7/12/13

Και με κοκό στην Κέρκυρα

58 γραμμάρια ηρωίνης και 26 γραμμάρια κοκαΐνης
Επιχείρηση πραγματοποίησαν  στην πόλη της Κέρκυρας οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας [που διοικεί ο κ. Θωμαΐδης], κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθη ένας 30χρονος ημεδαπός και μία 24χρονη ημεδαπή, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης οπλοκατοχής.
Από την συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος διακινούσε σημαντικές ποσότητες «σκληρών» ναρκωτικών από την Αθήνα στην Κέρκυρα και στην συνέχεια τις διοχέτευε σε χρήστες στην Κέρκυρα.
Ο 30χρονος και η 24χρονη εντοπίστηκαν χθες το βράδυ, σε κατάστημα μπαρ στην πόλη της Κέρκυρας και σε έρευνα που ακολούθησε, στην οικία του 30χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών εντοπίστηκαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 58 γραμμαρίων περίπου, δύο συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 26 γραμμαρίων περίπου, μία ζυγαριά ακριβείας, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο η νόμιμη κατοχή του ερευνάται.
Επίσης στην κατοχή της 24χρονης βρέθηκε μία σιδερογροθιά, ενώ στην κατοχή του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Εγκατέλειψε νεκρό τον μοτοσυκλετιστή


Την Πέμπτη 28-11-2013 και περί ώρα 20.25΄, στη Λ. Θηβών ο.α. 508, στη συμβολή της με την οδό Πατρόκλου (ύψος Supermarket “ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ”), ρεύμα κυκλοφορίας προς Καματερό, περιοχή Ιλίου Αττικής, αγνώστων λοιπών στοιχείων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαύρου χρώματος, το οποίο εξήλθε από χώρο στάθμευσης επί της οδού Πατρόκλου, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της, ενώ στη συνέχεια ο οδηγός του εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε, που μπορεί να βοηθήσει στην ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του άγνωστου οδηγού, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Περιστερίου στα τηλέφωνα

Στην Αλίαρτο με αρχαία

Τα 49 πήλινα και χάλκινα
 
 
Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην περιοχή Αλίαρτου Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 46 και 47 ετών, για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας και πολυήμερες έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων κατάφεραν να εντοπίσουν στην περιοχή Αλίαρτου Βοιωτίας τους ανωτέρω ημεδαπούς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κατωτέρω αντικείμενα:
1) ένας (1) σκύφος σπασμένος σε τρία κομμάτια μελαμβαφής 2) ένας (1) σκύφος χωρίς την μία λαβή μελαμβαφής 3) ένας (1) σκύφος ακέραιος μελαμβαφής 4) ένας (1) σκύφος ακέραιος μελαμβαφής 5) ένας (1) σκύφος ακέραιος με μελαμβαφή ταινιωτή διακόσμηση και ακτινωτή διακόσμηση στο κάτω τμήμα του εξωτερικά πριν τη βάση του 6) ένας (1) σκύφος ακέραιος με μελαμβαφή ταινιωτή διακόσμηση 7) ένας (1) σκύφος σπασμένος και συγκολλημένος με μελαμβαφή ταινιωτή διακόσμηση 8) ένας (1) σκύφος ακέραιος με μελαμβαφή, με κόκκινη ταινία εσωτερικά και ακτινωτή διακόσμηση εξωτερικά, στο κάτω τμήμα του αγγείου πριν τη βάση του 9) ένας (1) σκύφος μελαμβαφής με ακτινωτή διακόσμηση εξωτερικά, στο κάτω τμήμα του αγγείου πριν τη βάση του 10) ένας (1) σκύφος ελλιπής στη μία λαβή και σε ένα τμήμα του σώματός του, μελαμβαφής 11) ένας (1) σκύφος ελλιπής κατά το ήμισυ 12) ένας (1) σκύφος μεγαλύτερου μεγέθους ελλιπής κατά το ήμισυ13) ένας (1) σκύφος ακέραιος μελαμβαφής 14) ένας (1) κώδων ακέραιος 15) ένας (1) λύχνος ελλιπής 16) ένα (1) μικρό πινάκιο ακέραιο 17) ένα (1) πηνιόσχημο αγγείο ακέραιο 18) μία (1) υδρίσκη ακέραιη 19) ένα (1) ληκύθιο ακέραιο με ανθεμωτή διακόσμηση 20) μία (1) κύλικα ελλιπής σε τμήμα του σώματος της 21) δύο (2) ληκύθια ακέραια 22) ένα (1) πινάκιο ελλιπές στο χείλος του με ανθεμωτή διακόσμηση και κισσόφυλλα 23) ένα (1) κάνθαρο ελλιπές κατά το ήμισυ 24)δύο (2) μυροδοχεία ακέραια, 25) δύο (2) τμήματα μυροδοχείων 26) μία (1) πυξίδα με ένα πώμα ακέραιη 27) ένα (1) πεπλατυσμένο ληκύθιο ελλιπές στο στόμιο μυροδοχείων 28) μία (1) λήκυθος με γραπτή μελανόμορφη διακόσμηση (σκηνή συμποσίων) 29) δύο (2) χάλκινες φιάλες εκ των οποίων η μία ελλιπής 30) ένα (1) χάλκινο ληκύθιο ακέραιο 31) μία (1) χάλκινη λαβή αγγείου 32) ένα (1) χάλκινο αγγείο ελλιπές 33) τέσσερα (4) κεφάλια πήλινων ειδωλίων 34) ένα (1) μικρό τμήμα από κορμό ειδωλίου και 35) οχτώ (8) μικρά τμήματα αγγείων.

Το βίντεο του καπνού ...

 




Αποθήκες και φορτηγά με λαθραία

Τα Ντοκουμέντα

 
 
 
 
 
Άλλο ένα καίριο πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπορίου τσιγάρων, που στερούν από το ελληνικό δημόσιο και την κοινωνία μας πολύτιμα έσοδα, κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, εξαρθρώσαμε πολυμελή εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε και εμπορευόταν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες.
Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, προχθές (05-12-2013) το πρωί, στις περιοχές της Λυκόβρυσης, Μεταμόρφωσης, Θρακομακεδόνων και Πειραιά, συλλάβαμε έξι (6) άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Πρόκειται για τον αρχηγό της οργάνωσης, 54χρονο ομογενή από την Αρμενία, τον 31χρονο γιό του, την 25χρονη κόρη του, έναν 41χρονο υπήκοο Βουλγαρίας και δύο (2) ομογενείς από το Καζαχστάν και την Γεωργία, ηλικίας 34 και 24 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία, παράβαση του νόμου περί όπλων και πλαστογραφία.
Επίσης, στην ίδια υπόθεση, κατηγορούμενοι είναι και ένας 42χρονος ομογενής από το Καζαχστάν, ο οποίος αναζητείται, καθώς και δύο (2) ακόμα άτομα, τα οποία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Η αστυνομική έρευνα κατέδειξε ότι, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας λειτουργούσαν με εσωτερική ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, διοχετεύοντας παράνομα στην εγχώρια αγορά μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήσαμε έρευνες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, σε οικίες και αποθήκες, όπου βρέθηκαν και κατασχέσαμε, συνολικά, 1.605.898 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 520 συσκευασίες λαθραίου καπνού των 25 γραμμαρίων.
Πιο αναλυτικά, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε αρχές Απριλίου του 2013, όταν σε εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας στην Ελευσίνα, εντοπίστηκαν τέσσερις (4) παλέτες, με εκατό σαράντα (140) συνολικά συσκευασίες, που περιείχαν, σύμφωνα με τις ενδείξεις, ξυλεία πατωμάτων LAMINATE, με προορισμό την Ιταλία.
Ωστόσο, κατά τον έλεγχο  διαπιστώθηκε ότι οι συσκευασίες αυτές ήταν κατάλληλα διαμορφωμένες στο εσωτερικό τους και περιείχαν συνολικά 23.368 πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων εταιρειών.
Αρχικά εξακριβώσαμε ότι αποστολέας των τσιγάρων ήταν ο 54χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και στη συνέχεια, από την εξέλιξη των ερευνών, εντοπίσαμε τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, ενώ ανιχνεύσαμε τη μεθοδολογία δράσης τους και διακριβώσαμε τα επιμέρους στοιχεία, σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης, διακίνησης, διάθεσης και εμπορίας των λαθραίων τσιγάρων.
Πιο συγκεκριμένα, η οργάνωση για την αποθήκευση των λαθραίων τσιγάρων χρησιμοποιούσε κατάλληλα διαμορφωμένες αποθήκες, τις οποίες ενοικίαζε, επιλέγοντας δυσεπιτήρητες περιοχές, ενώ για τη διακίνηση και μεταφορά τους, φορτηγά αυτοκίνητα, κλειστού τύπου (βαν), στα οποία είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος.
Κατά τη φόρτωση και μεταφόρτωση των τσιγάρων και σε όλα τα στάδια της διακίνησης, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας και αντιπαρακολούθησης, για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις Αρχές.
Η εγκληματική οργάνωση διοχέτευε τα λαθραία τσιγάρα είτε στην εγχώρια αγορά, είτε σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ιταλία. Στο εσωτερικό της χώρας εφοδίαζαν αλλοδαπούς, οι οποίοι πουλούσαν στη συνέχεια τα λαθραία τσιγάρα στη λιανική αγορά. Στο εξωτερικό, η αποστολή των λαθραίων τσιγάρων γινόταν μέσω μεταφορικών εταιρειών, με δέματα, κατάλληλα διαμορφωμένα για την αποτροπή εντοπισμού τους από τις Αρχές, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρήκαμε και κατασχέσαμε σε αποθήκη που είχε νοικιάσει η εγκληματική οργάνωση στους Θρακομακεδόνες 1.520.030 πακέτα λαθραίων τσιγάρων με διάφορες μάρκες.
Επίσης, σε δύο (2) σπίτια στους Θρακομακεδόνες και στη Λυκόβρυση, που είχε νοικιάσει η εγκληματική οργάνωση, βρήκαμε και κατασχέσαμε:

6/12/13

Χτύπησαν τον ΑΔ Λουκόπουλο


Ο Διευθυντής Λουκόπουλος της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών [Κυψέλη]
γρονθοκοπήθηκε από αντιεξουσιαστές στην πλατεία Κλαυθμώνος το μεσημέρι. Πιο σοβαρή όμως κρίνεται η κατάσταση αστυνομικού των ΜΑΤ που στην συμβολή των οδών Ομήρου και Πανεπιστημίου υπέστη συντριπτικό κάταγμα στην κάτω γνάθο. Θύμα επίθεσης όμως έπεσε και ο Διοικητής της Τροχαίας Αθηνών κ. Διαμαντόπουλος που είχε βγει για μέτρα στον δρόμο. Να σημειώσουμε πως πρόκειται για τον καλύτερο Διοικητή των τελευταίων χρόνων τουλάχιστον σε θέματα συμπεριφοράς με τους πολίτες.





 

Πιστόλια και χασίς στη Χαλκίδα

Τα Ντοκουμέντα
 
 
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (05-12-2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 62 και 29 ετών.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ ο 62χρονος κατηγορείται επιπλέον και για παράνομη κατοχή όπλων.
Αναλυτικότερα χθες το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι δύο κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν σε κατάστημα καφέ – μπαρ στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή του 29χρονου και κατασχέθηκαν, τέσσερις (4) αυτοσχέδιες συσκευασίες από αλουμινόχαρτο, έτοιμες προς πώληση, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (38) γραμμαρίων.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 62χρονου, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

Έπιασαν 58χρονο ληστή τραπεζών

Συνελήφθη προχθές (4-12-2013) το μεσημέρι στη Μεταμόρφωση, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ένας 58χρονος ονόματι Βασιλείου, ο οποίος λίγο νωρίτερα μαζί με έναν 47χρονο ημεδαπό και άγνωστους συνεργούς τους είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στην περιοχή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 58χρονος, μαζί με τον 47χρονο και τουλάχιστον άλλους δύο (2) άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει, εγκληματική ομάδα με συνεχή δράση και διακριτούς ρόλους που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα Τραπεζών και δημόσιους οργανισμούς. Ειδικότερα:

Έφερνε μπουλούκι τους λαθρομετανάστες

Η κατασχεμένη κλούβα: λες και τους πήγαινε προσαγωγή
Συνελήφθη χθες (5-12-2013) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (διόδια Αμαξάδων) , απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι (20) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές, πέντε (5) υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Νεπάλ.
Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κομοτηνής, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στον 28χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με ιταλικές πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω, στα διόδια Αμαξάδων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν το δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο 28χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Επίσης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον κατείχε μία (1) άδεια ικανότητας οδήγησης των Συριακών Αρχών, η οποία φέρει εμφανή σημάδια πλαστότητας.
Κατασχέθηκαν:

Σκούπα σε φυγόποινους

 
Στοχευμένοι έλεγχοι στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων
Κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) άτομα
Στο πλαίσιο εντοπισμού και σύλληψης φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, κατά το τελευταίο 24ωρο, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν συνολικά επτά άτομα για εκκρεμεί διωκτικά έγγραφα και καταδικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα:
  • αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου συνέλαβαν 46χρονο ημεδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε σχετικό ένταλμα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση. Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή

Tα ... μπουμπούκια του ΑΤ Ψυχικού

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 41χρονος Αστυφύλακας, που τελεί σε κατάσταση αυτοδίκαιης αργίας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών
Επιπλέον, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος 27χρονου Αστυφύλακα, για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη προχθές (04-12-2013), 41χρονος Αστυφύλακας, ο οποίος ανήκει οργανικά σε Υπηρεσία της Αττικής και τελεί από το περασμένο Αύγουστο σε κατάσταση αυτοδίκαιης Αργίας, για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης).
Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε τις τελευταίες ημέρες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συμμετείχαν οκτώ άτομα (πέντε ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί) μεταξύ των οποίων και ο παραπάνω Αστυφύλακας.
Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι ο 41χρονος Αστυφύλακας είχε ενεργό συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, καθώς μεταξύ άλλων, διευκόλυνε τη δράση των μελών της, ενημερώνοντας - παρέχοντας στοιχεία από υπηρεσιακά αρχεία.
Όπως προέκυψε, ο 41χρονος πριν τη σύλληψη του, κατά την εξέλιξη παράνομης συναλλαγής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης), παρείχε σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενημέρωση για υπηρεσιακό όχημα, που όπως προέκυψε συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψη στους.
Συγκεκριμένα, καθώς δεν είχε πρόσβαση σε υπηρεσιακά αρχεία (λόγω της αργίας), ζήτησε και έλαβε από 27χρονο Αστυφύλακα, που υπηρετεί στην ίδια Υπηρεσία και είχε σχετική πρόσβαση, ενημέρωση σχετικά με τα στοιχεία του υπηρεσιακού οχήματος.
Ο 41χρονος Αστυφύλακας οδηγήθηκε χθες (05-12-2013) στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και ακολούθως μαζί με τους υπολοίπους συλληφθέντες, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προσήχθη χθες ο 27χρονος Αστυφύλακας, ο οποίος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

5/12/13

Καβαλιώτικη σύλληψη

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν χθες (4-12-2013) το μεσημέρι, στον Άγιο Ανδρέα Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας 24χρονος ημεδαπός και ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ο 30χρονος προμηθεύει στον 24χρονο με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες αυτός στη συνέχεια διακινεί, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση.
Κατά την διάρκεια αυτής, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο δράστες, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στα σπίτια των δραστών, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Στην κατοχή και το σπίτι του 24χρονου:

Tο δίδυμο της επιτυχίας έβγαλε 200 κιλά χασίς


Δυο αστυνομικοί της Α.Δ Άρτας που όπως είχαμε προ καιρού γράψει παροπλίστηκαν για ... αδιευκρίνιστους λόγους, συνέλαβαν στο παραθαλάσσιο Μενίδι, Αλβανό οδηγό που μετέφερε από την Κακαβιά στην Αθήνα 200 κιλά χασίς. 

Eυθεία απειλή κατά Σαράκη

Κωδικοποιημένο μήνυμα-video τον υποδεικνύει ως στόχο για τρομοκρατική ενέργεια




 
   Αναστάτωση επικρατεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. από την ανάρτηση video στον ιστότοπο του Indymedia από «συλλογικότητα συντρόφων και φυλακισμένων αγωνιστών» που στοχοποιεί τον γνωστό ποινικολόγο Παύλο Σαράκηπου ανέλαβε με επιτυχία την υπεράσπιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρου.
   Πρόκειται για video 13’ λεπτών που στηρίζεται στην επιχειρηματολογία της προκήρυξης της νεοεμφανιζόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» που ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
   Από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές θεωρείται ότι το συγκεκριμένο video αποτελεί «εσωτερική αλληλογραφία» των υποστηρικτών της ένοπλης βίας που υποδεικνύει τον στόχο για βίαιη ενέργεια καθώς και την επιχειρηματολογία που θα τη δικαιολογήσει. Η σημειολογία του επιλόγου στο video είναι σαφέστατη. Ουσιαστικά αποτελεί προσκλητήριο βίαιης δράσης κατά του δικηγόρου, ενοχοποιώντας το ρόλο του υπερασπιστή, έξω από κάθε όριο λογικής.
   Έχει σημάνει "συναγερμός" στα ειδικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ που φοβούνται νέο τρομοκρατικό κτύπημα, στα πλαίσια της αντιπαράθεσης των "άκρων". Μία βίαιη ενέργεια κατά ενός διακεκριμένου δικηγόρου με πολλές συμπάθειες στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο αλλά και με κύρος στο χώρο της Δικαιοσύνης, θα είναι βαρύ πλήγμα για την εικόνα της κυβέρνησης στην κοινωνία. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να δικαιολογήσει το γιατί αφήνει απροστάτευτους στην μήνιν της τρομοκρατίας, επαγγελματίες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πλαίσια του λειτουργήματός τους. Εύλογα θα κατηγορηθεί ότι υποθάλπει τη βία για μικρόψυχα κομματικά οφέλη.
   Πολλοί είναι εκείνοι, που ζητούν να επανεξεταστεί το δόγμα προστασίας των εμπλεκόμενων στη συγκεκριμένη υπόθεση, πριν να είναι αργά.
   Το συγκεκριμένο video έχει προκαλέσει την οργή του συνόλου του δικηγορικού κόσμου. Διαστρεβλώνει και στοχοποιεί το ρόλο του δικηγόρου και το δικαίωμα στην υπεράσπιση του κάθε κατηγορουμένου. Σε αντιδιαστολή δείτε το video και την τοποθέτηση του δικηγόρου Παύλου Σαράκη σε ανύποπτο χρόνο για την επίθεση που δέχτηκε η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ από χρυσαυγίτες, πριν ένα χρόνο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Ήθελαν να πετάξουν

 
Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 04-12-2013, στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, 42χρονος αλλοδαπός (λαθροδιακινητής) και δύο αλλοδαπές ηλικίας 21 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι συλληφθείσες επιχείρησαν να διέλθουν από το διαβατηριακό έλεγχο, προκειμένου να ταξιδέψουν αεροπορικώς προς το Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας στην κατοχή τους πλαστές ταυτότητες, καθώς επίσης σε βάρος τους εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN .

Πατέρας φονιάς

 

Όσο περνούσε ο καιρός, ο πατέρας της γέμιζε πιο πολύ από ποικίλους φόβους και φαίνεται ο πιο μεγάλος του φόβος ήταν ορισμένοι ψίθυροι ότι η Βαρβάρα του συμπαθούσε τον Χριστιανισμό. Γι’ αυτό και περιόρισε την ελευθερία της τόσο, όσο να μην την βλέπει κανείς, ούτε και να την συναναστρέφεται. Μόνο υπηρέτες και υπηρέτριες, πιστοί στον Διόσκουρο, την συνόδευαν. Κατά την παράδοση, τόσο την περιόρισε, που έφτιαξε ειδικό πύργο και την έκλεισε μέσα.
 
Σε όλα αυτά τα μαρτύρια της Αγίας Βαρβάρας μπροστά ήταν και ο πατέρας της που ούτε καν πόνεσε. Μόλις ο δικαστής έβγαλε την καταδικαστική απόφαση, άρπαξε σαν λυσσασμένο λιοντάρι την κόρη του για να την οδηγήσει στον τόπο του αποκεφαλισμού και να την φονεύσει ο ίδιος με τα καταραμένα χέρια του.

Χαροπαλεύουν με τα κύματα

Ντοκουμέντο



Το πλοίο Blue Star Ithaki αργά το απόγευμα της Τετάρτης, τα στιγμιότυπα είναι από το στενό της Μυκόνου και της Τήνου, όπου τα κύματα «κατάπιναν» το πλοίο.Ωστόσο ο καπετάνιος, το πλήρωμα και οι επιβάτες αν και πέρασαν δύσκολες στιγμές έφτασαν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

 

Ποιον δουλεύουν?



Για την "μπουζού" προορίζουν κάποιους  από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για να μην πούμε και τους τρεις! Γι αυτό και η έφοδος της Αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των Γερμενή ["Καιάδας"], Μπούκουρα και Ηλιόπουλο, που απολογούνται Σαββατιάτικα για τα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης κτλ. Μα πόσο αφελής μπορεί να είναι για να είχαν όπλα στα σπίτια τους τέτοιες ώρες? Αν θέλουν να τους βάλουν μέσα, ας το κάνουν αλλά τουλάχιστον όχι με τόσο κραυγαλέο τρόπο! Να είναι τυχαίο άραγε πως το Σάββατο ψηφίζεται και ο προυπολογισμός στη Βουλή, αλλά οι εξουσιαστές κάνουν τα πάντα για να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας όχι στην πείνα αλλά στο σόου της Ευελπίδων?

4/12/13

Η Γερμανική Σχολή και ο εκβιασμός

Αδιόρθωτος ο 59χρονος



Ο έγκλειστος των φυλακών Κωνσταντίνος Αραμπατζής που  δυο φορές στο παρελθόν είχε ταμπουρωθεί κρατώντας ως ομήρους στελέχη της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, τώρα κατηγορείται για εκβιασμό εν όψει της δίκης του που είχε οριστεί για σήμερα. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν στην Κομοτηνή 54χρονο συνεργό του, παλιό τρόφιμο των φυλακών, ο οποίος φέρεται να τηλεφωνούσε τόσο στον 63χρονο  οικονομικό προϊστάμενο του Γερμανικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, αλλά και σε  49χρονο καθηγητή και απαιτούσε να αλλάξουν το περιεχόμενο της κατάθεσής τους σε βάρος 59χρονου Αραμπατζή που δικάζεται τώρα σε δεύτερο βαθμό.

Έσπερνε υδροπονική στο Κιλκίς

 Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθη χθες (03.12.2013) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 39 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Ειδικότερα, σε χωριό του Κιλκίς, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα στην οικία του προαναφερόμενου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Γιατί ξανασυνέλαβαν τον Αραμπατζή!

Σε λίγο περισσότερα ...

... Άσπιδα στη Σέγκεν


Πολύ θετικά τα συμπεράσματα για την Ελλάδα από την Επιτροπή Αξιολόγησης της εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν
Για «σαφή και ορατή βελτίωση» στους περισσότερους τομείς και για «σαφή στρατηγικό σχεδιασμό» κάνει λόγο η έκθεση
Με εξαιρετικά θετικό τρόπο αξιολογείται, από την ειδική κοινοτική Επιτροπή Αξιολόγησης της ορθής εφαρμογής του κεκτημένου Σένγκεν, η βελτίωση της ικανότητας των αρμόδιων ελληνικών αρχών και υπηρεσιών στην αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ε.Ε., γενικότερα και τα εξωτερικά σύνορα της χώρας μας, ειδικότερα.
Οι διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα της επιτροπής από αυτή την τελευταία αξιολόγηση, καταγράφονται στη κείμενο της σχετικής έκθεσης, η οποία απεστάλη από τη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τη διατύπωση τυχόν σχολίων και παρατηρήσεων.
Τα πολύ θετικά για την Ελλάδα συμπεράσματα της έκθεσης αναμένεται να παρουσιαστούν στο πρώτο επί Ελληνικής Προεδρίας Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, από τον Έλληνα προεδρεύοντα Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια.
Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει σαφής αναφορά στο ενδεχόμενο επανάληψης της αξιολόγησης της Ελλάδος, γεγονός που σηματοδοτεί το οριστικό κλείσιμο μιας τριετούς προσπάθειας, όλων των συναρμόδιων σε εθνικό επίπεδο αρχών, υπό το συντονισμό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για τη σύνταξη της έκθεσης προηγήθηκε νέα, μετά από ένα περίπου έτος, επίσκεψη πολυμελούς κοινοτικής Επιτροπής εμπειρογνωμόνων Σένγκεν, από 20 έως 25-10-2013, σε μία σειρά από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας (και του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής) όπως και σε σημεία των εξωτερικών μας συνόρων (ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα – περιοχή Έβρου, Ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα, αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης κ.λπ.).
Κύριος σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν:
  • η εξακρίβωση της προόδου που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην εφαρμογή του εν θέματι Σχεδίου Δράσης, το οποίο καταρτίστηκε το 2010, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς (Λ.Σ., Τελωνεία, Υ.Π.Α, ΥΠ.ΕΞ.), ύστερα από τις σοβαρές ελλείψεις που εντοπίστηκαν, κατά την αξιολόγηση της χώρας μας από παρόμοιες επιτροπές, το Α΄ εξάμηνο του 2010 και,
  • η ανάγκη πραγματοποίησης νέων επισκέψεων, στην Ελλάδα, στην περίπτωση της μη εκπλήρωσης, εκ μέρους μας του συγκεκριμένου σχεδίου δράσης.
Η αξιολόγηση έλαβε υπόψη της την πρόοδο της χώρα μας στους ακόλουθους τομείς:
α) Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου [Συντονισμός-Έλεγχος του εθνικού συστήματος διαχείρισης των συνόρων και της μετανάστευσης - Σύσταση ενιαίου (εθνικού) συντονιστικού κέντρου.
β) Ανάπτυξη δομών για αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων και αναδιοργάνωση εκπαίδευσης (κοινή για το προσωπικό συναρμόδιων φορέων – δημιουργία «δεξαμενών» πυρήνων εκπαιδευτών, ανά περιοχή).
γ) Αναθεώρηση της νομοθεσίας για διενέργεια των συνοριακών ελέγχων σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν .
δ) Βελτιώσεις στις υποδομές για τον έλεγχο και την επιτήρηση των συνόρων.
Συμπεράσματα της έκθεσης αξιολόγησης
Στα συμπεράσματα αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης «εκτίμησε τη σαφή και ορατή βελτίωση σε εξοπλισμό και υποδομή», αναγνωρίζει ότι «υπάρχει σαφής στρατηγικός σχεδιασμός και υπάρχουν ορατές βελτιώσεις σε πολλούς τομείς που συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ελλείψεων», ενώ «σημείωσε επίσης πολύ θετικά το γεγονός ότι η Ελλάδα όλο και περισσότερο παίρνει το προβάδισμα και πάλι στη διαχείριση των συνόρων».
Η Επιτροπή Αξιολόγησης εκτίμησε «την πιο στρατηγική προσέγγιση για την κυκλοφορία του αλλοδαπού. Η νεοσύστατη χαρτογράφηση της κίνησης των αλλοδαπών, ο αυξανόμενος αριθμός των ειδικών δραστηριοτήτων που στοχεύουν σε συγκεκριμένες απειλές με σαφείς στόχους και σκοπούς δείχνουν ότι υπάρχει μια αυξημένη ετοιμότητα και καλύτερα ανεπτυγμένη ικανότητα αντίδρασης σε όλα τα επίπεδα».
Επίσης «αναγνώρισε τη θετική εξέλιξη της διεθνούς συνεργασίας με ην Τουρκία και τη Βουλγαρία» και «έκρινε θετικά τις νεοσύστατες δομές στον τομέα της υποδοχής, απομάκρυνσης και επιστροφής». Όπως προστίθεται «Οι προηγουμένως προγραμματισθείσες αρχές είναι εν τω μεταξύ στη θέση τους και υπάρχει σαφής διαχωρισμός των καθηκόντων που διασφαλίζει ότι οι συλληφθέντες παράνομοι μετανάστες στη συνέχεια, ορθώς προωθούνται στις σχετικές διαδικασίες (χειρισμός της παράνομης μετανάστευσης και χορήγηση ασύλου» και «υπάρχει επίσης ένα χρονοδιάγραμμα για το πώς να αντιμετωπιστεί το υπάρχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο (backlog) των αιτήσεων ασύλου και υπάρχει ισχυρή συνεργασία, μεταξύ άλλων, με τον ΔΟΜ για να αποκτηθούν οι απαραίτητες πληροφορίες για τις σχετικές διαδικασίες, αλλά και για την εκούσια επιστροφή».
Σύμφωνα με την Επιτροπή Αξιολόγησης «υπάρχει, όπως θα μπορούσε να παρατηρηθεί στις επισκέψεις των νέων εγκαταστάσεων στο Φυλάκιο, τη Λέσβο και τις Φέρες, σημαντική βελτίωση όσον αφορά τις εγκαταστάσεις υποδοχής και κράτησης».
Αναγνωρίζει ακόμα ότι «υπάρχει, τέλος, και ένα σαφώς βελτιωμένο σύστημα εκπαίδευσης» και ότι «υπάρχει μια ετήσια αξιολόγηση των αναγκών κατάρτισης σε διμερείς συνομιλίες με αξιωματικούς της Αστυνομίας, η οποία, μεταξύ άλλων, χρησιμεύει ως βάση για τον ετήσιο σχεδιασμό κατάρτισης και υπάρχει μια ευρεία ποικιλία προγραμμάτων, (διεθνή στο επίπεδο της FRONTEX, σε κεντρικό επίπεδο, σε περιφερειακό επίπεδο, σε τοπικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της αφενημέρωσης, σε e-learning) που προσφέρονται και υπάρχουν αρχεία σχετικά με το πώς και σε ποιους τομείς πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις».
Η Επιτροπή Αξιολόγησης αναφέρει για τη συνεργασία με την Τουρκία ότι «έχει βελτιωθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο, ενθαρρύνοντας έτσι τα πρώτα βήματα (μεταξύ άλλων τακτικές συνομιλίες που καλύπτουν, μεταξύ άλλων, και τη δυνατότητα ταυτόχρονων επιχειρήσεων και στις δύο πλευρές και Κοινών Επιχειρήσεων Επιστροφών αλλά και κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης στον τομέα της ταυτοποίησης υπηκοότητας)», χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερα ελπιδοφόρα αυτά τα πρώτα βήματα στη συνεργασία με την Τουρκία στα χερσαία σύνορα, καθώς έχει προφανώς αυτό ήδη διευκολύνει σήμερα τη δράση σε επιχειρησιακό επίπεδο».
Όσον αφορά την κατάσταση στα χερσαία σύνορα, η Επιτροπή Αξιολόγησης «αναγνώρισε την πρόοδο όσον αφορά την ανάπτυξη και την εφαρμογή της περιφερειακής στρατηγικής, τη βελτιωμένη επίγνωση της κατάστασης, λόγω της ενισχυμένης ανάλυσης κινδύνου και το τρέχον σύστημα υποβολής εκθέσεων καθώς και τον ρόλο των επιχειρησιακών κέντρων - OPC (Regional Coordination Centers)».
Θετικά εκτιμήθηκε στα χερσαία σύνορα και «η πρόοδος που σημειώθηκε στον τομέα των τεχνικών συστημάτων επιτήρησης των συνόρων καθώς και στην ολοκλήρωση του φράχτη στα σύνορα», ενώ «έκρινε με θετικό πνεύμα την πρόσθετη προσωρινή απόσπαση προσωπικού στην περιοχή» (σ.σ. εννοεί την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΑ).