28/4/10

6μελής συμμορία ληστών στα χέρια της αστυνομίας






















Φτερά έχει βγάλει η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας υπο τις οδηγίες του Διοικητή της Κώστα Τουρκοχωρήτη. Αστυνομικοί της Διεύθυνσής συνέλαβαν έξι (6) άτομα [τρείς (3) υπήκοοι Αλβανίας και τρεις (3) ημεδαποί] σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεγάλο αριθμό ένοπλων ληστειών, κλοπών και άλλων αδικημάτων.
Η σύλληψή τους επιτεύχθηκε σήμερα στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε περιοχές της Θήβας και του Καπανδριτίου Αττικής.
Ειδικότερα και όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνά μας, οι προαναφερόμενοι συλληφθέντες είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών και κλοπών.
Συγκεκριμένα, διέπραξαν τρεις(3) ένοπλες ληστείες, δύο (2) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών, ως ακολούθως:
Χθες (27-04-2010) και ώρα 13.45, οι τρεις εξ’ αυτών (Αλβανοί), κρατώντας στα χέρια τους όπλα, εισήλθαν εντός του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στην Αλίαρτο Βοιωτίας και με την απειλή αυτών αφαίρεσαν ένα κινητό καρτοτηλέφωνο που ανήκε στον Διευθυντή του υποκαταστήματος και το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων εφτακοσίων (2.700,00) Ευρώ, ενώ ο ένας συνεργός τους (Έλληνας), ανέμενε στη θέση του οδηγού, εντός Ι.Χ.Ε. JEEP CHEROOKE και οι άλλοι δύο, επίσης Έλληνες, κατόπτευαν την περιοχή, κινούμενοι με μοτοσικλέτες. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο παραπάνω όχημα ( JEEP ), του οποίου προπορευόταν δίκυκλη μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή. Τα ανωτέρω οχήματα, οι δράστες τα εγκατέλειψαν εντός οικισμού της παραλίας Λεύκτρων – Ελλοπίας Βοιωτίας, αντίστοιχα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.
Την 13-02-2010 και κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 00.30 έως ώρα 06.00, στη Θήβα Βοιωτίας, εισήλθαν εντός οικίας ιδιοκτησίας ημεδαπού, ηλικίας 69 ετών, παραβιάζοντας το παράθυρο αυτής και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των είκοσι εφτά (27.000) χιλιάδων Ευρώ, καθώς και διάφορα κοσμήματα, συνολικής αξίας πεντακοσίων (500,00) Ευρώ.
Την 13-02-2010 και ώρα 22.55 στο Μουρίκι Θηβών, εισήλθαν εντός καταστήματος-ταβέρνας, ιδιοκτησίας ημεδαπού ηλικίας 61 ετών και με την απειλή καραμπίνας, του αφαίρεσαν το πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000,00) Ευρώ.
Την 22-02-2010 και ώρα 07.45 εισήλθαν σε κατάστημα γεωργικών μηχανημάτων επί της Χ/Θ 1 της Επαρχιακής Οδού Θηβών –Χαλκίδος, ιδιοκτησίας ημεδαπού ηλικίας 34ετών και με τη απειλή όπλων αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των δύο (2.000,00)Ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα φορητό υπολογιστή, καθώς και τα κλειδιά ΙΧΕ αυτοκινήτου μάρκας MERCEDES , με το οποίο και διέφυγαν.
Την 23-04-2010 και ώρα 04.25 στη Θήβα Βοιωτίας, γκρέμισαν τμήμα τοίχου καταστήματος βιομηχανικών ειδών, ιδιοκτησίας ημεδαπού ηλικίας 53ετών, εισήλθαν εντός αυτού και αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων (1.300,00) Ευρώ.
Την 23-04-2010 και ώρα 01.40, στη Θήβα Βοιωτίας, παραβίασαν την στέγη κτιρίου καταστήματος Super Market , κατέστρεψαν ολοσχερώς το σύστημα συναγερμού και πυρανίχνευσης και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν την πρόσοψη του χρηματοκιβωτίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Την 23-04-2010 αποπειράθηκαν να εισέλθουν στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θηβών (Δ.Ε.Υ.Α.Θ.), καταστρέφοντας το σύστημα συναγερμού, καθώς και την παροχή ρεύματος και τηλεφώνου στα γραφεία του κτιρίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στην κατοχή των παραπάνω συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατάλληλα επιλεγμένο σημείο και επιμελώς κρυμμένα κάτω από εγκαταλελειμμένο λυόμενο τροχόσπιτο, στην παραλία Λιβαδόστρας του Δ.Δ Λεύκτρων:
— Ένα πολεμικό τυφέκιο μάρκας KALASNIKOF , μετά φυσσιγγίου στην θαλάμη, χωρίς κοντάκι, φέρον δυο (2) γεμιστήρες τύπου μπανάνας, επικολλημένες εκατέρωθεν, με μονωτική ταινία κόκκινου χρώματος, περιέχουσες 25 και 28 φυσίγγια, αντίστοιχα, διαμ. 7,62 .
— Ένας (1) σάκος ταξιδίου πλάτης, χρώματος μαύρου που περιείχε:
Ένα κυνηγετικό όπλο (δίκαννο πλαγιόκανο), με εξωτερικούς επικρουστήρες και με κομμένες τις κάνες και το κοντάκι αυτού.
Πέντε κυνηγετικά φυσίγγια, διαμετρήματος 12 Cal .
Δύο μπουφάν, χρώματος μαύρου.
Δύο κουκούλες, τύπου Full Face .
Δυο ζεύγη μάλλινα γάντια, χρώματος μαύρου και ένα γάντι μάλλινο, μαύρο.
Μία θήκη κενή κυνηγετικού όπλου.
Ένα μαχαίρι τύπου στιλέτου, συνολικού μήκους 20 εκατοστά και μήκος λάμας 9 εκατοστά.
Μία πλαστική τσάντα εμπορίου, περιέχουσα 20 φυσίγγια ανατολικής προέλευσης, για KALASNIKOF .
Συνολικό χρηματικό ποσό, χιλίων εκατόν εβδομήντα (1,170,00) ευρώ, χαρτονομίσματα και κέρματα.
Επιπλέον των προαναφερομένων JEEP και μοτοσικλέτας, κατασχέθηκαν άλλα δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτ/τα και μία (1) δίκυκλη μοτ/τα, ιδιοκτησίας των δραστών.
Οι παραπάνω έξι (6) συλληφθέντες, κρατούνται στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών και με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
Η έρευνα συνεχίζεται.-