23/5/10

Με courier έστελναν τα κλοπιμαία στην Αλβανία

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 36 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι προσωρινά Πλαταιών Βοιωτίας, ο μεν πρώτος απογευματινές ώρες της 20-05-2010 στην Αθήνα, ο δε δεύτερος βραδινές ώρες της ιδίας στις Πλαταιές, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
Η σύλληψη τους επετεύχθη κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών μετά από αναφορά κλοπής σε εξοχική οικία ημεδαπού, ηλικίας 52 ετών κατοίκου Αθηνών, κατά το χρονικό διάστημα από 11-05-2010 έως 19-05-2010 στις Πλαταιές Βοιωτίας. Ειδικότερα:
· Οι ανωτέρω δράστες μετά την προαναφερθείσα κλοπή, συσκεύασαν τα κλοπιμαία με σκοπό να τα αποστείλουν στην Αλβανία μέσω μεταφορικής εταιρείας που βρίσκεται στην Αθήνα.
· Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην Αθήνα, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 26χρονο αλλοδαπό κατά την προσπάθεια του να αποστείλει τα κλοπιμαία, μέσω της προαναφερθείσας μεταφορικής εταιρείας.
· Κατά την διάρκεια της προανάκρισης ο ανωτέρω ομολόγησε ότι την κλοπή τέλεσε από κοινού με τον έτερο 36χρονο δράστη, ο οποίος κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων εντοπίσθηκε και συνελήφθη στις Πλαταιές.
· Σε διενεργηθείσα έρευνα στην οικία των δραστών ανευρέθηκε και κατασχέθηκε μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί από την περιοχή του Περιστερίου Αττικής την 01-05-2010.
· Ομοίως στον ίδιο χώρο ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
α) ένα αλυσοπρίονο, μάρκας HUSQVARNA, βενζινοκίνητο, χρώματος πορτοκαλί,
β) ένα αλυσοπρίονο ηλεκτροκίνητο, μάρκας DO it, χρώματος κίτρινου,
γ) ένα κρουστικό δράπανο, μάρκας AEG, χρώματος μπλε,
δ) ένας μεγάλος τροχός, μάρκας HITACHI, χρώματος πράσινου,
ε) ένας μικρός τροχός, μάρκας BLACK & DECKER, χρώματος πράσινου,
στ) μία σέγα κοπής ξύλου χρώματος πράσινου και
ζ) ένα τρυπάνι μετά θήκης, μάρκας AEC, χρώματος ασημί-πράσινου.
Εικάζεται βάσιμα ότι τα προαναφερθέντα εργαλεία αποτελούν προϊόντα άλλων κλοπών και γίνονται έρευνες για ανεύρεση νομίμων κατόχων τους.
Ανωτέρω συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.