28/2/15

Οι δηλώσεις του Αρχηγού


Δυο συλλήψεις σε Γαλάτσι και Μπραχάμι

39χρονου και 32χρονου
 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/28022015arxtromokratia3.jpg

Παρουσίαση Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, σχετικά με την περαιτέρω εξέλιξη των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας Α/Β Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος:
Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας,
Όπως ήδη γνωρίζετε, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, συνεχίσθηκαν με αδιάκοπο ρυθμό.
Αποτέλεσμα αυτών ήταν σήμερα να συλληφθούν ακόμη δύο άτομα, ελληνικής καταγωγής, εκ των οποίων ο ένας είχε άμεση εμπλοκή σε τρομοκρατικά χτυπήματα.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω τους τηλεφωνικούς αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Δ/νσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας για την παροχή οποιαδήποτε σχετικής πληροφορίας, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να τονίσω ότι, την τελευταία δεκαετία έχουμε αναβαθμίσει τις μεθόδους και πρακτικές μας, διαμορφώνοντας σύγχρονες και έμπειρες αντιτρομοκρατικές μονάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σκοπό την αντιμετώπιση του τρομοκρατικού φαινομένου.
Τις ειδικότερες λεπτομέρειες θα σας αναπτύξει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης.

Αλβανοί, προμηθευτές τροφίμων με κινητά


Τα Ντοκουμέντα στις φυλακές Δομοκού

Συνελήφθησαν, χθες (27-02-2015) το πρωί στο Δομοκό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 56 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα εισαγωγής κινητών τηλεφώνων και άλλων αντικειμένων στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.
Ειδικότερα χθες το πρωί, διενεργήθηκε έλεγχος, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, σε συσκευασίες τροφίμων που επιχείρησε να εισάγει ο 26χρονος, προμηθευτής τροφίμων του ανωτέρω Καταστήματος, συνοδευόμενος από τον 56χρονο πατέρα του.

Σε φέτες σοκολάτας

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη χθες (27-2-2015) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Κένυας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από το Ναϊρόμπι Κένυας, μέσω Βρυξελλών Βελγίου.

Ήθελε 250 ευρώ για να την ξεγεννήσει


Σήμερα (28-02-2015) το μεσημέρι, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ημεδαπού ιατρού, μαιευτήρα- γυναικολόγου στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της δωροδοκίας.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα το πρωί, μετά από την καταγγελία του συζύγου ημεδαπής, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο σε κατάσταση εγκυμοσύνης και σύμφωνα με την οποία, ο συλληφθείς γυναικολόγος απαίτησε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει τον τοκετό της στο Νοσοκομείο.

Aλβανοδουλειά ...


Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, η υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας 37χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε στις 22-2-2015 στα Μελίσσια.
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 22-2-2015, τέσσερα (4) άτομα, με μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγισαν τον 37χρονο ο οποίος βρισκόταν, μαζί με έναν άλλο ημεδαπό, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου στα Μελίσσια και ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε με πιστόλι και τον τραυμάτισε.

Έπιασαν 2 του Ξηρού

Ανακοινώσεις Τσακνάκη στις 6 μμ

Δύο συλλήψεις για την υπόθεση Ξηρού

Στη σύλληψη δύο ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση Ξηρού προχώρησε το Σάββατο η αστυνομία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

H σύλληψη του ενός ατόμου έγινε μετά τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και μετά την ταυτοποίησή του με DNA και αποτυπώματα.

Τον ξεκαβάλησαν ...

Tα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη χθες (27-2-2015) το μεσημέρι, στις Κρηνίδες Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια φυτών κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με καλλιέργεια φυτών κάνναβης από τον 26χρονο, οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα στην πατρική του οικία, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν:

Έφαγε σφαίρες στην πλάτη

Δεν πρόσεχε

Πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν δολοφονήθηκε δίπλα στο Κρεμλίνο
Με τέσσερις έως επτά σφαίρες στην πλάτη δολοφονήθηκε, είκοσι λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα ο 55χρονος Ρώσος πολιτικός Μπαρίς Νεμτσόφ, ηγετικό στέλεχος της εξωκοινοβουλευτικής φιλοδυτικής αντιπολίτευσης της Ρωσίας.
 Ο Μπ. Νεμτσόφ δέχθηκε τα πυρά πιθανότατα επαγγελματιών δολοφόνων την ώρα, που βάδιζε συνοδευόμενος από 24χρονη φίλη του από το Κίεβο σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Μόσχας, τη μεγάλη πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μόσκοβα δίπλα στο Κρεμλίνο.

Καραγκιοζ-μπερνέδες

Υποψήφιοι βουλευτές ντύνονται Οθωμανοί

Τουρκία: Υποψήφιοι βουλευτές ντύνονται Οθωμανοί

Λίγες εβδομάδες αφότου ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε τους «16 Τούρκους πολεμιστές» του, μέλη της προεδρικής φρουράς, αρκετοί υποψήφιοι του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ξεκίνησαν την προεκλογική τους εκστρατεία, έχοντας ως θέμα την Οθωμανική αυτοκρατορία. Για αρκετούς το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον αστείο, αλλά οι υποψήφιοι δεν δείχνουν να έχουν καμία διάθεση για χιούμορ.

Με το σύνθημα «Όλοι Μαζί, Νέα Τουρκία» ο υποψήφιος της επαρχίας Ικόνιο στην Κεντρική Ανατολία, Οσμάν Γιαβούζ, φωτογραφήθηκε για την προεκλογική του αφίσα φορώντας το παραδοσιακό καπέλο των Σελτζούκων πολεμιστών του 14ου αιώνα. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με άλλους να τάσσονται υπέρ της αμφίεσης και άλλους να τη διακωμωδούν, ο Γιαβούζ είπε ότι το Ικόνιο ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Σελτζούκων. «Είμαι διαφημιστής» είπε στην εφημερίδα Hyrriyet, δεσμευόμενος να «υπηρετήσει επαρκώς την πόλη του εφόσον εκλεγεί».

Με έγκλειστο Αλβανό ο 52χρονος

Η ηρωίνη του


Συνελήφθη χθες (27.2.2015) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ένας 52χρονος ημεδαπός για κατοχή και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και έναν 36χρονο υπήκοο Αλβανίας, έγκλειστο σε φυλακή, κατ’ εντολή του οποίου ενεργούσε.

Σταγόνα στον ωκεανό

Η διαφθορά γεννά τη βία




Μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατάφερε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία δύο (2) ατόμων τα οποία συμμετείχαν στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 22-2-2015, στο πλαίσιο διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα «Π.Α.Ο.- Ο.Σ.Φ.Π.».
Πρόκειται για έναν 36χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του αγώνα κρατώντας στο δεξί του χέρι μεταλλική αλυσίδα και έναν 26χρονο ημεδαπό, ο οποίος επίσης είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο και είχε καλυμμένα πλήρως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου full face χρώματος πράσινου λευκού (ριγέ) και κρατούσε στο δεξί του χέρι φωτοβολίδα. Οι δύο προαναφερόμενοι, από κοινού με άλλα άτομα, εξαπέλυσαν επιθέσεις με βαρέα αντικείμενα και φωτοβολίδες σε βάρος μελών της αποστολής αθλητικής ομάδας και των αστυνομικών δυνάμεων.

... Ροδίτης ο Αλβανός

Tα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν στη Ρόδο, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας και τρεις ημεδαποί ηλικίας 24, 25 και 29 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, αποθήκευσης, προμήθειας, διακίνησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της απείθειας και οπλοκατοχής.
Επίσης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο (συνεργό του Αλβανού), τα στοιχειά του οποίου ερευνώνται.

27/2/15

Φασόν στον Κολωνό


Στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας  που διοικεί ο Υποστράτηγος Διαμαντόπουλος για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, σήμερα (27.2.2015) το πρωί, διενεργήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίου έτοιμων ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν», η οποία στεγάζεται σε τριώροφο κτίριο, στην περιοχή του Κολωνού Αττικής.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του συντονισμένου ελέγχου που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και με τη συνδρομή της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.», κατελήφθη ημεδαπή, ως προσωρινά υπεύθυνη της επιχείρησης να απασχολεί χωρίς ασφάλιση είκοσι ένα (21) αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι δώδεκα (12) δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια εργασίας.

Γνώριμος φίλος ο καθηγητής


Πάνω στην αναμπουμπούλα κοντέψαμε να αγνοήσουμε τον δικηγόρο κ. Αναγνωστόπουλο που τον βλέπουμε τακτικότατα στην Ευελπίδων να υπερασπίζεται διάφορους μεγαλόσχημους οφειλέτες κτλ. Ο αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Τακτικός καθηγητής στη Σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ.  μίλησε με θέμα «Ο Κωνσταντίνος Γαρδίκας και η συμβολή του στην Δικανική Επιστημονική Απόδειξη». Σχετικά με την Ευελπίδων,

Ο Επιτελάρχης στο ρόλο του

... Φωτογένεια επί της υποδοχής
Πλακέτα από τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα στον κ. Αλέξανδρο Νικολή για τη δωρεά της μαρμάρινης στήλης της προτομής. Ευχή πολλών,  στις επικείμενες κρίσεις ο κ. Τσουβάλας να μην αφήσει ρόλο σε άλλους άγευστους και άοσμους ...

Πλακέτα στο Φιλόπουλο

Από τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Σπυρίδωνα Παπασπύρου στον Πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών κ. Ιωακείμ Φιλόπουλο, για τη δωρεά της προτομής του αείμνηστου καθηγητή από το Σύνδεσμο

Η προσφορά του Έκτορα


Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Πλουμής, επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και γλύπτη κ. Έκτορα Παπαδάκη,

Αξεπέραστος ο καθηγητής

Ο Γαρδίκας άφησε πολύ καλό όνομα στον άχρωμο και άοσμο κόσμο των πανεπιστημιακών όπως εξάλλου τα χνάρια του ακολουθεί ευτυχώς και ο Γιάννης Πανούσης 

Και ο Tζορτζ Αγγελάκος ήταν εκεί




Τίμησαν τον εγκληματολόγο Γαρδίκα

Παρών ο υπουργός


Σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες (26.2.2015) το απόγευμα, στην έδρα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, έγινε η ονοματοδοσία του «Αμφιθεάτρου Κωνσταντίνου Γ. Γαρδίκα», καθώς και αποκαλυπτήρια προτομής του αείμνηστου Καθηγητή.
Το Αμφιθέατρο, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Αντιγόνης 2-6 & Λ. Αθηνών, Αθήνα), ονοματοδοτήθηκε προς τιμή του καθηγητή Εγκληματολογίας – Σωφρονιστικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνου Γ. Γαρδίκα, ο οποίος υπήρξε θεμελιωτής της εφαρμοσμένης εγκληματολογικής επιστήμης και πρακτικής στη χώρα μας, αλλά και ιδρυτής της Εθνικής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας (το έτος 1923), την οποία διοίκησε επί 41 έτη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν στην είσοδο του κτηρίου και τα αποκαλυπτήρια προτομής του Κωνσταντίνου Γ. Γαρδίκα, η οποία έγινε δωρεά από το «Σύνδεσμο των Εν Αττική Λαγκαδινών» και φιλοτεχνήθηκε αφιλοκερδώς από τον γλύπτη Έκτορα Παπαδάκη.

Του πούλαγαν φούμαρα

Τα Κατασχεμένα







Συνελήφθησαν, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της 25.02.2015, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, στην Αθήνα και στη Μαγνησία, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 62 και 87 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε πλαστογραφίες πινάκων ζωγραφικής, γνωστών E λλήνων δημιουργών, τους οποίους πωλούσε σε ανυποψίαστους αγοραστές, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. Αναζητούνται για την ίδια υπόθεση άγνωστοι «καλλιτέχνες» και άγνωστοι προμηθευτές, συνεργοί τους.

Έβγαλαν λαγό

Tα κατασχεμένα

Δύο άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω,προχθες το βράδυ, από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ, γιατί βρέθηκε να έχουν θηρεύσει παρανόμως έναν λαγό.Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε από Θηροφύλακες της Ε΄ ΚΟΗ στις 21.45 της 24ης Φεβρουαρίου στην Επαρχιακή οδό Ιωαννίνων – Αμπελοχωρίου, σε διερχόμενο Ι.Χ, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, βρέθηκε ένας λαγός βάρους 2,5 κιλών, που είχε θηρευτεί πριν από λίγα λεπτά.

Το παίζει και θύμα

Ο καταδικασμένος δήμαρχος
Παπαγεωργόπουλος: Συμπλήρωσα δύο χρόνια εξορίας στα Διαβατά
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αποχωρεί από το Δικαστικό Μέγαρο μετά το τέλος της δίκης από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014. Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο τον έκρινε τελικώς ένοχο, κατά πλειοψηφία (3-2) και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία (με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου) και σε συνδυασμό με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών (πρότερος έντιμος βίος και μετέπειτα καλή συμπεριφορά), «έσπασαν» τα ισόβια δεσμά, με τα οποία ο άλλοτε πρώτος δημότης της Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως.

Ο φονιάς όταν ήταν παιδί

Ο «Τζιχάντι Τζον»

Παιδική φωτογραφία του τζιχαντιστή «Τζον» δημοσιεύει η Daily Mail

Την πρώτη φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τον δήμιο των τζιχαντιστών, τον λεγόμενο «Τζιχάντι Τζον» από το δυτικό Λονδίνο, δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Πρόκειται για μια φωτογραφία από τα σχολικά χρόνια του Μοχάμεντ Εμουάζι, όταν φοιτούσε σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δυτικό Λονδίνο.
Στην ομαδική σχολική φωτογραφία ο ανήλικος τότε Εμουάζι διακρίνεται χαμογελαστός να στέκεται οκλαδόν στο γρασίδι στην πρώτη σειρά μεταξύ των μαθητών και να μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο βρετανό μαθητή. Φοιτούσε στο St Mary Magdalene Church of England, ένα σχολείο της Εκκλησίας της Αγγλίας και ήταν ο μοναδικός μουσουλμάνος μαθητής στην τάξη του.

Εισαγγελέας για την Αμυγδαλέζα


Εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες κράτησης στην Αμυγδαλέζα

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν οι καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.
Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου, αναλαμβάνει εισαγγελέας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για όσα είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις συνθήκες που κρατούνται οι μετανάστες.
Η προκαταρκτική εξέταση έχει στόχο να διαπιστώσει αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα που αφορούν πράξεις και συμπεριφορές κακομεταχείρισης - κακοποίησης μεταναστών και ακολούθως να εντοπίσει τους υπαίτιους.

Δυο συλλήψεις για το ατύχημα


Δυο συλλήψεις για το θάνατο ναυτικού σε πλοίο στην Πάτρα

Στη σύλληψη του 39χρονου πλοιάρχου και του 48χρονου υποπλοιάρχου του πλοίου  «Kosmas V» όπου την Πέμπτη στο λιμάνι Δρέπανο Αχαΐας (εγκαταστάσεις ΤΙΤΑΝ) έχασε τη ζωή του ένας αλλοδαπός ναυτικός προχώρησαν στελέχη από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Τους γλύτωσαν




Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, απέτρεψε χθες (26.02.2015) ακόμα δύο περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, οι οποίες εκδηλώθηκαν από χρήστες του διαδικτύου.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», ότι χρήστης του διαδικτύου, με ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, απογευματινές ώρες χθες 26.2.2015.
Άμεσα διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του ατόμου αυτού και παράλληλα ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του για την ανεύρεσή του. Κατά τη διάρκεια των επισταμένων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε εγκαίρως και σε κοντινή απόσταση από την οικία του, ο προτιθέμενος αυτόχειρας, ο οποίος ισχυρίστηκε ερωτικής φύσεως λόγους.
Αφού διασφαλίσθηκε η σωματική του ακεραιότητα, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και μεταφέρθηκε σε αρμόδιο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

Τσιγγάνοι στις κλοπές


Εξαρθρώθηκε , μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πενταμελή σπείρα ημεδαπών Ρομά, που είχαν διαπράξει (19) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών σε περιοχές της βόρειας Ηλείας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησανχθες (26-2-2015) το πρωί στη Γαστούνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης τρείς ημεδαποί άνδρες, Ρομά, ηλικίας 21, 19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα -δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Το λάδωμα του γυναικολόγου του "Έλενα"


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 65χρονου ιατρού μαιευτήρα χειρουργού - γυναικολόγου σε Δημόσιο Νοσοκομείο στην Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο 65χρονος συλληφθείς ιατρός, απαίτησε από αυτήν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, προκειμένου να την υποβάλλει σε γυναικολογική επέμβαση στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Περί κράτησης ...


Νόμος για την ιθαγένεια και για τα δεύτερης γενιάς παιδιά μεταναστών





Τις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στα ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής έθεσε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ως πρώτη προέταξε να υπάρξει αυξημένη προστασία για τα ανήλικα, ασυνόδευτα παιδιά, με στέγασή τους σε υπάρχουσες δομές αλλά και τη δημιουργία νέων.

Εν συνεχεία εξήγγειλε νέα πολιτική ώστε να μην υπάρχουν κέντρα κράτησης και επ' αόριστον παραμονή μεταναστών που έχουν ζητήσει άσυλο ή ευαίσθητων ομάδων μεταναστών. «Η κράτηση είναι το έσχατο μέσο στο πλαίσιο αυτής της νέας πολιτικής, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση που αυτό ήταν ο κανόνας» είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Τι είπε ο Θανάσης Παπανικολάου


Εδώ Εξαμίλια

Τα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/26022015dutiki.JPG


Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες ενέχονται σε (16) ληστείες, (9) κλοπές, βιασμό, μια απόπειρα βιασμού και διακίνηση όπλων, σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
Σε ό,τι αφορά την πρώτη εγκληματική οργάνωση , συνελήφθησαν  στα Εξαμίλια Κορίνθου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 42,39, και 33 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα –δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, διακίνηση όπλων, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Με δενδράκια ο 52χρονος


Τα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/26022015kriti2.jpg

Συνελήφθη στο Ηράκλειο, 52χρονος κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες (25.02.2015) το πρωί, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία του 52χρονου και σε αγροτικό κατάλυμα που χρησιμοποιούσε, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

26/2/15

Τι είπε ο Παν. Στάθης


Μεζονέτες φυτώρια


Βιετναμέζοι στο χασίς

Τα Ντοκουμέντα 
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/26022015_gada.udroponiki005.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/26022015_gada.udroponiki002.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/26022015%20map%20drugs.JPG

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούμενης στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης, την οποία καλλιεργούσαν σε εσωτερικούς χώρους πολυτελών κατοικιών, με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας
Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης:
«Ο κύριος Εκπρόσωπος στην εισαγωγή του τόνισε την μεγάλη σπουδή, την οποία οι αστυνομικές Υπηρεσίες καταδεικνύουν στην εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πάσης φύσεως εγκληματικών δραστηριοτήτων.
Το κομμάτι της Δίωξης Ναρκωτικών είναι πρωταρχικής σημασίας για τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, η εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων διεθνικού χαρακτήρα, πολυεθνικού και με πολυεπίπεδη δράση αποτελεί ένα στοίχημα για όλες τις Ελληνικές Υπηρεσίες σε όλο το δυτικό κόσμο.

Γεωργιανοί σε ληστείες

Τα κατασχεμένα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/20150226gadalhst1.JPG

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/20150226gadalhst4.JPG
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/20150226gadalhst3.JPG

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από άτομα Γεωργιανής υπηκοότητας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε οικίες.
Πρωινές ώρες της 25-2-2015, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση ευρείας κλίμακας, σε περιοχές της Αττικής καθώς και στα Τρίκαλα Κορινθίας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν ένδεκα (11) μέλη της σπείρας, επτά (7) άνδρες και τέσσερις (4) γυναίκες, όλα Γεωργιανής καταγωγής.