22/4/10

17χρονος ο δράστης

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού ζευγαριού ημεδαπών στο Αργοστόλι. Δράστης είναι ανήλικος, 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για εγκατάλειψη σε τροχαίο, οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς δίπλωμα, βαριές σωματικές βλάβες και έκθεση.
Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι των ημεδαπών είχε βρεθεί με σοβαρά τραύματα, από διερχόμενο άτομο την 23:00 ώρα της 18-04-2010, στη γέφυρα «Δεβοσέτου» και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή σε Νοσοκομεία της Αθήνας.
Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, εκτεταμένες αναζητήσεις, αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και στοιχείων της έρευνας, ο 17χρονος δράστης προσήχθη σήμερα και εξεταζόμενος ομολόγησε ότι, νυχτερινές ώρες της 18-04-2010 οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, που ανήκει στον πατέρα του, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά το ζευγάρι των ημεδαπών, που κινούνταν πεζοί και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Στην οικία, όπου διαμένει ο δράστης με τους γονείς του, βρέθηκε και κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα (φέρει φθορές από την παράσυρση), για την οποία παραγγέλθηκε σχετική πραγματογνωμοσύνη.
Επιπλέον σε βάρος του πατέρα του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχώρηση της μοτοσικλέτας.
Η σχετική δικογραφία, μετά την ολοκλήρωση της, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας