21/4/10

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης λειτούργησε

Την 19-4-2010, στην Αθήνα, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Υ.Κ.Α./Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 ετών, κατηγορούμενοι για «απρόκλητη σωματική βλάβη», «διατάραξη της κοινής ειρήνης», παράβαση του Ν. «περί όπλων», περί «εξωσχολικού αθλητισμού» και «καταπολέμησης της βίας με αφορμή τις αθλητικές εκδηλώσεις». Επιπλέον ο ένας εξ αυτών κατηγορείται και για «διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς» και «εξύβριση».
Ειδικότερα Αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, κατόπιν πληροφοριών που συνέλεξαν, ερευνών και αξιοποίηση του οπτικού υλικού, από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του Ο.Α.Κ.Α., εξακρίβωσαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο ανωτέρω κατηγορουμένων, οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια που έλαβαν χώρα εντός του γηπέδου του Ο.Α.Κ.Α., κατά την διάρκεια του αγώνα «Α.Ε.Κ.-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» που διεξήχθη την 18-4-2010.
Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες εντοπίσθηκαν να προβαίνουν σε επιθέσεις κατά Αστυνομικών, με κτυπήματα, λακτίσματα και ρίψεις αντικειμένων.
Μετά την λήξη του αγώνα συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή των Πατησίων για «ληστεία κατά συναυτουργία», γιατί με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν τσάντα από ημεδαπό και κρατούνταν στο Τ.Α. Πατησίων.
Οι κατηγορούμενοι έχουν κατά το παρελθόν συλληφθεί για επεισόδια σε διάφορα γήπεδα, ενώ ο ένας εξ αυτών είχε κριθεί προφυλακιστέος, κατόπιν επεισοδίων κατά τον αγώνα «Α.Ε.Κ.-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ», που έλαβε χώρα την 7-12-2008 και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.
Επίσης κατά την διάρκεια του ιδίου αγώνα συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Υ.Α.Τ., στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 16 και 21 ετών για επιθέσεις με πέτρες κατά των Αστυνομικών .
Από την εξέταση του οπτικού υλικού εξακριβώθηκε η συμμετοχή του 21χρονου σε επιθέσεις κατά Αστυνομικών και εντός του γηπέδου.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Α.Τ. Ο.Α.Κ.Α.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.