3/3/10

Οι τοκογλύφοι ο Γ.Τρομπούκης και οι 2 αυτοκτονίες


Γράφει ο βασίλης χήτος


EXCIUSLVE
Εξήντα ενός ετών βιοπαλαιστής στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, έθεσε το μεσημέρι τέρμα στη ζωή του, με την κυνηγετική του καραμπίνα, όταν η τοπική εφορία του ανακοίνωσε πως του επιβάλει χρηματικό πρόστιμο 10.000 € για την αποδοχή εικονικού τιμολογίου που είχε εκδοθεί το 2004.
Ο αυτοκινητιστής Κ.Μ –πατέρας τριών παιδιά- δεν άντεξε το δυσβάστακτο γ’ αυτόν «χρέος» και τίναξε τη ζωή του στον αέρα με μια μπαταριά.
Το «Crimes on air» επικοινώνησε με τον Γιώργο Μούρκα, λογιστή του ηλικιωμένου ο οποίος μας είπε: «Ο 61χρονος που διαθέτει δυο φορτηγά, το πήρε πολύ βαριά αυτό το πρόστιμο, ίσως επειδή την περίοδο αυτή δεν πήγαιναν καλά οι δουλειές του. Ήρθε στο γραφείο μου και έτρεμε μόλις το πληροφορήθηκε. Πήρε το αγροτικό του και έφυγε ταραγμένος. Εγώ φοβήθηκα για την υγεία του και αμέσως τηλεφώνησα στην οικογένεια του. Πρόλαβε όμως και πήγε στο χωράφι του και αυτοπυροβολήθηκε. Ο πελάτης μου δεν χρωστούσε δραχμή στην εφορία, ήταν ευσυνείδητος πολίτης και συνεπής στις υποχρεώσεις του».
Σύμφωνα όμως με αποκλειστικές μας πληροφορίες το βρώμικο κύκλωμα που διοχέτευσε στον 61χρονο το εικονικό τιμολόγιο, φέρεται να έχει εκδώσει τιμολόγια με αποδέκτη και την κατασκευαστική εταιρεία του επιχειρηματία Γιώργου Τρομπούκη, που προφυλακίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στη συμμορία του Παναγιώτη Βλαστού, που απήγαγε τον μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο.
Η γνησιότητα αυτών των τιμολογίων τώρα γίνεται αντικείμενο έρευνας, καθώς τα τιμολόγια που είχε παραλάβει ο μεγαλοεργολάβος ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και με βάση πάντα τις ίδιες πηγές ενημέρωσης παλαιότερα σε στάδιο ελέγχου είχαν κριθεί ως αυθεντικά και όχι ως «μαϊμού».
Δεν αποκλείεται πάντως από την οικονομική έρευνα να αποδειχτεί η γνησιότητα αυτών των τιμολογίων καθώς ο Γ. Τρομπούκης ήταν εργολάβος μεγάλης οικονομικής επιφάνειας. Κατάγεται από την Αμφιλοχία και εκτός από τη συμμετοχή του στο μεγάλο έργο της Αττικής Οδού, πριν τη σύλληψή του είχε αναλάβει και τη διάνοιξη της Ιονίας Οδού, που θα συνδέει την Ηγουμενίτσα με το Αντίρριο.
Ο άτυχος 61χρονος είχε αγοράσει για τα φορτηγά του ανταλλακτικά και λιπαντικά αξίας 12.000 € ποσό που αναγραφόταν και στο τιμολόγιο που παρέλαβε και τελικά αποδείχτηκε «μαϊμού».
Τέτοια τιμολόγια η σπείρα των τοκογλύφων είχε φροντίσει να τα εκδίδει στο όνομα ενός …πλανόδιου μπογιατζή, ονόματι που τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τον νόμο.
Στη συμμορία αυτή που δρα για πολλά χρόνια στην Αιτωλοακαρνανία, αποδίδεται και άλλη μια αυτοκτονία στην Κατοχή Μεσολογγίου, περιοχή που βρίσκεται δίπλα από το χωριό του 61χρονου αυτόχειρα.
Τότε το θύμα ήταν ένας 25χρονος που πέθανε καταπίνοντας φυτοφάρμακο, για να ξεφύγει από τα πλοκάμια των τοκογλύφων.