17/3/10

Η αγάπη είναι χρυσός




Την αγάπη του σε ...χρυσό, έδειχνε 32χρονος Γεωργιανός σε συμπατριώτισσα του. Μόνο που ο ερωτοχτυπημένος άνδρας δεν ήταν επιχειρηματίας και δεν ξόδευε ούτε ευρώ για τα δώρα του αφού ήταν ληστής. Ο "μπουκαδόρος" εξασφάλιζε τα χρυσαφικά απο τις διαρρήξεις που έκανε μ' άλλους τρείς Γεωργιανούς σε διαμερίσματα στα Νότια Προάστια. Η εξάρθρωση της σπείρας αποκάλυψε και το πόσο ανοιχτοχέρης ήταν με τη φίλη του ο 32χρονος.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη συμμορία ξεκίνησε στον Άλιμο στην οδό Λαβίδα 13. Οι δράστες είχαν παραβιάσει ήδη δυο διαμερίσματα και πήγαιναν ακάθεκτοι για το τρίτο. Έγιναν όμως αντιληπτοί απο γειτόνισσα και ανέβηκαν για να κρυφτούν στην ταράτσα. Εκεί κρυμμένους πίσω απο ηλιακό θερμοσίφονα τους εντόπισαν άνδρες της Άμεσης Δράσης μαζί με αστυνομικούς της Ασφάλειας Ν/Α Αττικής. Απο τον περασμένο Σεπτέμβρη οι Γεωργιανοί έχουν διαπράξει στη Βούλα, τη Γλυφάδα και την ευρύτερη περιοχή περισσότερες απο 90 διαρρήξεις. " Έχουμε κάνει...έκθεση με τα κλοπιμαία -μας λέει ο Αντώνης Μπάκας Διοικητής Ασφαλείας Ν/Α Αττικής- ρολόγια, αλυσίδες, δακτυλίδια και άλλα κοσμήματα, βρίσκονται στην υπηρεσία μας για να αποδοθούν στους πραγματικούς κατόχους. Επίσης σε διαμερίσματα των ληστών στον Βύρωνα και το Ηράκλειο κατασχέσαμε σε μετρητό 40.000 ευρώ".
Στην κατοχή των δραστών για πρώτη φορά βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία...χειρουργικής ακρίβειας. Με τα εργαλεία αυτά οι Γεωργιανοί κατάφερναν να παραβιάζουν ακόμη και κλειδωμένες πόρτες ασφαλείας. Τις επιδρομές τους τις έκαναν πάντα το πρωί, που οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν απο τα διαμερίσματά τους.