8/10/11

72χρονος σκότωσε 43χρονο με καραμπίνα

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Κοκκινιά Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς,  72χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος 43χρονου συχωριανού του.

Έκαναν και πρόβα

5 οι συλλήψεις για την ληστεία στο αεροδρόμιο
Ο 23χρονος τραπεζικός υπάλληλος είναι γιος αξιωματικού της Ε.ΛΑΣ
                            ΤΑ  ΚΛΕΜΜΕΝΑ




Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα, η ληστεία που έγινε την 2-10-2011 σε υποκατάστημα της « Alpha Bank » στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι αντιφάσεις μιας ζωής

Εδώ και αρκετούς μήνες ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, φέρων (με δική του επιλογή) και το όνομα «μοντελοπνίχτης», διαρρηγνύει τα πανάκριβά του κοστούμια για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που χρήζει  διαφάνειας και κάθαρσης. 

Έδεσαν τον ληστή

Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
 
Εντοπίσθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο πληροφοριοδότης μέσα από την τράπεζα, των ληστών του υποκαταστήματος της Alpha Bank στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι οποίοι είχαν κλέψει την προηγούμενη Κυριακή, περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 25χρονο υπάλληλο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, ο οποίος ήταν παρών ως δήθεν όμηρος, μαζί τους άλλους υπαλλήλους του υποκαταστήματος στην ληστεία. Ηταν αυτός που αποκάλυψε στον ληστή τους δύο κωδικούς προκειμένου να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο.


Ο 25χρονος είναι στενός συγγενής ενός εκ των υπευθύνων ασφαλείας της Τράπεζας, για τον οποίο όμως δεν προέκυψε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την ληστεία.


Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έφτασαν στα ίχνη του 25χρονου με βάση την μαρτυρία ενός Αλβανού, που συνελήφθη χθες στην περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με αστυνομικούς ήταν ο ληστής της τράπεζας, ο οποίος εμφανίσθηκε ως τεχνικός επισκευαστικής εταιρείας, που είχε αναλάβει για λογαριασμό των κεντρικών να πραγματοποιήσει τις, υποτιθέμενες, εργασίες στο υποκατάστημα του αεροδρομίου.


Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ είχαν προσαχθεί από διαμέρισμα των Εξαρχείων στην Ασφάλεια Αττικής δύο άνδρες - εκ των οποίων ο ένας αλβανικής καταγωγής - και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας. Ο δεύτερος άντρας είναι "μπράβος" νυχτερινών κέντρων, ο οποίος είχε γνωριστεί με τον 25χρονο όταν δούλευε σε μπαρ. Στο προαναφερόμενο διαμέρισμα φέρεται να έχουν ανακαλυφθεί 739.000 εύρω από τα χρήματα της ληστείας, όπως και δύο πιστόλια, ένας ηλεκτρονικός εκκενωτής και μεγάλος αριθμός σφαιρών. Εκτός από τους τρεις που συνελήφθησαν, σήμερα συνελήφθη και ο 25χρονος, καθώς και ένα ακόμη άτομο.


Οι αξιωματικοί ερεύνησαν μάλιστα τις τελευταίες ώρες το ενδεχόμενο στη ληστεία να είχαν συμμετοχή και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο.


Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛΑΣ έφτασε στο διαμέρισμα των Εξαρχείων με βάση τη μαρτυρία οδηγού ταξί που παρέλαβε από το αεροδρόμιο τον ληστή και από σειρά άλλων στοιχείων της πολυήμερης έρευνας.


Υπενθυμίζεται ότι από την έρευνα προέκυψε πως υπάλληλοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος την περασμένη Παρασκευή είχαν δεχθεί τηλεφώνημα από κάποιον, που υποτίθεται επικοινωνούσε εκ μέρους του Τμήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας της Τράπεζας και τους ενημέρωνε ότι η τεχνική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται η Alpha Bank, έχει αναλάβει έργα ανακαίνισης και θα έστελνε δύο άτομα την Κυριακή για εργασίες.


Διευκρίνιζε, μάλιστα, ότι οι τεχνικοί θα φορούν μπλε φόρμα εργασίας και θα φέρουν διακριτικά με το όνομά τους και το έμβλημα της εταιρείας δίνοντας και τα στοιχεία των δυο, δήθεν, εργατών.


Λίγο μετά τις 16.00 της περασμένης Κυριακής ένα άτομο που φορούσε μπλε φόρμα εργασίας εμφανίστηκε, πράγματι, στο υποκατάστημα και είπε ότι ήταν ο εργάτης που περίμεναν.


Μετά τον έλεγχο των στοιχείων του οι υπάλληλοι του άνοιξαν την πόρτα και εκείνος άρχισε να κοιτάζει τους χώρους και να μετράει. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον χώρο που βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο.


Εκεί έβγαλε από την εργαλειοθήκη ένα πιστόλι, με το οποίο απείλησε τους τρεις υπαλλήλους (ανάμεσά τους και τον πληροφοριοδότη, όπως διαπιστώνεται πλέον), τους οποίους έδεσε χειροπόδαρα, ζητώντας τους τον κωδικό για να ανοίξει την πόρτα του χρηματοκιβωτίου. Ο κακοποιός απείλησε ότι θα τους σκοτώσει και ο πληροφοριοδότης είχε πλέον τη δικαιολογία να αποκαλύψει μπροστά στους συναδέλφους του τους κωδικούς.


Τότε ο δράστης έβγαλε από την εργαλειοθήκη τρεις τσάντες, έβαλε μέσα τα χρήματα και αφού κλείδωσε μέσα στο δωμάτιο τους τρεις υπαλλήλους, βγήκε από το αερόδρομιο και αναχώρησε σαν κύριος με ταξί.

Γιος ΕΚΑΜιτη ο Αρχιληστής






Γράφει ο βασίλης χήτος

Ο γιος Υπαστυνόμου της πιο μάχιμης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ, που είναι η ΕΚΑΜ, βρίσκεται πίσω από την κινηματογραφική ληστεία που έγινε στην τράπεζα Πίστεως στο αεροδρόμιο των Σπάτων, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όπως αποκαλύπτει το Crimes on air τα 740.000 ευρώ που εντοπίστηκαν χθες σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, τα είχαν στην κατοχή τους, ο γιος του Υπαστυνόμου και ο Αλβανός συνεργός του. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί και μια γυναίκα. Ο γιος του Υπαστυνόμου είχε διοριστεί υπάλληλος στην τράπεζα Πίστεως του αεροδρομίου και έτσι πρόδωσε το μυστικό περί εργασιών συντήρησης και επισκευής ΑΤΜ κ.τ.λ. Ποιος όμως είναι ο Υπαστυνόμος πατέρας του; Ο Αξιωματικός είχε παραιτηθεί από την αστυνομία και τα τελευταία χρόνια είχε τοποθετηθεί υπεύθυνος Ασφαλείας για όλα τα υποκαταστήματα της τράπεζας, έτσι πέτυχε και το διορισμό του γιού του στο «Βενιζέλος». Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Υπαστυνόμος ήταν επικεφαλής της πάνοπλης ομάδας της ΕΚΑΜ που στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είχε κάνει έφοδο σε καταυλισμό Τσιγγάνων στον Ασπρόπυργο αναζητώντας εμπόρους ναρκωτικών. Η επιχείρηση όμως είχε προκαλέσει σάλο επειδή έγινε On Camera.

Έπιασαν "Μπράβους" στο Βορρά


Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που ενέχεται, τουλάχιστον κατά τους τελευταίους 7 μήνες, σε υποθέσεις εκβιάσεων επιχειρηματιών και τουλάχιστον σε μία περίπτωση, αρπαγής του θύματός τους.

Ένοχος ο ... "διερμηνέας" της δικαιοσύνης


 


"Μπορεί ο Κούγιας (ένοχος πια και ο ίδιος...) να καταθέσει όπως πριν εναντίον των πάσης φύσεως κατηγορουμένων", διερωτάται σήμερα ο Φίλ. Συρίγος ("Ελευθεροτυπία").Όταν τιμωρείται τόσο αυστηρά με τις ίδιες πάνω κάτω κατηγορίες των ήδη προφυλακισμένων για τα στημένα.
Μια υπόθεση της οποίας προστατευόμενος μάρτυς είναι ο ίδιος...
 Η απάντηση είναι απλή. Όχι δεν μπορεί. Με τι κύρος? [Aπο: Νonews].

Βρήκαν τους λήσταρχους του αεροδρομίου



Σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια στρέφεται η Ασφάλεια Αττικής  βρήκε 50 δεσμοταινίες με 739.530 ευρώ, μέρος των χρημάτων που λήστεψαν  οι δράστες - την προηγούμενη Κυριακή - στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής δύο άνδρες - εκ των οποίων ένας αλβανικής καταγωγής - και μία γυναίκα νεαρής ηλικίας.
Ηδη στην Ασφάλεια κινείται η διαδικασία αναγνώρισης των δραστών από υπαλλήλους της τράπεζας και άλλους αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛΑΣ έφτασε στο διαμέρισμα των Εξαρχείων με βάση τη μαρτυρία οδηγού ταξί που παρέλαβε από το αεροδρόμιο τον ληστή και από σειρά άλλων στοιχείων της πολυήμερης έρευνας. Τα μεσάνυχτα η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε πως βρέθηκαν στα Εξάρχεια δυο πιστόλια, 802 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλεξίσφαιρο γιλέκο, 8.990 λίρες [όχι χρυσές] Αγγλίας, 31.000 δολλάρια ΗΠΑ και επιπλέον 16.000 ευρώ. Όπως ανέφερε στο Crimes on air στέλεχος της Κατεχάκη, έχει αποκλειστεί η περίπτωση τα τρια αυτά άτομα να σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, αφού πρόκειται για μέλη ληστρικής "κοινής" συμμορίας.

7/10/11

"Καθαρά" τα όπλα

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στα όπλα, που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα στην περιοχή Τριανδρία Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Οι συμβουλές του Αρχιρουφιάνου "Σπιναλόγκα"


Mε μπατσο-ορολογία που σκοτώνει, ο «Λεπρός» της παραδημοσιογραφίας παραδίδει συμβουλές και επιπλήττει τις διωκτικές αρχές [βλέπε ΕΥΠ]  για τον αληθινό τρόπο που χειρίστηκαν την έκρηξη με χειροβομβίδα του κούρδου αντάρτη της Ντεβ Σολ στη Θεσσαλονίκη. Ακούστε την πρόταση του «Σπιναλόγκα» που επί Μαρκογιαννάκη, διόρισε στενό συγγενικό του πρόσωπο στην ΕΥΠ.  

9 γιατροί έκρυβαν έσοδα



Ο Δ/ντης της Οικονομικής Αστυνομίας Μπάμπης Τάτσης
Δικογραφίες σχηματίζονται σε εννέα  περιπτώσεις σε ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας που διοικεί ο Μπάμπης Τάτσης ύστερα από σχετικούς αστυνομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν το τελευταίο τριήμερο (03/06.10.11) στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η Μαντόνα και το κουσούρι της!



Λαϊκισμοί Άδωνι

Ανέβηκαν  στη Βουλή οι τόνοι, στη διάρκεια ερώτησης του ΛΑΟΣ για την εγκληματικότητα στην οποία απάντησε ο υπουργός Χρ. Παπουτσής.

Έκρυβε το χασίς στις ελιές


Συνελήφθη  στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δαφνών Δήμου Ηρακλείου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, ένας 34χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συνέλαβαν Αλβανούς λαθρομετανάστες

Μα καλά υπάρχουν ακόμη Αλβανοί λαθρομετανάστες; Εδώ μας την έπεσε όλη η Αφρική και η Ασία. Συνελήφθη λοιπόν, χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Γεωργιανών Ημαθίας, ένας 29χρονος έλληνας για μεταφορά στην ενδοχώρα (3) μη νόμιμων μεταναστών.

Κρατούν τη μάνικα απ' το κελί


Του Βασίλη Λαμπρόπουλου

 Μέσα από τα κελιά τους, στις φυλακές, κινούν τα νήματα μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίου καυσίμων δύο γνωστοί κακοποιοί. Πρόκειται για δύο έγκλειστους νονούς της νύχτας, κατηγορούμενους για δολοφονίες,

Ένας αλλά Λέων ...

Παντού υπάρχει ένας Μύθος!


Ο Υπαρχηγός Γιάννης Ραχωβίτσας και ο Βασίλης Χήτος [φωτο από επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Οικονομική Αστυνομία-Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος]

Όπου γάμος και χαρά


... η Βασίλω 1η λέει ο θυμόσοφος  λαός μας. Ο κ. Δικόπουλος για άλλη μια φορά "σημαδεύει" [μόλις χθες] με το διαπεραστικό του βλέμμα τον φωτογραφικό φακό

Μάλλον ο κ. Παπαζαφείρης παίρνει παράδειγμα από τον κύριο Δικόπουλο. Ο μόνος Διοικητής Ασφαλείας που δεν πατά το πόδι του στις αυτοψίες. Εδώ κοτζάμ Αγγελάκος και τον βλέπαμε σε κάθε έγκλημα και πόσο μάλιστα σε «συμβόλαιο θανάτου». Αλλά θα μου πείτε ο ένας έφθασε να γίνει Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και ο άλλος να  αγωνιά ακόμη και για  την τύχη τους ως υποστράτηγος.



Η μη γεννόμενη αυτοψία του ΥΔΕΖάρχη

Δεν ξέρουμε τι είναι εκείνο που κρατά μακριά από τις αυτοψίες τον ΥΔΕΖΑΡΧΗ Παπαζαφείρη. Πόσους μήνες είχε να «βγει» συμβόλαιο θανάτου στο μαγικό κόσμο των «Νονών της Νύχτας» και μάλιστα με στόχο γυναίκα?  Δεν είχε την … εμμονή λόγω αντικειμένου ο Αστυνομικός Διευθυντής, να μυρίσει τον «τορό» του δράστη?

Σοκ στη Λάρισα


Του Διονύση Βυθούλκα

Υπόθεση διπλής αυτοκτονίας ερευνά από το απόγευμα της Πέμπτης η Αστυνομία στη Λάρισα.

Παρακρατούν από τον Κουφοντίνα 175 € αγροτική σύνταξη







Δήλωση από την φυλακές του Κορυδαλλού έστειλε ο Δημήτρης Κουφοντίνας σχετικά με την απόφαση  της «Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας»  να καταχωρήσει στον κατάλογο των σχετιζόμενων με την τρομοκρατία προσώπων  τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της 17Ν.

"Σούζα" στον Ραχωβίτσα


Μπορεί ο Επιτελάρχης κ. Παπαγιαννόπουλος να τρέφει ελπίδες για Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αλλά μπροστά στον Ραχωβίτσα όταν ο ΓΑΠ επισκέφθηκε την Τρίτη τη  ΓΑΔΑ, καθόταν  "σούζα"

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος

Ο φόνος που συμπαρέσυρε και άλλους ...


Ο άλλοτε Αρχινονός του Πειραιά Γιώργος Αυτιάς

Στις καρέκλες έξω απ' αυτό το καφενείο του αδελφού του στην Καλλίπολη του Πειραιά,  είχε γίνει η εκτέλεση του Αυτιά, του επονομαζόμενου "Βομβιστή".

Ότι λάμπει είναι χρυσός

Αρχαία κράνη  του 6ου αιώνα



Ο πρωθυπουργός πλαισιωμένος από τους κκ Παπουτσή και Γερουλάνο, καθώς και από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρη Οικονόμου
Ο Δήμος Κούζελος Διοικητής του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας ξαναχτύπησε ...Σημαντικά αρχαιολογικά αντικείμενα ανακτήθηκαν σήμερα μετά από συντονισμένη επιχείρηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.  

Στα λημέρια του Παλαιοκώστα

 Πακιστανός και Αφγανοί στο Αλεποχώρι

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας

Η μεζονέτα που είχε νοικιάσει από τον πρώην δήμαρχο Μεγάρων ο Βασίλης Παλαιοκώστας
Αυτοί οι Πακιστανοί δεν ... σέβονται, τίποτα. Πήγαν και φυλάκισαν 6 Αφγανούς ως όμηρους στο Αλεποχώρι Μεγάρων. Εκεί δηλαδή όπου ήταν το τελευταίο "ορατό" καταφύγιο του πολυδραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα.

Τα μαζεύει τώρα ο υπουργός για τον ξυλοδαρμό

Ο Κούρδος και τα μυστήρια



Του Βασίλη Λαμπρόπουλου
Ισως ο στόχος του 32χρονου μέλους της κουρδικής οργάνωσης «Ντεβ Σολ», ο οποίος σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσσαλονίκη όταν εξερράγη μια χειροβομβίδα στο σπίτι-οπλοστάσιο όπου διέμενε, να ήταν οι φυλακές Διαβατών ή το Τουρκικό Προξενείο στη συμπρωτεύουσα.

Ποιός έδωσε την εντολή?

Αυτό είναι το Smart που  οδηγούσε η  Κατερίνας Αναγνωστάκη, όταν δέχτηκε στο Γαλάτσι τις δολοφονικές βολές. Το Crimes on air προσεχώς θα σας αποκαλύψει τι κρύβεται πίσω από το "συμβόλαιο θανάτου"

6/10/11

Πήγαν να εκτελέσουν γυναίκα στο Γαλάτσι

Η Κ.Α τραυματίστηκε σοβαρά όταν δέχθηκε τα πυρά αγνώστων ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της στην οδό Βεϊκου 40-44 στο Γαλάτσι στις 21.00 το βράδυ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πλησίασαν το αυτοκίνητο τύπου Smart και την πυροβόλησαν.

Εκεί εκεί στη Γ΄ Εθνική;

Ο παράγοντας που είχε αναγορευτεί σε "δικαστή" των ΠΑΕ, τιμωρήθηκε και ο ίδιος με 5 χρόνια αποκλεισμό από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, ενώ δυστυχώς συμπαρέσυρε και την ομάδα του με υποβιβασμό στην Γ' Εθνική
Λίγα λεπτά μετά την αθωωτική απόφαση για την Παναχαϊκή, ως προς την υπόθεση περί πλαστογραφίας, η Ένωση Football League-Football League 2 αποφάσισε τον υποβιβασμό της πατρινής ομάδας στη Γ' Εθνική για δωροδοκία στο ματς με τη Χερσόνησο.«Δικάζει παρόντων των εγκαλουμένων
Δέχεται ομόφωνα ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση και επιβάλλει σε καθένα από αυτούς

Α) στην πρώτη εγκαλούμενη (Παναχαϊκή) 1) η χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ και κατά τα ? αυτής η χρηματική ποινή των 225.000 ευρώ, 2) η ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από αυτήν που αγωνίστηκε κατά την διανυομένη αγωνιστική περίοδο,

Β) στον δεύτερο εγκαλούμενο (Αλέξης Κούγιας) ο οποίος με τις κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις του και τοποθετήσεις του, αλλά κυρίως με τις καταθέσεις του ενώπιον των Εισαγγελικών, Ανακριτικών Αθλητικών Αρχών και Οργάνων συνέβαλε ουσιωδώς στην αποκάλυψη και πάταξη της επικρατούσας στο ποδόσφαιρο διαφθοράς : 1) η χρηματική ποινή των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων (24.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής η χρηματική ποινή των δέκα έξι χιλιάδων (16.000) ευρώ. 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για πέντε (5) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια .

Γ) στον τρίτο εγκαλούμενο( Π.Σταθάκης)ο οποίος συνέβαλε στην αποκάλυψη της συγκεκριμένης πειθαρχικής παραβάσεως 1) η χρηματική ποινή των είκοσι μίας χιλιάδων (21.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής η χρηματική ποινή των δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια .

Δ) στον τέταρτο εγκαλούμενο (Μ.Κουβάρας) 1) η χρηματική ποινή των είκοσι μίας χιλιάδων (21.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής η χρηματική ποινή των δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια.

Απόσπασμα

Αριθμ. απόφ. 305/6-10-2011

ΠΡΟΣ 1.ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ
2.Δ. ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗ(Πρόεδρο)
3.Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ(Μεγ/χο)
4.Γ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ(Ποδ/στή)
5.Γ. ΣΕΓΓΟ(Διαιτητή)
6. Π.ΡΟΥΤΖΙΕΡΗ(Προπ/τη)

Δικάζει παρόντων των εγκαλουμένων.
Δέχεται ομόφωνα ότι οι εγκαλούμενοι ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ, Δ. ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ, Γ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΣΕΓΓΟ και Π. ΡΟΥΤΖΙΕΡΗΣ τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

Α) στην ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ i) χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής είκοσι τέσσερις διακόσια είκοσι πέντε (225.000) χιλιάδες ευρώ και ii)ποινή υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Β) στον Δ. ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗ i) χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ (32.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία(3) χρόνια.

Γ) στο Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ i) χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ (32.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία(3) χρόνια.

Δ) στον Γ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ i) χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία(3) χρόνια.

Ε) στον Γ. ΣΕΓΓΟ i) χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια.

ΣΤ) στον Π.ΡΟΥΤΖΙΕΡΗ i) χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια(πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ)».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης


Κούγιας: Αν παραμείνει η ποινή θα είμαι σαν τον Μπέο και τον ΤσακογιάννηΓια κωμική απόφαση και καλοσχεδιασμένο σχέδιο έκανε λόγο ο κ. Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος στον υποβιβασμό της Παναχαϊκής στη Δ΄ Εθνική για δωροδοκία παραγόντων του Ολυμπιακού Χερσονήσου προκειμένου να νικήσει η ομάδα του στο περυσινό μεταξύ τους παιχνίδι.

«Είναι κωμική αυτή η απόφαση. Είναι ένα καλοσχεδιασμένο σχέδιο. Έχει αποδειχθεί πως την συγκεκριμένη συνομιλία, ο άνθρωπος αυτός την έχει στήσει μόνος του και έχει αποδειχθεί από πραγματογνώμονα. Έχει αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι έλεγε τρεις διαφορετικές αλήθειες. Δεν είχε νόημα να κάνουμε κάτι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς η Παναχαϊκή το ήθελε για να πάρει το πρωτάθλημα και αντιμετώπιζε την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος. Η ομάδα αυτή είχε υποβιβαστεί από τα Χριστούγεννα, έπαιζε με μικρά παιδιά και ήταν γνωστό πως χρησιμοποιούσε ποδοσφαιριστές που δεν έπρεπε και όποιος έκανε ένσταση θα το κέρδιζε. Ενώ όλα αυτά τα αναδείξαμε στο δικαστήριο ήρθε αυτή η απόφαση. Η δική μου γνώμη είναι ότι πίσω από όλο αυτό, είναι ο Θανάσης Κανελλόπουλος και ο αδερφός του, πρώην δικαστής του Αρείου Πάγου, Τάσος Κανελλόπουλος» δήλωσε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο  ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM».

Ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε επίσης ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν μπορεί να σταθεί σε δεύτερο βαθμό και παραδέχτηκε ότι αν δεν αθωωθεί η Παναχαϊκή, υπάρχει θέμα αξιοπιστίας του ίδιου ως μάρτυρα κατηγορίας σε όλες τις υποθέσεις με τα στημένα παιχνίδια. «Εάν παραμείνει αυτή η απόφαση τότε θα τεθεί θέμα αξιοπιστίας του μάρτυρα Κούγια σε όλη αυτή την ιστορία. Εάν παραμείνει η ποινή δεν θα είμαι μάρτυρας, αλλά κατηγορούμενος. Δεν θα διαφέρω σε τίποτα από τους Μπέο και Τσακογιάννη. Θα κυνηγήσουμε την αθώωση μας με όλα τα νόμιμα μέσα. Υπάρχει μόνο η καταγγελία ενός συγκεκριμένου ατόμου και κανένα άλλο στοιχείο…» υπογράμμισε.

Νέα επιθετική δήλωση Κούγια
Λίγο αργότερα, ο κ. Κούγιας με νέες δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Παναχαϊκής κήρυξε τον «πόλεμο» στα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας που ομόφωνα υποβίβασαν την Παναχαϊκή και επέβαλαν στον ίδιο πενταετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο:
«Μετά την έκδοση της αποφάσεως με την οποία υποβιβάσατε την ΠΑΕ Παναχαϊκή λόγω την εντιμότητας και της αξιοπιστίας του πρώην γενικού αρχηγού της Ηλιούπολης Πέτρου Σταθάκη έχω να κάνω της εξής δήλωση- δέσμευση για εσάς:
Επίορκοι και ανέντιμοι άνθρωποι που τολμήσατε και θίξατε μετά από 36 χρόνια δικηγορίας την τιμή και την υπόληψη μου και την τιμή και την υπόληψη της ΠΑΕ Παναχαϊκή και των 500.000 Αχαιών θα κάνω τα πάντα για να τιμωρηθείτε παραδειγματικά.  Θα στραφώ εναντίον σας τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο.  Εάν δεν μπορείτε να με αποζημιώσετε για την προσβολή της προσωπικότητας μου, εάν μπορώ θα σας πάρω και το σπίτι.
Η ανεντιμότητα σας και η αγωνία σας ήταν τέτοια που μετατρέψατε τον εύκολο εντός έδρας αγώνα της ΠΑΕ Παναχαϊκή με την ΠΑΕ Πλατανιάς σε δύσκολο εκτός έδρας ματς λόγω της ελλείψεως επιχειρημάτων.
Ντροπή σας παλιάνθρωποι.  Θα τα πούμε στα δικαστήρια.  Υπάρχουν εκτός από εσάς και άλλου είδους δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι. Και ένα μήνυμα προς τον Θανάση και τον Τάσο Κανελλόπουλο: Τώρα αρχίζουμε».



Απαλλάχθηκαν Ιωνικός, Πανθρακικός, Δόξα Δράμας, Αετός Σκύδρας, Δόξα Κρανούλας
Εν τω μεταξύ, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ  πήρε επίσης τις παρακάτω αποφάσεις: 

"Πέταγε" ο Σμηνίτης-πειρατής

Ο Μάνος Σφακιανάκης
Συνελήφθη  από την υπηρεσία  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη, 28χρονος  Σμηνίτης της Πολεμικής Αεροπορίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση της νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.