15/3/10

Πολώνος ο εγκέφαλος της απαγωγής

Μυστική έρευνα -όπως επιβάλεται σε υποθέσεις απαγωγών- διεξήγαγαν απο την περασμένη Παρασκευή άνδρες της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που το βράδυ της ίδιας ημέρας κατάφεραν να συλλάβουν 37χρονο Πολωνό που κατηγορείται για «Εγκληματική Οργάνωση» «Αρπαγή» και «Εκβίαση κατά συναυτουργία».
Ο συλληφθείς μαζί με έξι (6) άνδρες, οι οποίοι αναζητούνται, το πρωί της Παρασκευής εισήλθαν στα γραφεία Εταιρείας στις Αχαρνές-Αττικής, με την οποία είχε οικονομικές διαφορές και με χρήση απειλών και σωματικής βίας, προέβησαν στην αρπαγή 32χρονού ημεδαπού, λογιστή της Εταιρείας. Όπως ανέφερε ο Πολωνός ήταν εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας που αναλαμβάνει τη διακόσμιση εσωτερικών χώρων. Ο 37χρονος προχώρησε -όπως είπε στην αρπαγή- επειδή η εταιρεία των "φέσωσε" με χιλιάδες ευρώ που του χρωστούσε και δεν τα εισέπρατε.
Οι δράστες αφαίρεσαν απο την επιχείρηση οχτώ (8) μπλοκ επιταγών, το κινητό του τηλέφωνο του λογιστή και με αυτοκίνητο της εταιρείας τον οδήγησαν σε κτίριο όπου τον κρατούσαν παράνομα.
Στην συνέχεια επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την ιδιοκτήτρια της ανωτέρω Εταιρείας και με απειλές για την ζωή του ιδίου και της οικογενείας του, απαίτησαν την καταβολή του χρηματικού ποσού των 70.000 Ευρώ, για να τον ελευθερώσουν.
Οι δράστες αφού επιβεβαίωσαν την κατάθεση του ανωτέρω ποσού σε λογαριασμό που είχαν υποδείξει, ελευθέρωσαν, μεσημβρινές ώρες της ιδίας , τον απαχθέντα παραδίδοντάς του τις επιταγές, το κινητό τηλέφωνο και το αφαιρεθέν όχημα.
Η έρευνα συνεχίζεται για την ανακάλυψη των υπολοίπων δραστών.