17/3/12

Με χασίς στην Ε.Ο

Πιάστηκε στο 32ο χλμ της Ν.Ε.Ο.Α.Λ. στις Αφίδνες, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων 52χρονος, γιατί σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μία (1) σακούλα που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους -6.170- γραμμαρίων.
  • Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα με έξι (6) φυσίγγια.
  • Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Χρηματικό ποσό -140- ευρώ.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του στην Κομοτηνή από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Επτά (7) αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους -147- γραμμαρίων.
  • Σύνεργα επεξεργασίας κάνναβης (κόφτης, τρίφτης)
  • Δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.
  • Είκοσι (20) φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm.
  • Τρείς (3) κάλυκες πυροβόλου όπλου 22 mm.
  • Ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
  • Τρία (3) στιλέτα.
  • Τέσσερις (4) σιδερογροθιές.
  • Ένα (1) σπρέι πιπεριού.
Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο φυλακισμένος έδινε τις εντολές


Εξαρθρώθηκε στην Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, εγκληματική οργάνωση, που εμπορευόταν στο νησί ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη), αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 26, 19 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Για την ιδία υπόθεση κατηγορείται ακόμα ένας ομοεθνής τους, ηλικίας 34 ετών που βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακή της Χώρας για υποθέσεις ναρκωτικών.
Ειδικότερα χθες (16.3.2012) το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκαν ο 19χρονος με τον 21χρονο και έρευνα που έγινε, βρέθηκε στην οικία τους και κατασχέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας.

Κλουβί για 28 λαθρομετανάστες

Η ... κλούβα



Συνελήφθησαν χθες  το βράδυ στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε, έναντι χρηματικής αμοιβής. Συνελήφθησαν επίσης είκοσι οκτώ (28) αλλοδαποί μετανάστες, ενώ αναζητούνται έξι (6) επιπλέον μέλη του κυκλώματος.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν στη Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο τύπου VAN με πινακίδες Βουλγαρίας και το ακινητοποίησαν. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν στοιβαγμένοι είκοσι οκτώ (28) αλλοδαποί μετανάστες. Ακινητοποιήθηκε επίσης και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτο σαν προπομπός.

Ρήμαξαν τη ΔΕΗ

Φωτο από τα κλοπιμαία


Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η.
υπολογίζεται στις 80.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές καλωδίων της Δ.Ε.Η, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά σαράντα (40) περιπτώσεις κλοπής καλωδίων στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Συνελήφθησαν, χθες (16-03-2012) το μεσημέρι, στο Άργος Αργολίδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 38 και 37 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ένας (1) 30χρονος ομοεθνής τους.
Ο 38χρονος μαζί με τον 30χρονο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ σε βάρος του 37χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Πήγαιναν για κατάληψη

Συνελήφθησαν στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, τέσσερις (4) ημεδαποί (2 άνδρες και 2 γυναίκες), ηλικίας 33, 25, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, για διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Ειδικότερα, οι τέσσερις  μετέβησαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου, όπου προ εικοσαετίας και πλέον στεγαζόταν κινηματογράφος και ενεργώντας από κοινού, αφού παραβίασαν κλειδαριά κεντρικής εισόδου, αποπειράθηκαν να εισέλθουν στους κύριους χώρους του κτιρίου, με σκοπό την κατάληψη και την επ’ αόριστο διαμονή τους.

Άρπαξαν επιχειρηματία στα Τρίκαλα


Βραδινές ώρες χθες (16-03-2012) στα Τρίκαλα, τρεις (3) άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και με την απειλή πιστολιών που κρατούσαν οι δύο από αυτούς, εξανάγκασαν 42χρονο να επιβιβαστεί σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, όπου εντός αυτού του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, τον δέσμευσαν με χειροπέδες και τον οδήγησαν σε ερημικό παρακείμενο αγροτικό δρόμο της Επαρχιακής Οδού Τρικάλων-Πύλης, όπου τον εγκατέλειψαν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα εντός του προαναφερόμενου φορτηγού αυτοκίνητου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 12-03-2012 στο Τμήμα Ασφάλειας Νίκαιας Αττικής, κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.
Διεξάγονται ευρείας κλίμακας έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της ληστείας με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων από όλες τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, της αρπαγής, της παράνομης κατακράτησης και της παράβασης του Νόμου περί Όπλων από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Κινέζοι με "μαϊμούδες"

Πιάστηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) στην οδό Βουτάδων στο Γκάζι τέσσερις (4) αλλοδαποί, δύο (2) Κινεζικής καταγωγής ένας (1) υπήκοος Ιράκ και ένας (1) Αιγυπτιακής, τη στιγμή που μετέφεραν από αποθήκη, σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο δέματα με διάφορα είδη ρουχισμού, τα οποία αποτελούν είδη απομίμησης με πλαστογραφημένες ετικέτες-λογότυπα γνωστών εταιριών.
Μέσα στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -150- χάρτινες συσκευασίες, με μεγάλο αριθμό ειδών ρουχισμού, προϊόντων απομίμησης γνωστών εταιριών.

Οι Τσιγγάνοι έδειραν ηλικιωμένους στη Σπάρτη

Συνελήφθη, σήμερα (17-03-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 25χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ληστεία σε οικία, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις.
Ειδικότερα, ο 25χρονος μαζί με άλλα τρία άτομα, σήμερα (17-03-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο οικίας, ιδιοκτησίας 68χρονης, στην οποία διέμενε με τον αδερφό της, με την χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Το μεθύσι τον έκανε πυρομανή

Συνελήφθη, σήμερα (17-3-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, 44χρονος  για εμπρησμό σε οκτώ(8) κάδους απορριμμάτων του Δήμου Ναυπλίου και τρεις (3) ομπρέλες καταστημάτων .  Ο δράστης δήλωσε πως ήταν μεθυσμένος.
Ειδικότερα, σήμερα (17-3-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο Αργολίδας, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε οκτώ(8) κάδους απορριμμάτων του Δήμου Ναυπλίου και τρεις (3) ομπρέλες καταστημάτων, οι οποίες και κατασβέστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου .
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον 44χρονο, στην κατοχή του οποίου βρήκαν και κατέσχεσαν, ένα (1) μεταλλικό δοχείο με εύφλεκτο υλικό.

Τους πονάει ο άθλος του Βλαντιμίρ

Επικοινωνιακή απάτη ο «άθλος» του Πούτιν να αναισθητοποιήσει τίγρη

 
Οι Αμερικανοί προπαγανδίζουν βάζοντας μπροστά ακτιβιστές που τάχα ανακάλυψαν πως η συμμετοχή του Βλαντίμιρ Πούτιν σε επιχείρηση ακινητοποίησης μιας «επικίνδυνης τίγρης» που  «απείλησε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν σε παρθένο δάσος της ρωσικής Απω Ανατολής» το 2008 ήταν μία καλοστημένη (;) επικοινωνιακή απάτη.
Ο τότε πρωθυπουργός της Ρωσίας επισκεπτόταν ένα εθνικό πάρκο της περιοχής Ουσούρι, προκειμένου να επιθεωρήσει το πώς προστατεύονται απειλούμενες με εξαφάνιση άγριες τίγρεις. Υποτίθεται ότι «ξαφνικά» μία τίγρη εμφανίστηκε από το πουθενά και ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου «άρπαξε ένα όπλο γεμάτο ειδικές σφαίρες με αναισθητικό, πίεσε την σκανδάλη και ακινητοποίησε το ζώο, σώζοντας τις ζωές όλων» - αυτό τουλάχιστον μετέδωσε τότε η δημόσια ρωσική τηλεόραση. Το ρεπορτάζ συνοδευόταν από εικόνες που έδειχναν τον Πούτιν «μετά το επεισόδιο», δίπλα στην αναίσθητη τίγρη.

Δυο οι "ποντικοί" στην Κέρκυρα

Εξιχνιάστηκε χθες (15-03-2012) από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας η υπόθεση της διάρρηξης και αφαίρεσης δυο χρηματοκιβωτίων, από το Μαράσλειο Μέγαρο, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων .
Για το περιστατικό αυτό, που είχε γίνει την 29-2-2012, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 36χρονου ημεδαπού, ενός 28χρονου υπηκόου Αλβανίας και αγνώστου αριθμού συνεργών τους.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, προέκυψε ότι οι δυο δράστες συμμετείχαν τόσο στις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όσο και στη διάρρηξη και αφαίρεση των χρηματοκιβωτίων.
Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά αυτοκίνητα, κατόπτευαν, πριν τη διάρρηξη, τον περιβάλλοντα χώρο του Μαράσλειου Μεγάρου, ενώ στη συνέχεια αφού εισήλθαν στο χώρο αφαίρεσαν τα δύο χρηματοκιβώτια,


16/3/12

Σκότωσε 3 Γάλλους

Ψάχνουν το κίνητρο
«Κανένα σενάριο δεν αποκλείεται» για τη δολοφονία των τριών Γάλλων ένστολων

H τράπεζα έξω από την οποία δολοφονήθηκαν οι τρεις ένστολοι

 
Κανένα ενδεχόμενο δεν αποκλείουν οι Γαλλικές αρχές για το χθεσινό συμβάν της αγριας δολοφονίας δυο στρατιωτικών στη πόλη Μοντομπάν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, στα σύνορα με την Ισπανία.

«Δεν μας επιτρέπεται να αποκλείσουμε κανένα απολύτως σενάριο σχετικά με το τι όπλισε το χέρι του δράστη»,
τόνισε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζεράρ Λονγκέ, προσθέτοντας πως έχει στείλει έξι έμπειρους αξιωματούχους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της χώρας να ερευνήσουν την κατάσταση.

Eίχε ανθρωποκτόνο πρόθεση?


Συνελήφθη  στην Κόρινθο Κορινθίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας.
Ειδικότερα  στην Κόρινθο  ο 34χρονος, μετά από συνάντηση που είχε με τον 44χρονο σε κατάστημα-καφετέρια, παρέλαβε όπλο από το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του, το οποίο είχε σταθμεύσει πλησίον και πυροβόλησε εναντίον του 44χρονου, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει, καθώς αυτός κατάφερε να διαφύγει.
 Στην συνέχεια ο 34χρονος επιβιβάστηκε στο ανωτέρω όχημα του και τράπηκε σε φυγή.

Οι Γεωργιανοί "αποθηκάριοι"

Συνελήφθησαν στην  περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, γιατί λίγο πριν είχαν διαρρήξει δύο (2) αποθήκες διαμερισμάτων από τις οποίες αφαίρεσαν δύο (2) συσκευασίες με λάδι, κρέατα και εργαλεία.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες κατά το τελευταίο μήνα έχουν διαπράξει δέκα (10) διαρρήξεις αποθηκών, που βρίσκονται σε υπόγεια πολυκατοικιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, από τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά -36- συσκευασίες με λάδι, ποσότητες κρεάτων,

Παιδόφιλοι μέχρι την Καστοριά

Στοχευμένες έρευνες, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική
ονομασία  "EGMA" διενεργήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν χθες και προχθές, με την αυτόφωρη διαδικασία, τέσσερις (4) ημεδαποί για «πορνογραφία ανηλίκων», ενώ για άλλους πέντε ημεδαπούς σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με την ίδια κατηγορία.
Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν είκοσι έξι (26) ηλεκτρονικά ίχνη ημεδαπών χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer “ e DONKEY 2000”, που κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οι Αλβανοί έκαναν τους Ρουμάνους

Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 23 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή ανώμοτι κατάθεση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράνομη παραμονή στην Χώρα.
Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών και μία (1) απόπειρα κλοπής, σε αποθήκη οικίας, κατάστημα και οικία στο Αίγιο Αχαΐας, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που επέβαιναν οι ανωτέρω, εντός του οποίου βρήκαν κοσμήματα, γεωργικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, οι ανωτέρω, παρουσίασαν πλαστές άδειες ικανότητας οδηγήσεως, Ρουμανικών Αρχών, γεγονός το οποίο αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν.
Μετά από αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν δηλώσει ψευδή στοιχεία και εθνικότητα. Επιπλέον στην κατοχή του 23χρονου, βρέθηκε μία (1) βεβαίωση εγγραφής πολίτη Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία απέκτησε ύστερα από παραπλάνηση της Αρχής που την εξέδωσε, προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά έγγραφα.
Σε έρευνα στην οικία του 23χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία πλαστή ταυτότητα Ρουμανικών Αρχών, καθώς και άλλα αντικείμενα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε επιπλέον ότι, οι ανωτέρω είχαν διαπράξει τις εξής περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρας κλοπής:
  • Τις νυχτερινές ώρες της (13-3-2012), στο Αίγιο Αχαΐας, διέρρηξαν αποθήκη οικίας, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφήρεσαν γεωργικά εργαλεία, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και την οικία του, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
  • Τις νυχτερινές ώρες της (13-3-2012), στο Αίγιο Αχαΐας, διέρρηξαν κατάστημα - καφενείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν μια ηλεκτρονική συσκευή.
Σε βάρος του 33χρονου, είχε σχηματιστεί δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, για διακεκριμένες κλοπές και για ληστεία αντίστοιχα, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του και ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Ηλείας.

Έκαναν "τόπι" το ληστή

Συνελήφθη  53χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ληστεία», παράβαση Νόμου «Περί όπλων», «Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής».
Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς μαζί με έτερο συνεργό o οποίος αναζητείται, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού προηγουμένως έθραυσαν γυάλινη πόρτα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, και με την απειλή απομίμησης πιστολιού αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα τα οποία τοποθέτησαν σε τσάντα.
Κατά την αποχώρησή τους, ακινητοποιήθηκε, από τον ιδιοκτήτη που προσέτρεξε στο σημείο και από πολίτες, ο 53χρονος, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.
Ο συλληφθείς μετεφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης ένεκα τραυμάτων που προκλήθηκαν κατά την ακινητοποίηση του από τους πολίτες.

Πρώτη ύλη για 600.000 δόσεις ηρωίνης

Μεξικό: Ισχυρό πλήγμα στα καρτέλ ναρκωτικών
Μεξικανός στρατιώτης φρουρεί τμήμα της κατασχεμένης «πάστας οπίου»

Η αστυνομία του Μεξικού έδωσε ένα ισχυρό πλήγμα στα καρτέλ ναρκωτικών κατάσχοντας 3.600 λίτρα οπίου σε υγρή μορφή, το οποίο προοριζόταν για την παρασκευή ηρωίνης. Το σκουρόχρωμο υγρό είναι «πάστα οπίου», μία πρώτη ύλη που θα μπορούσε να «αποδώσει» περισσότερες από 600.000 δόσεις ηρωίνης.
Εντοπίστηκε μετά από επιδρομή αστυνομίας και στρατού σε μια αποθήκη επεξεργασίας ναρκωτικών ουσιών στην πόλη Κογιούκα ντε Καταλάν της επαρχίας Γκερέρο, στα παράλια του Ειρηνικού Ωκεανού. Η ενέδρα πραγματοποιήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου και οι αρχές είπαν πως καθυστέρησαν να δημοσιοποιήσουν την είδηση προκειμένου να εξακριβώσουν την ακριβή ταυτότητα του υγρού που είχαν στη κατοχή τους.

Η ανοιχτή πόρτα του αχυρώνα


 Με ρόλο "επιστάτη" ήρθε στην Αθηνά ο Αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας κ. Matthias Seeger , που θα μεταβεί και στην "κόκκινη" συνοριακή γραμμή του Έβρου.
Η άφιξή του συνέπεσε [;] με  μεγάλο ερωτηματικό που έθεσε στους ομολόγους του στην Ε.Ε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Hans-Peter Friedrich ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το ερώτημα για το πώς κινούμαστε, όταν μία χώρα καθίσταται αδύνατη να αντεπεξέλθει στη φύλαξη των συνόρων της, παραμένει ακόμη αναπάντητο. Όπως για παράδειγμα γίνεται στην περίπτωση της Ελλάδας. Είναι ποτέ δυνατόν να επαναφέρει τη σωστή διαχείριση των συνόρων της…;".
Την Τετάρτη πάντως ο εκπρόσωπος Τύπου της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων διευκρίνισε ότι "προς το παρόν δεν είναι εφικτή η επιβολή συνοριακών ελέγχων σε ταξιδιώτες που προέρχονται από την Ελλάδα. Θα είναι όμως αν τους επόμενους μήνες υιοθετηθεί η πρόταση της Επιτροπής για τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού στο πλαίσιο της Συνθήκης Σένγκεν". Από την πλευρά του ο Αυστριακός Υπουργός Εσωτερικών Johanna Mikl-Leitner περιέγραψε τα Ελληνοτουρκικά σύνορα σαν

Έβαλε τα κλάματα ο δήμαρχος

Ενέχυρο επιβίωσης


Ο κ. Μάρκου στη μέση δίπλα στο διοικητή του ΙΚΑ και διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Πίσω από τη βιτρίνα της παρουσίασης, κοχλάζει για την  διαρροή της υπόθεσης στα ηλεκτρονικά  ΜΜΕ η οργή της Εισαγγελίας Αθηνών  
  Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει άνθηση στις δουλειές των "μαυραγοριτών". Η ένδεια, αναγκάζει τους πολίτες να προσφεύγουν για λίγα μετρητά σε κυκλώματα τοκογλύφων. Η τάξη των τοκογλύφων αποτελείται από επώνυμα άτομα που δεν διστάζουν να διαλαλούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα προκειμένου η φήμη να προσελκύσει υποψήφια θύματα.
Στα (3) τρία μεγάλα τοκογλυφικά κυκλώματα της Αθήνας συμμετέχουν πέρα του γνωστού... παρατραπεζίτη, διαμεσολαβητές, δικηγόροι που "σφραγίζουν" τις συμφωνίες και ειδικεύονται στις κατασχέσεις, τραπεζικοί υπάλληλοι, "μπράβοι", αλλά και επίορκοι αστυνομικοί για να παρέχουν και την απαραίτητη ασυλία ...
Οικογένειες υποφέρουν από τους τοκογλύφους. Σάστισε το πανελλήνιο από το μέγεθος της δράσης των κυκλωμάτων που εξιχνιάστηκαν προ μηνών στη Θεσσαλονίκη. Αναλογικά φανταζόμαστε το τι γίνεται στην Αθήνα.

 Ταυτόχρονα η οικονομική κατοχή υπό τη τροϊκα  οδηγεί τους πολίτες να πωλούν ρολόγια, κοσμήματα για λίγα euro. Κάποιοι μαζεύουν "χρυσό" κι έτσι ανοίγει το ένα μετά το άλλο ενεχυροδανειστήριο. Γέμισε η Αθήνα από Boutique-ενεχυροδανειστήρια που αρκετά εξ’ αυτών ειδικεύονται στη τοκογλυφία αλλά και στο "ξέπλυμα".
 Για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος η οικονομική αστυνομία ας ανοίξει τους ορίζοντές της και να επεκτείνει τις επιχειρησιακές δραστηριότητές της πέρα από το "κυνήγι στα φρουτάκια".
Οφείλει ο Ταξίαρχος Μάρκου ν’ ανταποκριθεί στο ρόλο του.
Ο πλουραλισμός στους στόχους στηρίζει τη καριέρα και δεν φτάνει μόνον η πολιτική υποστήριξη. Γιατί η μονομέρεια οδηγεί τους κακεντρεχείς να υποστηρίζουν ότι το "κυνήγι της μάρκας" γίνεται για να ικανοποιηθούν τα νόμιμα casino. Ψυθιρίζεται πισώπλατα είτε ότι υπάρχει sponsoring, είτε για να διασφαλιστούν "ταρίφες".
   Οφείλει λοιπόν η φιλόδοξη υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας, που καθοδηγείται από τον Ταξίαρχο Μάρκου, να δώσει απαντήσεις, παρουσιάζοντας επιτυχίες απέναντι στο οργανωμένο οικονομικό έγκλημα που ανθεί "πίνοντας το αίμα" των πολιτών που βιώνουν οικονομικά αδιέξοδα απέναντι στις επώνυμες μάρκες-οργανώσεις της τοκογλυφίας αλλά και των boutique της κερδοσκοπίας.

... Ζαλώθηκαν τα κλοπιμαία

Από κρασιά μέχρι μαστίχα Χίου





Συνελήφθη στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, ένας 33χρονος αλλοδαπός, Αλβανικής καταγωγής, κατηγορούμενος για κλοπή, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν οι τέσσερις (4) ομοεθνείς συνεργοί του.
Ειδικότερα χθες νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 33χρονος, επί της Εθνικής οδού Ιτέας - Αντιρρίου.
Σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ο οδηγός δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και σε σύντομο χρονικό διάστημα το όχημα των δραστών εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε. Ο 33χρονος οδηγός συνελήφθη, πλην όμως οι τέσσερις επιβαίνοντες ομοεθνείς συνεργοί του κατάφεραν, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι, να διαφύγουν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο Γερμανός Αρχηγός στην Κατεχάκη

 Τους ... καίει η λαθρομετανάστευση



Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος συναντήθηκε  με τον Αρχηγό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας κ. Matthias Seeger , στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.
Η επίσκεψη του Αρχηγού της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων των δύο Αστυνομικών Σωμάτων για την αναβάθμιση και ενδυνάμωση της αστυνομικής συνεργασίας στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.
Στη συνάντηση, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου Υποστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών Ταξίαρχος Γεώργιος Τσερλεντάκης και η Τμηματάρχης του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης Διεθνών Σχέσεων και Αποστολών της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομική Διευθύντρια Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ενώ τον Αρχηγό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας συνόδευσαν ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Alexander Fritsch και ο Αξιωματικός Σύνδεσμος κ. Wolfgang Hohler – Brockmann .

15/3/12

Βρήκαν τους χασισοκαλλιεργητές

Τα 106 δενδρύλλια

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου μετά από πολύμηνες έρευνες, υπόθεση φυτείας κάνναβης που είχε εντοπιστεί, πριν από δύο χρόνια περίπου, στη θέση Βατόκαμπος του Δήμου Νεάπολης Αιτωλοακαρνανίας και ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση δύο άνδρες ηλικίας 63 και 54 ετών.
Ειδικότερα  οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες είχαν εντοπίσει φυτεία με εκατόν έξι (106) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 1,20 με 2,50 μέτρων το καθένα, εντός δύσβατης θαμνώδους έκτασης σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και με ειδικές εγκαταστάσεις ποτίσματος της φυτείας.
Αμέσως τέθηκε ο χώρος υπό παρακολούθηση για αρκετές μέρες, χωρίς όμως να υπάρχουν αποτελέσματα.

Με όπλα στον Άγιο Κήρυκα

 


Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλυκών Ζακύνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, ένας ημεδαπός και μία ημεδαπή, ηλικίας 26 και 47 ετών, και ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και οπλοκατοχής.
Αρχικά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στον Άγιο Κήρυκα Ζακύνθου ο 26χρονος   μαζί με την 47χρονη μητέρα του, όταν σε στοχευμένη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο περίστροφα, ένα πιστόλι, φυσίγγια, μαχαίρια-σουγιάδες, διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλεμμένων αντικειμένων όπως ηλεκτρολογικός- μηχανολογικός εξοπλισμός, καθώς και όργανα γυμναστικής και διάφορα εργαλεία.
Στην συνέχεια συνελήφθη ο 22χρονος Αλβανός στον Άγιο Δημήτριο Ζακύνθου, όταν σε έρευνα στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν ένας σουγιάς και έξι κινητά τηλέφωνα.

Σκούπα σε ιερόδουλες

Το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διενήργησε ελέγχους για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων σε δώδεκα (12) οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.
Συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα εκ των οποίων είκοσι (20) γυναίκες και τρεις (3) άνδρες με κατηγορίες που τους βαρύνουν, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, διευκόλυνση ακολασίας άλλων και παράβαση των Νόμων περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων.

Έπιασαν τη γυναίκα "φωτιά"

Συνελήφθη  από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, η 53χρονη, η οποία διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, εντοπίστηκε και συνελήφθη η 53χρονη σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Γιαννιτσών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 52χρονου συζύγου της που έλαβε χώρα την 10.02.2012 στα Γιαννιτσά
Ειδικότερα, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα , προηγήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ του ίδιου και της 53χρονη συμβίας του. Στη συνέχεια, αυτή τον περιέλουσε με εύφλεκτη ουσία (βενζίνη) και τον πυρπόλησε, με αποτέλεσμα να του προκληθούν εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και τον θώρακα.
Ο 52χρονος επιβιβάστηκε μόνος του σε ΤΑΞΙ και μετέβη στο Γ.Ν. Γιαννιτσών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται σε καταστολή.
Σε έρευνα της οικίας που διατηρούν στα Γιαννιτσά Πέλλας βρέθηκαν τότε  και κατασχέθηκαν μια καμένη κουβέρτα, ένα καμένο μπουφάν και ένα καμένο κινητό τηλέφωνο.

"Μπράβοι" του έκλεψαν 250 κατσίκια

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εννέα ατόμων για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της εκβίασης, της ληστείας, της παράνομης κατακράτησης και της παράβασης του Νόμου περί όπλων.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Βεύη Φλώρινας από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βεύης, δύο άνδρες  53 και 55 ετών, ενώ αναζητούνται να συλληφθούν εντός των ορίων του αυτοφώρου τα υπόλοιπα επτά (7) άτομα.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού και για λογαριασμό του 53χρονου, το πρωί της ιδίας ημέρας μετέβησαν στο ποιμνιοστάσιο 36χρονου  σε αγροτική περιοχή στην Φλαμουριά Πέλλας, λόγω προηγούμενων οικονομικών διαφορών των συλληφθέντων και του 36χρονου.
Δύο από τους δράστες που αναζητούνται, απείλησαν τον 36χρονο και στη συνέχεια ένας εκ των δύο, αφού τον απομόνωσε σε χώρο του ποιμνιοστασίου, με τη χρήση πιστολιού τον εξανάγκασε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση για την παραχώρηση (300) εριφίων και την εξόφληση του υπόλοιπου χρέους.
Παράλληλα, οι λοιποί δράστες αφαίρεσαν (250) ερίφια, τα φόρτωσαν σε δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα και τα μετέφεραν στο ποιμνιοστάσιο του 53χρονου που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή στην Κέλλη Φλώρινας.

... Έφαγαν το λάδι

Συνελήφθησαν στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς του Α.Τ. Γέρακα, τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, γιατί λίγο πριν είχαν παραβιάσει τις κεντρικές εισόδους δύο πολυκατοικιών στην Αγία Παρασκευή και αποπειραθεί να διαρρήξουν τις αποθήκες των υπογείων.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αγίας Παρασκευής προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες κατά το τελευταίο μήνα έχουν διαπράξει δέκα (10) διαρρήξεις αποθηκών, που βρίσκονται σε υπόγεια πολυκατοικιών στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής, από τις οποίες είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικά εργαλεία, ποδήλατα, είδη ένδυσης, συσκευασίες με λάδι

Έσπρωχναν ηρωίνη

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έξι (6) ομογενείς ηλικίας 53, 44, 38, 39, 39 και 27 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες, παράβασης Νόμου «Περί Ναρκωτικών», «Διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής» και Νόμου «Περί Όπλων».
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 13-03-2012 στη περιοχή των Πεύκων Θεσσαλονίκης, εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου επέβαιναν ο 53χρονος, ο οποίος κατείχε επτά (7) μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 3,4 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, καθώς και ο 44χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μικροδέμα ηρωίνης συνολικού βάρος 0,6 γραμμαρίων.
Επίσης σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στον Εύοσμο,

Φύλλα κοκαΐνης από το Περού

Τα 120 φακελάκια

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 40χρονος για εισαγωγή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι ο 40χρονος εισάγει ναρκωτικές ουσίες από χώρα του εξωτερικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με φύλλα κοκαΐνης , συνολικού βάρους 251 γραμμαρίων
  •  εκατόν είκοσι (120) χάρτινα φακελάκια με φύλλα κοκαΐνης

Με τηλεχειρισμό η βόμβα κατά Βουλγαράκη

Η προπαγάνδα περί τυφλού χτυπήματος κατέπεσε
Με τηλεχειρισμό η επίθεση στον Βουλγαράκη από τον «Επαναστατικό Αγώνα»
Ο Νίκος Μαζιώτης με στη σύντροφό του Πόλα Ρούπα

Με την εξέταση δύο μαρτύρων αστυνομικών που συμμετείχαν στην διερεύνηση της επίθεσης στον τότε υπουργό Πολιτισμού κ. Γιώργο Βουλγαράκη, συνεχίστηκε η δίκη των οκτώ κατηγορούμενων για τη συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Οι δύο αστυνομικοί, ένας που βρήκε το τηλεχειριστήριο με το οποίο έγινε η πυροδότηση της βόμβας και ένας άνδρας του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη ότι επρόκειτο για χτύπημα με τηλεχειριζόμενο και όχι ωρολογιακό μηχανισμό όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ουσιαστικά δηλαδή ότι το γεγονός πως η βόμβα δεν έπληξε τον πρώην υπουργό, οφείλεται σε επιλογή της οργάνωσης προκειμένου να μην κινδυνεύσουν διερχόμενοι πολίτες και όχι σε αστοχία του εγχειρήματος.

Γιατί έκαψαν οχήματα αστυνομικών?

Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμούς στις 11-12/3 για το σύντροφο Λάμπρο Φούντα
  Δε χύνουν δάκρυ μάτια που συνηθίσαν να βλέπουνε φωτιές,
δε σκύβουν το κεφάλι οι μαχητές, κρατάν ψηλά το αστέρι
με περηφάνεια, δεν έχουμε καιρό να κλαιμε τους συντρόφους,
το τρομερό σας όμως κάλεσμα μες στη ψυχή μας κι οι δεκαπέντε σας καρδιές
θε να χτυπάνε μαζί μας, το σιγανό σας βόγγισμα σαν προσκλητήρι
χτυπά στα αφτιά μας,σαν τον αντίλαλο βροντής.

Στάχτη θα γίνεις κόσμε γερασμένε σου είναι γραφτος ο δρόμος
της συντριβής, και δε μπορείς να μας λυγίσεις σκοτώνοντας τα αδέρφια μας της μάχης

Ποιος είδε τον Γεωργίου και δεν φοβήθηκε?

Αγριεύει η κόντρα του γνωστού δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου με τον διοικητή της αστυνομίας Αθηνών Ταξίαρχο Λυγιδάκη Ευθύμιο. Με εξώδικο που του απέστειλε ο ποινικολόγος τον απειλεί με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, για τα όσα αναφέρει σε απάντηση που του έστειλε, σχετικά με το γνωστό περιστατικό στο ΑΤ Καλλιθέας και τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί σε βάρος του δικηγόρου, που δεν τον άφηναν να δει τους πελάτες του

Νέες εικόνες από τα μπουγέλα στη Δάφνη

Ποιοι ήθελαν να σκοτώσουν τον Καραμανλή?

     Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
               
   
 
Το άγνωστο παρασκήνιο της «απόπειρας δολοφονίας» του Κώστα Καραμανλή
Ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή άσκησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο εισαγγελέας Πρωτοδικών
   
Σειρά ερωτημάτων για ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας - το 2008- του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή που οδήγησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εκφράζουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών που κατείχαν κρίσιμα πόστα εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τότε είχε πράγματι υπάρξει προειδοποίηση του κ. Καραμανλή από ανώτατα στελέχη της Κατεχάκη για πιθανό σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του, ενώ είχε ζητηθεί από την προσωπική του φρουρά να λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Ομως, από την άλλη πλευρά, παράγοντες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη μιλούσαν για «ασαφείς πληροφορίες» και για περίεργα παιγνίδια ξένων παραγόντων πίσω από το «σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή». Η ποινική δίωξη βασίζεται σε πολυσέλιδο απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ που συντάχθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2009 και το οποίο δημοσιοποιήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι. Στο έγγραφο υπάρχουν αναφορές για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού αλλά και σε νέο κύμα υποκλοπών με στόχο Ελληνες και ξένους πολιτικούς.

Ο Μισέλ "έριξε" τον δήμαρχο

"Καταφερτζής" ο Μισέλ, αφού έφερε στην Κατεχάκη τον κ. Καμίνη και με δεδομένες τις εχθρικές σχέσεις που είχε ο δήμαρχος Αθηναίων με τον προκάτοχό  κ. Παπουτσή.
Το καψώνι του Καμίνη  ήταν τέτοιο που απαίτησε [δεν έγινε αποδεκτό] την Κυριακή που καιγόταν η Αθήνα, να μεταβεί ο ίδιος ως δήμαρχος στο κέντρο της Άμεσης Δράσης της ΓΑΔΑ.
Δεν είναι τυχαίο πως ο δήμαρχος δήλωσε για τη συνάντηση με τον Μισέλ:
"Εγώ, με μεγάλη ευχαρίστηση είδα την αποφασιστικότητα του κ. Υπουργού και από τη συνεργασία που είχαμε τρέφω πάρα πολύ βάσιμες ελπίδες ότι θα βοηθήσει τον Δήμο και τους Δημότες, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη χώρα και πρώτα απ’ όλα στην πόλη ειδικότερα, που είναι πρόβλημα

Οι ΙΚΑτδούδες πήραν πρέφα την αστυνομία

Φανταστείτε και να μην το γνώριζαν!

Η βίλα με πισίνα στο Βαρνάβα της γυναίκας που κινούσε τα νήματα στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Στο χρηματοκιβώτιο της Μπουραζάνι βρέθηκαν 966.000 ευρώ μέσα σε πάμπερς
Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και οι συνεργάτες του στην προηγούμενη θητεία του ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμπνεύστηκε τη δημιουργία της Οικονομικής Αστυνομίας.
Την ονειρεύονταν για το Ελληνικό F.B.I. Να διώκει αποτελεσματικά το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα. Στόχευε τους τοκογλύφους, τους καταχραστές του δημοσίου πλούτου, τους φοροκλέφτες, τα κυκλώματα του παραεμπορίου. Την ώρα της επιλογής της στελέχωσης της νέας υπηρεσίας, ήρθε ο ανασχηματισμός από τον Γ.Α.Π, και τη θέση του "κατέλαβε" ο Χρ. Παπουτσής. Ο υπουργός  ανέμενε πολλά και φρόντισε να τοποθετήσει επικεφαλή της νέας υπηρεσίας έναν δικό του άνθρωπο, τον υπασπιστή του Ταξίαρχο Μάρκου.

Την πολύ σημαντική επιτυχία με την απάτη των «ΙΚΑτζούδων» λέγεται πως τους την έδωσε «ετοιμοπαράδοτη» το ίδιο το ΙΚΑ. Αυτό όμως ασφαλώς για μια τόσο σοβαρή υπηρεσία έχει την λιγότερη σημασία.

Εκείνο όμως που αρχίζει να ανησυχεί -όπως με ακρίβεια ανέφερε ανώτατη δικαστική πηγή στο Crimes on air- είναι πως η Εισαγγελία Αθηνών ωρύεται για τις διαρροές που υπήρξαν στη επιχείρηση αποκάλυψης του κυκλώματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Διαρροές που οδήγησαν τους δράστες να προλάβουν να εξαφανίσουν εγκαίρως κρίσιμα αποδεικτικά εις βάρος τους στοιχεία αλλά και πολύ ρευστό. Σε πολύ έγκυρη ηλεκτρονική σελίδα διέρρευσε προ εβδομάδων, από αστυνομική πηγή η έρευνα και οι εμπλεκόμενοι άρχισαν να το εκμυστηρεύονται και στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους όπως έδειξαν οι «κοριοί».  

Το θέμα έχει φθάσει πολύ ψιλά από την Εισαγγελία Αθηνών.


Βγάζει μάτι ο πρώην "Αδιάφθορος"

Ούτε Καγκουρό να 'τανε!
Ώς γνωστόν οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ ιδρύθηκαν επί Χρυσοχοΐδη, με πρώτο διοικητή τους τον κύριο Βασίλειο Τσιατούρα. Στην πορεία όμως "στράβωσε" η δουλειά και
δημιουργήθηκαν δυο αντίθετοι πόλοι στην ίδια υπηρεσία, ανάμεσα σε δυο αξιωματικούς που στις αγκάλες τους πήραν ο καθένας τους «δικούς» του.
Τα χρόνια πέρασαν και  οι δυο αυτοί  αξιωματικοί βρέθηκαν ως Τμηματάρχες σε διαφορετικά πόστα της Ασφάλειας Αττικής. Στον έναν μάλιστα απ’ αυτούς του ανατέθηκε να διοικήσει … σύνθετο Τμήμα. Ο αξιωματικός αυτός εξελίχθηκε σ' ότι πιο διεφθαρμένο άτομο πέρασε ποτέ από το πόστο αυτό, αλλά χωρίς να έχει ποινικές κυρώσεις, ενώ τώρα έχει πάρει πόδι από την αστυνομία.
Ο αντίθετος πόλος όμως είναι ακόμη στο αστυνομικό σώμα   και έχει καταστεί τόσο «ανενεργός» που οι κακές γλώσσες λένε ότι οφείλεται στην ανάγκη του να εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών του, καθώς κοιτώντας γύρω του συνειδητοποιεί  τις δυσκολίες της ζωής και φαίνεται να έχει υιοθετήσει το δόγμα, «Πολλά λεφτά αλλά από λίγους …».
Το ζητούμενο όμως είναι πως χειρίζεται τόσο σοβαρές υποθέσεις, που ισοδυναμει πλέον με «δημόσιο κίνδυνο».
Ένας εκ των Αντιστρατήγων, επίδοξος για Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ γνωρίζει για τον "λεγάμενο" αλλά  αυτός στην τίμια καριέρα του, είναι "χαλαρός" με τους "λεκιασμένους". Γιατί



Όλοι οι καλοί χωράνε

Στην Οικονομική Αστυνομία μετατίθεται -όπως πληροφορείται το Crimes on air- και ο τελευταίος Υπασπιστής του κ. Παπουτσή. Ο  κ. Παλαιογιώργος ορίστηκε ως Υπασπιστής πριν από δυο μήνες, μετά την μετάθεση του Νικόλαου Μάρκου [φωτο] στο 13ο όροφο της ΓΑΔΑ. Τώρα και οι δυο θα βρεθούν