2/4/10

Εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού

Χθές στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, εξωτερικά της εισόδου του Δημοτικού Μεγάρου Αρκαλοχωρίου εντοπίστηκε αντικείμενο που προσομοίαζε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Δ/νσης Ηρακλείου, οι οποίες προέβησαν στον αποκλεισμό και εκκένωση του ανωτέρω χώρου και με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετέρωσαν το ύποπτο αντικείμενο.
Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο, για ένα (1) πλαστικό βαρέλι το οποίο περιείχε ποσότητα 5,5 κιλών περίπου, εκρηκτικής ύλης, δύο (2) κοινούς πυροκροτητές, ένα (1) ψηφιακό ρολόι και πέτρες.
Παράλληλα την 23.20 ώρα περίπου, άγνωστος σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας, γνωστοποίησε την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού και την ύπαρξη σχετικής επιστολής, σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου.
Από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφαλείας Ηρακλείου ανευρέθηκε ένας φάκελος αλληλογραφίας, ο οποίος περιείχε μία σελίδα, στην οποία είχαν επικολληθεί τμήματα λέξεων, που είχαν αποκοπεί από διάφορα έντυπα και σχηματίζουν φράσεις, που αναφέρονται σε οικονομικές διαφορές-δραστηριότητες ιδιωτών