο με σκοπό την ερωτική συνεύρεση μαζί του. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, ενώ παράλληλα «ελευθέρωσαν» τον ανήλικο.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγάκι, το οποίο κατασχέθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε προβεί σε ειδική διαμόρφωσή του, ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν τοποθετημένα στρώμα, κουβέρτες, μαξιλάρια, ανεμιστήρας, αλλά και κατάλληλος φωτισμός.
Επίσης, στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν σχετικά σύνεργα για την τέλεση ασελγών πράξεων, καθώς και πλήθος ζαχαρωδών προϊόντων (σοκολάτες, μπισκότα, παιδικά ροφήματα κ.λπ.).
Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, σε κινητό τηλέφωνο του δράστη, βρέθηκε και πρωτότυπο υλικό παιδικής πορνογραφίας με άτομο στα όρια της ανηλικότητας, του οποίου εξετάζονται η ταυτότητα και η ακριβής ηλικία.
Ακόμα, όπως προέκυψε ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια υπόθεση και συγκεκριμένα για αποπλάνηση και βιασμό 14χρονης.
Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η περίπτωση του 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος μετά από έλεγχο των διαδικτυακών συνομιλιών, προέκυψε ότι υποδυόταν τον εργαζόμενο σε πρακτορείο μοντέλων και προέτρεπε τα ανήλικα θύματα του στην ανταλλαγή παιδικού πορνογραφικού υλικού, με το πρόσχημα της αποστολής του παραπάνω υλικού σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, έναντι υψηλής αμοιβής.
Μάλιστα είχε καταφέρει να πείσει ανήλικο κορίτσι, 12 ετών, να του αποστείλει αρχικά φωτογραφίες της με ρούχα και στη συνέχεια γυμνές, καθώς και βίντεο, όπου η ανήλικη προέβαινε σε πραγματική πράξη γενετήσιου χαρακτήρα, με πρόσχημα την αποστολή του παραπάνω υλικού σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, ώστε να της δώσει την αμοιβή των 140.000 ευρώ.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης «Chat Scanning», διενεργήθηκαν έρευνες σε περιοχές των Γρεβενών, της Πάτρας και της Αττικής, κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν οι επίμαχες διαδικτυακές συνομιλίες των δραστών, καθώς και πλήθος συνομιλιών με έτερους χρήστες, των οποίων τα ψευδώνυμα παραπέμπουν σε ανήλικα άτομα.
Επίσης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πέντε (5) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και ισάριθμες κάρτες SIM , καθώς και δύο (2) συσκευές αποθήκευσης USB Sticks.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
Οι τέσσερις ημεδαποί που ταυτοποιήθηκαν δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των εμπλεκομένων θα υποβληθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Ο 40χρονος συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
Σημειώνεται ότι ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, με σχετικό αίτημα, για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών του.

O Bλαστός στην Ευελπίδων


Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η απολογία Βλαστού για το κύκλωμα «νονών»


Ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση των «νονών» που είχαν στρατηγείο τις φυλακές μετήχθη για να απολογηθεί ο βαρυποινίτης, Παναγιώτης Βλαστός.
Η απολογία του διεκόπη την Τρίτη το μεσημέρι και θα συνεχιστεί το μεσημέρι της Τετάρτης
Ο Βλαστός είναι αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο, για σειρά κακουργηματικών πράξεων, καθώς του αποδίδεται ρόλος αρχηγού, μαζί με τους Γιάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο, στο κύκλωμα «νονών».

2/3/15

Έσωσαν 13χρονο από παιδεραστή

O Διοικητής της Δίωξης Μάνος Σφακιανάκης

Ενας 40χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, λίγο πριν επιβιβάσει σε όχημα τύπου βαν και προχωρήσει στη σεξουαλική κακοποίηση ενος 13χρονου αγοριού, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει και ενδελεχή έρευνα κατάφεραν να εντοπίσουν τον 40χρονο και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο να συναντήσει τον ανήλικο. Στη συνέχεια στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη του.

Kακοφάνηκε στους Γερμανούς

 Συνθήκη Σένγκεν
Handelsblatt: Δριμεία κριτική για τις δηλώσεις Πανούση

Κουφοντίνας, Γουρνάς,Μαζιώτης: Σε απεργία πείνας


Κουφοντίνας, Γουρνάς,Μαζιώτης: Σε απεργία πείνας
 
Με βασικό αίτημα την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Κωστάς Γουρνάς και Νίκος Μαζιώτης (κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού) ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου απεργία πείνας.

Και selfie με την πρόεδρο της ΝΟΔΕ

Οι δημόσιες σχέσεις και στο  Facebook 
Εδώ ο κ. Ταξίαρχος με την κυρία Κεφαλά σε καφετέρια των Ιωαννίνων

Η λεξάντα της Ράγιου με τον Ταξίαρχο

ΑΔ Ιωαννίνων
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Παπιγκιώτης επί διακυβέρνησης ΝΔ δεν έκρυβε ποτέ τις προτιμήσεις του στις δημόσιες εμφανίσεις και φωτογραφίσεις του. Εδώ με την Νατάσα Ράγιου, σε γάμο στα Γιάννενα που συνέπεσε με το προσυνέδριο της Ν.Δ. Το ζήτημα

Το κρίμα στο λαιμό τους!

Ο κ. Μαστρογιάννης, ως απόστρατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, γνωρίζει πως σε μια εξαφάνιση μετρούν οι π'ρωτες 2-3 κρήσιμες ημέρες αναζήτησης

Στην ΑΔ Ιωαννίνων, οι ιθύνοντες, ούτε που πήραν μυρωδιά την σπουδαιότητα της εξαφάνισης του Κρητικού σπουδαστή, με αποτέλεσμα να πάρουν μπροστά μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα. Μέχρι τότε είχαν αναθέσει την υπόθεση στο ΑΤ Κατσικάς.

Ποιος θα είναι ο νέος Υπαρχηγός?

Βέβαιη θεωρείται η αλλαγή

Φουλ για Νοτίου Ελλάδος ο Αττικάρχης

Ίδωμεν 

Τι θα γίνει με τον Βάϊο?


1ος στη σειρά Υποστράτηγος ο Βάϊος Χονδρός και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ επιθυμεί να τον κάνει Αντιστράτηγο Βορείου Ελλάδος. Το Μαξίμου όμως

Μη φοράτε δημοσίως κιπά

Προειδοποίηση του Κεντρικού Συμβουλίου 

Γερμανία: Συμβουλή στους εβραίους να μην φορούν δημοσίως κιπά

«Πόσο αντισημιτική είναι η Γερμανία; Το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραίων προειδοποιεί τα μέλη της κοινότητας να μην φορούν τα παραδοσιακά καλύμματα κεφαλής, τα «κιπά», δημοσίως για να μην δίνουν στόχο», γράφει το Spiegel.

Είναι μια προφύλαξη που παίρνει εδώ και αρκετό καιρό ο 26χρονος Μαρκ Κράσνοφ.

Προτού βγει από το σπίτι του, στο Βερολίνο, αναρωτιέται αν πρέπει να ρισκάρει φορώντας το κιπά; «Δεν θέλω να προκαλέσω κανέναν ή να δημιουργήσω κάποιο επεισόδιο», λέει ο νεαρός εβραίος. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν φοράει σχεδόν ποτέ το εβραϊκό κάλυμμα της κεφαλής, όταν βγαίνει έξω. Αισθάνεται ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο.

Θρήσκος ο Δικόπουλος!

Με σεβασμό για τους θεσμούς ο πρώην Αρχηγός που μεγάλωσε στην Κόνιτσα του δοξασμένου ΣεβαστιανούΚαλά για τον Λευτέρη, γνωρίζουμε πως είναι βαθιά θρησκευόμενος , έτσι κι αλλιώς λόγω καταγωγής, αλλά για τον Δικόπουλο ξαφνιαστήκαμε όταν πληροφορηθήκαμε την εμφάνισή του στο εφετείο.
Άρχισε σήμερα Δευτέρα σε μια κατάμεστη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών η δίκη του περιβόητου σκανδάλου ανταλλαγής ακινήτων-φιλέτων με τη λίμνη Βιστωνίδα και παραλίμνιες εκτάσεις, μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και του Δημοσίου. 

Εντυπωσιακή - με εκδηλώσεις αγάπης και συμπαράστασης στο πρόσωπο του - ήταν η υποδοχή του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ στην αίθουσα. Την ακροαματική διαδικασία παρακολουθούν άλλωστε πλήθος κληρικών, περίπου 20 μητροπολίτες από την Ελλαδα και την Κύπρο, καθώς και εκπρόσωποι του μοναστικού βίου. 

Πόλεμος ...


Στο μικροσκόπιο ο πόλεμος συμμοριών
Στα κυκλώματα των μεγαλοκρατουμένων στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία του αρχιφύλακα


Η άγρια δολοφονία του αρχιφύλακα του Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη, από τρεις δράστες (δύο εκτελεστές και έναν που εκτελούσε χρέη οδηγού) φέρνει στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο τον πόλεμο συμμοριών, που μαίνεται σε όλες τις φυλακές της χώρας αλλά και στη φυλακή Δομοκού όπου στεγάζεται η πτέρυγα «ασφαλείας» Γ' Τύπου. Ο πόλεμος παίρνει μορφή εξόντωσης, αφού στο επίκεντρο είναι τα προνόμια μέσα στη φυλακή από τη μια πλευρά και το ποιος θα επικρατήσει στην αρχηγία από την άλλη. Οι αρχικές εκτιμήσεις, ότι ενδέχεται να πρόκειται για εγκληματική πράξη με αυτουργούς εντεταλμένα πρόσωπα σχετιζόμενα με την τρομοκρατία - παλιά ή νέα -, φαίνεται ότι εγκαταλείπονται, εφόσον η αγριότητα της δολοφονίας δείχνει, σύμφωνα με πηγές της φυλακής, μίσος. Ενδεχομένως όχι για το θύμα αλλά για αυτούς που έσπευσαν μετά τη δολοφονία του να εκδηλώσουν τη συμπάθεια και τα συλλυπητήριά τους με στεφάνια που φιγουράριζαν δίπλα σε αυτό του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δήλωνε συντετριμμένος για την άγρια δολοφονία του 47χρονου αρχιφύλακα το Σαββατοκύριακο των Αποκρεών.

Πρώην Αρχηγός και Αντιστράτηγος στον Εφραίμ

Σε πολύ λίγο

Ο "Τσοπάνης"


Ο «τσοπάνης» και ο ληστής των τραπεζών
Το αυτοκίνητο του αρχιφύλακα με εμφανή τα ίχνη από τις σφαίρες

Η κατάθεση μιας μάρτυρος-κλειδί, η οποία φέρεται να είδε από απόσταση λίγων μέτρων τουλάχιστον έναν από τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του Σεραφείμ Γκαλιμάνη,αρχιφύλακα της νεόδμητης πτέρυγας ασφαλείας του Δομοκού, κατευθύνει τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. Η γυναίκα, που αρχικά είχε αναφέρει ότι δεν είχε δει τίποτε, περιέγραψε τον έναν από τους δράστες «ύψους περίπου 1,80 μ., με καστανά μαλλιά και φορούσε γιλέκο»,πιθανολογώντας ότι είναι Ελληνας.

Η δολοφονική επίθεση κατά του 47χρονου αρχιφύλακα στο χωριό Κούβελας Φθιώτιδας έχει αναστατώσει τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Οι τρεις ένοπλοι που επέβαιναν σε σκουρόχρωμο ΙΧ πυροβόλησαν 43 φορές τον αρχιφύλακα με Καλάσνικοφ και εννιάρι όπλο.

Στη Σαλαμίνα η Αγγελική


Συνελήφθη η 22χρονη Αγγελική φερόμενη ως συνεργός του Χρ.Ξηρού

Συνελήφθη η 22χρονη Αγγελική, καταζητούμενη ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς. 

12 κατοικίες στο Πευκοχώρι
Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, συνολικά 12 κλοπές από εξοχικές κατοικίες στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (2) ημεδαπών ηλικίας 18 και 28 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ επιπλέον στην δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα (11) άτομα, ηλικίας από 23 έως 46 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

M' ένα λιανοτούφεκο δεν γίνονται κρίσεις!

Ξαφνική επαναδραστηριοποίηση της Β/Α

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από αποθήκες πολυκατοικιών σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.
Συνελήφθησαν στις 25-2-2015 τα ξημερώματα, στο Χαλάνδρι, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 24 και 25 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμα έναν 58χρονο υπήκοο Ιράν συνεργό τους που αναζητείται, είχαν διαρρήξει αποθήκη πολυκατοικίας στην περιοχή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες από κοινού με το συνεργό τους, είχαν συστήσει το τελευταίο τρίμηνο τουλάχιστον, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από αποθήκες πολυκατοικιών στις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

... Δορυφορική παρακολούθηση

Νέα ήθη επί Παν. Στάθη
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/01032015%20gada009.jpg
Προσθήκη λεζάντας

Που είναι ο Καραμέρος;

Απών ο αντιπεριφερειάρχης
Ενώ επί Κικίλια ήταν εκεί ...

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Πανούσης με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, η οποία συνοδευόταν από τους Αντιπεριφερειάρχες κα Ερμίνα Κυπριανίδου και κ. Γιάννη Βασιλείου.
Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν τόσο στην πολιτική προστασία και στην ανάγκη δημιουργίας κέντρου επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο, όσο και στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Κρισούλες σήμερα


Εκτός απροόπτου