13/5/10

Σε τσουβάλι το χασίς

Την 12-05-2010 και ώρα 14,00΄, στο 117ο χλμ της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Καβάλας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας (ένας 32χρονος και ένας 25χρονος) για κατοχή 15 κιλών και 463 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης.
Συγκεκριμένα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν σε γνώση της ανωτέρω Υπηρεσίας, ότι υπήκοοι Αλβανίας, κινούμενοι με αυτοκίνητο μάρκας TOYOTA AVENSIS , διακινούν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή μας, καθώς και σε όμορους νομούς, και ύστερα από συντονισμένες έρευνες και οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν (σε ανωτέρω τόπο και χρόνο) το ύποπτο όχημα με τους εν λόγω δύο (2) υπηκόους Αλβανίας και το ακινητοποίησαν για αστυνομικό έλεγχο. Στην έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου πέντε (5) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 5 κιλών και 175 γραμμαρίων και στην πόρτα του οδηγού ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας δεκαπέντε (15) εκατοστών. Από την προανάκριση που ακολούθησε και την εξέταση των δύο (2) κατηγορουμένων, προέκυψε ότι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εξ αυτών, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, υπήρχαν και άλλα δέματα ακατέργαστης κάνναβης. Ακολούθως, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη και περί ώρα 16,00΄, ύστερα από υπόδειξη του 25χρονου Αλβανού, εντόπισαν το εν λόγω αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρήκαν ένα (1) τσουβάλι με έντεκα (11) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 10 κιλών και 288 γραμμαρίων.
Οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι την προαναφερθείσα συνολική ποσότητα κάνναβης των 15 κιλών και 463 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε, προμηθεύτηκαν από άλλον υπήκοο Αλβανίας από άγνωστη περιοχή της Αθήνας.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.