16/2/10

Tους έπιασε...κρίση

Βαρύ είναι το κλίμα στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καθώς πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες απο τον αφοπλισμό αστυνομικών τα μεσάνυχτα στο Μαρούσι, το απόγευμα σκοτώθηκε αθώος πολίτης στον Βύρωνα όταν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής ήρθαν σε συμπλοκή με δυο ληστές που παρακολουθούσαν.
Το αιματηρό περιστατικό εκτυλίχθηκε στη συμβολή των οδών Παλαιών Πατρών Γερμανού και Ζωοδόχου πηγής, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν τους δυο κακοποιούς. Ένας από απ’ αυτούς απασφάλισε τη χειρομβοβίδα του και την πέταξε στα τυφλά.
Αν και οι δράστες έπεσαν τελικά στα χέρια των αστυνομικών, σκοτώθηκε κάτοικος της περιοχής που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο σημείο της συμπλοκής, ενώ δυο από τους αστυνομικούς μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.
Τα … βάρη απ’ αυτήν την αποτυχημένη επιχείρηση, που έχει αρκετά κοινά σημεία με τον Ρουμάνο κακοποιό Σορίν Ματέϊ και τον θάνατο της Αμαλίας Γκινάκη στα Πατήσια, έγινε προσπάθεια από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να ριχτούν αποκλειστικά στην Ασφάλεια Αττικής, γι αυτό και υπέδειξαν στον Διοικητή της Γιάννη Δικόπουλο να προαναγγείλει συνέντευξη τύπου, πριν καν συμπληρωθούν
δυο ώρες από το τραγικό περιστατικό.
«Οι επιτυχίες μας έχουν πολλούς πατεράδες αλλά οι αποτυχίες έναν» σχολίαζε επιχειρησιακός αξιωματικός.
Το ωστικό κύμα όμως εκτονώνεται αναπόφευκτα και στο μέγαρο της οδού Κατεχάκη καθώς εξ αρχής η νέα πολιτική ηγεσία, αποποιήθηκε των όποιων ευθυνών που θα προέκυπταν, αφού δια στόματος Μιχάλη Χρυσοχοϊδη επαναλάμβανε συνεχώς ότι: «Οι αρχές Ασφαλείας βρίσκονται σε τέλμα».
Το σίγουρο πάντως είναι πως τα δυο απανωτά περιστατικά θα σηματοδοτήσουν ανατρεπτικές εξελίξεις στην Αστυνομία, που θα εκδηλωθούν στις επερχόμενες κρίσεις, στις αρχές του Μαρτίου.