16/6/10

Διαδυκτιακό παράνομο στοίχημα σε καφετέρια

Συνελήφθη χθες (15-6-2010) στην περιοχή Τούμπας 38χρονη υπεύθυνη καταστήματος καφετέριας, διότι λειτουργούσε το κατάστημα ως πρακτορείο στοιχήματος.
Αναλυτικότερα, μετά από αξιοποίηση στοιχείων, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επιχείρησης του Τμήματος Παιγνίων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι, η 38χρονη, με τη συνεργασία 37χρονου ημεδαπού, ο οποίος διατηρούσε λογαριασμό σε σχετική ιστοσελίδα του διαδικτύου, είχαν οργανώσει και διενεργούσαν στο κατάστημα παράνομο στοίχημα, που αφορούσε ποδοσφαιρικούς αγώνες του τρέχοντος παγκοσμίου κυπέλλου, υποκαθιστώντας τα νόμιμα πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π., ενώ ο λογαριασμός είχε καθημερινή κίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω πιστωτικών καρτών που ανήκουν στον 37χρονο.
Για τη διενέργεια του στοιχήματος είχαν εγκαταστήσει στο κατάστημα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο, ο οποίος κατασχέθηκε, ενώ εντός του καταστήματος βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, ένας εκτυπωτής, κουπόνια με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου και τις αποδόσεις αυτών, μια απόδειξη όπου αναγράφονταν το ιστορικό παράνομου στοιχήματος των δύο τελευταίων ημερών, συνολικού ποσού 1.515 € , δύο σελίδες με το ιστορικό στοιχήματος από 1-1-2009 μέχρι και 15-6-2010, συνολικού ποσού 413.677,90 €, είκοσι τέσσερις (24) σελίδες με το ιστορικό στοιχήματος του τρέχοντος έτους, συνολικού ποσού 57.800 €, πρόχειρα κουπόνια στοιχήματος, πελατολόγιο με ποσά πονταρίσματος και υπόλοιπα χρεωστικά πελατών και μια σελίδα, στην οποία αναγράφονταν τα στοιχεία πρόσβασης στον λογαριασμό της ιστοσελίδας.
Ο εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος, ημεδαπός ετών 76, καθώς και ο παραπάνω 37χρονος απουσίαζαν την ώρα του ελέγχου και αναζητούνται. Η 38χρονη ημεδαπή, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα.