31/10/15

Αδέλφια πυροβόλησαν αδέλφια


Συνελήφθησαν  αμέσως μετά την απολογία τους στον κ. Ανακριτή Άμφισσας, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, δύο (2) ημεδαποί – κυνηγοί, ηλικίας 56 και 58 ετών, που εμπλέκονται σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, επίσης κυνηγού, σε δασική περιοχή της Φωκίδας, μεσημβρινές ώρες της 30-09-2015 .
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, διεξήγαγαν έρευνα μετά από τραυματισμό στα πόδια, με κυνηγετικό όπλο, του 39χρονου, ο οποίος είχε μεταβεί για κυνήγι, μαζί με τον 37χρονο αδερφό του.

Επαφές με Ολλανδούς για να παρακάμπτονται οι «εμπλοκές»


Ο Μανώλης Πλουμής, Διοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας

Στην οδό Σκυλίτση το μυστικό


Επιβεβαιώθηκε ο συσχετισμός της «γιάφκας» με έρευνα στα Εξάρχεια

Εγγραφο δικογραφίας: DNA σε καλάσνικοφ και σε διαμέρισμα στην οδό Σκυλίτση
Επιβεβαιώθηκε ο συσχετισμός της «γιάφκας» με έρευνα στα Εξάρχεια


«Δείγμα DNA σε καλάσνικοφ που είχε βρεθεί θαμμένο στον Μώλο Φθιώτιδας ταυτίζεται με γενετικό υλικό που βρέθηκε σε κατοικία στην οδό Σκυλίτση στα Εξάρχεια στην διάρκεια έρευνας στις 12 Μαρτίου 2013». Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., που έχει πλέον ενταχθεί στη δικογραφία της υπόθεσης για τον εντοπισμό -προ περίπου ενός μηνός- οπλοστασίου των επονομαζόμενων «ληστών του Διστόμου» στη Φθιώτιδα.

Στην κατοικία στην οδό Σκυλίτση διέμενε 35χρονος αντιεξουσιαστής που παραδόθηκε προ δύο εβδομάδων στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ο αντιεξουσιαστής αυτός αναζητείτο για μεγάλο αριθμό όπλων που είχε εντοπισθεί την ίδια χρονική περίοδο σε αυτοκίνητο το οποίο είχε νοικιάσει και είχε εντοπισθεί σε πάρκινγκ της οδού Νοταρά στα Εξάρχεια.

Η αποκάλυψη αυτή δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση δράσης του μεικτού σχήματος ποινικών και ανταρτών πόλης -κυρίως σε ληστείες τραπεζών- και επιβεβαιώνει σχετικό ρεπορτάζ του «Βήματος» στις 6 Οκτωβρίου 2015 περί σχετικού σημαντικού ευρήματος από τις εκτεταμένες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Στην κατοικία στον Μώλο Φθιώτιδας αυτή έδιναν το «παρών» -σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δημοσιοποιημένα στοιχεία- ο 37χρονος Γιώργος Πετρακάκος καθώς και δύο ιδιώτες από την Αγία Παρασκευή. Το κατάλυμα αυτό εντοπίσθηκε μετά τη σύλληψη του κατηγορούμενου για ληστείες τραπεζών Γ. Πετρακάκου σε άλλο σπίτι στη Νέα Αγχίαλο. Σε έρευνες στη συγκεκριμένη κατοικία βρέθηκαν θαμμένα όπλα, αντιαρματικά, χειροβομβίδες κ.ά.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισήμαναν ακόμη ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ταυτοποίηση του κοινού γενετικού υλικού σε Εξάρχεια και Φθιώτιδα αφού δεν έχει ολοκληρωθεί και η σχετική διαδικασία μετά την παράδοση του 35χρονου προκειμένου να υπάρχει σχετικό συγκριτικό υλικό ή αν πρόκειται τελικώς για άλλο άτομο».

Αναφέρεται, τέλος, ότι προθεσμία για να απολογηθούν συμπληρωματικά την ερχόμενη Τρίτη έλαβαν κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Φθιώτιδας. Η συμπληρωματική κατηγορία αφορά τα όπλα που βρέθηκαν -σε δεύτερη φάση- στο οικόπεδο της εν λόγω κατοικίας. Σημειώνεται ότι για την υπόθεση αυτή είναι κατηγορούμενη και η σύζυγος του Γ. Πετρακάκου, η οποία έχει αναφέρει ότι επισκεπτόταν την εν λόγω κατοικία αλλά δεν γνώριζε τίποτα για τα κρυμμένα όπλα.

Τα 'χουν με την αστυνομία

Για τα δύο μέλη της που δολοφονήθηκαν το 2013
Συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που κατηγορεί την ΕΛ.ΑΣ. για συγκάλυψη
Χρυσαυγίτες στη συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη 

Συγκεντρώσεις με αφορμή τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη έξω από τα γραφεία της οργάνωσής τους στο Νέο Ηράκλειο διοργανώνει η Χρυσή Αυγή. Παράλληλα αντίστοιχες αντισυγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο από αντιφασιστικές κινήσεις και συλλογικότητες.

Για το Σάββατο η «Επιτροπή Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατία» καλεί σε συγκέντρωση στις 13.00 απέναντι από τη ΓΑΔΑ, διαμαρτυρόμενη για το ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμη οι ένοχοι -«ενάντια στη συγκάλυψη των δολοφόνων», όπως λένε- και για το ότι, όπως αναφέρουν, «έχουν θέσει την υπόθεση στο αρχείο».

Φυτεία στην Οβρυά

Τα Ντοκουμέντα








Εντοπίστηκε, ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οργανωμένη καλλιέργεια - φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή Πέτα της Δυτικής Αχαΐας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (30-10-2015) το πρωί, κοντά στο χώρο της φυτείας και στην Οβρυά Πατρών αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 54 και 57 ετών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της καλλιέργειας, της διακίνησης και της κατοχής ναρκωτικών, της νομοθεσίας περί όπλων και της απείθειας.
Ειδικότερα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι ο 54χρονος ημεδαπός καλλιεργούσε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην περιοχή Πέτα Αχαΐας, παράγοντας μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες μετά από κατάλληλη επεξεργασία ξήρανσης παρέδιδε στον 57χρονο για να τις διακινεί.

Τους ξεκαβάλισαν ...

Κατασχέθηκαν 542 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν προχθές το μεσημέρι, τον 42χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του μια (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 132 γραμμαρίων.

Το τέρας από την Βουλγαρία




Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 37χρονου υπηκόου Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθη την 23.10.2015 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, στα Χανιά, κατηγορούμενος για βιασμό, αποπλάνηση παιδιών και αιμομιξία. 

Με δεντράκια στην Καρδίτσα

Tα Ντοκουμέντα


Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πάνω από (2.400) γραμμάρια κάνναβης, δύο δενδρύλλια κάνναβης και χρηματικό ποσό
Συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.

30/10/15

Στο Καρακόνερο η συμμορία


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές, κυρίως από οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν χθες (29-10-2015) στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου, επτά (7) ημεδαποί, εκ των οποίων οι πέντε (5) Ρομά, ηλικίας από 42 έως 19 ετών, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών σε απόπειρα και τελεσμένες κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα, της παράνομης οπλοκατοχής, καθώς και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στα λευκά ...


Η Σοφία Μούτσου, στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας εντυπωσίασε με την εμφάνισή της

Ύμνοι Κουρουμπλή σε Σφακιανάκη


Συνέδριο επιπέδου

αλής του συγκεκριμένου επιχειρησιακούσχεδίου δράσης, που αποτελεί μέρος της προτεραιότητας EMPACT Cybercrime – Payment Card Fraud



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσε σήμερα (30-10-2015) το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Συνέδριο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για την επίδραση των απατών με χρήση καρτών πληρωμής.
Σημειώνεται ότι το συνέδριο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία είναι επικεφαλής του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης «Αύξηση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της επίδρασης των απατών με χρήση καρτών πληρωμής σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές Επίπεδο», στο πλαίσιο της προτεραιότητας EMPACT (European Multi - disciplinary Platform Against Criminal Threats) Cybercrime – Payment Card Fraud .
Κατά την έναρξη του συνεδρίου απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Ευάγγελος Κασαλιάς και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας.

Η πρόσκληση Σφακιανάκη

Εξ αριστερών του κ. Κουρουμπλή, η κυρία Θάνου πρόεδρος του Α.Π και εκ δεξιών ο Αντιστράτηγος Μιχαιρίνας και ο Μάνος Σφακιανάκης 
Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα (30-10-2015), σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα την «Αύξηση της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της επίδρασης των απατών με χρήση καρτών πληρωμής σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό Επίπεδο».

Μέδουσα στην Βόνιτσα;

Τα Κατασχεμένα
Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη, χθες (29-10-2015) το μεσημέρι, στη Βόνιτσα , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, 30χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 30χρονου στη Βόνιτσα, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:

Κοκαΐνη σε πίνακες

ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ




 Τα Ντοκουμέντα


Ποσότητα μεγαλύτερη του μισού κιλού και ειδικότερα πεντακόσια τριάντα έξι (536) γραμμάρια κοκαΐνης  κατασχέθηκαν την 27-10-2015 από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΙΓΑΙΟΥ, ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (ένας 32χρονος υπήκοος Zimbabwe και ένας 29χρονος υπήκοος  Νιγηρίας).
Η κοκαΐνη ανακαλύφθηκε σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες που είχαν κατασκευαστεί σε  τέσσερεις κορνίζες φωτογραφιών (διπλό τοίχωμα), εντός ταχυδρομικού δέματος το οποίο είχε αποσταλεί από την Βραζιλία με τελικό παραλήπτη στην Ελλάδα.

Στο Λονδίνο με συνοδό την Αδρεναλίνη

Jet-Set Tsoukalis

"Το επάγγελμα μου πάντα ήταν  ξεχωριστό γι αυτο και το διάλεξα... ομως οταν εισαι αναγκασμένος να μένεις στο ίδιο σημείο επιτηρώντας καποια υπόθεση... ειναι μια συνιστώσα κουραστική....τρεις ώρες με το συνεργάτη μου αναμένουμε το στόχο στο βροχερό Λονδίνο....!!!!

Η κρύπτη

Τα Ντοκουμέντα
Λιμενικό Σώμα
 

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών πραγματοποιήθηκε, πρωινές και απογευματινές ώρες χθες, ευρεία επιχείρηση από τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό έξι κιλών και διακοσίων τριάντα έξι γραμμαρίων (6.236 kgrακατέργαστης κάνναβης και τις συλλήψεις ενός 49χρονου και δύο 33χρονων ανδρών.

Iρανοί με ηρωίνη

Οι Αποδείξεις


Συνελήφθησαν χθες (29-10-2015) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράν, ηλικίας 36 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια στοχευμένου ελέγχου που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί, αλλά και από την κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

29/10/15

Οικονομικά εγκλήματα με απόδημους


Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διοργάνωσε προχθές (27-10-2015) Ημερίδα, με θέμα τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Πλουμής [φωτο] .
Στην ημερίδα έλαβαν μέρος υψηλόβαθμα στελέχη της Ολλανδίας, με ειδίκευση στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και συγκεκριμένα, από την Ολλανδική Αστυνομία, την Υπηρεσία Ερευνών της Φορολογικής και Τελωνειακής Διοίκησης (FIOD), την Εισαγγελία και την Υπηρεσία Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και των Διευθύνσεων Οργάνωσης & Νομικής Υποστήριξης και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο παιδόφιλος της Καλλιθέας


Ο ΜΟΛΗΣ Νικόλαος του Γεωργίου και της Κανέλας, γεν. 12-01-1981 στην Αθήνα

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 13-10-2015 στην Καλλιθέα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για αποπλάνηση ανηλίκου.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών ηλικίας μικρότερης των 14ετών κατά συρροή και εξακολούθηση και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Ο Ταξίαρχος Νίκος Ζησιμόπουλος


Εδώ Θεσσαλονίκη

Τα Ντοκουμέντα

Μπράβος εξ Αλβανίας

Tα Κατασχεμένα



Συνελήφθη στην Καλλιθέα, έξω από κατάστημα Ίντερνετ καφέ, στις 25-10-2015, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 44χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για εκβίαση και τοκογλυφία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού.
Ταυτόχρονα, εντοπίσθηκε στην περιοχή κατάστημα Ίντερνετ καφέ, μέσα στο οποίο διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παίγνια και συνελήφθησαν επτά (7) υπάλληλοι και τριάντα ένας (31) παίκτες. Επιπλέον, αναζητούνται ένας 45χρονος ημεδαπός και ένας 33χρονος υπήκοος Βουλγαρίας ιδιοκτήτες του παράνομου καζίνο.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος συλληφθείς μαζί με τον 45χρονο που αναζητείται, εκβίαζαν τον 45χρονο να τους επιστρέψει τοκογλυφικό δάνειο που έλαβε από κοινού με άλλα άτομα και στο οποίο εμφανιζόταν ως εγγυητής.

Αστυνομικός έδινε κάνναβη σε κρατούμενους


Καίριο πλήγμα σε οργανωμένα κυκλώματα, που ενέχονται σε περιπτώσεις εκβιάσεων, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης διακίνησης μεταναστών , πέτυχαν έπειτα από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξαρθρώνοντας δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις.
Σε οργανωμένες επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Λειτουργιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., συνελήφθησαν συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», «εκβίασης», παράβασης «Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις», μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι «εγκέφαλοι» των οργανώσεων.
Πρόκειται για δύο οργανώσεις, εκ των οποίων η μία δραστηριοποιείται στην παροχή προστασίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός σωφρονιστικών καταστημάτων της Χώρας, η δε δεύτερη σε παράνομη διακίνηση μεταναστών.

2 φόνοι σε απόσταση ζωής


Δύο φόνοι από τον ίδιο δράστη σε απόσταση... μιας ζωής
Αστυνομικοί παίρνουν για εξέταση το κυνηγετικό όπλο με το οποίο 77χρονος σκότωσε εν ψυχρώ 58χρονο συνταξιούχο αστυνομικό για οικονομικές διαφορές μπροστά τα μάτια θαμώνων καφενείου στο Λαμπέτι Πύργου 

Ο 77χρονος που σκότωσε προ μερικών ημερών με μία κυνηγετική καραμπίνα μέσα σε ένα καφενείο στο χωριό Λαμπέτι της Ηλείας έναν 57χρονο πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και δημοτικό σύμβουλο είχε σκοτώσει σε ηλικία 42 ετών, τον Μάιο του 1980, μία 23χρονη έγκυο γυναίκα και είχε αυτοπυροβοληθεί αλλά επέζησε. Ο ένας φόνος επειδή «το θύμα δεν ήταν συνεπής στις συναλλαγές του», ο άλλος διότι «η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, δεν αποδεχόταν τον έρωτά του και την πρότασή του να κλεφτούν». Και οι δύο φόνοι «τιμωρίας» με την ίδια σκληρότητα, χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης από τα θύματά του. Και ας είχε περάσει μία ζωή ανάμεσα στα δύο φονικά.